Dodaj do ulubionych

Samochód z drzwiami przesuwnymi

13.04.12, 09:29
Witam,
W związku ze zbliżającym się powiększeniem rodziny do 2+4 jesteśmy zmuszeni zamienić naszego forda kombi na coś większego i takie mam marzenie, żeby ten samochód miał tylne drzwi przesuwne. Niestety poza chryslerami voyagerami jakoś trudno mi znaleźć samochód z takim udogodnieniem.
Pomożecie?smile
Obserwuj wątek
    • chella Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 11:41
      My mamy Peugeota 807 , takie drzwi to rewelacja smile Nie ma szansy żeby dzieciaki walnęły drzwiami stojący obok samochód, nie ma szansy żeby odjechac z niedomkniętymi i jeszcze trochę innych plusów. Jest nas 2+4 , ale zwykle jeździmy 2+ 2 foteliki smile Bardzo podobny do naszego jest Citroen i ostatnio widziałam na ulicy chyba jakiegoś Forda.
      Pozdrawiam
      • andaba Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 11:48
        VW transporter.
        Oprócz dzieci wejdą dziadkowie, pies i sześć kotów.
        • megi.mama Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 12:03
          smile)) ale jak ja tym zaparkuję?smile u nas alergicy więc psów i kotów nie ma a dziadkowie mieszkają daleko, więc taki 6 lub 7 osobowy nam wystarczysmile
          • kasia0606 Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 12:32
            Minusy to ze peugeotsmile Wiem ze na forum sa popularne francuskie samochody, ale mieszkajac we Francji moge, z reka na sercu powiedziec, ze prawdziwy francuz za zadne skarby swiata nie kupil francuskiego samochodu. Oni wybiera volkswageny, fordy, toyoty i chryslery, w ostatecznosci ople.
      • megi.mama Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 12:01
        Są jakieś minusy tego Peugeota? U nas muszą być 4 foteliki, bo najstarszedziecko ma dopiero 6 lat smile
        • megi.mama Znalazłam jeszcze mazdę 5 13.04.12, 12:31
          Ale co do Mazdy to nie mam żadnych doświadczeń, nikt znajomy nie posiada.
          • undoo Re: Znalazłam jeszcze mazdę 5 13.04.12, 18:44
            Jest mala sad
    • sophie2202 Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 15:21
      Mielismy mazde 5 ale nie polecam , była nowa z salonu ale i tak były z nia problemy z zawieszeniem i inne, pozatym bagaznik tez nie był jakos super przestrzenny.
    • elgosia Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 17:22
      Toyota previa. Moje niespełnione marzenie smile Ten samochód jest dość drogi, zdecydowaliśmy się w końcu na seata alhambrę rezygnując z drzwi przesuwnych. Mimo o jesteśmy bardzo zadowoleni. Jeszcze w nic nie uderzyliśmy drzwiami i ani razu nie miałam okazji żałować, że nie mam takich drzwi, a samochód użytkujemy od 1,5 roku. Z samochodów z tej serii z przesuwnymi jest vw sharan, ale dopiero od 2011 roku.
      Gratuluje kolejnego potomka!
      • undoo Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 18:45
        Takich samochodow jest wiecej, a honda odyssey na ten przyklad?
        • megi.mama Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 19:12
          Hmmm ta honda jednak sporo kosztuje nawet z dużym przebiegiem. Echhh to będzie trudny wybór.
          • fasolka99 Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi Honda Oddysey 09.05.12, 19:36
            My mamy Hondę Oddysey, już prawie 7-letnią, Małż twierdzi, że teraz jest warta 40 parę tys, więc tak z 1/3 ceny rocznej. A jest fantastyczna, jeździmy nią już ponad 6 lat, skład 2+3, na początku 3 foteliki. Nasza jest 8 osobowa, zwykle są 7-osobowe. Bagażnik ma wielgachny, nawet jesli wszystkie siedzenia są rozłozone (łącznie z 3cim rzędem), to i tak w bagażniku jest naprawdę sporo miejsca. Bardzo polecam. Bardzo podobna jest Toyota Siena.
      • megi.mama Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 19:05
        Taak z tych nowszych jest też ford z przesuwnymi drzwiami ale my nastawiamy się na auto kilkuletnie myślę że roczniki 2005-2006. Tak jak pisałam u mnie wszytkie maluchy jeżdżą w fotelikach więc marzy mi się taki wygodny dostęp jaki mają drzwi przesuwne.
      • megi.mama Elgosia 13.04.12, 19:07
        Spojrzałam na Twoją stopkę i widzę że nasz Potomek lub Potomkini jest praktycznie w "wieku" Waszego Dzidziusiasmile
    • alki_80 Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 21:24
      polecam Citroena C8. znajoma ma i bardzo chwali.
    • login_znany_moderatorowi_forum Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 22:49
      Marzenia - piękna rzecz, ale.... Przesuwane drzwi są fajne (mieliśmy swojego czasu w Kangoo), ale mają też swoje wady. Zamykane ręcznie grożą chociażby przycięciem przez dziecko ręki. Tak czy owak, chyba są dużo ważniejsze kwestie. Chociażby dostęp do trzeciego rzędu siedzeń, który w sytuacji 2+4 będzie niezbędny. W Voyagerze jest przejście przez środek dla stewardesy, ale w innych 7-io osobowych trzeba składać lub przesuwać siedzenia (co z fotelikami może być trudne) albo wsiadać przez bagażnik (wzmianki o tym chociażby w tym wątku: Fotele, foteliki, pasy...) Nie myśleliście o sześciopaku z układem 3+3? Nam się świetnie jeździ multiplą smile
      • undoo Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 14.04.12, 18:25
        Ale multipla to fiat (warto pamietac chocby o fiatowych skrzyniach biegow, ktore swego czasu byly na potege wymieniane) i do tego brzydki, ze pomine juz fakt, ze dzieci nie powinny jezdzic z przodu, bo poduszka powietrzna jest dla nich niebezpieczna.
        A czy to nie voyager mial kiepskie wyniki crash testow? Nie pamietam dokladnie.
        • owianka Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 09.05.12, 18:48
          Multipla jest cuuudna smile I nasza naprawdę bardzo rzadko się psuła (mimo sędziwego wieku). Jeśli już, to zawieszenie. Sprzedaliśmy ją z powodu powiększenia rodziny do sztuk 7. Teraz mamy Doblo (z przesuwanymi drzwiami), diesel, zupełnie bezawaryjne, które bardzo polecam. Wada: mikroskopijny bagażnik, ale ma to znaczenie tylko podczas wakacyjnych wyjazdów w pełnym składzie. W tym roku sprawimy sobie bagażnik na dach.
        • login_znany_moderatorowi_forum Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 10.05.12, 00:34
          undoo napisała:
          > Ale multipla to fiat

Każdy może wierzyć w co chce. Jedni wierzą w czarnego kota, inni w literę "F"... Ortodoksom polecam przykład niezawodności. Zresztą testy Decry czy ADAC weryfikują te stare przesądy.

>... i do tego brzydki,

O gustach się nie dyskutuje. Prywatnie wolę samochód funkcjonalny, nie sprawiający kłopotów i przy okazji tani w eksploatacji, niż cacko dla oczu sąsiadów.

>... dzieci nie powinny jezdzic z przodu, bo poduszka powietrzna jest dla nich niebezpieczna.

Coraz powszechniejsze poduszki boczne są jeszcze bardziej niebezpieczne. A przednią poduszkę częściej można wyłączyć (w Multipli jest to standard).
    • mamawif Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 13.04.12, 22:53
      NISSAN SERENA
      tak wygląda smile
      otomoto.pl/nissan-serena-klima-8-osobowy-C22330126.html
      od kilku lat jeździ takim bliska mi osoba z 4 dzieci
      • megi.mama Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 14.04.12, 07:55
        Ten nissan to już olbrzym jest, przynajmniej takie sprawia wrażenie. Muszę jeszcze wymiary tych samochodów sobie porównać, bo wizualnie trudno szacować.
        • mamaanieli Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 14.04.12, 11:20
          mamy od 3 miesiecy najnowszego seata alhambre wlasnie z przesuwanymi drzwiami. genialny samochod. ze wszystkich wielodzietnych samochodow ktore mielismy - zdecydowany lider.
          • asia-ch Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 14.04.12, 11:44
            My mamy fiata Doblo z przesuwanymi Drzwiami.
            • pucio09 Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 14.04.12, 13:46
              Możesz napisać coś więcej o fiacie doblo? Rozumiem że masz wersję 7osobową, właśnie o to pytam w osobnym wątku, bardzo prosze o opinię smile
              • simonkapl Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 14.04.12, 14:18
                Fiat Doblo, Renault trafic.
                • agusia324 Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 14.04.12, 18:45
                  Toyota previa - zakupiliśmy ostatnio po długich poszukiwaniach i po rozważeniu wszystkich za i przeciw. Miejsca jest fuuuulll, bagażnik super duży, no i przesuwne drzwismile Spalanie ok. 7l/100 km.
                  Chwilowy problem z dostępem do tylnych foteli po wmontowaniu wszystkich fotelików udało się rozwiązać bez większych problemówsmile
                  Samo auto nie jest szczególnie wielkie, nie ma problemu z parkowaniem bo jest super zwrotne.

Inne auta 7-mioosobowe z przesuwnymi drzwiami to np. citroen c8/ peugeot 807/fiat ulysse, mazda MPV, chevrolet venture, dodge caravan/chrysler voyager, toyota sienna, opel sintra, nowa alhambra... troche tego jestsmile
                  • agnie-sia80 Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 15.04.12, 18:25
                    kia carnival
                    • rene41 Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 16.04.12, 11:46
                      Mamy C8 i wszystko super wygodny skretny ale nasze jest z 2001r skrzynia pada 1 z 3 kom.tez do wymiany i pare inneych problemow . Teraz podoba sie nam Volkswagen Caddy.
                      • megi.mama Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 09.05.12, 17:49
                        Hmmmm ciekawy ten caddy. Trochę "dostawczo" wygląda ale co tamsmile Jak u niego jest z miejscem w środku? Bo przyznam się, że na żywo go nie widziałam.
                        • asia-ch Re: Samochód z drzwiami przesuwnymi 10.05.12, 10:56
                          Nie wiem czy jeszcze chcesz przeczytać bo dawno do wątku nie zaglądałam. smile
                          Jesteśmy z naszego samochodu bardzo zadowoleni. Był to jeden z najtańszych siedmioosobowych i reszcie się mieścimy. Minusem jest bardzo mały bagażnik z tyłu, a właściwie jego brak. Radzimy sobie układając rzeczy z tyłu w bagażniku, nawet mały wózek tam wejdzie, pod nogami i mamy bagażnik na dachu.
    • kgr7 sharan 11.05.12, 09:21
      my mamy sharana 7-osobowego, nie jest to van ani mini van, zwykle auto osobowe - ale naprawde swietne, z zewnatrz wyglada jak ciut dluzsze auto, w srodku zas jest to przestrzenny wygodny samochod, jak jezdzimy w dluzsze trasy (1200 km z 3 maluchow) siedzimy sobie w 3 rzedach i mamy full rzeczy, walize, 2 rowerki i wozek i jest nam bardzo wygodnie, pozdrawiam
      kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka