Dodaj do ulubionych

A CO Sądzicie o karczmie WATRA na krupówkach:)))?

30.01.05, 10:15
HEJ jestem z krk,czesto zagladam na wasze forum bo uwielbiam góry,kiedy
jestem w Zakopcu obowiazkowo obiadek jem w karczmie WATRA...Jedzonko jest
tam baaaaardzo Smaczne.A może wy znacie jeszcze jakieś inne fajne
restauracjie i karczmy do których lubicie zaglądac i podzielicie swoimi
spostrzeżeniami??/
Mój synek Krystianek
POZDRAWIAM Z krk
Zakopane jest SUPER nic tylko POZAZDROSCIĆ*****
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: A co sądzicie o karczmie WATRA na Krupówkach: IP: *.it-net.pl 30.01.05, 11:03
      Jako to my momy o sobie pisać,he? Kieś tam, obleć syćkie karcmy, napij sie
      i wreście napis Ty! Niewiada ino, cy bees mogła utrzymać ocy na
      klawiaturze,, kie kie syćkie karcmy, lokale , puby obyńdzies, hehe... Hale
      pis!!!
      Telo.Pozdr.
      • Gość: ceper Re: A co sądzicie o karczmie WATRA na Krupówkach: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 18:30
        Idź do Chaty Zbójnickiej, to Ci biustonosz zabiorą a chłopu krawat obetną i Wam
        co trzeba zmierzę przy pomocy "cyckomierza" i "chu....mierza". A i dobrze jeść
        Ciotka Wam da .....;)))))
        • Gość: kasia062 Re: A gdzie to jest??? IP: w3cache.* / *.2-0.pl 30.01.05, 19:48
          Ceper a gdzie ta Chata Zbójnicka?na jakiej ulicy ona się znajduje

POZDRÓWKA
          Mój synek Krystianek
          • ciupazka Re: A gdzie to jest??? 30.01.05, 20:31
            Przy szukaniu korzystaj z tej stronki, tu wszystko , z adresem włącznie. Hej!!

www.zakopane.pl/uslugi/index.php?part=karczmy.txt

Telo.Pozdr.,
            • Gość: ceper Re: A gdzie to jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 21:53
              Na Jagiellońskiej, mniej więcej vis' a vis Galerii Hasiora, nie przy samej ulicy
              tylko ciut pod górkę między drzewa trzeba wejść. Drzwi są zamknięte, trzeba
              mocno stukać. Otworzy Citka z miotłą albo jej synek z siekierką i zapraszają do
              środka. Pirwszego wpuszczją oczywiście chłopa, jak i też pierwszego go
              obsługują. Gość miejsca niech sam nie wybiera tylko siada gdzie Ciotka wskaże. W
              czwartki gra kapela góralska. Miejsce polecane szczególnie dla zagranicznych
              turystów z uwagi na atrakcje opisane w poprzednim poście. U powały wiszą trofea,
              czyli obcięte krawaty i biustonosze, a nawet i kilka par gatek...DDDDD
              • ciupazka Re: A gdzie to jest??? 31.01.05, 10:51
                "Miejsce polecane szczególnie dla zagranicznych
                turystów z uwagi na atrakcje opisane w poprzednim poście. U powały wiszą trofea,
                czyli obcięte krawaty i biustonosze, a nawet i kilka par gatek...DDDDD"

Kieby to był cas Janosika, to tak mi sie widzi, abo mi sie ino zdaje, ze on
                by zrobiył porządecek wartko z tom ciotkom i jyj synkiym, nie godajęcy o tyk
                cycenhalterak, krawatak , gaciak, ...i to roz a dobrze. W S T Y D !!! Nie
                ino przez wzgląd na pamięć o Janosiku, ftory takik zbójnickik chałup ni
                mioł, jako ta karcma, a MAryna miała oiykne cycki i nie nosiła zodnyk tam ,
                takik podtrzymywacy, a moze ik nawet wte nie było, haj, hale i na
                zogranicnyk gości, ftoryk tam fcecie zaprowadzić. Ci właściele pogłupiyli
                do imentu, het! Ka rozum do rozumu. Cy to napewno górole??? Nie widzi mi
                sie juz.
                Tótó wej tóto . I cym Wy sie zachwycocie ? Głuptokami i głupotom, ftoro ś
                nik i od nik fyrcy? Jeeee... Miejciyz rozum do rozumu i Wy Forumowice!

Telo.Pozdr.

• Gość: czyzunia Re: A gdzie to jest??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 12:26
                  oj ludkowie, to kiedy wy macie czas połazić po górkach.knajpa,pub,disco.
                  to nie macie takich bałaganów u siebie? podejście czysto zdjete z barejia
                  dokładnie z rejsu piwka.
                  dokładniej podejście do gór zywcem wyjęte z czasów wczsó fwp.
                  • ciupazka Re: A nieftorym to... 31.01.05, 12:38
                    ...ino knajpy w głowicce, po co w góry, jesce zamiast gości zzo granicy
                    wyprowadzić se wysyj w górecki, to oni ik do "chaty zbójnickiyj" ,
                    tego "cuda" prowadzom, abo inksyk tandetnyk lokali. Jee, mos racje
                    czyżuniu. Kie jom mos, to Ci jom przyznom!
                    • Gość: ceper Re: Szanowne CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 13:57
                      Hehehe... i znowu wyszło na to, że w wątku "knajpianym" o knajpach pisać nie
                      wypada... DDDDDD. Chyba trzeba adminowi zgłosić , żeby takie tematy kasował...;))
                      W góry , Szanowne CC to ja za dnia chadzam, a wieczorem do knajpy właśnie, bo
                      tak lubię i nikomu nic do tego;))
                      Jak sobie Janosik z Maryną i kompanią poczynali w swojej chacie zbójnickiej to
                      tylko oni wiedzą, ale nam już nie powiedzą, a ja sobie myślę że chyba pofiglować
                      ciut też lubili...;))
                      Ciotka i jej synek wyglądają na autentyk, a ich chatę polecają przewodniki jako
                      główna atrację "gastronomiczną" Zakopanego. Że to tandeta? A pewnie, że tandeta,
                      jakiej pełno na każdym kroku w Zakopanem, na użytek ceprów...:))

ps. Czyżuniu, prl-owska argumentacja jest, jak dla mnie cokolwiek poniżej pasa,
                      no ale może dlatego że ja na Forum Kraj nie chadzam...;)))))
                      • ciupazka Re: Szanowne CC 31.01.05, 14:13
                        "Jak sobie Janosik z Maryną i kompanią poczynali w swojej chacie zbójnickiej to
                        tylko oni wiedzą, ale nam już nie powiedzą, a ja sobie myślę że chyba pofiglować
                        ciut też lubili...;))"

Nie godomy o figlak , ba o rzecy. A Tyś tam tyz figlowoł, som jest
                        moźżliwości? Hehe... A moze to kozdego klienta tam wisom ino sie co jakisi
                        cas zmiyniajom, he?
                        Jedno jest pewne, ze za Janosika napewno gaci ani krawatów pod powałom nie
                        wiysali, a moze i ik ni mieli... i temu, hehe... Przyznos so, ze te gacie i
                        stonicki pod powałom z krawatkami troske śmiesom, i nic wspólnego ze
                        zbójeckom chatom ni majom. Janosik z Marynom w grobie sie tulajom ze
                        śmiychu , cy wstydu?
                        Telo.Pozdr.
                        • Gość: ceper Re: Szanowne CC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 14:22
                          Ciupażko, oświeć Ty mnie prostego cepra i powiedz mi czy Janosik to jedyny
                          zbójnik, jaki w Tatrach zbójował? Bo przecie w nazwie tej Chaty Zbójnickiej o
                          Janosiku ani słowa...;)) Więc może to Chata Zbójnicka dlatego, bo ceny ma
                          zbójnickie;))?
                          A przy okazji, to może polecisz mi jakieś mniej "tandetne" miejsce gdzie zjeść
                          można. Rozumiem, że chodzenie po knajpach i pisanie o tym zabronione, no ale
                          mnie nie uśmiecha się własnoręcznie obiadów gotować albo suchych kanapek na
                          okrągło wcinać. Tyko uprzedzam, że większość mam już zbadaną i byle czym nie nie
                          zbędziesz;))))
                          • Gość: kasia062 Re: Szanowne CC IP: w3cache.* / *.2-0.pl 31.01.05, 15:48
                            Ale macie problem>w dzień się chodzi po górach a wnocy sie idzie do knajpki
                            dobrze zjeść i się napić:))A co do chaty zbójnickiej to przecież o to chodzi
                            zeby istniała własnie taka atmosfera jak za czasów Janosika i nietylko>woncu na
                            czym Górale zbijaja kase jezeli chodzi o biznes....Turysci polscy(tak jak ja) i
                            zagraniczni przyjezdzaja tam bo panuje swietna atmosfera wystarczy spojrzec
                            własnie ta te wszystkie "karczmy" i dania w menu>ja spotkałam sie nawet z
                            daniem Janosika,juz niemuwiąc o wspaniałych górach bo chyba o to najbardziej
                            chodzi zeby przyjezdzac i podziwiac najpiekniejsze góry na swiecie nasze
                            POLSKIE TATRY>a wiec niekłóccie sie tylko <<<CYMAJTA SIE RAZEM>>>POZDRÓWKA
                            • Gość: Ciupazka Re: Szanowni Goście IP: *.it-net.pl 31.01.05, 16:11
                              Wyboccie, hale majtające sie gacie pod powałom od razu mi hapetyt i syćkie
                              smaki odbiyrajom.. A ceperkowi radze korzystać z obiadokolacji po przyjściu
                              z gór w porządnyk pensjonatak, hale tam tyz nie wolno sie spóżniać, abo w
                              ogóle korzystać z pensjonatów, wte i śniodanie i wiecorny posiłek jest
                              świezy i dobry. I napewno toniyj , jako w knajpie. Wybór przecie nolezy do
                              mnie. Jo płace , wybiyrom i wymogom. Fto tu PON?
                              Telo.Pozdr.
                              • ciupazka Re: Szanowni Goście 31.01.05, 16:27
                                A jesce , kie pytos sie o tyk zbójów , to przecie dzisiok tyz ik momy
                                i temu pewnie o tyk dzisiejsyk zbójów nazwe tyj knajpy oparli. Nie
                                inacyj. Wte moze by pasowało to syćko , o cym pises tu i teroz, hehe. I nie
                                dziwota , ze zbójów do "Zbójnickiyj chaty" ciągnie, hehe... No, hale
                                cego jo nie wiedziałak, ba nawet nie podejrzewałak, ześ i Ty "zbój". Nei ,
                                wiycie, wiycie, cego to cłek sie pomalućku nie dowie o ceperku, hehe...
                                Dobrze, ze teroz juz wiym, bede sie pilnować, hehe.
                                Telo.Pozdr.
                              • Gość: ceper Re: Szanowni Goście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:36
                                A mnie Ciupażko bardziej od tych kilku par gatek dyndających u powały, dużo
                                bardziej zniesmacza na przykład lektura FKraj i szambo, które tam się leje, nie
                                omijając nawet autorytetów najwyższych. A śmieszą mnie ci co mnie i mój sposób
                                życia oceniają autorytarnie po dwóch wypowiedziach na forum, na temat jednej knajpy.
                                Co do pensjonatów to chyba mam pecha. Zawsze trafiam na odgrzewaną mikrofalę, a
                                poza tym obiadokolacja to nadal rzadkość. Króluje obiad o godz. 14.
                                Niemniej dziękuję Ci za dobre chęci wyprowadzenia mnie na prostą z meandrów
                                zakopiańskich knajp. Pozdr.
                                • Gość: ceper Re: Szanowni Goście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:46
                                  Nie musisz się Ciupażko pilnować! Chyba nie będę cię już więcej dręczyć moimi
                                  ceprowskimi fanaberjami:(
                                  Jeszcze raz dziękuję Ci za pomoc przy piosence o Janicku.
                                  Bywaj Ciupażko!
                                  • Gość: Ciupazka Re: Szanowni Goście IP: *.it-net.pl 31.01.05, 17:11
                                    Ty tyz sie na żartak nie znos, i góroli nie znos! Nie bede płakać, bo
                                    to nie w moim zwyku, górol nie Miło mi było.Ino patrzyć, jak mnie tutok
                                    tyz nie bedzie. A Forum Kraj tyz pocytuje, hale to, co sie tamok dzieje, a
                                    nogorso ta manipulacja ludźmi, mi to nie odpowiado, niestety, fcom sie
                                    zagryźć, beze mnie, co i Tobie radze. A kie bees fcioł mieć pensjonat
                                    taki, o jakim godom, to zaprosom do mojyj rodzinki : www.matuska.pl ,
                                    abo www.litworowka.pl. Ino trza duzo wceśniyj rezerwe robić, bo
                                    majom wzięcie. To tak po znajomości. Wte se pogodomy, hehe.... Moze bees
                                    zadowolony.
                                    Telo.Pozdr.
    • Gość: mk Re: A CO Sądzicie o karczmie WATRA na krupówkach: IP: *.centertel.pl 24.01.14, 19:08
      Jedzenie ok ale oszusci
      • Gość: mik Re: A CO Sądzicie o karczmie WATRA na krupówkach: IP: 93.159.188.* 24.01.14, 20:44
        Oszusci podatkowi.Alkohol,piwo a nawet kawa espresso sprzedają "niby z przekaską gastronomiczną".A są to cztery niedobre ciasteczka maslane.Na wydruku fiskalinym sprawa sie ma tak.Piwo 1 zł na stwkę Vat 23% a pozostała tzw przekaska kosztuje 4,00 zł ze stawka vat 8%.Dziwne to bardzo ze nie zainteresuje sie tym procederem oszustwa na podatku Vat UKS pewnie nie w Zakopanym bo na wydruku jest jakas spólka kapitałowa
    • Gość: turysta Re: A CO Sądzicie o karczmie WATRA na krupówkach: IP: *.dynamic.chello.pl 26.01.14, 11:01
      Czasy świetności ma już dawno za sobą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka