Dodaj do ulubionych

Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandynawii

19.08.10, 11:32
Najszczęśliwszymi krajami świata są Dania, Finlandia, Norwegia, Szwecja i Holandia.

www.zw.com.pl/artykul/496849_Kraina_wiecznej_szczesliwosci_lezy_w_Skandynawii.html
Obserwuj wątek
    • sylwek07 pelna lista 19.08.10, 11:45
      www.forbes.com/2010/07/14/world-happiest-countries-lifestyle-realestate-gallup-table.html
      • tamsin Re: pelna lista 19.08.10, 16:06
        wyglada na to, ze Bulgaria to najbardziej nieszczesliwy kraj w
        Europie. A pogodne pewnie ladniejsza maja niz taka szczesliw Dania.
    • syswia Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 22.08.10, 03:24
      e tam... kraina wiecznej szczęśliwości leży tam, gdzie sie jest
      szczesliwym, niezaleznie od tego jaki to kraj

ba! niektorzy sa nawet nieszczesliwi niezaleznie od tego, gdzie
      akurat mieszkaja, bo nic im nigdy nie odpowiada - wtedy najlepiej
      wina za taka sytuacje jest obarczyc innych

ja jestem szczesliwa, ale ja nie jestem zbytnio wymagajaca -
      wystarczaja mi moi dwaj panowie wink a reszta zawsze sie jakos ulozy
      • sylwek07 syswia 23.08.10, 13:59
        jak masz tych 2 panow do tego macie co jesc,macie gdzie mieszkac to mozna tak sobie zyc bo zycie nie jest uslane rozami
        gorzej jak pewnych spraw sie nie ma a na horyzoncie niczego takiego nie widac i nawet sie nie zanosi...
        • syswia Re: syswia 23.08.10, 20:06
          e tam Sylwek, sa ludzie, ktorzy maja i rodzine i pieniadze i dach
          nad glowa, a jednak nigdy nic im nie pasuje i maja pretensje do
          calego swiata i nie omieszkaja tego glosno i po prostacku wszem i
          wobec oswiadczyc
          • sylwek07 Re: syswia 24.08.10, 13:22
            to pewnie nie wiedza czego szukaja lub tez maja tak duzoo ze musza cos innego szukac w swoim zyciu a jak nie znajduja to...
            ja z mila checia wezmie nie kase ale ten dach nad glowa i rodzine przez duze R ,,a kasa?nie jest dla mnie az taka istotna jak te wyzej sprawy smile
      • monhann2 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 23.08.10, 21:02
        ja jestem szczesliwa, ale ja nie jestem zbytnio wymagajaca -
        > wystarczaja mi moi dwaj panowie wink a reszta zawsze sie jakos ulozy

Swiete slowa Syssmile Ja bym jeszcze dodala do listy: "szlachetne
        zdrowie, nikt sie nie dowie, jako smakujesz az sie zepsujesz"

Moja rodzina i nasze zdrowie to juz dla mnie pelnia
        szczesciasmile)))))) A gdzie? To juz drugorzednewink
        • syswia Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 24.08.10, 01:20
          smile tak, masz racje, zapomnialam o zdrowiu, ale to pewnie dlatego ze
          ostatnio mam doczynienia z hipochondria i egocentryzmem i wzbudza to
          we mnie agresje... na szczescie tylko wirtualno-werbalna i sie
          jeszcze autocenzuruje wink
          • asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 26.08.10, 18:03
            czyzby chodzilo ci o pania z nickiem na M? big_grin
            • syswia Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 27.08.10, 00:45
              M? nieee ... to na sasiednim kanadyjskim forum, ale dziewczyna sie
              wlasnie tak zblaznila, ze spuscmy milosiernie zaslone milczenia...
              • asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 27.08.10, 15:46
                Och a juz myslalam! Jest tu taki typ, ktory mnie po prostu przerosl.
                No nic tosmile
                • syswia Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 28.08.10, 01:05
                  A zes mnie zaintrygowala teraz. Zaczne przegrzebywac forum, chyba ze
                  sie zlitujesz i mi dasz cynk na prv wink
                  • asia.sthm Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 28.08.10, 18:57
                    Syswia, nic nie przegrzebuj, musimy Asice docisnac...niech natychmiast uchyli
                    rąbka...bo mnie tu zaraz szlag trafi.
                    Na M to napewno nie ja...ha ha ...ani Mon, ani Marjanna.
                    ... ani Sylwek, nasz ukochany Rodzynek w rzeczy samej.

mnie zaraz chce szlag trafic
                    • asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 29.08.10, 22:56
                      no to poszlo na gazetowy mail....
                      • asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 29.08.10, 22:57
                        ps. Syswia, i zeby nie bylo: juz wyweszylam sasiednia awanture z
                        pania C. Powiem tak: ona ma spustsmile
                        • monhann2 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 29.08.10, 23:11
                          Asica, a o co chodzi z ta pania z nikiem na M? Bo dostalam
                          nerwacji?smile
                          • asia.sthm Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 29.08.10, 23:29
                            No okazalo sie, ze to nie Monhann... hi hiwink

Ja nie znam tamtej pani na M, zupelnie mi obca osoba.

Za to rzucilam sie sprawdzic awanture u sasiadow i faktycznie.. mniam mniam
                            typek....typkowa na C.
                            Kiedys, za pradawnych czasow tez tu takie bywaly, a dzis sama dojrzala
                            Polonia....nawet nie ma o co sie poklocic.
                            • ciacho_78 Alez subtelne i tajemnicze z Was kobietki :) 30.08.10, 15:38
                            • mon101 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 30.08.10, 21:07
                              Ale zes nas zaintrygowala... Egocentryzmu moze bym sie i dopatrzyla,
                              ale do hipochondrii sie nie przyznajewink!
                              Wasza M
                          • asica74 Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 07.09.10, 19:02
                            A jest taka pancia, co to z kazdym sie wykloca, ze ona ma najgorzej, bo to i smo.
                            I nie ma konca owym przekonywaniom.
                            A na deser zawsze wywola taka awanture, ze hej!
    • sylwek07 macie racje ze... 24.08.10, 13:43
      obojetnie gdzie by sie nie bylo jesli znajdziemy w jakims miejscu swoj tzw dom to tam bedziemy szczesliwi \
      i teraz nie ktorzy szukaja ciagle a nie ktorzy siedza juz na miejscu i moze byc tak ze Ci 1 beda cos marudzic ale jesli cos znajda to przestana moze wink

a co do mnie to czas pokaze co bedzie i jak bedzie..
    • sylwek07 asiasthm 30.08.10, 16:46

czy widac ta szczesliwosc w tej Szwecji?jak pisza w tym
      artykule,,cos moze z zycia wziete...
      • mon101 Re: asiasthm 30.08.10, 21:12
        Z zycia , z zycia! Bardzosmy tu szczesliwi tylko ze aktualnie d...
        nam marzna. Niespodziewany koniec lata!Intensywnego ale jakze
        krotkiego...
        • mon101 Re: asiasthm 30.08.10, 21:18
          A tak bardziej serio, to zgadzam sie ze podstawowe potrzeby sa
          zaspokojone i nie ma jakiegos pedu za bogactwem, kariera,
          koniecznoscia przebicia sasiada, w zwiazku z tym oczekiwania sa
          mniejsze i zadowolenie z zycia wieksze.
          • ciacho_78 nie czytalam Twoich wypowiedzi do tej pory, 30.08.10, 21:38
            jesli powtorze pytanie wybacz i odeslij gdzie trzeba, ale jak tam z oslawona
            ciemnoscia i zimnem wlasnie?
            Stary mial projekt kilka lat temu w Szwecji i Norwegii i bardzo sobie chwalil
            stosunki w pracy i ogolnie miedzyludzkie, piekno krajobrazu neizaprzeczalne, ale
            pogoda podobno byla nieco depresyjna. Powiedzial, ze nie dalabym rady, bo zimno
            jednak przez wiekszosc roku i ciemno przez pol smile Ja akurat mialam niemowle przy
            piersi i bylam w ciazy koejny raz, dlatego no coz wstyd sie przyzac, zwykle
            tchorzostwo mnie powstrzymalo od sprawdzenia i zaluje teraz.
            • mon101 Re: nie czytalam Twoich wypowiedzi do tej pory, 31.08.10, 22:07
              Ciemnosc gorsza od zimna, bo jak tu sie mowi "nie ma zlej pogody,
              jest tylko zle ubranie". Doswietlamy sie jednak swiatelkami w oknach
              i zapalamy swieczki popijajac goraca herbatke. A jak sie cieszymy
              jak wiosna przyjdzie! No i w czerwcu mamy zdecydowanie widniej niz
              innismile)
              • asia.sthm Re: nie czytalam Twoich wypowiedzi do tej pory, 01.09.10, 09:21
                Dobrze Mon gada smile

Ja kocham tu zyc.
      • asia.sthm Re: asiasthm 30.08.10, 21:42
        Widac Sylwku, widac po pogodniejszych twarzach na ulicy, widac po braku
        nagminnego narzekania, widac moze nie szczesliwosc z kazdej strony, ale bardziej
        pogode ducha, usmiech, i spokoj.
        A z drugiej strony ludzie cierpia na zwykle codzienne bolaczki, na samotnosc,
        brak pieniedzy, brak pracy, obrzydliwe chorobska ....czy co tam komu akurat
        doskwiera.
        Jak wszedzie!
        • sylwek07 Re: asiasthm 31.08.10, 11:04
          o samotnosc>tzn ze nie maja tzw swojej 2 polowki czy tez nie maja z kim pobyc,porozmawiac,ze jest sie kims a nie niczym...
          a ze maja swoje bolaczki to tak jest w tym zyciu
          co do tych usmiechow to bywa roznie,czasami chcialbym miec doczynienie z kims smutnym ale podajacym reke niz z usmiechem a nic niewnoszacym i nie pomagajacym a jeszcze czasami drwiacym z Ciebie bo kim jestes>lub czym?od taka realnosc zycia czy to tutaj czy tez zagranica
          fakt nikt nie ma obowiazku Ci pomagac ale....
          • gherarddottir Re: asiasthm 02.09.10, 11:42
            jak sa zaspokojone podstawowe potrzeby z piramidy maslowa plus cos extra to
            wszedzie jest szczesliwie smile
            • sylwek07 gherarddottir 02.09.10, 15:37
              masz racje smile
              • sylwek07 co do tych potrzeb to mozesz napisac cos wiecej 02.09.10, 15:42

• sylwek07 a te potrzeby wyzszego rzadu czy tez nizszego 02.09.10, 15:45
              maja byc zaspokojone?jak w tej tabelce?

www.anacco.pl/page,list,id,29,ids,7,Teoria_potrzeb_Maslowa.html
    • thorgalla Re: Kraina wiecznej szczęśliwości leży w Skandyna 08.09.10, 15:57
      Podejrzewam,że ankiecie nie było pytań o pogodę wink
    • sylwek07 Norwegia numer 1 04.11.10, 17:49

news.yahoo.com/s/afp/20101104/ts_afp/unhealthsocial
    • sylwek07 wykaz wszystkich Panstw 04.11.10, 19:09
      hdr.undp.org/en/statistics/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka