Gość: Janusz IP: *.wlb.vectranet.pl 12.11.07, 15:38 Gdzie w Wałbrzychu mozna kupić kebab. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: muszla Re: Kebab IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.11.07, 16:57 Niestety nie polecam. Drogo i bez nadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Kebab 12.11.07, 18:29 Gość portalu: Janusz napisał(a): > Gdzie w Wałbrzychu mozna kupić kebab. ---------------- można kupić tzw. kebab, niestety nikt nie robi wg oryginalnej receptury ( nb. niesłychanie prostej ). Do rodzimych kebabów jako wypełniacz pcha sie kapustę ( tfuj ) podczas gdy powinna to byc papryka , pomidor , sałata , czerwona cebula a przede wszystkim WOŁOWINA a nie drób lub wieorzowina. Poza krajami rodzimymi w miare dobry kebab można zjeśc w Niemczech, no ale tam robią go Turcy albo Grecy Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Kebab 12.11.07, 19:48 Gość portalu: Turas napisał(a): > baranina ---------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turas Re: Kebab IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.11.07, 19:58 w islamskich nie arabskich, świnina dlatego nie bo to zwierzęta w islamskiej kulturze nieczyste, drób uchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
yann17 Re: Kebab 12.11.07, 20:07 Gość portalu: Turas napisał(a): > w islamskich nie arabskich, świnina dlatego nie bo to zwierzęta w > islamskiej kulturze nieczyste, drób uchodzi ------------------------ tam nik kebabu z drobiu nie robi, baranina lub wołowina, drób i kapustę do kebaba pchają u nas !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Kebab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 22:44 Heheh super jest te forum. Ktoś pyta gdzie mozna zjeść kebab a po chwili nikt nie odpowiada na pytanie tylko wymiana wiedzy kulinarnej. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W-Ania Re: Kebab IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.11.07, 23:21 to forum nie "te forum" chcesz to będziesz mieć wymianę wiedzy semantycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kebab Re: Kebab IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.11.07, 11:04 Z tego co zauważyłem jest jakiś nowy bar gdzie dają kebaba. Tylko nie zdążyłem zobaczyć adresu bo autobus odjechał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ITW Re: Kebab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:31 jest nowy lokal na Słowackiego 14c (gdzie kiedys był sklep ze zdrowa zywnością, między kioskime a abakiem). I mają 2 prawdziwych kucharzy, którzy "pichcą" oryginalne kebaby i inne smakołyki. Jadłam dzisiaj kebaba (wysmienity - maja oryginalne tureckie przyprawy0 - mają promocję po 5 zł i był wysmienity (maja promocje do konca grudnia). ceny są wydaje mi się dość wysokie, bo od 8 zł do 16 zł, jakies dodatkowe jedzenie nie tureckie, ale dowóz maja po 2 i czynne jest od 9 do 22! i dla pseudoforumowiczów - to nie jest reklama lokalu i nie pracuje dla właściciela, po prostu bardzo mi smakowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kebab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:34 Fajnie, dzisiaj lub jutro wpadnę coś zjeść z żoną :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkuhkn Re: Kebab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.07, 13:43 A czy to jest jakas knajpa? czy może poprostu coś w rodzaju Tostów u "SZYBKIEGO" hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojak Re: Kebab IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.07, 13:59 To jest knajpka dosyć fajna mają tam pizze i kebab szkoda tylko ze nie robią bakławy (takie ciasteczka tureckie) ale jest ok pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś