laband 29.11.04, 12:21 schlesien.nwgw.de/biesiada2/siera.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciupazka Re: komus 29.11.04, 12:34 Wszyscy się rozmarzą i kto będzie pracował, hę? Syćka sie ozmarzymy a fto bee robiył, he? Piykne! Skoda, ze nie dlo mnie, hehe... Hale, hale, cosi przy okazji tyz i jo słysem, hehe . Niek to bedzie dlo syćkik BASIEK! Dzięki. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś 30.11.04, 13:02 "Cymeś ty , dziywce" Cyś ty leśnym źródłem Co sie nad nim schylom zwilzyć spiecone garła? Cyś ty obrozeckiem Malowanym na śkle Co sie mu przypatrzujym Kie mi casem smutno? Cyś ty dlo mnie rzykom Co z cichućkim pluskiem Zmęcone nozki obmywo? Cy ześ ty nie jest watrom co przy niej ozgrzywom Cołke zgrabiałe rynce? Moześ ty syćkim jest Ale tom nojwięcyj, Co trzymie w otwartyk dłóniak Moje Zywe Serce - autor: Roman Dzioboń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: komuś IP: 81.219.67.* 11.12.04, 23:35 Tym ftorzy som jest za wielgom Wodom, hej... up! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komuś 15.12.04, 20:07 witam siera, siera - dziś będzie słuchana kiedy zmrok zapada i w ognisku palą się drwa znów spoglądam na góry i słucham jak w sercu ich coś gra ;)))))))))) śliczna piosenka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś 15.12.04, 20:42 Komu labandzik jom dedykuje, to mnie barz ciekawi, jo tyz rada jom słuchom. a jesce od labanda... Hehe... Wies Rita 100, widzi mi sie tyn chłopecek, choć go nigdy nie widzialak na ocy, hehe..., a moze widziałak... Hej! Przysłak z posiadów nasego ogniska góralskiego. Tam inkso muzycka, tu inkso. Obie piykne. Hej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komuś 15.12.04, 21:10 wiesz ciupazko, wszystko mi sie u Was podoba, macie taką góralską iskrę - jak zabawa to tylko w Zakopanym , tryska od Was energia. U Was nawet tęsknota jest wesoła, wsycko jest wesołe ;)))) ale wpadłam zabrać tą muzyczkę i dzielić nią innych, a nich maja , niech wiedza , ze muzyka łagodzi obyczaje hejka ! słyszysz znowu dzień sie budzi i rozwiewa noce mrok spogladam na góry i ten widok przyciąga mój wzrok..... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komuś 15.12.04, 22:11 posłuchajcie tego bardzo prosze do końca - Marcin Daniec - wspaniałe ! -------------------------------------------------------------------------------- ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/music/kabaret/audio/varia/Marcin%20Daniec%20-%20OPOLE%202003.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: komuś IP: *.it-net.pl 15.12.04, 22:20 No, słucham, słucham, dzięki.. hale zaroz póde pajciu lulu... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komuś 15.12.04, 22:39 to na jutro ale świetne ftp://ftp.icm.edu.pl/pub/music/kabaret/audio/varia/Marcin%20Daniec%20-%20Karawan.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś 15.12.04, 23:06 Dunajec 1! Cy do Tobie co dochodzi, he? Myślem o muzyce? Hej! U nos mrozi, a śniygu ni ma! Barz malućko. A u Wos? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: komuś 16.12.04, 03:00 Jezusie, nic nie slysym,chyba juz przigluchy? Sniegu troche jest i pore stopni mrozu tyz jak bedzie dalij nie wiym. Co to za muzyke sluchocie?Jak przecytom to sie i przipomni.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś 16.12.04, 09:54 Hehe... Przyznoj sie, kielo toś stary , ze nie słysys co Ci brzęcom za uchym, he? Beemy teroz głośniyj tukać, hehe.... Fakt żeś dalyko...To Cie ino tłumacy. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komuś 16.12.04, 21:55 wpadłam podglośnić melodię i pozdrowić słuchających siera, siera i oczka wyciera ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś 16.12.04, 22:48 Coby ocka wyciyrać, to musom być niezłe wspominki... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komuś 18.12.04, 23:35 schlesien.nwgw.de/Biesiada_Goralsko/goralko_halko.mp3 pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś 19.12.04, 10:42 Dzięki! Rita!Juz nie wiada, cy Halko i cy góralko... Hej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: komus IP: *.dip.t-dialin.net 05.01.05, 11:05 www.harlem.pl/harlem_strony/harlem_pl/harlem_pl_strony/pobierz_pliki/goral.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś.. 06.01.05, 00:55 Komuś ...dzięki, hale to nie gro, trza samemu grać i śpiywać. Hej! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: komuś.. IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.05, 15:42 dyc gro, ale jako u wos niy no to aby tela: Kiedy goral umiera, To gory z zalu sine Pochylaja nad nim glowy, Jak nad swoim synem, Las w oddali szumi mu Odwieczna piesn bukowa, A on dlugo sposobi sie Przed najdalsza droga. Kiedy goral umiera, To nikt nad nim nie placze Siedzi, czeka az kostucha W okno zakolacze. Oczy jeszcze raz podniesie Wysoko do nieba, By pozegnac gory swoje, By im cos zaspiewac Gory moje, wierchy moje, Otworzcie swe ramiona. Niech na miekkim mchu poslaniu Cichutenko zkonam. Ojcze moj, halny wietrze, Powiej ku polnocy, Ciepla, drzaca twoja dlonia Zamknij zgasle oczy, Bym mogl w ziemie wrosnac, Strzelic potem do slonca smreczyna, I na zawsze szumiec juz Nad moja dziedzina. Kiedy goral umiera, To dzwony mu nie graja. Cicho wspina sie pod bramy Goralskiego raju. Tylko strumien na kamieniach Zalobna nute klada, Tylko nocka chmurnooka Gorom opowiada Gory moje... A gdy goral juz umrze, To nikt nie uklada basni, Tylko w niebie roziskrzonym Mala gwiazdka gasnie. Ziemia twarda, szorstka reka Tuli go do siebie By na zawsze mogl pozostac Pod goralskim niebem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: komuś.. IP: *.dip.t-dialin.net 06.01.05, 15:51 www.natalka.int.pl/harlem%20-%20kiedy%20goral%20umiera.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś.. 06.01.05, 22:32 Hej! Kie jo se umre, moja dusa wstanie, ino se usłysy, góralskie śpiywanie. Hej! Ino se usłysy góralskie śpiywanie! Co to mnie juz telo zegnocie, hehe.... Jo jesce Wos przezyje! Telo.Pozdr. Dzięki! Uce sie i jo pieśnicki! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komus 26.06.05, 15:05 BIEGNĘ - HARLEM [drukuj] [powrót] Cissus2 Hsus2 Fis Jak cicho, jak spokojnie w noc odpływam sam Kołysze mnie łagodnie sen, tam jest jej ślad Już tylko tu dotykać mogę twego ciała Cissus2 Fis Już tylko w śnie całować ją Są takie oczy, których nigdy nie zapomnisz Są słowa, których nie wybaczy nigdy nikt Ja wiem, dobrze wiem, to boli Czy jedną noc daruje mi Hsus2 Fis Ref: Są takie dni, są takie dni, takie dni Cissus2 Esus2 Kiedy wiatr, kiedy deszcz i tęsknię do ciebie Hsus2 Fis Cissus2 Są jeszcze ciągle takie dni Są takie sny, są takie sny, takie sny Kiedy ja, kiedy z nią biegniemy do siebie Są jeszcze ciągle takie sny Było tak pięknie, że już piękniej być nie mogło Było tak źle jak tylko z nią mogło być Zapadał zmrok, rozsądek pukał w nasze okno Jednak nie słuchał go już nikt Ref... Macie to wwykonaniu mp3? Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: komus 26.06.05, 15:25 ciupazko, wia ize nawet boudo tego teledysk, ale sznupia i narazie nic- jak co znonda to sie zamelduja :)) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: komus 26.06.05, 15:29 www.harlem.pl/harlem_strony/harlem_pl/harlem_pl_strony/pobierz_pliki/biegne.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komus 26.06.05, 21:38 ´´´´´´´´´´´&(";;")& witam :) ´´´´´´´´´´´´&);;(& ´´´´´´´´´´´&(;;;;)& `````````````)||( ´´´´´´´´´´´´\´=´/ ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´´´´|!!| ´´´´´´´´´´)~~)||(~~( ´´´´´´´¨´/´´´´||||´´´\ ´´´´´´´´)´´´´´||||´´´´( ´´´´´´´(/´´´´´||||´´´´\) ´´´´´´´´/´´/´´)´´(´´\´´\ ´´´´´´´´\´´´´((!!))´´´´/ ´´´´´´´´´\´´((*()*))´´/ ´´´´´´´´´)´´´´(!!)´``(Z piosenką zawsze będzie lżej ´´´´´´´´´/´´´´~´```\i zmartwień mniej, klopotów mniej ´´´´´´´´/´´´´||||||´```\ ´´´´´´´/´´´´´||||||´´´´´\Z piosenką zawsze możesz iść ´´´´´(\(´´´´´DDDD´´´´´)/) ´´´´´´´´´´´********´´´´´więc razem z nami spiewaj dziś ´´´´´´´\(´´´======´´´)/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komus 26.06.05, 21:42 hehe... za to muzyka niezła: www.wepsite.net/mfa/mfa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komus 26.06.05, 21:49 taka muzyka rozgrzewająca , a tu trzeba trochę stonować sie ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komus 26.06.05, 22:05 piękna piosenka nie do tańca :) a słyszałaś te piosenki Borasci - poezja śpiewana ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komus 26.06.05, 22:08 borasca0107 Autor: hanys_hans Data: 21.06.2005 06:30 + dodaj do ulubionych wątków -------------------------------------------------------------------------------- schlesien.nwgw.de/borasca0107/ schlesien.nwgw.de/borasca0107/01_noc_czerwcowa1.mp3 schlesien.nwgw.de/borasca0107/07_kolysanka11.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: komus 27.06.05, 08:27 Borasca piyknie spiywo, no i szkoda ize niychce narazie dac wiyncyj tych piosynkow do neca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: komus IP: *.it-net.pl 27.06.05, 08:40 Barz piyknie dziękujemy! Niek i nom pośpiywo. Dziyń doberek, dlo mnie nie barz, obowiązki(sesja).Oj, oj... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komus 27.06.05, 21:21 Może jeszcze będzie miala ochotę coś nam włożyć, ale artyści musza miec specjalny poryw . Miłej pracy Ciupazko :) sesja - skad to ja znam ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: komuś IP: *.it-net.pl 01.07.05, 10:52 Juz po...dychnę, tako moja "emerytura", hehe... Teroz se mozno posłuchać! Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komuś 01.07.05, 20:43 a to następna pioseneczka , bardzo uspakajająca :) .•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•* (\_(\*...*...*...*...*...*...*...*...*...*... (=' :').... schlesien.nwgw.de/borasca/09_mewy.mp3 (,(")(")...*...*...*...*...*...*...*...*.... •*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´ <><><><><><><><><><><><><> Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś 01.07.05, 21:21 Hehe, to ide spać, bok domyncono...Hej!Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komuś w Dniu Imienin 02.09.05, 14:03 BRonisławowi z Rudy Śląskiej naszemu poecie ! Broni (siostrze) i wszystkim tym , którzy mają imię BRonisław, Bronisława z najlepszymi życzeniami spełnienia marzeń!!! ciupazka Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komus 02.09.05, 23:12 Czas toastowy dla Bronka! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=9993901 Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: komus 05.09.05, 12:28 ...wysyłam... niek komuch mo!: liceum.cimoszenko.info/cim-ks.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: komus IP: *.it-net.pl 07.10.05, 17:12 mitglied.lycos.de/corvey1/PORZEGNANIE.mp3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: komus IP: *.it-net.pl 07.10.05, 20:17 Śledziłam, wiem, współczuję... Znasz przysłowie: "pomóż sobie sam" Serce boli i łka i nie dziwota. Trochę mnie dziwi podejście tych sądów. Mogą być Łemkowie, Romowie, i inni, czemu Ślązacy nie? Gdzie ta tolerancja??? Gdzie Europa i my w niej? Nie rozumiem przesłanek. Wszyscy moga być, tylko nie Ślązacy. A towarzystwo z napływu wyjątkowo wredne. Ot polityka. Telo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: komus 07.10.05, 20:38 jestem za Autonomia Śląska , teraz mnie przekonali tak walczyliśmy, tak Oni walczyli - ból, straszny ból Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciupazka Re: komus IP: *.it-net.pl 07.10.05, 20:59 Nie powinni opuszczać F.G. Swoje robić dalej. Brak świadomości, brak tożsamości i brak tolerancji dla rdzennych obywateli, już nie mówię o braku kultury. Ot "Polska Europa". Trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś