Dodaj do ulubionych

A mnie się podobała nowa Trójka

15.11.02, 13:03
Przynajmniej na początku. Nie pzryłązcacłem się do chóru malkontentów, tylko
przyjąłem postawę «pokażcie co potraficie» (w wyszkoleniu wojskowym i
sporcie). No i początkowo nawet niektóre zmainy pzrypadły mi do gustu -
popołudniowe ZD3 bez nudnych telefonówm słuchaczy i zagadywania
piosenek, "Markomania" po południu. Wydawało mi się, ze wszystko przynajmniej
poukładane jest jakoś lepiej i nie będzie chaosu. No i bez uprzedzeń
słuchałem, co nie znaczy że bezkrytycznie.
Minęło siedem miesięcy od wprowadzenia Wielkiej Zmiany. Po tym czasie mogę
powiedzieć jedno - ŻADNA z nowo wprowadzonych audycji mnie nie przekonała,
ani nie przyciągnęła. Cały czas słucham "Markomanii" - ale jej słuchałem już
wcześniej, Słucham LP3 - to samo, słuchałem "Ekspresu" - słucham dalej,
najchętniej gdy prowadzi Marcin Cichoński, ale Pawła Kostrzewę lubię. I coraz
bardziej odczuwam brak audycji zdjętych z anteny: muzycznych audycji Piotra
Stelmacha (pastel@radio.com.pl), Wojciecha Ossowskiego, Hanny Marii Gizy
czy "3maj z nami" z Józkiem. Ale coż: To se ne vrati.
I jeszcze jedno. Trudno przestała byc w moich oczach wiarygodnym źródłem
informacji, a niestety coraz bardziej upodobniła się do "publicznej"
telewizji. Wszędzie tylko Miller (niby premier, ale bez przesady), jak ma być
wywiad z posłem, to można już w ciemno obstawiać, ze będzie to poseł PSL albo
SLD. No iczarę goryczy przelało zastąpienie Krzysztofa Skowrońskiego Jolantą
Pieńkowską (naczelny twierdzi, że podniosło to słuchalność, ale wiarygodność
jako stacji bezstronnej chyba legła w gruzach).
Obserwuj wątek
    • viking73 Re: A mnie się podobała nowa Trójka 15.11.02, 13:12
      Te literówki w poprzednim poście i zastąpienie w jednym miejscu Trójki wyrazem
      Trudno jest oczywiście jak najbardziej celowe. Tylko jełopowi mogła się
      przecież podobać nowa Trójka ;-)
      • Gość: k8_12 Re: A mnie się podobała nowa Trójka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.11.02, 18:35
        ja Cię rozumiem:) chociaz mi się nie podoba
    • Gość: chemik Re: A mnie się podobała nowa Trójka IP: *.gl-jp.digi.pl 15.11.02, 21:07
      Mi sie nie podobaly zmiany juz od samego poczatku, od jesieni 2000 kiedy to
      zdjeto z anteny "W tonacji Trojki". To byl dla mnie ciezki cios, ale to jeszcze
      nic w porownaniu z pozniejszymi zniszczeniami...
      Pozdrawiam
    • Gość: Greg F. Re: A mnie się podobała nowa Trójka IP: *.nowyport.pl / 192.168.1.* 15.11.02, 23:31
      viking73 napisał:

> Minęło siedem miesięcy od wprowadzenia Wielkiej Zmiany. Po tym czasie mogę
      > powiedzieć jedno - ŻADNA z nowo wprowadzonych audycji mnie nie przekonała,
      > ani nie przyciągnęła. Cały czas słucham "Markomanii" - ale jej słuchałem już
      > wcześniej, Słucham LP3 - to samo, słuchałem "Ekspresu" - słucham dalej,
      > najchętniej gdy prowadzi Marcin Cichoński, ale Pawła Kostrzewę lubię. I coraz
      > bardziej odczuwam brak audycji zdjętych z anteny: muzycznych audycji Piotra
      > Stelmacha (pastel@radio.com.pl), Wojciecha Ossowskiego, Hanny Marii Gizy
      > czy "3maj z nami" z Józkiem. Ale coż: To se ne vrati.

Tak naprawdę audycja Stelmiego (czyli Pastelowy Świat Rocka) została w TrUjce,
      ale co z tego, skoro jest nadawana w porze sów i nietoperzy (z czwartku na
      piątek, od 2:00 do 4:00 – co drugi tydzień, na zmianę z Tomaszem Żądą)... :-((((
    • Gość: astat Re: A mnie się podobała nowa Trójka IP: *.wat.sdi.tpnet.pl 16.11.02, 00:25
      Myślę, że nikt z nas nie nastawiał się od razu wrogo. Nie przypuszczaliśmy w
      jakim kierunku pójdą zmiany, wierzyliśmy 'naszym' redaktorom, spodziewaliśmy
      się więc zmian, ale na lepsze. Każdej audycji i każdemu nowemu człowiekowi
      dawało się szansę i czekało co i jak dalej będzie lepiej. A tu nic nie było
      lepiej i z miesiąca na miesiąc okazywało się, że to równia pochyła.
      Każdy z nas miał inny punkt wytrzymałości, dla mnie ostatnią kroplą goryczy
      było to idiotele a nawet wcześniej, te wszystkie kretyńskie konkursy i
      konkursiki dla półgłówków. Tego nie tylko nie dawało się słuchać, ale to jakoś
      dodatkowo obrażało słuchaczy swoim prymitywizmem. A wcześniej jeszcze pojawiło
      się nagłe przerażenie, że w dzień nie ma już czego słuchać, bo wszystko
      poznikało albo się tragicznie pozmieniało, że Trójka stała się gdzieś po drodze
      zupełnie nierozpoznawalna i byle jaka. I do tego te nowe słodko-mdlące głosy
      mówiące o niczym, za to niezmiennie ciepło, beztrosko i radośnie. I tak
      skończyła się (każdemu na innym etapie) dobra wola, tolerancja, wyrozumiałość i
      cierpliwość w tym czekaniu na lepsze w końcu zmiany...

Teraz powoli przywykam do życia nocnego, jak już kiedyś wspominałam - odnoszę
      wrażenie, że wytwarza się mnini podziemno/nocna kultura 3, większość dobrych
      programów ma otwarte w tym czasie kawiarenki czy pokoje czatowe, przybywa
      sympatyków dających wyraz zaangażowania (chociażby walcząc z sennością o 2 czy
      4 nad ranem :() Prowadzący też są inni w nocy (tak samo nie śpią, jak i my a
      jeszcze naprawdę chce się im starać),panuje fajna atmosfera.
      Żeby tak wymienić pasmo nocne z dziennym, nikt chyba by nie narzekał nawet przy
      aż tak niekonwencjonalnym posunięciu. A jak ciekawie by się porobiło. I
      wreszcie człowiek mógłby się wyspać:))

• Gość: Kosiak Re: A mnie się podobała nowa Trójka IP: proxy / *.radio.com.pl 16.11.02, 00:46
        jakie mile slowa:)) Wlasnie czekam na swoj program i kolejne spotkanie ze
        sluchaczami - takze w kawiarence!!! www.pejzaze.prv.pl
        • Gość: JPZ rany boskie :-)) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.02, 02:07
          Kosiak, uciekaj stąd, bo jak się dyrekcja dowie, to cię
          na stosie spali :-))
          Nie wiesz, że my teraz, jak trędowaci? Odkąd nam Jego
          Dyrektorska Sprawiedliwość Banach procesem zagroził -
          kontakt z nami grozi śmiercią lub kalectwem :-)))

JPZ
        • Gość: chemik Re: A mnie się podobała nowa Trójka IP: *.gl-jp.digi.pl 16.11.02, 14:22
          Gość portalu: Kosiak napisał(a):

> jakie mile slowa:)) Wlasnie czekam na swoj program i kolejne spotkanie ze
          > sluchaczami - takze w kawiarence!!! www.pejzaze.prv.pl

Kosiaku! Zaluje strasznie, ze nie jestem w stanie sluchac twoich audycji -
          kiedys zaczynaly sie chyba o 23, wtedy dalo sie posluchac godzinke, moze dwie.
          Teraz jak NMP naczyna sie o 1 i raczej nie ma o tym mowy... A szkoda, bo bardzo
          cenie muzyka jaka puszczasz. Wraz z garstka niedobitkow redaktorow dawnej
          Trojki powodujesz, ze czasem (glownie w nocy znaczy sie) da sie tego radia
          sluchac.
          Pozdrawiam :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka