Dodaj do ulubionych

Himalaiści

IP: *.nplay.net.pl 06.03.13, 13:23
Czy zwycięstwo zamieniło się w tragedię?
Obserwuj wątek
    • morfeusz_1 Re: Himalaiści 06.03.13, 18:55

nie zaczynaj tego wątku póki jest nadzieja
      • Gość: skoru-sa22 Re: Himalaiści IP: *.nplay.net.pl 06.03.13, 21:45
        Co roz mniyj jej mom... Na kozdy wiyrsycek drózka niejedno...Moze mieli blisko juz ka indziyj? Ftoz ta wie?Na takom stropacyjom to i kóńskiego łba mało. Ale godajom tyz, ze na zadnie koła trza sie furt obzierać... Ni mioł fto? A terozki - ni ma co na więksom biyde cekać, ba zawcasu jyj uciykać...Kozdy to zrozumie ?
        • Gość: przeszlakowska1003 Re: Himalaiści IP: *.nplay.net.pl 09.03.13, 14:01
          (*) (*)

Wieczny odpoczynek...
          • Gość: ciupazka Re: Himalaiści IP: *.nplay.net.pl 09.03.13, 18:08
            !6 marca o 19 - pożegnanie w Kościele św. Rodziny w Zakopanem
            • morfeusz_1 Re: Himalaiści 10.03.13, 11:21

www.youtube.com/watch?v=xrI6BzVFCRs
              • Gość: ciupazka Re: Himalaiści IP: *.nplay.net.pl 11.03.13, 17:36
                WBP im H. Łopacińskiego oraz II L.O. im Hetmana Jana Zamoyskiego w Lublinie zapraszają do udziału w projekcie:

"Bojowe Panny Powstania Styczniowego"

w dniu 11. III. godz. 17.00

Program:

www.lsi.lublin.pl/wydarzenia-2013-r/193-marzec-2013/2528-projekt-bojowe-panny-powstania-styczniowego-wbp-11iii.html

Moze łaskawie przeniesiesz to na Fotoforum Lublin - Powstanie styczniowe skoro mnie zablokowałeś
              • przeszlakowska1003 Re: Himalaiści 20.03.13, 14:38
                Spotkanie uczestników wyprawy z dziennikarzami, słuchaczami i te wyjaśnienia... Mam mieszane uczucia i brak odpowiedzi na to czy Oni musieli zginąć. Tragiczny koniec sukcesu - niech będzie przestrogą dla innych wypraw.
                • przeszlakowska1003 Re: Himalaiści 09.04.13, 14:47
                  Powołano komuisję do spraw zbadania zdarzenia na Bread Peak w składzie:

www.tygodnikpodhalanski.pl/index.php?mod=news&strona=1&id=18468
                  • przeszlakowska1003 Re: Himalaiści 09.04.13, 14:50
                    Krzysztof Wielicki powołał komisję badającą przebieg wyprawy na Broad Peak w której zginęło dwóch himalaistów - Maciej Berbeka i Tomasz Kowalski.
                    W skład zespołu wejdą: Anna Czerwińska - weszła na 7 ośmiotysięczników, Piotr Pustelnik - trzeci Polak, który zdobył Koronę Himalajów, Michał Kochańczyk, kierownik wielu wysokogórskich wypraw, Bogdan Jankowski alpinista i specjalista od łączności, a także Roman Mazik - himalaista i lekarz.

I słusznie, choć to życia himalaistom zaginionym nie wróci.
                    Cześć Ich pamięci!(*)(*)

Jak czytamy na stronie PZA, powyższy zespół samodzielnie wyłoni ze swojego grona przewodniczącego i ma prawo powołać do współpracy zewnętrznych ekspertów.
                    • kluskajarcano Re: Himalaiści 18.09.13, 15:24
                      Raport PZA ukazał się i czytajcie:

pza.org.pl/download/2117948.pdf

No i moze za duzo juz nie dyskutujcie, cichućko niek bee, ostowcie pomarłyk w pokoju. Zywyk tyz.
                      • kluskajarcano Re: Himalaiści 20.09.13, 11:54
                        A dyskusje trwają, wywiady także ... tvn 24 non stop drąży:

"- Zawsze jest takie: k.., co ja tutaj robię?! Mam to w dupie. Ale to jest chwila. Albo gdy ktoś ci bliski zginie, wtedy jest to: po co, po co? Zadawałem sobie to pytanie, gdy kilka razy przyszło mi kogoś chować, tak było w 1991 r. w Tirsuli, gdy umarła z wyczerpania Anna Bruzdowicz, wspaniała pianistka gdańska.

Cały tekst:

trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35612,14636979,Krzysztof_Tarasewicz___Szkoda_mi_Bieleckiego__ale____.html?as=3#ixzz2fQPoIGCt"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka