Dodaj do ulubionych

szczepienia chorych na epi

28.01.07, 10:50

Obserwuj wątek
    • julia999 Re: szczepienia chorych na epi 29.01.07, 11:10
      Jak to nie było szczepione? Były ku temu jakieś przeciwwskazania ? Jestem
      zaskoczona bo u mnie zawsze każde szczepienie było wykonane jeżeli nie w
      terminie z innymi to zaraz jak tylko kartkę od neurologa przyniosłam, epi nie
      stanowiła w moim przypadku żadnej przeszkody, dlatego moje zdziwienie.
      pozdrawiam
      • sabina55 Re: szczepienia chorych na epi 29.01.07, 13:54

No przeciwskazaniem jest wlasnie epi.Ale napisz mi czy w Twoim przypadku byly
        napady czy w czasie szczepienia byl to okres beznapadowy i czy szczeoienia nie
        pogorszyly niczego.
        • julia999 Re: szczepienia chorych na epi 29.01.07, 22:14
          Jak najbradziej mialam wtedy napady (grand male) praktycznie raz w m-cu, a
          nawet raz na dwa tygodnie, zawsze wcześniej informowano mnie, że odbędzie się
          szczepienie i jechałam do neurologa to skonsultować i przeciwskazań nie było, w
          moim przypadku szczepienia nie zmieniały stanu zdrowia, a tym bardziej nie
          pogarszał się, nie wiem jak jest teraz bo było to 14 lat temu (mam 25), ale
          dlaczego miały by pogorszyć stan zdrowia?, trochę to dziwne, a o jakie
          szczepienia konkretnie chodzi, będę z córką w lutym u neurolog która wtedy się
          mną zajmowała, bardzo dobry specjalista, zredukowała liczbę moich napadów,
          mialam 3 lata spokoju, a teraz są ale bez utraty świadomosci, kilkusekundowe
          zawroty głowy, zapytam jak to z tymi szczepieniami jest teraz, kobieta na
          prawdę jest kompetentą osobą i zna się na tym co robi, dobrze wyszkolony lekarz
          z powołania, co się rzadko zdarza , kurcze ale jej reklamę szczeliłam:)
          (szkoda,że zajmuje się tylko dziećmi:( )
          pozdrawiam
      • very.martini Re: szczepienia chorych na epi 29.01.07, 16:13
        Mnie neurolog nie pozwolił zaszczepić. W sumie nie mam czego żałować. Opcja
        mojej pani doktor jest taka, żeby nie szczepić pół roku po napadzie, o ile nie
        ma naprawdę istotnych wskazań, takich planowany zabieg w polskim czyściutkim
        szpitalu, hehe.
        • inga71 Re: szczepienia chorych na epi 29.01.07, 23:08
          ja malego nie moglam szczepic tylko przez jakis krotki czas,moze i to bylo pol
          roku od ostatniego napadu,nie pamietam dokladnie.ale kupowalam tylko czyste
          szczepionki i nie bylo zadnych powiklan.a tak w ogole to epi nie jest
          p/wskazaniem
          • sabina55 do very.martini 30.01.07, 10:28

• very.martini Re: do very.martini 30.01.07, 20:10
              Sabina, to trochę wywrotowe może, ale uważam, że jeśli masz najmniejsze
              wątpliwości - nie powinnaś szczepić. Lekarze Ci będą wmawiać, że nie ma
              przeciwwskazań, bo dla nich to jest hop-siup masówa, a wcale nie jest tak, że
              szczepienia są obojętne dla układu nerwowego, a jak trafisz na jakąś nadgorliwą
              panią z sanepidu, to w ogóle zgon. Oczywiście, do niczego Cię nie namawiam, ale
              musisz rozważyć bilans korzyści i strat. Większość chorób, na które się
              szczepi,nie zagraża życiu i spokojnie mogą poczekać.
              Na homeoforum było dużo dyskusji na ten temat, chyba już wklejałam link.
              • zuzka_wuwua Re: do very.martini 27.02.07, 18:52
                nie szczepić. ja tak uważam. mi epi ujawniła się właśnie po szczepieniu. i
                teraz, mimo że mam już prawie 18 lat, miałam tylko najpotrzebniejsze i najmniej
                inwazyjne szczepienia. niektóre można znaleźć "łagodniejsze", przynajmniej tak
                powiedziała mi moja neurolog (kosztują więcej ale są bezpieczniejsze)
                pozdrawiam
        • jakubsky Re: szczepienia chorych na epi 01.03.07, 16:28
          jesli chodzi o grype to my bierzemy jakas taka homeopatyczna, ale dziala.
          cop do innych - szczepiono mnie regularnie, ale epi mam od 10 roku zycia, wiec
          na wiekszosc sie juz zdozylem do tego czasu poszczepic
          niemniej, pozniej musialem powtorzyc tezec - nie bylo problemu

• aiszo Re: szczepienia chorych na epi 01.03.07, 18:14
            Córce nie podano "odry".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka