IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:43
mam prosbe - piszcie co jest ok w walbrzychu, bo ciagle czytam ze syf brod
smrod i wesoly romek, a przeciez umowmy sie - moze mu nie wychodzi, ale
pomysly ma ciekawe ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: dorota Re: pozytyw IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.05, 22:59
      Szczerze mowiąc to nie wiem co jest ciekawego w Wałbrzychu, chociaz mieszkam tu
      od urodzenia. Tego brudu i smrodu raczej nie zauważam, gorsze jest dla mnie
      bezrobocie i bieda którą widać na każdym kroku - żebrający, zbieracze złomu,
      grzebiący po śmietnikach itp - to jest straszne. Pozytywnym może byc to jak
      ludzie starają sobie radzić z tym wszystkim - zakładają małe firmy i jakoś
      ciągną. W Wałbrzychu i tak nie jest najgorzej - mamy tu strefe i firmyw niej, w
      których pracują Wałbrzyszanie (nawet niezle sie tam zarabia chociaz praca jest
      ciężka)i to chyba jest największym pozytywem tego miasta....
      • ledwozipie Re: pozytyw 09.01.05, 11:34
        Jak już pisałem kilkakrotnie, ja bardzo lubię to miasto o sporo jest w nim ok.
        Począwszy od wspaniałych krajobrazów, poprzez arcyciekawe zabytki na
        wspaniałych ludziach kończąc. Wałbrzych jak dla mnie jest czymś pośrednim
        pomiędzy wielkim miastem, jego gwarem i szybkością życia, a
        małomiasteczkowością i prowincjonalnością małych miasteczek. Z tym bezrobociem
        to też już nie jest tak tragicznie, jak to w TV mówią. Widzę to po moich
        znajomych, kiedyś więcej z nich odwiedzało ulice Ogrodową.
        Samo położenie Wałbrzycha jest wspaniałe. Otwierając okno widzimy góry,
        wsiadamy w auto i za dwie godziny jesteśmy w Pradze (jak dla mnie
        najpiękniejszym mieście świata), do Berlina tez nie daleko. Jakby nie było
        jesteśmy centrum Europy i nikt już nam tego nie zabierze. Mam tylko nadzieje że
        Wałbrzych trafi w końcu na jakiegoś mądrego gospodarza, takiego który w 100%
        wykorzysta potencjał tego miasta. Pozdrawiam
        • koza16 Re: pozytyw 09.01.05, 11:50
          A ile fenomenalnych miejsc do pojezdzenia na rowerze!!!!!!
        • Gość: gość SZOK!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.01.05, 14:11
          ledwozipie napisał:

> Jak już pisałem kilkakrotnie, ja bardzo lubię to miasto o sporo jest w nim
          ok. Począwszy od wspaniałych krajobrazów..........

Naprawde szok przezyłem czytając Twoja wypowiedz, wytworzyłeś swoją osobę w
          mojej wyobrźni jako komuszka tęsknącego za PRL-em, a tu proszę..sentymentalny
          facet dostgrzegający piękna otaczajacego go świata
          A co do gospodarza to daj mu troche czasu, przeciez sprząta i porządkuje po 8
          latniej władzy aferzystów i kolesiów z SLD.W miescie zaczyna być normalnie,
          czyli nudno(bez afer), fakt,że mogłoby być sprawniej, ale i tak nie jest źle \

ledwozipie napisał:
          > Wałbrzych trafi w końcu na jakiegoś mądrego gospodarza, takiego który w 100%
          > wykorzysta potencjał tego miasta.

Potencjałem tego miasta powinni być jego mieszkancy.Nie pytajmy się co nam
          władza ma dać ,ale zapytajmy siebie co my mozemy temy miastu dać
    • Gość: dzidek Re: pozytyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:07
      Niewątpliwym pozytywem jest nieustająco dobre samopoczucie naszych "władz" i to
      zarówno lewej,jak i prawej strony.Jakie by nie były "wpadki",skandale i
      krytyka.
    • Gość: pressforum Re: pozytyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:10
      ledwozipie ma racje jesli chodzi o pozytywy a jeszcze jakie wymienicie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka