Gość: to ja IP: *.msi.pl 31.07.11, 20:12 jade po raz pierwszy do zakopanego, chyba lato-deszczowe -co robic doradzcie, dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
4kierpcosek Re: pada deszcz 01.08.11, 23:43 Baseny termalne do dyspozycji, muzea, mauzoleum, koncerty, wystawy, przedstawienia, a i na Wiktorówki można się wybrać nawet w deszcz. Chcieć to móc, ale , najpierw nie trzeba stwarzać sobie problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
przeszlakowska022 Re: pada deszcz - imprezy 02.08.11, 02:50 Patrz tu i wybieraj: imprezy.e-zakopane.pl/kalendarz_imprez/2.8.2011.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: pada deszcz - imprezy IP: *.ats.pl 06.08.11, 16:22 A co to za atrakcja pojechac w gory i plywac w basenie? Basen mozna miec codziennie u siebie w miescie, ale niektorzy jeżdzą w gory, a niektorzy do Zakopanego, a to jest roznica i to znaczna. Ja jezdze w gory. Fakt w Zakopanem mam baze noclegowa, chociaz bardzo tez nocuje w schroniskach. Deszcz mi nie straszny. Oczywiscie kiedy zapowiadaja burze nalezy byc ostroznym, ale jesli tylko kropi mozna smialo wybrac sie na szlak. Bardzo przyjemnie sie idzie. Jesli nie jestes wprowiony i obawiasz sie poslizgniecia, naglego zalamania pogody na jakas wielka burze z piorunami to polecam spacery po dolinach koscieliska - jaskinia mroźna, wąwóz kraków, Smocza jama. Dolina Chocholowska - grzes, rakon, wolowiec - w kazdej chwili mozna zawrocic jesli pogoda sie pogorszy. Ale dni nie sa non stop ulewne i mozna zdazyc zwiedzic wiele miejsc. Mozna pojsc do doliny bialego, strazyskiej, przejsc pod reglami. Mozna skoczyc na nosal, gubalowke, ewentualnei wjechac na kaprowy kolejka i przejsc czerwonym szlakiem na czarwone wierchy, morskie oko - dolina pieciu stawow. Wystarczy dobra kurtka przeciwdeszczowa badź jakas palerynka, porzadne buty i mozna chodzic. To co tu wymienilam jest lekkie i dla kazdego turysty osiagalne. Czerwone wierchy sa zgubne we mgle, ale wystarczy przed wyjsciem na szlak zapoznac sie z prognoza pogody i wybrac sie w pogodniejszy dzien, a taki na pewno sie trafi w koncu podczas pobytu. Napisalam o latwych rzeczach od takich jak ja zaczynalam swoja przygode z Tatrami. Skoro jedziesz pierwszy raz powinienes dac rade. Czy kto kolwiek inny wybierajacy sie poraz pierwszy w gory. Jest jeszcze mase mozliwosci. Dzieki takiej deszczowej pogodzie na szlakach jest spokoj, bo tlumy zostaja na krupowkach. Oczywiscie jesli jest straszna ulewa i znaosi sie na burze radze zostac w miescie, ale nie ma co sie nie zniechecec jesl izapowiada sie deszczowe lato. I nie jak ktos wyzej radzil - nie jechac. Oczywisice, ze jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
niunianiu Re: pada deszcz 15.08.11, 19:28 pierwszy mój wyjazd do Zakopanego w 2001 roku (okres powodzi): ciągle padało, non stop deszcz, szlaki mokre, ciuchy mokre, szaro wszędzie, z sarnej skały nie było widać giewontu, więc pobyt nie był udany jednym słowem nie polecam wyjazdu kiedy najbliższa prognoza mówi o ciągłym deszczu, ale z drugiej strony tvnmeteo.pl pokazuje u mnie ciągłe deszcze a nic nie pada ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia18 Re: pada deszcz IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.07.15, 18:53 Też sie zastanawiałam co można zrobić, na dworze pada w gory nie pojdziesz i co dalej? Oczywiscie pokrecilismy sie na Krupówkach i przez przypadek trafilismy na pokoje zagadek rynaway naprawde fajna rozrywka ;) Odpowiedz Link Zgłoś