jan.kran 21.06.06, 01:47 Sedecznie sciskam i wszystkiego co sie szczesciem zwie zycze)) Kran Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_a_b Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 01:57 Uff, właśnie wróciłam do domu i siadłam przed kompem w zamiarze napisania postu z życzeniami... a tu post już jest! A więc Triskell wszystkiego najlepszego z okazji twoich 18-tych urodzin!!! )) Czym dzisiaj polewasz? Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 02:12 Wiecie co... dokładnie o godzinie 15.00, czyli w momencie, gdy w Polsce zaczynał się 21.06, zawiesił mi się komputer. Niczego szczególnego przy nim akurat nie robiłam, coś tam sobie scrollowałam myszką, a wyczucie czasu było tak bezbłędne, że aż pomyślałam "Medium jakieś czy ki czort?" ;-D A ponieważ urodziłam się albo ok. 2 rano, albo ok. 4 rano (moja Mama nie może się zdecydować, obu wersji jest równie pewna), więc faktycznie należałoby już zacząć polewać. Co my tu mamy? Karmelowy Bailey's, likier z czarnej porzeczki, czerwone wino, advocat własnej produkcji, odrobinka żołądkowej gorzkiej też się jeszcze ostała, no i niezbyt dobra najtańsza tutejsza wódka Monarch (ale za to 50%-towa), do drinków może być... Komu co polać? Później jeszcze będą do tego scones'y, ale to dopiero, jak upiekę . Na razie proponuję cytrynowego Stiltona, jeśli ktoś angielskie sery lubi . Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 03:35 No to ja poproszę o ten likierek z czarnej porzeczki... A tak w ogóle musimy się spotkać w realu, aby świętować!!! )) Mam teraz trochę rozregulowany plan jazdy i trudno mi coś przewidzieć, ale cosik się wymyśli, co ty na to? Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 07:14 Moni, likierek nalewam . A jeśli chodzi o swiętowanie w realu, to oczywiście jak najbardziej chętna jestem. Jeśli tutaj, to w każdej chwili, jeśli w Seattle to po 6. lipca (Joshuy wypłata). Daj znać, kiedy by Ci pasowało . Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 02:10 Widze, ze kolejna 18-stka Szczescia, zdrowia i slodyczy ))) pelnoletnia juz Wiedzma zyczy )) Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 02:14 Aha - i jeszcze dla Was wszystkich także życzenia, bo to najdłuższy dzień w roku . Odpowiedz Link
magdamajewski Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 02:50 to ja lece po moja musztardowke) bo dzis drink by sie przydal sto lat Odpowiedz Link
jaga_nj Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 02:56 i ja sie dosiadam do was i zycze wszystkiego najlepszego!!! Odpowiedz Link
tamsin Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 03:03 Triskell co roku i co do godziny, ma urodziny. Ma urodziny. Urodziny ma! Wiec, Triskell zyj nam sto lat i usmiech miej na twarzy niech zycie ci da to wszystko o czym marzysz... trallalalalala Odpowiedz Link
iwo19 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 03:38 Zycia wesolego Mezczyzny ukladnego Zdrowia tegiego I sloneczka cieplutkiego Do tego nietuczacych slodyczy Iwona zyczy Odpowiedz Link
mulinka Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 05:21 Hej Triniu - czuj sie szczesliwa, spelniona i niech Ci niczego nie brakuje buziak! Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 07:15 magdamajewski napisała: > to ja lece po moja musztardowke) bo dzis drink by sie przydal Magdo, nalanie drinka do Twojej słynnej _prawdziwej_musztardówki_ to zaszczyt. *Nalewam ostrożnie, żeby przypadkiem tego zabytku nie uszkodzić* Odpowiedz Link
magdamajewski Re: moja muszardowka 21.06.06, 17:55 zostala kupiona w sklepie miesnym)) typowym rzezniku Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 07:38 O rany, Tamsin się rozśpiewała, Iwo rozwierszyła, a Mulinka rozcałowała. Nie ma jak dobry alkohol . A ja praktycznie świętuję przez cały tydzień. Wczoraj na jednych tańcach ludowych mi Happy Birthday odśpiewali, a potem jeszcze jeden koleś na harmonijce ustnej zagrał, dzisiaj na drugich ludowych wręczono mi balonika, kartkę i ozdóbki z motylkami (bo się komuś motyle z ważkami pomyliły, ale i tak super ), jutro Joshua bierze w pracy wolne i wychodzimy do śródziemnomorskiej knajpki (głównie Afryka północna), w której jeszcze nie byłam, w czwartek mamy video/costuming night z tańcobrzuchową trupą, zawsze pod koniec każdej sesji jest jeden taki wieczór, podczas którego oglądamy i komentujemy występy, pracujemy nad strojami, każdy przynosi jakieś jedzonko i jest bardzo sympatycznie, w piątek tańczymy na jakiejś imprezie (Yelm Prairie Days), w sobotę jest Belly dance social i grill z inną grupą tancerzy, w niedzielę rytuał przesileniowy... Cieszy mnie to, bo lubię świętować (a jeszcze gdy w użyciu jest musztardówka... ;-P). Dziękuję za wszystkie życzenia, idę robić te scones'y, tym razem z cynamonem, kardamonem i bakaliami - przepchnąć komuś kabelkami, jak już będą gotowe? Odpowiedz Link
agniecha_r Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 07:39 Sto lat, sto lat Wszystkiego NAJ i czego sobie sama zyczysz Cmok! Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 07:44 100 lat.100 lat to za malo 150 by sie zdalo zycze kazdego dnia usmiechu i pogody ducha Odpowiedz Link
ewelinka202 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 08:41 dolaczam sie do zyczen!!! wszystkiego najlepszego! i wrzuc cos na kabelki)) Odpowiedz Link
moni-bel Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 08:54 Stu lat,spelnienia wszystkich marzen i jeszcze wiele radosci z tanca(krecenia bioderkami, brzuchem i innymi czesciami ciala!) )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:36 Triniu, aby ci wszystkie ptaki swoje najpiekniejsze piora na parapet podrzucaly, aby ci wszystkie stroje tak sie udawaly jak zapragniesz,a gumka od majtek nigdy sie nie odciskala, aby swiat byl triniowy i zawsze ciebie ciekawy jak ty swiata, aby ci sie pomyslowosc i apetyt na zycie nigdy nie skonczyly, no i zeby zawsze bylo czym musztardowke napelnic. Sto lat szczescia albo i dluzej. ))) A apropos pijanstwa to tak sie moze skonczyc jak w bajce: Z cyklu: Bajeczki Babci Pimpusiowej Latał sobie z radarem pewien gacek młody I po drodze omijał przeróżne przeszkody, Lecz właśnie gdy się cieszył, że je tak omija, Wpadłszy na jedną z przeszkód rozbił sobie ryja. Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:42 Asiu, tym gackiem młodym mnie po prostu rozwaliłaś )))). Siedzę sobie przy komputerze, czekam na powrót męża z pracy i śmieję się jak gryzoń do sera Dziękuję za bardzo piękne życzenia, scones'y (tym razem z cynamonem, kardamonem, orzechami, rodzynkami, suszonymi nektarynkami i figami) wszystkim chętnym przez kabelki przeciskam i do barku z musztardówkami zapraszam - czym chata bogata . Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:45 Strasznie, strasznie sie ciesze, ze przyczynilam sie do usmiania. Opluj czym gestym komputek to moje szczescie bedzie complete. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:43 i jeszcze jedna, strasznie niepolityczna ) Z cyklu: Bajeczki Babci Pimpusiowej Raz chory niedźwiedź pierdział, budząc miłosierdzie A suseł mu oklaski bił po każdym pierdzie. Czy ten suseł zwariował? - spytał dzięcioł śledzia. Nie - śledź odparł - to rzecznik prasowy niedźwiedzia. Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:48 Też piękna... no to w takim razie uroczyście pluję na komputer, by Asię uszczęśliwić Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:54 Asię > uszczęśliwić noooo))))))) teraz lec po scierke, a ja spod biurka na twoja czesc sie udzgam w trupa, chcesz to nawet spadne pod biurko. A zapomnialam! Wszystkiego dobrego i BUZKA hi hi hi Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:56 No właśnie Asiu, jeszcze Twojego firmowego Buzka do szczęścia mi brakowało... teraz już nie brakuje niczego Odpowiedz Link
kociaszek Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:47 Triniu, Kochana, zycze Ci, zeby Twoja dusza nigdy sie nie starzala i nie rdzewiala i zeby kazdy dzien mial w sobie promyk slonca...usmiechow i dobrych ludzi wokol, szalenstwa i odwagi, zeby zyc, tak jak pragniesz. Sto lat!!! Musztardowka stoi i czeka!!! Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:50 Kociaszku, skarbie, tylko jeszcze powiedz, na co konkretnie ta musztardówka czeka. Asortyment wypisałam wcześniej, w pierwszej odpowiedzi do Moniki . No to co polewać? Odpowiedz Link
kociaszek Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:53 PS to ja poprosze sconsa (plus przepis w wolnej chwili) i troche tych porzeczek...witaminki w koncu, szczesciem zakonserwowane alkoholem - samo zdrowie!!! Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 10:01 Polewam Kociaszku likierku czarnoporzeczkowego (właśnie zauważyłam, że napisy są na nim po francusku, pomimo że produkowany w Stanach... to chyba tak specjalnie pod Ciebie ;-P), scones'ów też kilka przepycham. Przepis jest moją modyfikacją przepisu z dieta.pl (tylko w oryginale żadnych cynamonów czy innych przypraw nie było) - jeśli za chwilę mąż jeszcze nie wróci, to wrzucę zaraz, jeśli wróci, to przepis będzie jutro. Odpowiedz Link
bielinka Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 09:56 Triskellku! Zycze Ci morza radości, albo lepiej oceanu! Zyj sto lat i dwieście przy wódce i cieście!Sciskam z całych sil! I wychylam "nutellówkę" za Twoje zdrowie, bo niestety musztardówki nie mam Hej! Odpowiedz Link
thorgalla Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 10:23 Ja biorę advocata! Trini kochana,zdróweczka przede wszystkim. I żeby wszystko dobrze było na dalekiej obczyźnie. Sciskam mocno i całuje w oba policzki. Trzymaj ciepło. Odpowiedz Link
cuciolo Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 10:28 Stawiam maritini i zycze samych dobrych chwil Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 10:46 cuciolo napisała: > Stawiam maritini i zycze samych dobrych chwil No co za gość - nie dość, że swoim miłym towarzystwem zaszczyca, to jeszcze stawia . Dziękuję . A tymczasem mąż wrócił właśnie z pracy, via sklepik, przybył mi więc wermut (na likierze z czarnej porzeczki polecają zmieszać z wermutem i club soda), dwie czekolady organic - o smaku chai i gorzka z migdałami. Proszę się częstować, a ja zmykam w mężowskie objęcia . Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 10:36 Proszę bardzo, advocat dla Thorgalki. Dobry mi wyszedł, prawda? Odpowiedz Link
triskell Yoghurt scones - przepis 21.06.06, 10:35 Na ok. 15 ciastek 225 g (niecałe dwie szklanki) mąki, łyżeczka soli łyżka proszku do pieczenia 60 g masła, margaryny lub shortening (ja używałam Crisco, bo kiedys kupiłam hurtowo i pełno tego miałam w domu) 60 g (ok. 6 łyżek) cukru 1 jajko 6 łyżeczek niskotłuszczowego jogurtu naturalnego (ja bardzo kopiaste je daję) + opcjonalnie: cynamon, kardamon, pokrojone na małe kawałeczki owoce, bakalie, co tam chcemy. Można też kakao, można dżem (w tym przypadku zaklejamy jak pieroga - pozostałe składniki po prostu wrzucamy do ciasta. Wymieszać wszystkie składniki oprócz jajka i jogurtu. Jajko roztrzepać łyżeczką z jogurtem, połączyć z całą resztą. Ulepić kulki wielkości piłeczki pingpongowej, rozpłaszczyć, ułożyć na blasze (ja przykrywam blachę pergaminem lub folią aluminiową i dopiero na to kładę - prawdę mówiąc nie testowałam, czy w przeciwnym razie by się przylepiały), wstawić do rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika, w przepisie jest 10 minut, mi wychodzi ok. 20 - w każdym razie aż będą złotawe . Smacznego . Odpowiedz Link
mon101 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 11:02 Obys nam dalej tanecznym krokiem w w szczesliwa przyszlosc plynela )) Advocata zamawiam.... Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 11:08 Triskell szczescia i milosci zycze)))) Odpowiedz Link
blaubeeree Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 12:07 Tysiac usciskow i duzo szczescia,spelnienia marzen,nawet tych najskrytszych i zdrowka ponad wszystko zyczy Blau Odpowiedz Link
blue_jay Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 14:11 Wszystkiego najlepszego triskell, mam nadzieje, ze hucznie obchodzisz swoje urodziny Odpowiedz Link
ulkaa Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 14:17 Czerwcowych truskawek i poziomek, zieleni soczystej, kwiatkow polnych, upojnej nocy swietojanskiej i może mlodych ziemniaczkow z koperkiem i młodą kapustką ? )) I jeszcze duzo szczescia i zdrowka, Oj, upilabym sie z przyjemnoscia, ale zakonczenie roku szkolnego tuż,tuż,a ja tonę w biurowej robocie Triskel, wszystkiego, co najlepsze )))))) Odpowiedz Link
monhann2 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 14:32 Wszystkiego naj, naj, duzo zdrowia, pomyslnosci i spelnienia wszystkich marzen. Sto Lat Triskel)) Odpowiedz Link
ulinha Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 16:45 Oczywiscie do wszystkich cieplych zyczeni dolaczam sie i ja Ogromniaste urodzinowe buziaki!!! Odpowiedz Link
angel_75 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 17:43 Urodzinki, urodzinki - wszyscy robia slodkie minki :o) Twoje zdrowie Triskell! Odpowiedz Link
bluedream Wszystkiego najlepszego:) 21.06.06, 20:43 Niech spelniaja sie wszystkie Twoje marzenia J. Odpowiedz Link
asica74 Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 20:52 Triniu!!!!!!!!! Wszytskiego najlepszego! Odpowiedz Link
annie_laurie_starr Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 22:42 Triskell - wszytkiego najlepszego!!!! Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 21.06.06, 22:43 Pomiędzy jedną częścią świętowania a drugą (tzn. czekając, aż mąż wstanie i pójdziemy do tej restauracji) polewam następną kolejkę, bo przecież przerywanie ciągu jest niezdrowe, prawda? ;-P Od męża dostałam skrzydła do tańca i nowego discmana/mp3 playera i nie mogę się doczekać, by oba prezenty wypróbować . Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sto lat Triskell :)) 22.06.06, 00:01 Triniu, swietnego wieczoru wam zycze , a mnie cos na zoladku siedzi i tej twojej gorzkiej zoladkowki chyba dla zdrowia potrzebuje ) Wszystkiego najlepszego jeszcze raz !! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Sto lat Triskell :)) 22.06.06, 00:38 .....,---,..... .../ '▼' \... .(./.,,..,,.\.). o, ptica dla ciebie! Wazki nigdzie nie znalazlam Odpowiedz Link
blaubeeree Re: Sto lat Triskell :)) 22.06.06, 00:39 asia.sthm napisała: > .....,---,..... > .../ '▼' \... > .(./.,,..,,.\.). Asiucudny ptak Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat Triskell :)) 22.06.06, 00:46 asia.sthm napisała: > a mnie cos na zoladku siedzi i tej twojej > gorzkiej zoladkowki chyba dla zdrowia potrzebuje ) Asiu, dziękuję za sówkę, polewam żołądkówkę w musztardówkę... i pędzę szykować się do wyjścia . Odpowiedz Link
myszka888 Re: Sto lat Triskell :)) 22.06.06, 04:15 wszystkiego naj, Triskell)) spelnienia marzen i w ogole! Odpowiedz Link
sylwek07 triskell na jakiego e-maila uzywasz? 22.06.06, 08:35 mozna napisac na gazetowego?> Odpowiedz Link
annah11 Re: triskell na jakiego e-maila uzywasz? 22.06.06, 09:42 Sto lat, szczescia, spelnienia marzen i naprawde duzo (bardzo, bardzo) dobrego Ci zycze-Anka Odpowiedz Link
triskell Re: triskell na jakiego e-maila uzywasz? 22.06.06, 22:23 Sylwku, najlepiej na 3skell@gmail.com A ja powoli dziś trzeźwieję, jeszcze raz dziękuję za wszystkie życzenia, postaram się zgodnie z nimi mieć wspaniały rok . Odpowiedz Link
sylwek07 Re: triskell na jakiego e-maila uzywasz? 28.06.06, 21:41 napisalem nastepnego e-maila i czekam na odpowiedz Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat sto lat nie zyje nam ! 29.06.06, 10:30 Sto lat _nie_ żyję? :-o To chyba nieźle się trzymam )))). Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Sto lat sto lat nie zyje nam ! 04.07.06, 23:27 Trinia moc usciskow i buziakow dla Ciebie, trzymaj sie cieplutko !! zyj nam jak najdluzej w zdrowiu i szczesciu najwiekszym oraz milosc niech goraca trzyma Cie w objeciach! Odpowiedz Link
triskell Re: Sto lat sto lat nie zyje nam ! 05.07.06, 01:18 Córo, dzięki Tobię świętuję w tym roku prawie dwa tygodnie . Dziękuję . Odpowiedz Link
babiana Re: Sto lat Triskell :)) 05.07.06, 13:38 Szczescia, szczescia i jeszcze raz szczescia. Odpowiedz Link
viki2lav Re: Sto lat Triskell :)) 11.07.06, 09:30 przepraszam ze tak pozno i wogole... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO TRISKELL!!! z calego serca Odpowiedz Link