10.09.03, 13:43
Zycie prze nieftoryk zacyno sie, kie sie zmrokcy; prze nieftoryk po
siedymdziesiontce, a jo sie ku Wom biere po 5000-nym lisciku.
Beem pisol, pytol, aj podsluchowol, znacy sie cytol, co i jako i po jakiemu
pisecie.

Ucony, co mo duzo knih, jacy nie wiy, co w nik
Obserwuj wątek
    • Gość: Ciupazka Re: Witojcie IP: *.it-net.pl 10.09.03, 13:46
      Basisty, cy ki pieron?
      • Gość: Szwager Piyknie Witomy i o zdrowie pytomy! IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 13:50
        Witomy cie "ginekolog" co nos bydziesz badou.
        • dialektolog Re: Piyknie Witomy i o zdrowie pytomy! 10.09.03, 13:55
          Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Witomy cie "ginekolog" co nos bydziesz badou.

Jo niy ma az taki wrazidlaty.
          Wroca sie po wieczerzy.

Toz pyrsk, Szwagerku (eli mi wolno tak pedziec).
          • Gość: Szwager Wrazidlate suowka IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 13:58
            Dejcie no pomyslec(?)

"Wrazidlaty" to mi tak konsek tysz i na z kole Opola sie sucho. Ale jo niywia
            eli i jakes Gorale tak niy godajom.
      • dialektolog Re: Witojcie 10.09.03, 13:53
        Gość portalu: Ciupazka napisał(a):

> Basisty, cy ki pieron?

Jo to jo. Nie pieron - Moja mie tak nie nazywo chocioz je ze Slonska.
        Nei jo wcale nie z uOrawy, ino to tak w tym komputrze wyziyro.
        Rod byk sie s Wami, Ciupazko, stowarzisyl.

Dialektolog
        • Gość: Ciupazka Re: Witojcie IP: *.it-net.pl 10.09.03, 14:00
          Piyknie pytom, wytłumac mi, co to znacy "stowarzysił"? Bo jo nie bars
          tego słowa chytom i na cym mo to polygać, he? Jak widzis som, narazie cie
          nie witom...
          • dialektolog Re: Witojcie 10.09.03, 20:15

> Piyknie pytom, wytłumac mi, co to znacy "stowarzysił"? Bo jo nie bars
            > tego słowa chytom i na cym mo to polygać, he? Jak widzis som, narazie cie
            > nie witom...

Ani mi sie fce patrzyc, fto z jakim nickiem co tutok na tym Forumie godol do
            swiatu. komu sie prociwiol i co nagrzysyl.
            Slowo "stowarzysyc" znom z jednyj ksionzki, a jak dom link, to juz beecie sycko
            wiedziec, fto jo i po co.
            artur.czesak.webpark.pl/Stronica/Zach01.html
            Nody syckiego Wom dobrego.
            • ciupazka Re: Witojcie 10.09.03, 21:06
              dialektolog napisał:

> Gość portalu: Ciupazka napisał(a):
              >
              > > Piyknie pytom, wytłumac mi, co to znacy "stowarzysił"? Bo jo nie ba
              > rs
              > > tego słowa chytom i na cym mo to polygać, he? Jak widzis som, narazie c
              > ie
              > > nie witom...
              >
              > Ani mi sie fce patrzyc, fto z jakim nickiem co tutok na tym Forumie godol do
              > swiatu. komu sie prociwiol i co nagrzysyl.
              > Slowo "stowarzysyc" znom z jednyj ksionzki, a jak dom link, to juz beecie
              sycko
              >
              > wiedziec, fto jo i po co.
              > artur.czesak.webpark.pl/Stronica/Zach01.html
              > Nody syckiego Wom dobrego.

Dyć przecie tam o tobie nic ni ma, te nazwiska , ftorzy pomarli syćkie znom, a
              tyk co zyjom Tutki), to osobiście znom. Ksiązki napisane przez pomarłyk i
              zywyk, ftoryk tu na liście ni ma ( moze temu, ze z Poronina), w swojyj
              biblioteckie dość godnie momi i na nik sie cęsto powołuje, poza tym zek nie
              z Dunajca, ba ukociyłak sie przed nim...

Dalyj, nie wiym cyś kumakiem góralskim, cy fces s nami ukwalować o
              naskiyj ziymi, cy ino cytać treść i tłumacyć z nasego na nase, hehe.

A te syćkie reklamy mnie nie interesujom, moze gości F. Z. zainteresujom. I
              taki cel tu twojyj wizyty, he? TE adresy syćkie znom.
              Jak ty nie wiys, co to som bacioki, toś górol?( patrzoj F. Kraków - chiński
              ucony?)Toś TY?
              No wiycie, wiycie , od samiuśkiego rania same niespodzianki i jo
              przedmiotem zainteresowanio, a moze i nie jo??? Do ciupy nos odrazu brać,
              hehe!!!

Na dzisiok ino telo. Hej!
        • Gość: Rumcajs Re: Witojcie IP: 80.72.65.* 10.09.03, 14:05
          Obys Dialektologu nie mial nic wspolnego z "dyjalektykom" - wiesz jaka, dalej
          smrodzi nam zywot choc w Poroninie tylko cokol pozostal...
          PS. Orto - to Ty? Jesli tak, to wstydz sie, ze tak dlugo musielismy na Ciebie
          czekac! ;o)))
          • Gość: Ciupazka Re: Witojcie IP: *.it-net.pl 10.09.03, 14:11
            Szczecin ? Nie! On nie miyso gwary góralskiyj ze ślonskom. Mo swojom... To
            kogosi nasłali...
            Rumcajs i syćka ! Uwozojcie, co godocie, co śpiywocie, ni mogom nieftorzy
            zdzierzyć nos, cy co?
            Rozmowa kontrolowana i nagrywana... hehe, jak za dobryk casów!Hej! Beemy
            widzieć, co bee dalyj!!!
            • Gość: Szwager Re: Witojcie IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.03, 14:24
              Wiycie co, a mozno to je jaki "Krakus"?
              • Gość: Rumcajs Re: Witojcie IP: 80.72.65.* 10.09.03, 16:27
                Tyz prowda! Ortowo babecka jes spod samius`kik Tater. Pewnikiem jakisi Janicek-
                klonicek... Ono sie pokaze. Haj!
                • Gość: Ciupazka Re: Witojcie IP: *.it-net.pl 10.09.03, 17:05
                  A moze nie? Ftoz wie?

Ki pieron zamiysoł ogonym, na Forum Zokopane, he?
                  Cy to koniec s nami, hehe...?
                  Cy pocątek końca, jeee, nie przejmujcie sie, ba haj!
                  Domy mu syćka rade, he?

Nie fce mi sie jakosi widzieć, co by to był klon trudnego, to nie jego styl
                  pisanio, hale ftoz wie? Ftoz to wie???

A moze nom fto kawoł robi, fto jesce zostol z kawalarzy? Hanys, Kazik,
                  kolcero. No, jak jo juz zgłupiała do imyntu, to bee dobrze tu.

Nie powiem.... ze nos z niedobocka nie zazył, ba jako! Ladnie to tak? He?
                  Bez wkupiynio sie? I tak od razu w łeb, walnon z grubyj ruły?

A moze trza ino siedzieć teroz cicho, niek se som godo do sobie, jako to
                  mu na imie było?

Telo. Pozdr
                  P.S.
                  I boccie , ze kie bede w niepeci, to lice na wos syćkich, ba jako!!!
                  • Gość: Rumcajs Re: Witojcie IP: 80.72.65.* 10.09.03, 17:44
                    Zbojnicka proba musi byc!!! I co Ty na to Dialektolozku? Bo tu na FZ same
                    zbojniki i huncwoty! Jakoz to bendzie? He?
                    • ciupazka Re: Witojcie 10.09.03, 20:30
                      Wies Rumcajsie, ze zacynom dumać, cy to naprowde jakisi Forumowic nie fce
                      nos tu filować, o cym to my ukwalujemy i to w róznych godkach.
                      Przecie d i a l e k t o l o g i a - gwaroznawstwo - nauka o dialektach mogła
                      miec swój interes, co by tu zajrzeć.

Forumowic "ucony" o nicku d i a l e k t o l o g , moze mieć swój jenteres na
                      naskim Forum, kie telo ukwalujymy, wadzimy sie, ba śmiejemy z byle
                      cego...i z nie byle kogo, a nojcynściyj sami ze sobie, ba haj!
                      Hale, hale, cy nom wolno śmioć sie z uconyk ???
                      Kie to miało by być kontrolowane na kozdym kroku, to trza sie pilnować, bo
                      nieroz choćco chlapniymy ba, moze i źle napisemy - dopiyro wte nom sie
                      dostanie... to juz nie som śpasy...
                      Moze nos do hareśtu nie wsturzom, choć juz tu na F.Z. groziył mi taki
                      jedyn, ze trza mie wsadzić do ciupy, bocys? - moze to on?
                      Hale ftoz to wie? Moze tak, a moze nie? Co ty o tym, Rumcajsie myślis, he?

No, psiokrewecno psiokrew, momy syćka zgryzturbacyje, ba nie?
                      Telo. Pozdr.
                      • Gość: Rumcajs Re: Witojcie IP: 80.72.65.* 10.09.03, 20:54
                        O kruca! Godzinke mnie nie bylo, a tu zmiany! Szkoda, ze nie mozna cytowac i
                        czuje, ze balagan sie zrobi taki ze sie nie polapiemy... Chociaz z
                        tym "Odpowiadasz na:" to wygoda.
                        Ale bedzie smiechu jak sie okaze, ze Dialektolog jest np. znad morza i zacznie
                        Ciupazke sztorcowac za gware, bo przecie "ucony"... Mam nadzieje, ze gosc sie
                        nie obrazi za to co napisalem, choc sadzac po nicku - nie wykluczam i takiej
                        sytuacji. To jak to bedzie Panie Dialektologu wzgledem tego co i owszem? Co
                        do "kontroli" to chyba lekka przesada - jeszcze zaden post nie zostal skasowany
                        ani nikt nie skarzyl sie, ze ma szlaban na forum. Bo co by byla warta wolnosc
                        slowa? Pozdr.
                        • Gość: Ciupazka Re: Witojcie IP: *.it-net.pl 10.09.03, 22:52
                          Nie godoj, bo sukałak piyrsyk postów dzisiok, i co? Nei uwidziałak, ze
                          prawie pół roku wyruciyli i ni ma, a cemu?
                      • hanys_hans Re: Witojcie 10.09.03, 21:23
                        ciupazka napisała:

> Wies Rumcajsie, ze zacynom dumać, cy to naprowde jakisi Forumowic nie
                        fce
                        > nos tu filować, o cym to my ukwalujemy i to w róznych godkach.
                        > Przecie d i a l e k t o l o g i a - gwaroznawstwo - nauka o dialektach
                        mogła
                        >
                        > miec swój interes, co by tu zajrzeć.
                        >
                        > Forumowic "ucony" o nicku d i a l e k t o l o g , moze mieć swój jenteres
                        na
                        >
                        > naskim Forum, kie telo ukwalujymy, wadzimy sie, ba śmiejemy z byle
                        > cego...i z nie byle kogo, a nojcynściyj sami ze sobie, ba haj!
                        > Hale, hale, cy nom wolno śmioć sie z uconyk ???
                        > Kie to miało by być kontrolowane na kozdym kroku, to trza sie pilnować,
                        bo
                        >
                        > nieroz choćco chlapniymy ba, moze i źle napisemy - dopiyro wte nom sie
                        > dostanie... to juz nie som śpasy...
                        > Moze nos do hareśtu nie wsturzom, choć juz tu na F.Z. groziył mi taki
                        > jedyn, ze trza mie wsadzić do ciupy, bocys? - moze to on?
                        > Hale ftoz to wie? Moze tak, a moze nie? Co ty o tym, Rumcajsie myślis, he?
                        >
                        > No, psiokrewecno psiokrew, momy syćka zgryzturbacyje, ba nie?
                        > Telo. Pozdr.

Po jego goutce to mi sie cojs´ zdowo ze jo go ostatio widziou w kos´ciele.
                        Niy bydzie to czasym tyn na tym uobrosku?

mitglied.lycos.de/hanyshans/dialektolog.jpg
                  • dialektolog Re: Witojcie 10.09.03, 20:23

> A moze nie? Ftoz wie?
                    >
                    > Nie powiem.... ze nos z niedobocka nie zazył, ba jako! Ladnie to tak? He?
                    > Bez wkupiynio sie? I tak od razu w łeb, walnon z grubyj ruły?
                    >
                    Jo sie wirtualnie wkupowac nie umiym. A tagescie sie mi uwidzieli sycka, zek
                    wlosnie prosto wpolol do Foruma. Nie gniywojcie sie.

• dialektolog Re: Witojcie 10.09.03, 20:18
            Gość portalu: Rumcajs napisał(a):

> Obys Dialektologu nie mial nic wspolnego z "dyjalektykom" - wiesz jaka, dalej
            > smrodzi nam zywot choc w Poroninie tylko cokol pozostal...
            > PS. Orto - to Ty? Jesli tak, to wstydz sie, ze tak dlugo musielismy na Ciebie
            > czekac! ;o)))

Rumcajsie!
            Z dyjalektykom mom telo, ze mi dos walny kawolek zycio zmarasiyla.
            Nie orto jo, ino dialektolog.
            • hanys_hans Re: Witojcie 10.09.03, 21:25
              ciupazka napisała:

> Wies Rumcajsie, ze zacynom dumać, cy to naprowde jakisi Forumowic nie
              fce
              > nos tu filować, o cym to my ukwalujemy i to w róznych godkach.
              > Przecie d i a l e k t o l o g i a - gwaroznawstwo - nauka o dialektach
              mogła
              >
              > miec swój interes, co by tu zajrzeć.
              >
              > Forumowic "ucony" o nicku d i a l e k t o l o g , moze mieć swój jenteres
              na
              >
              > naskim Forum, kie telo ukwalujymy, wadzimy sie, ba śmiejemy z byle
              > cego...i z nie byle kogo, a nojcynściyj sami ze sobie, ba haj!
              > Hale, hale, cy nom wolno śmioć sie z uconyk ???
              > Kie to miało by być kontrolowane na kozdym kroku, to trza sie pilnować,
              bo
              >
              > nieroz choćco chlapniymy ba, moze i źle napisemy - dopiyro wte nom sie
              > dostanie... to juz nie som śpasy...
              > Moze nos do hareśtu nie wsturzom, choć juz tu na F.Z. groziył mi taki
              > jedyn, ze trza mie wsadzić do ciupy, bocys? - moze to on?
              > Hale ftoz to wie? Moze tak, a moze nie? Co ty o tym, Rumcajsie myślis, he?
              >
              > No, psiokrewecno psiokrew, momy syćka zgryzturbacyje, ba nie?
              > Telo. Pozdr.

Po jego goutce to mi sie cojs´ zdowo ze jo go ostatio widziou w kos´ciele.
              Niy bydzie to czasym tyn na tym uobrosku?

mitglied.lycos.de/hanyshans/dialektolog.jpg
              • ciupazka Re: Witojcie 10.09.03, 21:46
                Hanys, cy fces, cobyk dzisiok umarła ze śmiychu? Hehehe... Nie stros gościa
                dialektologa i nos Włodzimierzem Iljanowicym Lyninem, bo kieby on sie mioł
                wrócić, to jo se strzele w łeb!
                Jak sie krzesny dialektolog bee fcioł se mnom ino "stowarzysić" , to jo
                muse po piyrse wiedzieć fto to? Fajka nos nie połący, bo jo nie kurze, ani ni
                mom zamiaru, ba haj! Hale cosik mi sie widzi, ze ftosi robi nom niezły
                śpas. A moze nie, ftoz wie??? My go tu pomalućku a wse, a wse wycujymy,
                hehe...
                Telo. Pozdr.
                • roomtsays Re: Witojcie 10.09.03, 21:59
                  Koniec smiychow Ciupazecko! Bier koronki i zacynoj, a jak nie wies cemu - cytoj
                  na CURAMINIE! ;o)))
              • dialektolog Re: Witojcie 11.09.03, 09:20
                hanys_hans napisał:

> Po jego goutce to mi sie cojs´ zdowo ze jo go ostatio widziou w kos´ciele.
                > Niy bydzie to czasym tyn na tym uobrosku?
                >
                > mitglied.lycos.de/hanyshans/dialektolog.jpg

Jo jes kapkym hrubsy :-) i w sekulorak.
                • Gość: Szwager Re: Witojcie IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 10:15
                  Hm, kozdy je tera z tego wszyskego blank ciekawy, a prziznac mu sie ganba.
                  • Gość: Szwager Re: Witojcie IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 11:23
                    A tera wybadomy ino naszego "egiptologa"

ata.com.pl/kcc/biblioteka/strony/ramka.php?autor=Cienciala2&licz=1

"Je" zes tysz w tyj ksionzce? Bo jakos dziwnie miyszosz godki.
                    • Gość: Ciupazka Re: Witojcie IP: *.it-net.pl 11.09.03, 11:56
                      Zacyno być powozno sprawa Szwagerku, cosik mi sie widzi, ze my mu som
                      potrzebni, a nie on nom. Moze sie mylem. Niek se s nami ukwaluje, doł adres
                      emailowy, to som napis do niego (jak mos som zycynie) to sie dowiys
                      więcej. Niek se s nami ukwaluje, kie go to, to sie znacy gwara i godka
                      interesujom, hale cosik mi sie widzi , ze miysanie dwók róznyk spraw nie
                      powinno mieć miyjsca. A tyś ciekawy link zapodoł, niek sie on som wypowie.
                      Mnie zaciekawiyło, kaś tyw tym spisie autorów i ftory? Hej! Pozdr.
                      • Gość: Rumcajs Re: Witojcie IP: 80.72.65.* 11.09.03, 12:04
                        No to mamy ladny bigos...
                      • Gość: Szwager szpas musi byc IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 12:04
                        Szukom tam ino jednego ze moim mianym we spisie miyszkancow Cieszyna, alech
                        niyznod. Cosik mi sie zdo ize tego "stomatologa" to jo trocha znom.

Abo?
                        • dialektolog Re: szpas musi byc 11.09.03, 12:38
                          Gość portalu: Szwager napisał(a):

> Szukom tam ino jednego ze moim mianym we spisie miyszkancow Cieszyna, alech
                          > niyznod. Cosik mi sie zdo ize tego "stomatologa" to jo trocha znom.
                          >

Ja, mocie prawie.
                          Z tego, co pamiyntom, zymbów-ek Ci nie powyrywoł.

A ka jes konstytucjo tego Forum, cobyk poznoł, co mi wolno, a co musym?

Dobrego dnia

Forumolog
                          • Gość: Szwager Re: szpas musi byc IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 12:40
                            Konstytucjo mo Ciupazka w piwnicy, zaro kole beczkow z pigwoweczkom(co na nos
                            czeko). A sam cobyscie ponie dymonolog nos niy stroszyli mocie cosik do
                            poczytania:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=7862065
                            • Gość: Rumcajs Re: szpas musi byc IP: 80.72.65.* 11.09.03, 13:32
                              A mnie sie widzi, co ktosik tu se jaja robi i roz`ne kamuflaze wymyslo!
                              Moze on wykladowca (od kafelkow), psyHolog (co pieski do hycla holuje), moze
                              optyk (chalupy mchem optyko), albo pstronzki w Carnym Stawie pod Rysami lowi?
                              Mielismy tu takiego s`pecjaliste od pstrongow - Kazik go wolajom!...
                              • dialektolog Re: szpas musi byc 11.09.03, 13:49

> A mnie sie widzi, co ktosik tu se jaja robi i roz`ne kamuflaze wymyslo!
                                > Moze on wykladowca (od kafelkow), psyHolog (co pieski do hycla holuje), moze
                                > optyk (chalupy mchem optyko), albo pstronzki w Carnym Stawie pod Rysami lowi?
                                > Mielismy tu takiego s`pecjaliste od pstrongow - Kazik go wolajom!...

Jak mie mianujom, tak odpowiadom - jak o stomatolog, to o zymbak.
                                Jak wykładowca, to o remoncie kafelków (znacy sie flizów) na Gołębiej 20 w
                                Krakowie.

Coz Cie tak, Rumcajsie, mierzi, ze prowdek napisoł i ze mie tu przed
                                objawieniem sie Wom nie było? Niech se śpiegi z CIA kamuflaże wymyślajom, a jo
                                se tu bedem w koncie siadowoł i telo.
                                Cujem sie juz prziwitany.

Do zaś!
                                Jo
                                • Gość: Szwager Do tego co godzinki chce odprowiac IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 13:54
                                  Niy siadej ino konsek mosz powyrobiac, bo inaczyj to atmosfera jakos tako "niy
                                  do konca". Do konta to Cie samo ciupazka na kolana koze klynknonc, kej
                                  przidzie ta godzina.
                                • Gość: Rumcajs Re: szpas musi byc IP: 80.72.65.* 11.09.03, 13:54
                                  Chyba nie zauwazyles XYZ-logu, ze ze wszystkich jam najmniej dociekliwy? Kim
                                  bys nie byl - czuj sie tu dobrze i badz milosciw dla naszych forumowych
                                  huncwotow. ;o)))
                                  • Gość: Rumcajs Re: szpas musi byc IP: 80.72.65.* 11.09.03, 13:59
                                    Racja Szwagier! Tu nie miejsce na podpieranie katow. U nas mowia: "Siedz w
                                    kacie, a ob.... cie". Chyba tego nie chcesz ufologu? ;o)))
                                    • hanys_hans Re: szpas musi byc 11.09.03, 14:36

> Racja Szwagier! Tu nie miejsce na podpieranie katow. U nas mowia: "Siedz w
                                      > kacie, a ob.... cie". Chyba tego nie chcesz ufologu? ;o)))

U nos sie godauo "siedz´ w kooncie bauamooncie"

pyrsk_hanys_hans
                                      • Gość: Szwager Re: szpas musi byc IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 14:44
                                        Prowdom je ize Dialektolog nos konsek sam "zaskoczou", co tak powia. Prowdom
                                        je ale tysz ize wiymy o nim tela samo co i kozdy z nos o drugim.

No ja, dzisej mozno juz sie znomy trocha wiyncyj, ale to wszysko skisz
                                        pigwoweczki.

ps

Dialektolog musi chyba sie wkupic, dopiyro potym bydzie mog klynkac choby i w
                                        koncie na grochu.
                                        • ceper_pepper Re: szpas musi byc 11.09.03, 16:35
                                          Dobrze, że ja nie musiałem się wkupić. ;) Ale ja przynajminej nie ukrywam, że
                                          ceper jestem ;) Bo to i tak widać. I słychać. I czuć?? ;)
                                          • Gość: Szwager Re: szpas musi byc IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 16:43
                                            Ty musisz byc z Cejlonu!
                                            • pepperoni78 Re: szpas musi byc 11.09.03, 16:44
                                              Niezupełnie, ale też ze wschodu ;)
                                            • Gość: Ciupazka Re: szpas musi byc IP: *.it-net.pl 11.09.03, 16:48
                                              Nei, nie dziwota, ze go cuć na odległość, hehe , hale, przynojmniyj wiemy, z
                                              jakiyj strony zoposek dobryj herbaty powoniomy. Telo.Pozdr.
                                              • Gość: Szwager maszkytne podniebiynie IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 16:50
                                                To jo odrazu godom ize lubia dobry tyj ze "Cejlonu" ze modych listkow a do
                                                niego ino kapka rumu i cukru!!!
                                          • Gość: Ciupazka Re: szpas musi byc IP: *.it-net.pl 11.09.03, 17:26
                                            Peppe! A moze trza napisać nad drzwiami herbaciarni" Ceprom wstęp wzbroniony"!
                                            He?
                                            Abo jo widzem inacyj:
                                            sietnioki zbolałe,
                                            siuhaje,
                                            popaprańce,
                                            niepilce,
                                            filance,
                                            janosiki,
                                            baciary,
                                            gazdy,
                                            no i jesce inkse kąty dlo inksych dziadów kalwaryjskich...Jak "nowo"
                                            demokracjo, to "nowo" demokracyjo...Wleziymy ś nimi syćkimi do UE i beemy
                                            gazdować zaś po swojymu i po staremu, ba jako!
                                            • Gość: Szwager do "Dziurawyj Dymokracji" IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 19:35
                                              Dziady kalwaryjske to i u nos godajom, hehe!
                                              • Gość: Ciupazka Re: do dialektologa... IP: *.it-net.pl 14.09.03, 12:38
                                                Ino ty sie som nie rób dziadem, kie cie Pon Bócek nim nie stworzył i
                                                patrzoj sie brać ku nom , otwiyroj kufecke tyz, a literaturki to tu za
                                                darmo mos dość, cobyś ino przecytoł! A to cego sukos, trza sukać między
                                                wiyrsami i doktorat zrobis, bo musis, ba jak!!! Przeciy ześ nie sietniok i
                                                nie dziod!
                                                Telo. Pozdr.
                                                • ciupazka Re:... do dochtora dialektologii... 15.06.04, 18:08
                                                  Nei, co sie bie robi? Nas dialektolog udowodniył, ze je nie dziod i
                                                  nie sietniok zbołały, dobrze wiedzioł cego tu między nami sukoł i
                                                  mozemy mu ino pogratulować, haj. A xe mu casym jesce tyz i
                                                  podokucomy, to ta mu ino na zdrowie wyńdzie, hehe... Gratulacje. Hej!
                                                  • ciupazka Re:... Witojcie !.. 30.08.04, 08:36
                                                    Witom piyknie nasyk nowyk Forumowiców na Forum ZOKOPANE. Piyknie gonicie,
                                                    i Scęść Wom Boze w tyj goniacce. Piyknie witomy jessyk, Jantoske 21 i nasyk
                                                    inksyk Forumowyk Gości tyk z dalsa. Piście, dokucojcie, dialektolog i
                                                    syćka starzy Forumowice niek Wos piyknie wspiyrajom.

Jo sie barz ciesem, ze udało mi sie zwerbować w Ludźmiyrzu na Nodzwycajnym
                                                    Zjeździe Związku Podhalan z okazji 100 -lecia Ruchu Regionalnego i 85 - lecia
                                                    Związku Podhalan nase nowe , młode i do tego piykne Forumowicki i pytom
                                                    piyknie gazdujcie tu i teroz tak po nasemu, hej!

WITOMY PIYKNIE nowe gaździny !!!

Telo.Pozdr.
                                                  • antosia21 Re:... Witojcie !.. 30.08.04, 10:18
                                                    Bóg zapłoć Ciupazko za witacke. Forumowicom FZ zyce Syćkiego nolepsego i coby
                                                    sie nom tu dość jako razem gazdowało. Pozdrawiam cieplutko
                                                  • laband Re:... Witojcie !.. 30.08.04, 12:18
                                                    a mozno by sie tak przichlybic do tych modych frelkow(???)
                                                  • ciupazka Re:... Witojcie !.. 30.08.04, 12:27
                                                    Hehe... Cemu nie... Próguj! Hehe...A cym Ty sie fces przychlybić, he?
                                                  • laband Re:... Witojcie !.. 30.08.04, 12:34
                                                    no tak "na starego dziada"
                                                  • ciupazka Re:... Witojcie !.. 30.08.04, 12:48
                                                    Ba jako! Ty i stary! Nie grzys , nie wydziwioj, w kwiecie wieku , taki sie
                                                    dopiyro licy... przynojmniyj jo w takik hasnowałak. juz nie godajęcy , ze
                                                    i dalyj hasnujym... hehe...jesce bede zozdrosno... oze juz nie, hehe...
                                                    hale fajnie sie s Tobom ukwaluje. A wiys cemu?He?
                                                  • laband Re:... Witojcie !.. 30.08.04, 13:06
                                                    Moja mi ostatnio padaua ize " jak bouech mody to ..." no to cos w tym musi byc,
                                                    he,he! A wiysz ize frelki duzyj zyjom jak synki, to i z natury muszom byc
                                                    modsze. Cosi czuja ize mie za bozna sam juzas te frelki zaczynajom robic -
                                                    dobra niych wom bydzie, dyc szpas tysz musi byc.
                                                  • Gość: Ciupazka Re:... Witojcie !.. IP: *.it-net.pl 18.12.04, 14:00
                                                    Nowi Forumowice! Piyknie witomy Dunajca 1
                                                  • ciupazka Re:... Witojcie !.. 08.06.05, 08:43
                                                    Witomy syćkik nowyk Forumowiców na naskim zokopiańskim Forum i pytomy
                                                    piyknie tu gazdujcie. Piyknie syćkik pzdrowiom i witacke po nasemu
                                                    robie. WITOJCIE ku nom!!!
                                                  • ciupazka Re:... Witojcie !.. WITOJCIE ..SYĆKA !! 26.07.05, 13:40
                                                    ciupazka napisała:

> Witomy syćkik nowyk Forumowiców na naskim zokopiańskim Forum i pytomy
                                                    > piyknie tu gazdujcie. Piyknie syćkik pzdrowiom i witacke po nasemu
                                                    > robie. WITOJCIE ku nom!!!

Nadal witomy, tyk z bliska i z dalyka .

WITOJCIE SYĆKA!!! A dialektolog sie na nos wypion, cy jako???
                                                  • ciupazka Re:... Witojcie !.. WITOJCIE ..SYĆKA !! 26.07.05, 13:43
                                                    My Cie ta nońdziymy, bo hetki uciekniys...:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=170&w=9831199&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka