Dodaj do ulubionych

Nosidło Mei Tai

01.08.12, 14:17
Chciałabym dokonać zakupu nosidła Mei Tai dla malucha i zastanawiam się na ile jest ono wytrzymałe i jak długo człowiek jest w stanie nosić dzieciaka (do jakiego wieku, wagi). Chodzi mi bardziej o takie, które są dla dzieci już około półrocznych i żeby starczyło w miarę jak najdłużej (najlepiej do 3 lat). Jeśli możecie się podzielić jakimiś opiniami i polecić producenta, to będę wdzięczna. W temacie jestem kompletnie zielona. Chciałabym, żeby nosidło służyło nam nie na godzinkę dziennie, ale na jakieś dalsze wyprawy również.
Obserwuj wątek
    • eps Re: Nosidło Mei Tai 01.08.12, 19:00
      ja takie nosidło zrobiłam sobie sama wiec jest Firmy mojej wink
      nosiłam w nim dzieci tak od 7-8 miesiąca do 2,5 roku, ale to ze względu na to że moje dzieci to kolosy ogromne. moja szwagierka to do 4 lat nosiła córkę.
      Jak masz ciut talentu to można i samemu uszyć bo to nie jest naprawdę skomplikowane.
      • pola468 Re: Nosidło Mei Tai 01.08.12, 20:31
        Ja kupiłam na allegro produkt o nazwie "Butterfly" i byłam zadowolona. Ja, bo mój mały kangur preferował tylko chustę wink. Nosidło raczej dla młodszych niemowląt. Teraz mamy nowe, dla dzieci starszych, za kilka tygodni mogę powiedzieć co i jak smile.
        Na priva posłałam Ci link do forum o chustach.
        Pzdr srdcz!
        • 2007e Re: Nosidło Mei Tai 01.08.12, 21:09
          A do tego nowego mozna prosic linka. Chetnie zerkne co to za cudo.
          • mama.rozy Re: Nosidło Mei Tai 02.08.12, 08:43
            tu są dwa fajne fora chustowe-może te podrzuciła polasmile
            forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html
            forum.gazeta.pl/forum/s,16714,137879915.html?t=1&a=137888736&rep=1
            • agasobczak Re: Nosidło Mei Tai 02.08.12, 10:17
              Bardzo fajne. Służylo przy dwójce dzieci od 5-6 miesiąca do 2 lat mniej więcej. Bo potem mi było za ciężko albo byłam w ciąży smile))) Teraz pewnie też posłuży po porodzie smile
              • nata76 Re: Nosidło Mei Tai 02.08.12, 12:56
                ja polecam forum www.husty.info/forum mt róznych od groma.

ja bardzo lubiłam nosidło ergonomiczne manduca i czasem jeszcze stefcie ponoszę w nim. mi odpowiadałao, bo bas biodrowy szeroki i cieżar dziecka ten pas bardzo odbierał. ale nie każdy lubi. na tym forum jest bardzo wiele róznych producentów, jest tez bazarek. a myslałas o chusto mt? dla mnie też super wygodna sprawa.
                • pola468 Re: Nosidło Mei Tai 02.08.12, 21:36
                  Ten nowy MT jest z naszywką "Nubik". Dostaliśmy go z Achimem niedawno, niestety nie wiem, gdzie nabyte.
                  Ps: tak myślę jeszcze, wygoogluj hasło "klub kangura" i poszukaj jakiegos regionalnego instruktora, może już po porodzie. U nas na śląsku były trzy miasta, w których dziewczyny uczyły bezpośrednio w realu smile.
                  Pzdr srdcz, spokojnej ciąży życzę smile.
                  • mhanutka Re: Nosidło Mei Tai 07.08.12, 22:34
                    Ja na podstawie forum chusty info wybrałam nosidło pani_olo. Młody miał pół roku, wcześniej intensywnie noszony w chustach. Nosidło służy świetnie do dziś czyli ponad rok, właśnie zwiedziliśmy z nim Kotlinę Kłodzką, czasem było kilka godzin noszenia dzienne. Spisało sie świetnie. Polecam
                    paniolos.blogspot.com/
      • ewelinab87 Re: Nosidło Mei Tai 11.06.15, 14:46
        hej niech mi ktoś pomoće, potrzebuje wymiar na nosiło mei-tai nie wiem z czego zrobić pasy, czy wystarczy bawełna z polarem czy musi byc cos mocniejszego?
        • lavinka Re: Nosidło Mei Tai 06.07.15, 23:24
          Najlepiej nośny jest stary dobry polski len. Im grubszy tym lepiej. Bez domieszek, ale mieszanki bawełniano-lniane też będą ok. Nawet z odrobiną wiskozy będzie dobre. Lniany MT daje radę unieść 15kg dziecko (moje), daję radę nieść małą ok. pół godziny. Coraz mniej potrzebujemy, mam go awaryjnie. Uszyłąm go, bo duże dziecko i gotowce się po prostu nie nadają, mają za wąski panel. Typowy panel ma ok.40-45cm, a to jest za mało na duże dwuletnie dziecko. 50 minimum, a 60 nie będzie za dużo.
    • maly_ksiaze Re: Nosidło Mei Tai 25.08.12, 10:05
      My używamy Manduca i służy świetnie. Ostatnio podczas podchodów nad morzem nosiłem starszego - 3 lata ok. 13 kg na plecach i spokosmile Chcociaż z przodu to już chyba byłoby mi ciężko....
      • kasialip5 Re: Nosidło Mei Tai 23.08.15, 17:58
        Ja dla najmłodszego kupiłam nosidło ergonomiczne firmy Boba i oboje jesteśmy zadowoleni. Wcześniej używaliśmy sporadycznie chusty, a nosidło używamy non-stop. Dziecko zadowolone a dla mnie bardzo wygodnie i szybko sie zakłada.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka