Gość: Juri K.
IP: *.ciechanow.cvx.ppp.tpnet.pl
21.09.02, 21:18
O PROGENITURO KARŁOWATA!?
Wrzód napęczniał.Stał się duży,ogromny,gigantyczny.Czas najwyższy go przeciąć!Właściwą część mojej wypowiedzi zacznę od oceny obecnej oceny rynku radiowego by dać sobie niepodważalny argument do,mającej nastąpić później,krytcznej oceny słuchaczy.
Wobec zaistniałej sytuacji można przeprowadzić jednoznaczne rozgraniczenie wśród istniejących rozgłośni radiowych,oczywiście kryteria takowego podziału można mnożyć w nieskończoność toteż ja zajmę się tylko jednym,wg mnie najbardziej uniwersalnym i najczytelniejszym.Oto on:
a)radio nastawione na generowanie przychodów
b)radio zaangażowane
Odośnie punktu b),to należy doń przyporządkować Radio Maryja,PR bis,PR 2.Komentarz wydaje się być zbędny.
W kwesti punktu a) można by lać wodę długo i namiętnie jak to często czyniono,ale,pytam się,po co.Są to w przeważającej większości podmioty prawne należące do osób prywatnych,a w związku z tym "nikt nie będzie do interesu dokładał"(nie te czasy kochani).O wszystkim decyduje bilans zamknięcia i tak powinno być zawsze.W tym momencie pragnę przejść do oceny słuchaczy,ponieważ odnoszę nieodparte wrażenie,że jest to zagadnienie kluczowe,a często omijane szerokim łukiem podczas jakichkolwiek dyskusji.W moim mniemaniu nie wiecie o czym mówicie,a przynajmniej nie chcecie wiedzieć,zamykacie się w wieży z kości słoniowej(skąd to znamy?)i zamiast rozwijać,cofacie się w rozwoju.Weźmy np. "zdeflorowaną trójkę".Wszędzie słychać buczenie,tupanie-dezaprobatę dla poczynań zarządu.Jest na to panaceum-prywatyzacja plus odpowiednie zapisy w umowie koncesyjnej!Ale nie,jakby to tak wyglądało-Agora właścicielm Trójki,ci odrażający dorobkiewicze mieliby położyć swoją owłosioną,śmierdzącą pieniędzmi łapę na naszym radiu?Nie,weto!Poczekamy do następnych wyborów,może się zmieni konstelacja polityczna,układ rządzący.POWODZENIA!
Przykład drugi-Radiostacja.Eurozet.Assendi.Marian_nrtelefonu...A czy dostrzegliście,iż w ostatnim czasie liczba emitowanych reklam znacząco wzrosła,przy JEDNOCZESNYM braku spadku jakości muzyki?Czyja to zasługa?Wasza?(ostateczne oceny można ferować po zapoznaniu się z wynikami działalności gospodarczej,ALE EFEKTY JUŻ WIDAĆ)
Na koiec dobra rada na przyszłość-użyjcie międzusznego wypełniacza zanim coś powiecie.
KONIEC