Gość: pressforum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 21:43 mam prosbe - piszcie co jest ok w walbrzychu, bo ciagle czytam ze syf brod smrod i wesoly romek, a przeciez umowmy sie - moze mu nie wychodzi, ale pomysly ma ciekawe ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dorota Re: pozytyw IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.01.05, 22:59 Szczerze mowiąc to nie wiem co jest ciekawego w Wałbrzychu, chociaz mieszkam tu od urodzenia. Tego brudu i smrodu raczej nie zauważam, gorsze jest dla mnie bezrobocie i bieda którą widać na każdym kroku - żebrający, zbieracze złomu, grzebiący po śmietnikach itp - to jest straszne. Pozytywnym może byc to jak ludzie starają sobie radzić z tym wszystkim - zakładają małe firmy i jakoś ciągną. W Wałbrzychu i tak nie jest najgorzej - mamy tu strefe i firmyw niej, w których pracują Wałbrzyszanie (nawet niezle sie tam zarabia chociaz praca jest ciężka)i to chyba jest największym pozytywem tego miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
ledwozipie Re: pozytyw 09.01.05, 11:34 Jak już pisałem kilkakrotnie, ja bardzo lubię to miasto o sporo jest w nim ok. Począwszy od wspaniałych krajobrazów, poprzez arcyciekawe zabytki na wspaniałych ludziach kończąc. Wałbrzych jak dla mnie jest czymś pośrednim pomiędzy wielkim miastem, jego gwarem i szybkością życia, a małomiasteczkowością i prowincjonalnością małych miasteczek. Z tym bezrobociem to też już nie jest tak tragicznie, jak to w TV mówią. Widzę to po moich znajomych, kiedyś więcej z nich odwiedzało ulice Ogrodową. Samo położenie Wałbrzycha jest wspaniałe. Otwierając okno widzimy góry, wsiadamy w auto i za dwie godziny jesteśmy w Pradze (jak dla mnie najpiękniejszym mieście świata), do Berlina tez nie daleko. Jakby nie było jesteśmy centrum Europy i nikt już nam tego nie zabierze. Mam tylko nadzieje że Wałbrzych trafi w końcu na jakiegoś mądrego gospodarza, takiego który w 100% wykorzysta potencjał tego miasta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: pozytyw 09.01.05, 11:50 A ile fenomenalnych miejsc do pojezdzenia na rowerze!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość SZOK!!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.01.05, 14:11 ledwozipie napisał: > Jak już pisałem kilkakrotnie, ja bardzo lubię to miasto o sporo jest w nim ok. Począwszy od wspaniałych krajobrazów.......... Naprawde szok przezyłem czytając Twoja wypowiedz, wytworzyłeś swoją osobę w mojej wyobrźni jako komuszka tęsknącego za PRL-em, a tu proszę..sentymentalny facet dostgrzegający piękna otaczajacego go świata A co do gospodarza to daj mu troche czasu, przeciez sprząta i porządkuje po 8 latniej władzy aferzystów i kolesiów z SLD.W miescie zaczyna być normalnie, czyli nudno(bez afer), fakt,że mogłoby być sprawniej, ale i tak nie jest źle \ ledwozipie napisał: > Wałbrzych trafi w końcu na jakiegoś mądrego gospodarza, takiego który w 100% > wykorzysta potencjał tego miasta. Potencjałem tego miasta powinni być jego mieszkancy.Nie pytajmy się co nam władza ma dać ,ale zapytajmy siebie co my mozemy temy miastu dać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidek Re: pozytyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:07 Niewątpliwym pozytywem jest nieustająco dobre samopoczucie naszych "władz" i to zarówno lewej,jak i prawej strony.Jakie by nie były "wpadki",skandale i krytyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pressforum Re: pozytyw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:10 ledwozipie ma racje jesli chodzi o pozytywy a jeszcze jakie wymienicie? Odpowiedz Link Zgłoś