Dodaj do ulubionych

Nowa szuka wsparcia!

05.11.12, 20:52
Witam. Jestem nowa na tym forum, niedawno Was odkryłam i bardzo cieszę się z tego powodu. Piszę żebyście dodały mi otuchy. Chyba spóźnia mi się okres ( nie mam super regularnych) i trochę boję się zrobić test, boję się pozytywnego wyniku ( bo co to będzie) ale boję sie również rozczarowania że nie jestem w ciąży. Zawsze marzyłam o dużej rodzinie, ale jest tyle rozterek o których może napiszę później i jednocześnie tyle nadziei że może tym razem się uda. Chyba dzisiaj bede miała problemy ze snem. Jutro rano chce zrobić test.
Nie wiem jak miałabym oznajmić to mężowi, bliskim i w pracy... Po moich ciężkich przeżyciach będę drżeć o tę dziecinę przez kolejne 8 m-cy ciąży.... Jest tyle wątpliwości, pytań i NADZIEI że na niczym innym nie mogę się skupić. Szukam u Was wsparcia smile
Obserwuj wątek
    • pola468 Re: Nowa szuka wsparcia! 05.11.12, 22:00
      Rozterki serca bardzo trudno ogarnąć jednoznacznie rozumem. Jak widać, masz już za sobą bolesne doświadczenia Straty, jak i pozytywne (z punktu widzenia nieplanowanej ciąży) pragnienie posiadania dużej rodziny. Nie jesteśmy (chyba ?) w stanie powitać (potencjalnego) Dziecka bez rozterek, bo czasy mamy niespokojne i umiarkowanie nieprzychylne "zwiększonemu" rodzicielstwu. Ale może czasami matka natura wie lepiej, co robi ...?
      Tak, czy owak, bez testu niczego się nie dowiesz. Życzę ci (szeroko rozumianej) pomyślności smile.
      • kajka271 Re: Nowa szuka wsparcia! 06.11.12, 09:44
        I jak zrobiłaś test?
        Zobacz w mojej sygnaturce, tez straciłam dwoje dzieci... a jednak mam trójeczkę. Jestem przykładem, ze się udaje smile Ja myślę, że jak już raz w głowie kobiety zawita jakies dziecko to będzie ona dążyć za wszelką cenę do tego by mieć znów maluszka. I pewnie tak ci się to trzecie marzy, że niedługo marzenie musi się spełnić smile Trzymam kciuki za pozytywne wieścismile
        • basha Re: Nowa szuka wsparcia! 06.11.12, 10:12
          Estella jak tam?
          • luxnordynka Re: Nowa szuka wsparcia! 06.11.12, 13:34
            Kajka, Estella, współczuje Wam całym sercem tych stratsad
            I jak tam?
            • 77estella Re: Nowa szuka wsparcia! 07.11.12, 10:36
              Witam Was dziewczyny! Spieszę poinformować, że test pozytywny. I co dalej.... Jestem jakby wypruta z emocji ani się nie cieszę ani nie rozpaczam. Czekam.... Czy tym razem będzie cios i kiedy? boje się umówić nawet do lekarza ( bo może dowiem się że ciąża się nie rozwija), męża jeszcze nie poinformowałam ( nie ma go w domu i nie wiem czy przez telefon mu powiedzieć) Tak wiele jeszcze nie wiem...
              Ile na forum jest dziewczyn które są obecnie w ciąży? Czy u Was można rozmawiać na ukrytym forum bo nie chciałabym pisać tutaj wszystkiego?
              • basha Re: Nowa szuka wsparcia! 07.11.12, 10:49
                Gratulacje!!!!
                • pola468 Re: Nowa szuka wsparcia! 18.11.12, 00:12
                  Estello, to dobra nowina smile. Choć wyraźnie w cieniu racjonalnych obaw.
                  Nie doświadczyłam nigdy straty dziecka, ale znam ból innych ludzkich strat.
                  Możesz, jak będziesz miała potrzebę rozmowy, napisać na gazetowego.
                  Cokolwiek przyniesie najbliższy czas - życzę uśmiechu i nadziei smile.
              • living_concept Re: Nowa szuka wsparcia! 18.11.12, 17:39
                Czy u Was można rozmawiać
                > na ukrytym forum bo nie chciałabym pisać tutaj wszystkiego?

Tak, wejdź na wątek "sprawy osobiste".
                __
                listopad
                • agatkach 77estella 05.12.12, 16:34
                  Gratuluje kochana i zycze z calego serca donoszonego malenstaw - sierpniowka 2012 wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka