01.12.04, 08:51
Jestem zrozpaczony tym, co się dzieje z radiem. Szczególnie z tym które mnie
kształtowało. Zastanawiam się, czy obniżyły się kryteria odbiorców, czy tez
dano im inną propozycję, z którą się ze smutkiem pogodzili. Dziś wszystkie
radia, także państwowe, chcą wyrwać część tortu reklamowego przy pomocy
najprostszych konkursów i prowadzących, którzy nie umieją sformułować zdania
po polsku (wywiad dla Playboya, nr 12/145/).

Uczyńmy przedmiotem konkursu to, które radio kształtowało Pana Wojtka i
których prowadzących miał na myśli Pan Wojtek. Odpowiedzi można przesyłać np.
na adres trzecie@radio.com.pl .

Dzisiejszej nocy Pana Wojtka zastępował Kosa, całkiem zresztą udanie. Hm.

Obserwuj wątek
    • Gość: guru Re: Pan Mann IP: *.aster.pl 01.12.04, 15:38
      Wojciech Mann jako właściciel radia Kolor i radia Pogoda udowodnił jak dobrze
      zna się na radiu. Obie stacje doprowadził do ruiny i sprzedał.W ten prosty
      sposób zadbał o własny portfel.

Obecnie Pan Wojtek zachwyca nas "Szansą na sukces", gdzie zaprasza
      interesujących gości, a każde ze spotkań to prawdziwa przygoda intelektualna.
      Żałosny człowiek z Pana Wojtka.
      • Gość: ;-) Re: Pan Mann IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.04, 16:42
        Sam jesteś żenujący guru, guru? - też coś:!
        • Gość: sata Re: Pan Mann IP: *.hexen.przemysl.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.04, 19:45
          Przed ok.50-laty jak ktoś w taki sposób dawał d.. ówczesnej wadzy mówiło się o
          nim kolaborant.Dziś np. o naszym trujkowym Misiu Kolabo zagorzali wielbiciele w
          licznych postach piszą,że nie ma wyjścia i musi tkwić na posterunku.Tamci przed
          pół wiekiem kolaborując z komuną często skazywali się na ostracyzm środowiskowy
          i opinii publicznej.Dzisiejsi idąc na pasku majorsów lub prowadzacy "Szanse na
          sukces" nie ryzykują niczym.
          • neandertalski kombatanci kombatanci poj..ani partyzanci... 02.12.04, 12:49
            > Przed ok.50-laty....

a przed około 150 laty Mickiewicz pewnie by ich obnażył w V części Dziadów?
            Sata, może jestem w błędzie ale wojna skonczyła się prawie 60 lat temu, stalin
            już leży kilka lat w grobie, Mazowiecki został premierem też jakiś czas temu.
            Więc trochę świat się jednak zmienił. Podobno nawet otake polske walczyliśmy a
            Ty ciągle jak te partyzanty w UNDERGROUNDzie broń dla partyzantów
            produkujesz??? Chłopie, ktoś Cię okłamuje :-)))
      • neandertalski Ty cholerny antysemito! 02.12.04, 12:57
        A Czarodziejska góra? A Buddenbrokowie? A Tonnio Krugger (nie Harry Kruger;))?
        i inne opowiadania???? I Nobla też wcale za piękny wygląd nie dostał, jak
        śmiesz???
        Mann Ponad Wszystko!
        mazeł taw!

:-)
    • Gość: guru Re: Pan Mann IP: *.aster.pl 01.12.04, 22:05
      Ho, ho jest jeszcze lepiej niż myślałem :)
      Jak czytam w artykule p. Wojtek jest współwłaścicielem Radia Pogoda Złote
      Przeboje ! Tego się zupełnie nie spodziewałem i przepraszam za informację ,że
      już sprzedał!
      A gdzie tam. Panie Wojtku: Jeszcze więcej Złotych przebojów! Jeszcze więcej
      Złotych przebojów ! To takie rozwijające, to takie na poziomie.
      Rzygać się chce...Co za hipokryta.
      • Gość: astat Re: Pan Mann IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 09:53
        Hmm, a ja bym jednak proponowała też samobójstwo. Coraz bardziej przywiazuję
        się do tego pomysłu:)
        No trochę i z próżności, nie ukrywam, zabić sie w towarzystwie dwóch moich
        ulubionych redaktorów to jest coś!
        Jeszcze tylko wymyśliłam, że zamiast listów pożegnalnych powinni obaj
        wyspowiadać się tu grzecznie na forum. No i oczywiście dołączyć zeznania
        podatkowe.

A w ogóle to może po całości, niech wszyscy się zabiją, tylko trzeba jakoś
        rozdzielić, no z jednej strony dyrekcja, z drugiej pan Rokos, pan Kraszewski
        itd., z trzeciej stara gwardia PRIII, z czwartej ja nieśmiało, jako ta
        reprezentantka słuchaczy lubiących nie tych co trzeba redaktorów i audycji
        wbrew mądremu wkładaniu mi tu do głowy, że nie powinnam... Może R2D2 by do mnie
        dołączył w przypływie dobrej woli:) A, no i jeszcze wszyscy z nieodpowiednim IP.
        Proponuję wspólnie zastanowić się tylko nad miejscem, może pod Ratuszem, no bo
        na Myśliwieckiej to aż takiego ruchu nie ma, żebysmy zostali zauważeni i
        docenieni przez tolerancyjne społeczeństwo dzielnie walczące z kolaborantami.
        I koniecznie trzeba zaprosić Giertycha, żeby popatrzył, poza tym może jakąś
        komisję szybciutko zorganizuje, bo moglibyśmy niedokładnie się wyspowiadać,
        hipokryci jedni...
        • neandertalski gurki kiszone 02.12.04, 13:05
          koleżaneczko, nie przesadzajmy z powodu takiego powstania gurków od razu na
          stos nasz życia los? To chyba jakiś dowcip, no wiesz prowokacja artystyczna :-)
          Nie ma co od razu na kolana padać, jak dowiodła ostatnia komisja
          antykulczykowa, nikt tak dobrze nie zrobi z kogoś idioty jak on sam ;-)
          Zresztą jak wiesz wspieram to twierdzenie poważną autopsją.

:-)
          • Gość: astat Re: gurki kiszone IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 13:57
            Eee, zepsułeś wszystko... Ja już sobie wyobrażałam po nocy, tu Niedźwiecki, tu
            Mann a ja wdzięcznie pośrodku... Ech...
            Ale dobić trzeba i już! Przynajmniej ich dwóch, nie? Cholera, tyle złego dla
            tego radia zrobili, o nas słuchaczach nie wspominając...
            • neandertalski Re: gurki kiszone 02.12.04, 14:44
              Wymyśliłaś sobie Drabie nie do przyjęcia plan...
              ;-)
    • darciatko Re: Pan Mann 02.12.04, 07:11
      A ja mu życzę powrotu do zdrowia, bo podobno jest chory.
    • Gość: guru reaktywacja Re: Pan Mann IP: *.aster.pl 02.12.04, 23:45
      Innymi słowy jest zwykłym szmaciarzem, bo tkwi w nieustannym konflikcie
      interesów między stacją Radio Pogoda - której jest współwłaścicielem - a
      Polskim Radiem.
      • imagistyk Re: Pan Mann 03.12.04, 16:41
        Bardzo lubię słuchać tego , co mówi o muzyce i muzykach pan Mann.Natomiast średnio wychodzą mu inne pomysły.Bardzo dobry był "Magazynek pana Manna","Za chwilę dalszy ciąg programu".Natomiast "MdM" był świadectwem,że nie zawsze ilość przechodzi w jakość .Za to nocne programy w "Trujce" warte są słuchania.Kiedy skończy się cenzura i będę mógł słuchać pana Manna wcześniej ? Chciałbym dodać , że 18 lat już skonczyłem,a w tych audycjach "ani parno,ani duszno".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka