ireczka1 01.04.04, 10:48 czy juz ktos zrobil Wam dzisiaj jakiegos psikusa? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolewna.sniezka Re: prima aprilis 01.04.04, 16:22 ja musze przygotowac zemste roku, maz co rok robi mi tzw. "practical joke", nienawidze ich, no ale co robic! musze cierpiec )) Jeden z jego durnych zartow bylo, ze dzwoni ze bedzie dlugo do nocy pracowal..no to ja ok, pracuj, ja i pies bedziemy razem film ogladac w nocy No wiec nie spodziewajac sie nic, gadam z nim przez telefon, a tutaj slysze ktos klamka rusza (!??!!), nawet sie nie zorientowalam ze pies nawet nie zaszczeknie :-0, mysle sobie no to fajnie ktos sie pomyslil do drzwi, ale strach mnie po plecach oblecial, i mowie do meza "czekaj, chyba sie ktos mi wlamuje do chalupy!"...ide do drzwi (ciagle jestem na telefonie!!), pies za mna, i slucham skrobania...a ten skubany zaczyna sie chichrac przez telefon...no i ja uslyszalam to przez drzwi..ale wsciekla bylam ) Odpowiedz Link
aalex_b Re: prima aprilis 01.04.04, 17:41 A do mnie kumpela zadzwonila, czy nie znam dobrego lekarza ... bo chyba jej sie przewidzialo ... wielblady widziala w centrum Paryza. Hehehehehehe ... ale ja juz "na bacznosc" stoje i czuwam od rana ... bardzo jestem dzisiaj nieufna . Tylko wiecie ... innego dnia to moze bym jej nawet uwierzyla )) bo czego tutaj czasem sie nie widzi )))) A tak przy okazji - jak sie ten dzien nazywa w innych krajach? Bo we Francji: nie mowi sie "prima aprilis" tylko: "poisson d'avril" (tlum.: ryba z kwietnia) ><((((º>`•.¸¸.•´¯`•.¸.•´¯`•...¸><((((º>`•.¸¸.•´¯`•.¸><((((º> Odpowiedz Link
alex113 Re: prima aprilis 01.04.04, 18:06 aalex_b napisała: > A tak przy okazji - jak sie ten dzien nazywa w innych krajach? > Bo we Francji: nie mowi sie "prima aprilis" tylko: "poisson d'avril" (tlum.: > ryba z kwietnia) W Stanach "april fool's day" (czyli kwietniowy hmmmm .... w zasadzie "dzien glupoty") A swoja droga to czlowiek sie moze nabrac jak widzi podobne slowko w obcym jezyku i mysli ze to to samo, piszesz poisson=ryba a po angielsku poison=trucizna. I kto twierdzi ze ryby sa zdrowe ))) Odpowiedz Link