Dodaj do ulubionych

Przeterminowane artykuły w sklepach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 07:13
Czy we wszystkich małych sklepach to jest normalne?
Obserwuj wątek
    • Gość: Adam Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 08:32
      Tak.
      • Gość: TnBd Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 09:12
        Zgłaszasz do sanepidu i po sprawie. 500 PLN kary powinno dać do myślenia.
        • Gość: aaa Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 09:39
          500zl dla wlasciciela sklepu to wielkie gowno jest. mam nadzieje ze zgubiles
          jedno zero (5000zł)
          • Gość: gość Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:35
            Kary może i są,ale jak ktoś ma układy w Sanepidzie,to sie ich nie boi.U mnie w sklepie to normalka,do tego właścicielka zmywa lub zamazuje daty ważności,jak juz jest kilka dni po terminie
            • Gość: TnBd Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.09, 10:53
              Układy sie już pokończyły lub kończą, nowe osoby pracują - znam osobiście i wiem jak jest...
              • Gość: gość Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 13:25
                Chyba jednak dalej są,bo kontrol była niedawno i niczego niby nie znależli,a idąc do sklepu mozna kupić kaszkę nestle dla dzieci 3 miesiące po terminie,jogurty,serki,mleko też stare.Jak sie człowiek upomni przy kasie i odda to następnego dnia towar jest ponownie w sprzedaży,tyle,że juz nie ma na nim daty wazności.
                • Gość: gość Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 11:39
                  I znów to samo!Serek w sklepie miesiąc po terminie,monte drink ważne do 17 sierpnia b.r.Co za sklep!Same starocie,a ceny z kosmosu
                  • zaslawek Re: Przeterminowane artykuły w sklepach 31.08.09, 11:41
                    A może to jest antykwariat spożywczy ?
                    • Gość: a co Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 14:48
                      A co powiecie na to: ciastka wazne do 20 czerwca, a zostaly mi
                      sprzedane 25 sierpnia? Zglosic to? Czy w sanepidzie treba podawacv
                      swoje nazwisko?
                      • Gość: On Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:30
                        Podajesz nazwisko, ale jest ono utajnione, wiec nie ma co się bać... zresztą co wam zrobią za to że chcecie normalne jedzenie?
                        • Gość: gość Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 15:54
                          Tak właśnie myślę,że to najlepsze rozwiązanie-zgłosić do sanepidu.Skoro taki prywaciarz chce się dorabiać na biednych ludziach,w dodatku narażać ich na kłopoty ze zdrowiem,trzeba mu odpłacić i tyle.Tylko czy trzeba to zgłosić osobiście,telefonicznie czy pisemnie?
                          • Gość: ramol Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.09, 20:37
                            a nie prościej po prostu NIE KUPOWAĆ u oszusta.Zbankrutuje,albo
                            pójdzie "po rozum do głowy" i będzie świeży towar.
    • Gość: lolek Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 22:24
      Bierz zawsze paragon. Jeżeli towar jest przeterminowany oddaj sprzedawczyni przy
      sporej kolejce, pięknie działa.
      Następnym razem nie dostaniesz starego towaru.
      • Gość: baba Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.09, 00:21
        Kiedyś miałam takie zdarzenie w sklepie na N.Mieście...Proszę o pieprz,jak to
        baba patrzę na datę ważności.Uhh!Miesiąc po terminie,bez komentarza mówię nie
        dziękuję aczkolwiek po tym nie padnę.Proszę majonez,patrzę na datę i
        myślę...jakaś lipa?Mówię pani właścicielce może nie świdnicki,ale winiary.Podała
        mi winiary a ten też grruuuubo po terminie.Wtedy powiedziałam,ze nie biorę bo
        przeterminowany ponad dwa mies.a ona :tak?Poprosiłam o napój w kartonie nie
        pamiętam jaki też po terminie!No to mnie wkur...rzyło.A pani właścicielka do
        mnie,że na kartonie jest napisane:należy spożyć przed upływem terminu...co nie
        znaczy,jak mnie pouczyła nie można tego spożyć po terminie.I...jeden telefon do
        SAN-EPIDu,przedstawiłam się z naswiska,zrobili jedną kontrolę,piątą i kobieta
        zamknęła sklep
    • Gość: kupiec Re: Przeterminowane artykuły w sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 18:14
      bo u nas biedny naród kupi wszystko 1 spojrzy a 99 nie i jakoś się kręci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka