jaznadmorza 19.11.14, 11:41 Hej, dziewczyny. Chciałam się przywitać, Tak wyszło w życiu że zostałam mamą czwórki dzieci. Akurat jestem w trakcie urlopu mojego ostatniego urlopu macierzyńskiego więc włączę się czasem w dyskusję. POzdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycerzowa Re: Nowa..... 20.11.14, 00:19 Witaj wśród nas! Podziel się radością z posiadania gromadki. Jakie masz dzieciaki? Odpowiedz Link
jaznadmorza Re: Nowa..... 20.11.14, 09:46 mam dwie parki 11 lat i 9 lat dziewczyna ,chłopak oraz 2 lata i 7 mcy dziewczyna chłopak. jak widać jestem bardzo przewidywalna bo rodzę na zmiany więc teraz wypada na dziewczynę.......niestety jak to lekarz powiedział nie mam prawa już zajść w ciąze (tak mówił po trzeciej i po czwartej) bo jestem po czterech cięciach, podobno w POLSCE TO NIEMOZLIWE a jednak możliwe!!!!! Tylko mózg piorą takiej ciężarnej. Ale udało się i jest ok. No i jak nick wskazuje mieszkam nad morzem.....Pozdrawiam Odpowiedz Link
wawija Re: Nowa..... 20.11.14, 10:33 Fajnie, że piszesz. Mam ten sam układ dziewczynka, chłopiec i dziewczynka, chłopiec, a teraz jak można było przewidzieć, czekam na dziewczynkę Tylko, że ominęły mnie cięcia. Odpowiedz Link
jaznadmorza Re: Nowa..... 20.11.14, 10:47 u mnie starszyzna się już buntuje, już nie chcą więcej rodzeńtswa już. trochę im się nie dziwię bo jednak pomagają na swój sposób. A jak byłam w czwratej ciązy to 8 latek pyta się mnie czemu ja ciągle rodzę dzieci????? chyba to sygnał że już wystarczy i tak przebiłam swój limit. Troche boję się przekroczyć tej granicy pomocy starszych nad młodszymi żeby jak dorosną nie wypominały mi że musiały się zajmować maluchami. Z drugiej strony bardzo sa za sobą a to cieszy... aaa i chwilowy pojawił się problem wyjść nie wiem jak wy sobie z tym ardzicie , niby mam wózek rok po roku ale nie sprawdza się do końca mały w nim nie chce spać bo starsza z przodu szaleje a na samotne chodzenie się starsza się nie nadaje bo ucieka w każda możliwą stronę. Trochę masakra z tymi spacerami. Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: Nowa..... 20.11.14, 20:35 A chusta / tula dla małego i spacerówka dla starszej ? Odpowiedz Link
4dytko77 Re: Nowa..... 26.11.14, 13:07 Witaj, ja też po 4 cc i też mam układ taki jak Ty: dziewczynka 10 lat i chłopiec 8 lat, potem dziewczynka 5 lat i chłopiec 6 miesięcy Odpowiedz Link
jaznadmorza Re: Nowa..... 27.11.14, 11:54 Hej. No w niektórych dzieciach się zgralysmy tylko to trzecie w innych terminach. Macierzyński mam teraz z dwójką. Czy też miałaś takie jazdy przy czwartym cieciu czy tylko ja byłam skazana na takie doswiadczenia???? Odpowiedz Link
4dytko77 Re: Nowa..... 28.11.14, 17:15 Czwarte cięcie trwało najdłużej, ale najszybciej po nim doszłam do siebie, blizna jest najładniejsza ale niestety najdłuższa, od biodra do biodra mnie ciachnęli, może dlatego że na szybko bo nie dotrwałam do terminu i na cito tworzyli bardziej doświadczony zespół. Mąż potem mi opowiedział, że te dwie lekarki które mnie cięły pocieszały się wzajemnie i powtarzały " tylko spokojnie, to udajemy że to pierwsze cc" Odpowiedz Link
chubabubba Re: Nowa..... 28.11.14, 17:40 wiecie co, chyba miałyście pecha w temacie lekarzy.ja po 4 cc mam mała blizne, ostatnio jak miałam robione usg to położna się zdziwiła, że cc bylo i to 4 razy.lekarza po cc stwierdzili, że 5 i 6 zrobia bez problemu mam nadzieje, że to prawda wiem, że lekarze sie boją, tydzień temu na IP dowiedziałam się,ze jestem przerażającym przypadkiem a jak zaszłam w 4 ciązę to [pan profesor ( nie mój prowadzący) na dzień dobry mnie uraczył historyjka jak to niedawno mu pacjentka zeszła przy 4 cc. nie ma to ja pocieszac pacjentkę Odpowiedz Link
mamaaniiasia Re: Nowa..... 20.11.14, 20:33 Witaj Ja też mam dziewczynka chłopiec dziewczynka chłopiec i też już chyba ostatni urlop Odpowiedz Link
jaznadmorza Re: Nowa..... 21.11.14, 08:54 a mi mówili że rzadko się zdarza żeby tak na przemian rodzić albo mieć równy podział w płci a tu się okazuje że więcej takich "przypadków". Ale dla mnie sztuka jest np. mieć czwórkę jednej płci a mam takie przypadki w otoczeniu: cztery razy chłopiec i inni cztery razy dziewczyny- to jest dopiero sztuka!!!!!! Odpowiedz Link
hanti Re: Nowa..... 21.11.14, 09:48 na forum mamy Magdę i jej siedem córek i wszystkie śliczne Odpowiedz Link
chubabubba Re: Nowa..... 21.11.14, 13:21 Hej, ja ma pododny układ do Twojego-dziewczyna/chłopak/dziewczyna/chłopak i teraz czekamy na córeczke wiek:10,5/8,5/6,5/3,5. Jestem po 4 cc, czeka mnie kolejne i na szczęscie mam lekarzy, których ta sytuacja nie przeraża i do tego jeszcze mamy konflikt serologiczny ale to inna bajka Odpowiedz Link
jaznadmorza Re: Nowa..... 21.11.14, 14:43 no to gratuluję, nie będę pisać ze podziwiam bo obserwując siebie przy czwartej ciązy mysle że z piata tez bym sobie dała rade. Tylko większy odstep musiałabym teraz zachować, jednak ostrożniejszy tryb zycia (coć przy małych dzieciach jest to po prostu niemożliwe)i odpowiedni lekarz. Ja zanim trafiłam do swojego to nasłuchałam się komantarzy typu" wie pani jak mam dyżur i przychodzi kobieta do czwartej cesarki to ja ucekam", o mojej niedpowiedzianości już nie wspomnę i patologii, albo hasła położnych że taraz to się tylko trzeba modlić żeby było ok. dwóch mi odmówiło prowadzenia ciązy a inny znów chętnie mnie przyjmę na oddział ale on nigdy czwartej cesarki nie robił więc chętnie się a mnie doszkoli. Taki mały cyrk był. Czytała trochę na ten temat to podobno na zachodzie takich problemów nie ma. ważne to dobry lekarz pomiary blizny regularne i nieforsowanie się. Ostatnio jakas aktorka się żaliła że nie może mieć więcej dzieci bo jest dwóch cięciach......... Odpowiedz Link