Dodaj do ulubionych

Stary i młody Allen

IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 01.04.04, 21:44
Dobry czy zły, muszę zobaczyć kolejny film Allena. Szkoda że nie uda mi się
to w moim rodzinnym mieście, czyli we Włocławku, bo tu gra się
tylko "pewniaki", filmy z cyklu zabili go i uciekł albo denne komedie.
Kapryszę, bo po studiach w Trójmieście trochę się rozpuściłam i chciałabym
oglądać filmy na bieżąco i w dodatku te, które mam ochotę obejrzeć. Np.
Między słowami we Włocławku nie istnieje.
Pozostaje mi wycieczka do najbliższego miasta, czyli co najmniej 50 km w
jedną stronę...
Obserwuj wątek
    • Gość: guga Stary i młody Allen IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 21:46
      Znam prawie wszystkie filmy Allen'a, tego też nie przegapię:)
      • Gość: kalina Nr 1 to "Hanna i jej siostry" IP: *.chello.pl 01.04.04, 22:00
        (dla mnie)
        • Gość: bella Re: Nr 1 to "Hanna i jej siostry" IP: *.4-136-217.adsl.skynet.be 02.04.04, 13:58
          a potem "Annie Hal"....)))
    • Gość: brutus poczciwy staruszek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.04, 22:56
      potrafi opowiedzieć ten sam żart po raz setny tak, że wydaje się, że słyszymy
      go po raz pierwszy
      mam jednak wrażenie, że ostatnio coraz bardziej zależy mu na dobrej puencie.

Jeszcze nie teraz Mistrzu
      bo następców nie widać:(

• Gość: lange Re: poczciwy staruszek IP: *.internode.on.net 01.04.04, 23:19
        okreslenie "poczciwy staruszek" nie pasuja do Woody Allena. Brzmia jak
        poklepywanie po plecach z politowaniem. Woody to przesmiewca, mitrz ironii i
        autoironii. Main stream America pewnie woli komedie, gdzie ktos przewraca sie
        na skorce od banana albo inne schematy typu "mistaken identity"
    • Gość: McMac "Swietna komedia" bo o żydach i z żydami IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 23:19
      Każda pliszka swój ogonek chwali
      • Gość: icik mcartman Re: "Swietna komedia" bo o żydach i z żydami IP: *.chello.pl 02.04.04, 07:12
        No, antysemito. Zebys wiedzial. Widziales kiedys niesmieszny film o Zydach i z
        Zydami?
    • Gość: andrzej Czy ten aktor ... IP: *.chello.pl 02.04.04, 01:49
      .. nie jest podobny do kozy? Ciekawe czy bedzie to mialo pozytywny wplyw na jego kariere?
    • Gość: eM GRATULACJE DLA DYSTRYBUTORA! IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 02.04.04, 02:44
      Czemu tylko pol roku od premiery w Stanach? Nie za dobrze nam sie tu powodzi?
      (A od trzech miesiecy na DVD, ehhh...)
    • tow1sekr Stary i młody Allen pedofil 02.04.04, 07:07
      Ten dzieciojeb powinien nakręcić film o Jacksonie. Nie wiem kto się onanizuje
      jego tandetnymi, kretyńskimi filmami.
      • Gość: icik mcartman Re: Stary i młody Allen pedofil IP: *.chello.pl 02.04.04, 07:16
        Oj,w dwoch zdaniach tyle nienawisci? Musisz byc bardzo daleko od swiatowej
        kultury, gdyz wiekszosc jej przedstawicieli to pedaly.
        Oddzielajmy czlowieka i artyste:)
      • Gość: Alvy Singer Re: Stary i młody Allen pedofil IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.04, 00:03
        Wystrzeliła rura pod ogon kocura!
    • Gość: icik mcartman Do Justynki IP: *.chello.pl 02.04.04, 07:10
      Justynko, drogie dziecko, wybitne filmy maja to do siebie, ze sa wybitne
      jeszcze dlugo po nakreceniu :) Nie rozpaczaj wiec, ze nie mozesz obejrzec
      premiery. Zawsze mozesz obejrzec taki film na kanale filmowym. Canal+ czy HBO
      prezentuja te filmy z rocznym opoznieniem.
      • Gość: justynka Re: Do Justynki IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 02.04.04, 12:34
        Dzięki wujku za dobrą radę. :P
        • Gość: brutus dziś się wybieram:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.04, 13:28
          Polemizując z recenzentem, nie uważam by ostatnie filmy W Allena były mniej
          udane i mniej ważne. Mniejszy ciężar gatunkowy nie oznaczał w tym przypadku
          zejścia poniżej pewnego poziomu - pamiętacie zapewne jego Klątwę Skorpiona (my
          fav.) ze świetnymi dialogami i humorem sytuacyjnym.

ps Szkoda, że zawsze znajdzie się ktoś, kogo jedynym celem jest pozostawienie
          po sobie smrodu. Pozytywne jest to, że dziś w kinie nikogo takiego nie spotkam.
    • Gość: maciek Re: Stary i młody Allen IP: 217.150.104.* 02.04.04, 16:27
      brawo dla pana TS. Cieawa recenzja filmu, nizedradzajaca za wielu szczegolow i
      zachecajaca do pojscia do kina. Jako odmiana po przeintelektualizowanych i
      zniechacajacych wypocinach pana Szczerby. do zobaczenia w kinie.
    • Gość: londoner Re: Stary i młody Allen IP: 217.150.104.* 02.04.04, 16:35
      a co bys powiedziala na ogladanie premier na Leicester Square w Londynie.
      Brakuje mi wlasnie takiej dziewczyny, z ktora moglbym dzielic swoja filmowa
      pasje. jesli nie masz niz przeciwko mieszkaniu nad Thamisa przeslij mi jakis
      kontakt. matthew
    • gorazdw kosmomos sie nie rozpada panie sobolewski... 02.04.04, 17:31
      ...tylko kurczy
    • Gość: jakas tam Re: Stary i młody Tadeusz. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.04, 16:26
      Mily Panie Futerkowy Tadeuszu!
      Nie znam Pana zupelnie. I niby nic do Pana nie mam. Jednak po przeczytaniu Pana
      recenzji, krytycznie sie zdumialam. Jesli dla Pana: "Staruszku wystarczy" jest
      miazdzaca recenzja internetowa, moze powinien Pan sie udac na kozetke do
      psychoanalityka? A nie pisac recenzje. Wydaje sie, ze rola krytyka, nawet
      filmowego, w dzisiejszym swiecie moglaby byc rowniez kulturotworcza. I raczej
      osmieszac glupote, niz uwazac ja za druzgocaca. Takie internetowe opinie, sa co
      najwyzej walkami kuchenymi, a nie miazdzacymi i wygladzajacymi walami. Internet
      to tez czasami, prosze Pana, zwykle sciezyny lesne. Czesto slepe. Nie zawsze
      nalezy je traktowac jako asfaltowe ugniecione walami ulice. To tylko czasami,
      jak wszystko w zyciu, sa autostrady do nieba i kariery.
      Czas jest bariera nie tylko dla starych ludzi. Mysle, ze moglby Pan troszke
      odpoczac. Mimo ze, jest Pan, jak domniemam, mlodzieniaszkiem. Tylko wiele
      obecnie mlodziezy jest w swej mlodosci starcami.
      Zycze panu, by Pan tez odchodzil w takim stylu jak Woody Allen.
      Byc klownem w takiej formie to dzis zwyciestwo. Bez jakichkolwiek barier.
      A prawdziwy Mistrz musi byc zarazem uczniem. To jest proste. Nie smieszne.
      Milego weeckendu zycze.
    • Gość: brus Re: Stary i młody Allen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 22:59
      Oj, cieniutki to film, cieniutki. Od biedy możnaby z tego zrobić słuchowisko
      radiowe. Recenzenci "GW" wstyd:( Co najwyżej dwie gwiazdki...
      • oztywzyciu Re: Stary i młody Allen 13.04.04, 01:49
        e, tam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka