Dodaj do ulubionych

rocznik 2000

16.11.06, 12:35
mój najmlodszy syn Maciej urodzil się w grudniu 2000r.Mam pytanie do Was
drogie mamy-czy ten rocznik, tak jak u mnie to ;żywy skarb oczywiscie
wszystkie dzieci to skarby,ale muszę przyznać że Maciej "przebija" wszystkich
swoich braci.Czasami mąż w żartach oczywiscie ,zastanawia się czy w szpitalu
nie podmienili dzieci.Napiszcie o swoich rocznikach 2000,chetnie poczytam.
Obserwuj wątek
    • natkare Re: rocznik 2000 16.11.06, 19:49
      No ja też mam Maciejka tylko że z 15 kwietnia 1999smile
      Może być?smile
      Mama Maćka 1999, Dominisi 2003 i Mikołajka 2005
      • turczynka5 Re: rocznik 2000 16.11.06, 20:48
        no i ja mam Mikolajka-Miki,SERDECZNE POZDROWIENIA DLA MACIEJKI BO MOJ TA
        STRASZNY PIESCIOCH I PRZYTULAJKA.
      • niespodziewanka Re: rocznik 2000 16.11.06, 20:56
        Mój srodkowy jest z lipca 2000, jest raczej spokoiny wrażliwy i wolno pracuje w
        zerówce, ale to chyba taka uroda naszych chłopców bo starszy też taki był smile
    • bornholmka Re: rocznik 2000 17.11.06, 09:21
      Moj Mik lipiec 2000.Chodzi do zerowki ale nie jest z nim latwo.Wykonuje tylko
      te polecenia i zadania ktore mu przypadna do gustu,na inne odpowiada "nie -
      dziekuje " I mamy klopot.Uparty jak osiolek sad
      • pimpusia81 Re: rocznik 2000 17.11.06, 14:34
        u nas
        Ania 2000 spokojna,Natka 2003 żywe srebro,18 tydzień ciąży okaże sie.pozdrawiam
    • barbie-torun Re: rocznik 2000 17.11.06, 13:52
      Mateusz jest z wrzesnia 2000 to żywe srebro, długo nie usiedzi na miejscu,
      wszędzie go pełno, hałaśliwy i rozrabiajacy bez przerwy,
      jest 3 dzieckiem z kolei
      ma jeszcze malutką siostrę prawie roczek
      • zuzanna56 Re: rocznik 2000 17.11.06, 13:59
        Moja córcia jest z początku roku 2001 ale też niezła z niej rozrabiara. Ale
        tylko w domu. W przedszkolu jest grzecznym aniołkiem.
        • andaba Re: rocznik 2000 18.11.06, 11:05
          Mam córkę z 2000, która jest gorsza niż wszyscy chłopcy razem wzięci. Ale może właśnie przez to, że jest jedyną dziewczynką?
          • turczynka5 Re: rocznik 2000 18.11.06, 12:09
            Zastanawiam się jak to napisać,bo gdy czytam teraz forum to mój pomysłowy
            rocznik2000 przyszedł do pokoju z podpórkami od kwiatków na nim zawieszone
            skarpetki oznajmił że zrobił pranie i pyta gdzie powiesić bo musi
            wyschnąć.Takich pomysłów na co dzień to ma bardzo dużo ,po prostu aniołek z
            diabelskim ogonkiem .Muszę w tym wypadku stwierdzić że jego pomysly są nie do
            opisania i wyjasnienia na mój prosty umysl,więc stwierdzam że to urok tego
            rocznika. W rodzinie mamy też dziewczynkę z 2000r córka szwagierki. W
            porównaniu do mojego Maćka to istny diabełek.Ile ma osób w okół siebie to
            zamęczy wszystkie.ja też myslałam że Maciej jest taki bo najmłodszy[szkoła
            starszych braci],lecz dawno zrozumialam że to jest ON ma swoje JA i nie da się
            go zaliczyć do norm starszych braci jak byli w jego wieku.Na wszystko ma swoje
            wyjasnienia,odpowiedzi i we wszystkim potrafi byc taki przekonujący.np.jest
            obiad wszyscy jedzą a Maciej mówi nie dziękuję mój brzuszek nie jest głodny ,on
            jest głodny na chrupki czy batonika,albo w szkolę dzieci pisza literki czy tam
            wykonują polecenia pani ,Maciej udaje zmęczenie,boli go głowa ,jak to nie
            pomaga to zaczyna popłakiwać a na pytanie dlaczego płacze stwierdza że to nie
            on tylko jego oczka płaczą. Dlatego stwierdzam że ten rocznik to wspaniałe
            dzieciaki,oczywiscie nie urażając innych roczników.Nie wiem co by tu jeszcze
            dodać nie mam na razie za dużo czasu.Dzięki że odpisałas. Serdecznie pozdrawiam
            i napisz jak ta Twoja gwiazda ma na imię i którego grudnia się urodziła.
    • wiga1968 Re: rocznik 2000 18.11.06, 17:42
      Moja Kasia urodziła się 3 grudnia 2000. Jest szalona, wygadana, w zerówce pani
      już 2 września zapamiętała jej imię. Uczy się narazie dobrze. Ciągle pyta pani,
      kiedy będą pisać cyferki, bo literki, to już ona wszystkie zna. Moja teoria
      jest taka, że to nie wpływ rocznika, a raczej imienia. Wszystkie Kasie, jakie
      znam, są nieco szalone. Podobnie mogę powiedzieć o Filipach, Mateuszach.
      • rubena Re: rocznik 2000 18.11.06, 17:59
        Ja też myślę, że jubileuszowy rocznik jest szczególny.
        A mój synek z 1.03 to Szymonek - ancymonek.
    • kasperkowa Re: rocznik 2000 18.11.06, 22:35
      Moja Zosia z czerwca jest najbardziej wygadana z wszystkich moich dzieci, ale
      też z całej grupy przedszkolnej, mówi dużo, głośno, wszędzie, nawet u dentysty
      na fotelu, zawsze w zerówce chce powiedzieć pierwsza. Gości zamęcza, wisi na
      kolach wybranej osoby całą imprezę, telefony odbiera tylko ona i zawsze można
      się z nią dogadać. Jest największą pomocnicą w domu, jest odpowiedzialna i
      potrafi zaskoczyć dorosłym zachowaniem. Kiedyś była bardzo szybka w działaniu,
      teraz niestety to się bardzo zmieniło, jest rozkojarzona i wszystko robi w
      baaardzo wolnym tempie. Doprowadza mnie to do pasji, ale pamiętam że syn w jej
      wieku miał to samo, teraz jest ok więc myślę że to spowolnienie jest właściwe
      dla tego wieku.
      Acha i zrobiła się bardzo wrażliwa.
      Pozdrawiam
    • agax4 Re: rocznik 2000 19.11.06, 13:38
      Mój Maciej też z 2000 roku, ale z lipca. Do czasu skończenia przez niego 6 lat
      uważaliśmy go za najspokojniejsze, najbardziej rozważne (ale i uparte) i
      opanowane z naszych dzieci (mimo, że to jedyny chłopiec). Ale nastąpiła u niego
      pewna przemiana, widoczne jest to zwłaszcza w przedszkolu-zerówce - bardzo je
      polubił, poprzednio się nudził i nielubił chodzić. Wogóle bardzo się rozkręcił i
      często "szaleje". Zaskakuje nas od zawsze swoimi "filozoficznymi" przemyśleniami
      i stwierdzeniami.
      Pozdrowienia dla wszystkich dzieci z 2000 roku.
      • nastka_7 Re: rocznik 2000 25.11.06, 21:23
        Mój Mateusz czerwiec 2000...Był spokojny do ukonczenia 4 lat a potem po prostu
        cos w niego wstąpiło. Właśnie pani z "zerówki" skarżryła sie ostatnio, że
        zaczepia dzieci, a przez pierwszy miesiąc był jak Aniołek...
    • maminuk Re: rocznik 2000 26.11.06, 12:23
      Witam!
      Moja środkowa Zosia - lipiec 2000 (obfity był ten m-c) jest bardzo rozgadana i
      potrzebuje dużo ruchu. Ale jest też "mamicyckiem" - uwielbia się przytulać i
      często potrzebuje wsparcia, jest bardzo wrażliwa i łatwo wywołać u niej
      poczucie winy.
    • pasjanna Re: rocznik 2000 04.02.07, 17:43
      Witam serdecznie,
      Jestem mamą 6 letniego Mateusza ur 11.12.2000 i 4 miesięcznej Natalii.
      Zabrałam sie właśnie za poszukiwania rowieśników mojego synkasmile Szukałam
      wszedzie i w ten sposób trafiłam na Wasze forum. Zanim się jednak natknęłam na
      ten wątek zdążyłam założyć prywatne forum -
      "DZIECI ROCZNIK 2000". smile
      Miło mi będzie jeśli się przyłączycie i jesli znajdziecie czas czasem coś
      napiszecie. Poniżej link:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45858
      • pasjanna Zapraszamy na forum - "DZIECI ROCZNIK 2000" 04.02.07, 18:16
        Witam serdecznie,
        Jestem mamą 6 letniego Mateusza ur 11.12.2000 i 4 miesięcznej Natalii.
        Zabrałam sie właśnie za poszukiwania rowieśników mojego synkasmile Szukałam
        wszedzie i w ten sposób trafiłam na Wasze forum. Zanim się jednak natknęłam na
        ten wątek zdążyłam założyć prywatne forum - "DZIECI ROCZNIK 2000". smile
        Miło mi będzie jeśli się przyłączycie i jesli znajdziecie czas czasem coś
        napiszecie.
        Poniżej link:
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=45858
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka