Dodaj do ulubionych

ZDALAM!!!!

24.02.05, 14:33
mialam dzis egzamin na prawo jazdy ( drugie podejscie, jak wiecie) i
zdalam!!!Ufff, ale ulga!Wtedy jechalam jako ostatnia po miescie, dzis bylam
pierwsza.Egzaminator byl bardzo fajny-na oko 55 lat, taki zyciowy.Zrobilam 2
male bledy, ale przyznalam sie do nich, nie sciemnialam, ani nie wciskalam
kitu, ze nie zrobilam.Wytlumaczylam zaraz , jak powinno byc prawidlowo i
dodalam "ach te nerwy, nerwyyy....".W ogole caly czas z nim gadalam w aucie i
bylo naprawde wesolo.Na koncu zajezdzamy , on mi mowi, jakie bledy i na koniec
tak gada"no pani Agnieszko, musze pania zmartwic...ale...(ja juz panika i
mysle-jezu, nie zdalam, nie zdalam!!!ja pitole!!!), ...ale...badzo ladnie pani
jezdzi!A ja taaaakie galy.No i zdalam.Zyczyl mi szerokiej drogi i ladneg
samochodu.
A ja tak sobie mysle-to jak w takim razie inni jezdzili, skoro ja ponoc jezdze
"ladnie"???Hehehehehe.
Bez komentarza.
Caluje!!!!!
Obserwuj wątek
    • loginka5 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 15:02
      Gratulacje!
    • mulinka Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 15:03
      Gratulacje!!!!
      smile)
      jesli jeszcze jezdzilas po sliskim, to chyle czola
      buziak!
      • gherarddottir Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 20:57
        gratuluje!!!!!!!!smile)))
    • feelfine Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 15:08

Serdeczne gratulacje smile)
      Ja tez sie przymierzam i przymierzam, a rodzina mego chlopaka wciaz jakos nie
      chce wierzyc ze nie mam prawa jazdy (albo zapominaja).
      Wciaz mi chca kluczyki od samochodu dawac jak u nich jestem w gosciach, cobym
      sobie sama pojezdzila smile)

Ale jeszcze raz gratuluje smile)
      W jakim kraju zdawalas ???

Ula/Feelfine
    • sylwek07 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 15:09
      Gratuluje smile)
    • suomen_poro Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 15:23
      GRATULACJE!!!
    • greeneyes27 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 15:53
      Gratuluje! : )
    • heru29 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 15:55
      Gratulacje!!!!!
    • tamsin Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 16:08
      Emm! gratulacje i szerokiej prostej drogi i miekkich opon wink))
      • datlik Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 17:43
        Gratuluje!!!
        Ja podchodzilam do egzaminu dwa razy, a potem zrobilam sobie przerwe i to chyba
        byl blad, bo nie moge sie zebrac juz 4 lata. Moze sprobuje w tym rokuwink))
      • sylwek07 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 21:59
        tamsin napisała:

> Emm! gratulacje i szerokiej prostej drogi i miekkich opon wink))
        --------------------------------------------------
        a kiedys sie mowilo gumowych slupow smile)
    • bietka1 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 17:46
      Wielkie gratulacje!

A nie ma zadnej imprezy? wink)
      • greentea2 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 17:51
        Gratuluje Emm!

To moze i ja sie pochwale, ze rowniez dzisiaj, ale nie zdalam. Na szczescie to
        pierwszy raz.
        • tamsin Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:07
          o cholercia Greentea, wiesz pierwszy raz to jakby nie bylo. Do czegos sie
          przyczepili?
          • emm1 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:15
            greentea, ktoras z dziewczyn mi napisala, jak pierwszy raz nie zdalam, ze
            pierwsze koty za ploty.Zgadzam sie calkowicie!Duzo tez zalezy od szczescia.Ja
            mialam naprawde dzis fajnego egzaminatora.Snieg zaczal troche padac , jak juz
            bylam na miescie.Poza tym mialam dwie niespodzianki na miescie typu zajechanie
            mi drogi na rondzie przez inny samochod i zjazd w lewo, a jedyny pas , z
            ktorego mozna bylo zjechac stal caly przyblokowany przez wielki zielony
            autokar!!!Ale poradzilam sobie w obu sytuacjach, nie stracilam glowy i mysle,
            ze wlasnie to "ujelo" egzaminatora (hehehe).
            Zdawalam w Polsce.
            To ktorej co nalewac?dzis ja otwieram barek!
            • greentea2 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:23
              W UK mozna miec 16 malutkich bledow, typu lusterko. Troszke powazniejsze i po
              wszystkim. Nie przymykaja oczu na nic i nie mozna ich przekupic. Cholera.
            • bietka1 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 21:16
              Ja poprosze cos czerwonego, na rozgrzewke smile))
          • greentea2 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:18
            Nie wiem jak to jest fachowo po naszemu, reverse in the corner. Spieprzylam
            zupelnie. Jak na zlosc dostalam jakis przedziwny rog z podjazdem i nawet nie
            wiem co sie stalo. To bylo pierwsze, dalej juz nie musialam sie starac, bo
            wiedzialam, ze oblalam.
            Moja jazda jest niezla, nie robie bledow. Mam jeden slaby punkt. Jak zatrzymuje
            sie pod gorke to zawsze w zwiazku z panika nie moge ruszyc i zdarzylo mie sie
            stanac, albo troche zjechac w dol. Nie kontroluje samochodu w takich momentach.
            Samochod jest wyjatkowo nieudany pod tym wzgledem, inne jakos bardziej czuje.
            • tamsin Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:27
              Greentea, to wina samochodu, pewnie masz ten z normalna skrzynia biegow, kiedy
              potrzebny jest na egzamin taki z automatyczna smile)))
            • emm1 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:28
              nie przjmuj sie.ja dzis wylosowalam zestaw:parkowanie rownolegle(koperta) i
              ruszanie na wzniesieniu, czyli gorka wlasnie.I na kopercie jak zobaczylam
              slupek, zamiast skrecic w prawo i wjezdzac, krew mi odplynela od mozgu i
              skrecilam w lewo.Nigdy mi sie cos takiego nie przydarzylo wczesniej!!!Nigdy!!!
              Jak to zobaczylam, to probowalam ratowac sytuacje, ale oczywiscie
              dupa.Siedzialam w aucie i sie smialam na glos z tego, co zrobilam i co to stres
              wyczynia z czlowieka.A nogi mi tak latac zaczely ze strachu(tak jak rece sie
              trzesa, to nogi mi lataly-szok po prostu), ze nie moglam jednej na sprzegle
              polozyc, bo by byla znow porazka na kopercie.Musialam odczekac minute, policzyc
              do 10, pooddychac spokojnie i dopiero wtedy sprobowalam drugi raz.
              Ale co sie nerwow najadlam, to chyba juz dlugo takich nie doswiadcze.
              • greentea2 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:33
                Tamsin, mam manualny. Ale z tym nie mam problemu. Jezeli zdawalabym na
                automatycznym, to tylko takie moglabym proeadzic w przyszlosci. M nie uznaje
                automatycznych.

Emm, ja nie moge powtarzac niestetycrying
                • tamsin Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:36
                  a to w Anglii wydaja takie rozne prawa jazdy? to jak oni sobie radza z
                  cudzoziemcami co przyjezdzaja do nich i chca samochod? ciekawe co sie
                  dowiaduje, bo przeciez w dalszym ciagu jedziemy na tydzien do Londynu tylko nie
                  wiem kiedy wink))
                  Wiem ze we Francji nie mozna bylo wypozyczyc samochodu z automatyczna skrzynia
                  ale M. na szczescie umie prowadzic, ja niby tez ale ten balagan na ulicach w
                  Paryzu to nie dla mnie byl wiec bym sie nigdy w zyciu na cos takiego nie
                  odwazyla.
                  • greentea2 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 18:45
                    W Anglii lubia utrudniac ludziom zycie i papierkowa robote. A jeszcze bardziej
                    kochaja listy. W zwiazku z kazda pierdula otrzymujesz list.

Raczej nie wnikaja kto co prowadzi. Prz kazdym samochdzie jest opcja manualna i
                    automatyczna. Polecam easycar.com. Najtaniej i dobre samochody.
                    • tamsin Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 19:00
                      az zagladnelam na ta stronke, nigdy o takim samochodzie nie slyszalam: Vauxhall
                      Meriva smile)) a to bedzie radocha, u nas mozna zamowic przez nasze agencje, oni
                      maja nizsze raty niz tam na miejscu i na dodatek zawsze daja nam opcje
                      nieograniczonych mil, tak robilismy w Paryzu, wiec pewnie tak zrobimy w Londku.
                      Ale dobrze jest sie juz rozgladnac, moj M. byl w Londku pare razy ale to taka
                      ciapa nawet nie umie mi powiedzic, w jakiej dzielnicy najlepiej sie zatrzymac,
                      a jak szukalam przez neta, to kazdy hotel chwali sie ze to najlepsza lokacja bo
                      przy tym czy przy tamtym.
                      • greentea2 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 19:13
                        Tamsin, Vauxhal to Opelwink Wlasnie w ostatni weekend go wynajelismy i jest
                        bardzo wygodny i przestronny.

Tamsin napisz mi na priv jaki mniej wiecej chcesz hotel i za ile, to chetnie
                        poszukam.
                        • tamsin Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 19:15
                          OK smile)
                        • sylwek07 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 22:03
                          greentea2 napisała:

> Tamsin, Vauxhal to Opelwink Wlasnie w ostatni weekend go wynajelismy i jest
                          > bardzo wygodny i przestronny.
                          >
                          >
                          > Tamsin napisz mi na priv jaki mniej wiecej chcesz hotel i za ile, to chetnie
                          > poszukam.
                          >
                          >
                          ----------------------------------------------------------------------
                          widzialem ten typ samochodu to tak jak pontiac le mans inaczej opel kadet smile
                          a ten Vauxhal ktos chcial sprzedac w Polsce z kierownica jak w UK nie wiem kto
                          to kupil
        • frankie36 Re: ZDALAM!!!! 25.02.05, 22:01
          Greentea,kiedy mozesz zdawac kolejny raz?Daj nam znac to bedziemy kciuki
          trzymaly.Nie przejmuj sie bedzie dobrzesmile)))
          • greentea2 Re: ZDALAM!!!! 25.02.05, 22:05
            Kinga, zdawalam test w Barking.

Frankie, to chyba nauczka, ze nie poprosilam was o trzymanie kciukow. Nie wiem
            jeszcze kiedy kolejny raz, ale na pewno sie zglosze po kciukiwink))
    • semantics Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 20:08
      Winszuje Emm!!

Az mi sie chce powiedziec " a nie mowilam" - w poprzednim watku napisalam Ci ze zdasz za drugim!
      smile)

Greentea! Nie przejmuj sie- spoko wodza i taki maly trick: na gorce to hamulec (najlepiej reczny)
      puszczaj dopiero wtedy jak dodasz troszke gazu i samochod bedzie "posluszny jak psiak"
      a poza tym to mozesz teraz poprobowac- fajna ta meriva, a chcieliscie taki duzy?
      • greentea2 Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 20:38
        Semantics, wlasnie tak robie i czasem sie nie slucha, nie wiem czemu. Przyjade
        do ciebie na korepetycje z gorkiwink))

Samochod byl wypozyczony na weekend i nie moglam go prowadzicsad
        • semantics Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 21:19
          Greentea, wal jak w dym!

Auto prawdopodobnie nabedziemy droga kupna w tym miesiacu ( takie stary golf z 1988 ale kurcze
          jezdzi), no i gorke tez skombinujemy.

A pozniej po udanych lekcjach zapraszam na drineczki!
    • catwoman Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 20:55
      Gratuluje serdecznie!!! naprawde swietnie.
    • jollyvonne Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 21:14
      Bardzo ladnie!
      No to polewamy, pasazerom cos mocniejszego, a swiezo upieczonej kierownicy
      soczkiem (ciezarowkom tez!) i jazda!
      Gratulacje emm, drugi raz, to tak jak pierwszy smile

jollyvonne
    • mijaczek Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 21:31
      No to wielkie gratki emm! Wiedzialam, ze za drugim razem pojdzie dobrze! Teraz
      prosze praktykowac jzade, nie porzucac auta, bo zniechecisz sie do jazdy i
      pamietac jedno - kazdy kierowca byl kiedys swiezo upieczonym posiadaczem
      papierka, wiec sie nie martw... po prostu potrzebujesz czasu na to, zeby bez
      problemu jechac 90 km/h zajadac bulke, rozmawiac przez telefon, wyprzedzac i
      ustawiac radio w tym samym czasie :o)
      Wszystko przychodzi z czasem!
      Mia
      • asia.sthm Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 21:37
        No widziala pani, a ja juz zdazylam sie w Mijaczkowym watku upomniec.

Emm gratki.
        A o tym co robic jednoczesnie, to Mia zapomniala o malowaniu rzes na
        skrzyzowaniach i o waleniu zrolowana gazeta rozrabiajacych na tylnym siedzeniu
        ewentualnie podawanie torebki do rzygania tym, co mysla ze sa na morzu albo sie
        osmiornicy najedli.
        Buzka
        • mijaczek Re: ZDALAM!!!! 24.02.05, 22:07
          Bo prosze pani Asiu, malowanie rzes [wzglednie regulcja brwi, malowanie
          kontorowka ust, etc. choc koniecznie skomplikowane!!!] obejmuja - skrzyzowanie,
          korki, krotsze i dluzsze postoje, etc... wszystkiego mozna sie nauczyc...
          Samochod jest dla ludzi :o)
    • kingaolsz Re: ZDALAM!!!! 25.02.05, 16:25
      No to ja spoznione ale szczere gratulacje!!!!!! Tez nie dawno mi sie udalo
      zdac, wiec na swiezo znam ta radoche wink))))

Greentea2 - a nie zdawalas czasem egzaminu na Greenford? Tam maja taki wlasnie
      zakret z gorka i lubia ludzi walkowac w temacie zawracania po luku... choc
      pewnie kazda okolica ma taki zaulek wink zobaczysz, nastepnym razem juz bedzie
      cos innego, bo ile razy moze sie jednej osobie ten sam manewr trafiac?
      Powodzenia.

Pozdr
      Kinga (po dlugiej ciszy ale juz po przeprowadzce i z netem w domu!!!!!!!!)
    • frankie36 Re: ZDALAM!!!! 25.02.05, 21:59
      Gratulacje serdeczne,jak na polskie warunki to zdalas bardzo szybko,dwa razy to
      pestka.smile)))
      • ulkaa Re: ZDALAM!!!! 25.02.05, 22:04
        Emm, moja bardzo zdolna kolezanka zdawala szesc razy.
        Potem "wykupila" dodatkowe jazdy i od razu zdala.
        Szwindel w bialy dzien . Nie wszedzie tak jest , ale jest . A ty jestes
        naprawde dobra!!! Gratulacje smile
        • emm1 Re: ZDALAM!!!! 26.02.05, 13:49
          dziekuje wszystkim za gratulacje!Sama jeszcze nie moge w to uwierzyc , ze juz
          mam to za soba.Faktycznie, szybko poszlo,robienie prawka zajelo mi jakies 2,5
          miesiaca.
          Ja mam swoja taktyke na takie egzaminy.Pierwsze co, to zawsze trzeba "wyczaic"
          egzaminatora.Jak wsiedlismy do auta, to myslalam, ze nici z zagadania, bo
          siedzial cicho i sprawial wrazenie zasadniczego, ale zagadalam go o jakas
          pierdole, potem znowu cos zapytalam,a potem juz sie rozkrecil i przegadalismy
          prawie cala droge.Naprawde bardzo milo wspominam ten egzamin.
          Opijalam wczoraj ze znajomymi zdane prawko i sie tak upilam, ze szok.Dzis rano
          umieralam przez kaca giganta!
          A jeszcze napisalam smsa do instruktora (pamietnegoooo instruktora, hehe) ze
          zdalam.Tak sie podrajcowal, ze od razu do mnie zadzwonil i kazal wszystko
          opowiedziec.
          Za 2 tyg mniej wiecej odbieram dokument.Chyba dopiero wtedy uwierze, ze juz po
          wszystkim!
          Caluje!
          • frankie36 Re: ZDALAM!!!! 26.02.05, 18:06
            Emm szans na leczenie kaca chyba nie masz ,bo tutaj nowe pijanstwo sie szykuje;-
            )))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka