Dodaj do ulubionych

Analfabeci wtórni na Forum

IP: *.bialy-dunajec.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 16:35
Cytat :
"Do wszystkich internetowych analfabetów wtórnych!!! Wypad z Forum, tępaki,
analfabeci - raz na zawsze!
-Dobże."
Obserwuj wątek
    • redykolek Re: Analfabeci wtórni na Forum 12.08.05, 17:57
      A kto tak napisau? Ja lóbie fturnyh analfabetuw i innyh takih.
      • dupekzoledny Re: Analfabeci wtórni na Forum 12.08.05, 18:11
        bo to dobże było calkiem w innym temacie niż dobrze.
        a dałby bóg,żeby buk przepłynął przez bug.
        • Gość: zqr Re: Analfabeci wtórni na Forum IP: *.it-net.pl 29.12.05, 18:31
          hirro
      • ciupazka Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? 12.08.05, 18:13
        Wypraszam sobie! Kurde, jeszcze pomyślą wszyscy, że to na naszym Forum...
        Ale macie co i kogo tu cytować i jeszcze nad tym dyskutować? To ja tu i
        teraz mówię w y p a d z takim tematem. Nie warty nawet dyskusji. Ktoś
        złośliwie kogoś potraktował i go przedrzeźnił, a bierzecie to za temat
        wątku na naszym Forum, Nie róbcie wstydu Zakopanemu i Polsce. Bo albo cytuj
        jessyk, gdzie to napisano, albo nie cytuj bzdur! wyrwanych z kontekstu
        jakiejś cudzej treści i nie wiadomo skąd. Pomyślą, że to my tymi
        analfabetami jesteśmy, tymbardziej, ze sie posługujemy gwarą. A w gwarze też
        musi być porządek! I precz w gwarze z dowolnością.
        Telo.
        • Gość: jessyk Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? IP: *.bialy-dunajec.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 18:29
          To był tylko taki kawał. Ja też ich lubię, bo może na Forum czegoś się nauczą.
          Tak to by zapomnieli liter.
          Mnie sie ten kawał podobał, zwłaszcza ta pokora wtórnego analfabety. Nie rzucał
          się, tylko napisał : dobże. A pomyślał sobie : wypad, to wypad. Jestem
          posłuszny.
        • dupekzoledny Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? 12.08.05, 18:29
          a co mi tam-teraz co drugi raz bede pisał dobrze i dobże.
          • ciupazka Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? 12.08.05, 18:35
            Tobie i nom juz powiniyn wystarcyć tyn super inteligentny Twój nick. Miałak
            sie za to do Tobie nie obzywać, hale "na bezpticzu i żopa (cytoj dupek
            żołędny) saławiej, hehe...
            • Gość: c_n Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:05
              Nailepjei ortogrfię znam ia i Rómcaiz, ale teras zostałem sam, bo on poiehał na
              wakacie. Iak wrucji z tyh wakacii to my wam obai pokarzemy iak sję poprafnje
              pjsze:)))))
              Cjópaszko, nje złość sję!
              Bózjaczki:))))
              • ciupazka Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? 12.08.05, 21:08
                Małba... Pocałójta mie sydźka w samom żyć.
                Ignor above!
                • annah11 Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? 13.08.05, 10:49
                  Mama mia zielona pietruszka, kocham Was za to i juz (Koham waz za to i JOZ)
                  • Gość: c_n Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 13:26
                    Nooo, freszcje ftoś sję na naz pozau!!
                    Anjó, iezdeź baaaarco mjłom osobom:)))))
                • Gość: 8 Re: A ja się pytam, gdzie, tu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 13:06
                  3dwhite.pl/?click=acc382532601fa12395ca1a17dc6e747
    • hirro Re: Analfabeci wtórni na Forum 14.08.05, 19:54
      no fak zamknięta kraina:chamów i dusigroszy-was przypadkiem nie WYPIERDACZYLI
      ze szkocji?!!!!!!!!!!-chamskii narodzie!<i wy buce słodziliście JP II-WY
      OBŁUDNICY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: Anna Re: Analfabeci wtórni na Forum IP: *.blktn4.nsw.optusnet.com.au 15.08.05, 00:26
        Hey HIRRO easy boy !!!! Nie podoba Ci sie tutaj to nie zagladaj. Prawdopodobnie
        chcesz sie wyleczyc z wlasnych frustracji i kompleksow, albo innym pokazac jak
        jestes dobrze wychowany - ale akurat to z Ciebie wychodzi chamstwo - gorzej jak
        sloma z butow (kiedys).AH
        • dunajec1 Re: Analfabeci wtórni na Forum 15.08.05, 00:53
          "..Anno nie mow nic prosze Cie
          no bo co mozna rzec w takiej chwili...."
          Ignoruj takich ,to najlepsza metoda.Pozdr.dla misi koala,oczywiscie nie
          zapominam o Tobie i Twoich najblizszych.
          • Gość: Anna Re: Analfabeci wtórni na Forum IP: *.blktn4.nsw.optusnet.com.au 15.08.05, 02:12
            Dzieki dzieki wielkie Dunajcu. a.:)
      • ciupazka Re: Analfabeci wtórni na Forum 19.08.05, 12:35
        A Ciebie hirro(bucu) nie wypierdaczyli z Biełorusi? Żle się u nas czujesz?
        To sp...
        • annah11 Re: Analfabeci wtórni na Forum 19.08.05, 12:45
          Ciupazko nie denerwuj sie, nie ma sensu takim czyms....
          • ciupazka Re: Analfabeci wtórni na Forum 19.08.05, 13:02
            Jo wiym co robie! Dzięki za opieke! Tytuł wątku Jessyk fcieli nom
            przypasować? Jesce my nie ślypcy i widzimy!
            Telo.Pozdr.
            • Gość: Ciupazka Re: Analfabeci wtórni na Forum IP: *.it-net.pl 07.10.06, 08:38
              A pomocy udziela :Jerzy Bralczyk: www.bralczyk.pl

"- Słowo o słowie - Ożeż ty!"

Jak należy zapisać: "ożesz ty" czy "o żesz ty"? I co ma być na końcu
              tego "żesz" - "ż" czy "sz"?

Oba te zapisy spotykamy. Na przykład u Konwickiego było: "o żesz ty" - być może
              właśnie tak niektórzy z nas intuicyjnie chcieliby to zapisać, choć jest to
              fraza, którą rzadko zapisujemy. Wypowiadamy ją raczej, choć pewnie nie
              powinniśmy. "Ożeż ty" ma charakter czasem, ale rzadziej chyba, podziwu ("Ożeż
              ty! Ale to zrobiłeś!"), a częściej jakiejś przygany ("Ożeż ty, ja ci pokażę!").

Słowniki nie zawierają tego słowa, ale czasem się ono pojawia - było także
              przedmiotem pewnej analizy. Wydaje się jednak, że właściwe byłoby raczej "ż" na
              końcu. Mamy tutaj konstrukcję: "o", "że" i na końcu taka partykuła "ż" - tak
              jak mówimy "chodźcież wreszcie". Dodajemy tam "ż", żeby nasza mowa była
              intensywniejsza. I tutaj właśnie takie "ż" mamy.

A dlaczego "że"? Bo "że" także bywa taką partykułą - "chodźcież", do jednego
              człowieka powiem "chodźże". Tutaj "że" jest partykułą wzmacniającą. A więc
              i "że", i ż". Czyżby zatem połączenie tych dwóch partykuł? Chyba jednak nie.
              Tutaj to pierwsze "że" jest także intensyfikujące, ale występuje także w takich
              połączeniach, jak "że też mu się chciało", "że też musiałeś mi to zrobić". To
              raczej bliższe jest spójnikowi "że", który tak często pojawia się w naszych
              zdaniach, kiedy mówimy, "że coś się stało" na przykład.

A zatem mamy "o!" - trochę wykrzyknikowe, "że" - takie trochę, ale nie do
              końca, przyimkowe i "ż" na końcu - partykuła. I jeszcze do tego "ty" - ponieważ
              do "ciebie" zwłaszcza taką mowę kierujemy. Ci, którzy sądzą, że tam powinno
              być "sz", być może łączą to z formami czasownikowymi, takimi jak "widzisz
              ty", "wiesz ty" - wobec tego "żesz ty". Te końcówki czasownikowe mogą się
              dołączać do różnych wyrazów, ale "sz" akurat rzadko by się dołączało -
              mielibyśmy raczej "ś" ("żeś powiedział"), co zresztą nie jest zupełnie
              poprawne.

Piszmy, jeśli już musimy coś takiego zapisać, raczej przez "ż" i chyba
              łącznie "ożeż" - taka forma bywa częściej stosowana.

Czytelnicy, którzy chcieliby podzielić się z prof. Bralczykiem swoimi
              wątpliwościami dotyczącymi języka polskiego, poprosić o odpowiedzi na związane
              z tym tematem pytania, mogą to uczynić poprzez stronę internetową
              www.bralczyk.pl
            • ciupazka Re: Analfabeci wtórni na Forum 10.10.06, 09:53
              Cosik dlo nos i dlo Wos :

freespace.virgin.net/stefan.grass/jezyk.html
        • hirro wiwat durni na wsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 29.12.05, 19:55
          ciupazka napisała:

> A Ciebie hirro(bucu) nie wypierdaczyli z Biełorusi? Żle się u nas czujesz?
          > To sp...
          jesteś na tyle durna ,że z tych wsioków<>mieszkańców wsi zakopane robisz i
          kretynów i co gorsze będziesz robiła
          • ciupazka Re: wiwat durni na wsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.12.05, 08:18
            hirro napisał:

> ciupazka napisała:
            >
            > > A Ciebie hirro(bucu) nie wypierdaczyli z Biełorusi? Żle się u nas czuje
            > sz?
            > > To sp...
            > jesteś na tyle durna ,że z tych wsioków<>mieszkańców wsi zakopane robis
            > z i
            > kretynów i co gorsze będziesz robiła

Za to Ty ik uskrzydlos, a oni Cie majom i tak w rzyci, haj!
        • hirro wiwat durni na wsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 29.12.05, 19:55
          ciupazka napisała:

> A Ciebie hirro(bucu) nie wypierdaczyli z Biełorusi? Żle się u nas czujesz?
          > To sp...
          jesteś na tyle durna ,że z tych wsioków<>mieszkańców wsi zakopane robisz i
          kretynów i co gorsze będziesz robiła
          • Gość: jasiek Re: wiwat durni na wsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.12.05, 20:27
            naloz sie jedyn móndry i sprawiedliwy , nic tu po Tobie, domy Ci tyz rade,
          • Gość: Ciupazka Re: wiwat durni na wsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.it-net.pl 29.12.05, 23:04
            Nie jedyn z tyk nasyk kretynów trzy razy by Cie sprzedoł a nie kupiył. Ty
            sie o nos i o mnie nie strochoj, strochoj sie som o sie. Przewiyźć bez rozum
            to my Cie mozemy, a nie Ty nos, haj!
            • ciupazka Re: wiwat durni na wsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 04.10.06, 10:04
              Kończy się Rok Języka Polskiego 2006 a coście przeczytali, hę? Polecam:

www.iskry.com.pl
              • Gość: Ciupazka Re: O języku polskim i jego ochronie IP: *.it-net.pl 10.10.06, 10:19
                Tak, tak o ochronie, pisze Stefan Grass, bo nasiąka on jak gąbka obcymi
                zwrotami:

freespace.virgin.net/stefan.grass/gabka.html
                • jasiek53 Re: O języku polskim i jego ochronie 10.10.06, 11:00
                  dawnom tu nie zaglądał a wam się we łbach pozakręcało
                  chyba na świętego Michała !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  hehehehheheheh
                  redykołki
                  • ciupazka Re: O języku polskim i jego ochronie 15.10.06, 20:55
                    A cemu tak z rzodka zaziyros? Ni mo fto tyj biydy nasyj pchać, ej, ni mo. Hej!
                    • Gość: jgtjg Re: O języku polskim i jego ochronie IP: *.range81-129.btcentralplus.com 15.10.06, 21:28
                      Co to ;buc;-? Slowo bardzo popularne, kogo mozna nazwac ?
                      • ciupazka Re: O języku polskim i jego ochronie 15.10.06, 21:31
                        Juz tu tłumacyłak takiemu jednemu, barz obraźliwe słówko u nos, hehe:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=27756523&a=27756523
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka