Dodaj do ulubionych

Henryka Bochniarz

05.07.05, 23:00
Co myslicie o tej kandydaturze? Ja coraz bardziej sklaniam sie ku temu zeby
zaglosowac wlasnie na nia.
Obserwuj wątek
    • robi17 Re: Henryka Bochniarz 05.07.05, 23:43
      to samo co o calej PD-ecji; mozesz poszukac na forum
    • tomek9991 Hmm 05.07.05, 23:55
      Komuniści wystawili ją na odstrzał, tak jak całe PD.
      Była jako zasłona dymna przed Cimoszewiczem.
    • ivrp Re: Henryka Bochniarz?????????? 08.07.05, 21:06
      A co ona zrobiła dobrego? Bo złego to wiadomo, że działając w komisji
      trójstronnej zawsze była betonem, doprowadzając w ostatnich latach do
      zahamowania, a nawet do spadku płacy realnej, co oczywiście skutkowało
      obniżeniem i tak słabego popytu wewnętrznego, co za tym idzie nędzą w
      inwestycjach.
    • klip-klap eeee yyyy 08.07.05, 21:08
      a kto to jest ?
    • kornel22 Re: Henryka Bochniarz 12.07.05, 22:50
      Konkretny kandydat (kandydatka). Konkretne doświadczenie biznesowe, ogromna
      wiedza o gospodarce, takiej osoby potrzeba nam na fotelu prezydenckim, bez
      dwóch zdań!!
      • lewy.sierpowy Re: Henryka Bochniarz 13.07.05, 17:22
        A moim zdaniem mogłaby się sprawdzić jako prezydent. Ma kilka naprawdę
        ciekawych pomysłów. Polecam lekture zapisu czata. Oto link:
        czat.wp.pl/zapis.html?id_czata=2173
        • viper39 Re: Henryka Bochniarz 13.07.05, 18:30
          lewy.sierpowy napisał:

> A moim zdaniem mogłaby się sprawdzić jako prezydent. Ma kilka naprawdę
          > ciekawych pomysłów. Polecam lekture zapisu czata. Oto link:
          > czat.wp.pl/zapis.html?id_czata=2173

powiem tak... panowie nie rozsmieszajcie ludzi na tym forum...ty i kornel...
          po pierwsze nie ma programu kobieta
          po drugie o jakim doswiadczeniu mowicie?
          po trzecie w ilu aferach ta pani uczestniczy?
          po czwarte osoba ze starego ukladu w sumie
          po piate tak naprawde to co ona zrobila? jakie ma doswiadczenie aby kierowac
          panstwem lub czymkolwiek? zadne panowie zadne.... ona jest na odstrzal
          wystawiona przez lewakow po to aby odebrac glosy takim jak Kaczor czy Tusk...
          itd....

po ktores tam... wez moze jakies lepsze zrodla niz czat poczytaj....
          • kornel22 Re: Henryka Bochniarz 13.07.05, 18:45
            Wystarczy wejść na www.bochniarz.pl . Kliknij w życiorys (nie będe przeklejał,
            bo duuuuuuużo tego). Masz tam wypisane doświadczenie pani Bochniarz, kolega
            pokazał mi tą stronę, jak byłem jeszcze niezdecydowany, ona na prawde ma
            ogromne doświadczenie i wiedze, łącznie z doświadczeniami w instytucjach
            europejskich, a przecież teraz o tak ważne jest. Głos na nią traktuje jako
            inwestycję w moją przyszłość.
            • viper39 Re: Henryka Bochniarz 13.07.05, 19:19
              kornel22 napisał:

> Wystarczy wejść na www.bochniarz.pl . Kliknij w życiorys (nie będe
              przeklejał,
              > bo duuuuuuużo tego). Masz tam wypisane doświadczenie pani Bochniarz, kolega
              > pokazał mi tą stronę, jak byłem jeszcze niezdecydowany, ona na prawde ma
              > ogromne doświadczenie i wiedze, łącznie z doświadczeniami w instytucjach
              > europejskich, a przecież teraz o tak ważne jest. Głos na nią traktuje jako
              > inwestycję w moją przyszłość.

hmmm... wejdz na strone moja i zobacz jakie ja mam doswiadczenia...heheh
              oj mlody jestes czlowiek...
              tutaj nie znajdziesz kogos kto na te babe zaglosuje to nie to forum, tu nie
              glosuje sie za populistami i lewakami... kiedys zrozumiesz o czym mowie... dzis
              tlumaczyc mi sie nie chce...
              powiem krotko, mnie to ona nie zaszkodzi, ale tobie napewno zaszkodzic moze
              wiecej niz np Kaczor czy Tusk....
              zapamietaj raz na przyszlosc, glos oddany na komucha/lewusa to glos stracony...
              to glos oddany na kogos kto popiera utopie ktora nie pracuje.
              • kornel22 Re: Henryka Bochniarz 13.07.05, 20:28
                Widzisz i tu siępo prostu różnimy. Sam fakt, że Polska nigdy nie będzie idealna
                nie znaczy, że nie należy w tym kierunku dążyć. Ja chce dążyć do tego ideału
                (nawet wiedząc, że go nie osiągne), to powinien bycel wszystkich, a jest to
                celem pani Bochniarz!! Dlatego na nią głosuje.
                • viper39 Re: Henryka Bochniarz 13.07.05, 21:01
                  kornel22 napisał:

> Widzisz i tu siępo prostu różnimy. Sam fakt, że Polska nigdy nie będzie
                  idealna
                  > nie znaczy, że nie należy w tym kierunku dążyć. Ja chce dążyć do tego ideału
                  > (nawet wiedząc, że go nie osiągne), to powinien bycel wszystkich, a jest to
                  > celem pani Bochniarz!! Dlatego na nią głosuje.

rozsmieszasz mnie koles swoja dziecinnoscia... jesli twoim idealem jest panstwo
                  socjalne to kazdy idiota to moze zrobic tak samo jak bochniarzowa czy lepper
                  itd.. to rozwali Polske do kocna i polozy na lopatki na dluuuuuuuuuuuuugie lata
                  nie rozumiesz jednego ona nie dazy do idealu, ona dazy do utrzymania starych
                  ukladow, odpowiedz sobie na na pytanie czy chcesz miec stare uklady i obecna
                  sytuacje, jesli tak to glosuj na bochnioarzowa, ona ma takie szanse na stolek
                  jak ty, czyli zadne
                  • lewy.sierpowy Re: Henryka Bochniarz 14.07.05, 15:50
                    ... jesli twoim idealem jest panstwo
                    >
                    > socjalne to kazdy idiota to moze zrobic tak samo jak bochniarzowa

O ile mi wiadomo to pani Bochniarz jest za liberalizacją rynku pracy oraz
                    systemu podatkowego. Wiec ten zarzut jest troche chybiony.

Co do reszty... Nie wiem jak kornel, ale ja naleze do tej grupy, dla ktorej
                    miejsce historii jest w podrecznikach. Cenie sobie tych politykow, ktorzy
                    wyciagaja z niej wnioski, ale staraja sie tez nie rozpamietywac jej zbyt dlugo.
                    Nie przeszkadza mi przeszlosc pani Bochniarz i wiem, ze nie tylko ja tak mysle.
                    • viper39 Re: Henryka Bochniarz 14.07.05, 17:50
                      lewy.sierpowy napisał:

> ... jesli twoim idealem jest panstwo
                      > >
                      > > socjalne to kazdy idiota to moze zrobic tak samo jak bochniarzowa
                      >
                      > O ile mi wiadomo to pani Bochniarz jest za liberalizacją rynku pracy oraz
                      > systemu podatkowego. Wiec ten zarzut jest troche chybiony.

kolego poczytaj to co ona mowi, zrozumiesz, wtedy pogadamy...

>
                      > Co do reszty... Nie wiem jak kornel, ale ja naleze do tej grupy, dla ktorej
                      > miejsce historii jest w podrecznikach. Cenie sobie tych politykow, ktorzy
                      > wyciagaja z niej wnioski, ale staraja sie tez nie rozpamietywac jej zbyt
                      dlugo.
                      >

dlatego mamy to co mamy w Polsce.... duzo ludzi myslalo ze historia jest w
                      podrecznikach a tu okazalo sie ze jest tez i w teczkach i w polityce na codzien
                      i ukladziki...
                      widzisz mlodosc cechuje sie nie dostrzeganiem pewnych rzeczy, i to ciebie
                      cechuje

> Nie przeszkadza mi przeszlosc pani Bochniarz i wiem, ze nie tylko ja tak
                      > mysle.

jesli tak to to jest przerazajace, znaczy w Polsce nigdy nie bedzie dobrze bo
                      ludzie tak jak ty glosowaliby nogami, na szczescie ty jestes w tym 1% ktore to
                      popiera bochniarzowa i z tego juz trzeba sie cieszyc ze "was" jest malo... co
                      przeraza to to ze tacy jak ty sa. no ale demokracja daje szanse i takim jak ty
                      i tobie podobni
    • yacuza Re: Henryka Bochniarz 18.07.05, 15:39
      Wiesz też zastanawiam się nad tą kandydaturą. Zachęca mnie jej aktywność i
      dotychczasowe dokonania, muszę jeszcze tylko bardziej zagłębić się w jej
      program, bo nie przestudiowałem go dokładnie. Na pierwszy rzut oka wygląda ok.
      Nie widze innego równie wartościowego dla nas kandydata.
    • traffic3 Re: Henryka Bochniarz 18.07.05, 16:03
      Wszyscy na tym forum tak się mądrzą, cytują jakieś artykuły o przeszłośi pani
      Bochniarz, co właściwe jest znane wszystkim zainteresowanym, ale nikt nie śmie
      zaprzeczyć kompetencjom tej pani, może dlatego właśnie ma tylu zwolenników, bo
      jest po prostu osobą KOMPETENTNĄ. Profesjonalizm, jaki reprezentuje sobą pani
      Bochniarz jest właśnie potrzebny w dzisiejszej polityce.
      • viper39 Re: Henryka Bochniarz 18.07.05, 17:05
        traffic3 napisał:

> Wszyscy na tym forum tak się mądrzą, cytują jakieś artykuły o przeszłośi pani
        > Bochniarz, co właściwe jest znane wszystkim zainteresowanym, ale nikt nie
        śmie
        > zaprzeczyć kompetencjom tej pani, może dlatego właśnie ma tylu zwolenników,
        bo
        > jest po prostu osobą KOMPETENTNĄ. Profesjonalizm, jaki reprezentuje sobą pani
        > Bochniarz jest właśnie potrzebny w dzisiejszej polityce.

koles przeczytaj co ludzie o niej pisza... ta towarzyszka nie ma zadnych
        komeptencji, dlatego on jest na odstrzal wystawiona aby cimoszko byl wybrany,
        dlatego nie moze przekroczyc 1% poparcia,
        a dlaczego ma tylko 1% poparcia? bo jak ktos o niej czyta i ja zna to wie co
        jest o niej prawda a co jest iluzja dla takich ktorzy w nia wierza.
        albo chlopaki jestescie na narkotykach albo za duzo kawy.

jeszcze raz "ma tylu zwolennikow" az niecaly 1%... wyglada na to ze i rolnicy
        nie zaglosuja na nia....
        • sendivigius Re: Henryka Bochniarz 20.07.05, 04:56
          A oto co pisze o tej kandydatce ostatnia Polityka w artykule o stypendystach
          Fulbrighta

"Pierwszym dniom Henryki Bochniarz w Ameryce (dostała hotel) towarzyszyły
          wielkie emocje. Bała się obcych, w szczególności Murzynów, więc dla
          bezpieczeństwa spała barykadując się w łazience, w wannie."

Juz sobie wyobrazam jak przyjedzie czarny sekretarz stanu USA odwiedzic
          Polskiego Prezydenta a ten ucieknie do lazienki, na pewno tez mu sie spodoba
          brak stereotypow rasowych i wogole obyczaje domowe.
          • viper39 Re: Henryka Bochniarz 20.07.05, 13:39
            sendivigius napisał:

> A oto co pisze o tej kandydatce ostatnia Polityka w artykule o stypendystach
            > Fulbrighta
            >
            > "Pierwszym dniom Henryki Bochniarz w Ameryce (dostała hotel) towarzyszyły
            > wielkie emocje. Bała się obcych, w szczególności Murzynów, więc dla
            > bezpieczeństwa spała barykadując się w łazience, w wannie."
            >
            > Juz sobie wyobrazam jak przyjedzie czarny sekretarz stanu USA odwiedzic
            > Polskiego Prezydenta a ten ucieknie do lazienki, na pewno tez mu sie spodoba
            > brak stereotypow rasowych i wogole obyczaje domowe.

to jest nic w porownaniu jej przeszlosci z PZPR!!
            to jest nic w porownaniu z jej obecnymi "osiagnieciami" (tych nikt nie moze sie
            doszukac) oraz z jej pogladami (tego tez ona dokladnie sprecyzowac nie potrafi
            ale co tylko powie to jakos na lewo ucieka..)
            eee...
            szkoda gadac
            • kornel22 Re: Henryka Bochniarz 20.07.05, 16:36
              Poglądy tej pani są nieznane, ponieważ jest ona mało obecna w mediach.
              Widocznie zajmuje się swoimi obowiązkami, zamiast serwować w telewizji
              teatrzyki, jak co poniektórzy. Nie mniej troche wysiłku i wszystko da się
              odnależć, chociażby w niusach wp.pl. Artykułu w polityce nie czytałem, ale
              średnio dowierzam sposobowi przedstawienia sprawy tu przez kolege. Jeśli chcesz
              poznać osiągnięcia pani Bochniarz, to wejdz na jej strone, czy za trudne?
              A ten PZPR to będziecie wszyscy ciągnąć prze następne 10 lat, aż obudzicie się
              w szambie, bo zamiast cośrobić wspominacie historie i zamiast oceniać ludzi
              poprzez ich profesjonalizm, oceniacie po przeszłości.
              • viper39 Re: Henryka Bochniarz 20.07.05, 16:51
                kornel22 napisał:

> Poglądy tej pani są nieznane, ponieważ jest ona mało obecna w mediach.

znaczy nic ciekawego powiedziec nie moze

> Widocznie zajmuje się swoimi obowiązkami, zamiast serwować w telewizji
                > teatrzyki, jak co poniektórzy. Nie mniej troche wysiłku i wszystko da się
                > odnależć, chociażby w niusach wp.pl.

nie rozsmieszaj ludzi...
                jesli myslisz ze z ta agitacja trafiles na dobry grunt to sie pomyliles, tu na
                aparatczykow sie nie glosuje, na plankton typu bichniarzowa tez nie, bo ona nie
                zrobila i nie zrobi bo nie robi nic dobrego dla Polski

> Artykułu w polityce nie czytałem, ale
                > średnio dowierzam sposobowi przedstawienia sprawy tu przez kolege. Jeśli
                chcesz
                > poznać osiągnięcia pani Bochniarz, to wejdz na jej strone, czy za trudne?

kolego albo jestes niedorozwiniety albo zaslepiony agitujac ... to co ona ma na
                stronie to jest piekna bajka...a tak w zasadzie nic...

> A ten PZPR to będziecie wszyscy ciągnąć prze następne 10 lat, aż obudzicie
                się
                > w szambie, bo zamiast cośrobić wspominacie historie i zamiast oceniać ludzi
                > poprzez ich profesjonalizm, oceniacie po przeszłości.

zrobic to moze ktos kto nie ma starych rachunkow do wyrownania.
                jesli tobie w glowie sie nie miesci ze ona jest na odstrzal bo ma byc cimoszko
                to ja nie wiem na jakiej planecie ty mieszkasz.
                ona ma mniej niz 1% poparcia dlaczego wiesz? bo sie nie liczy w niczym.
                historia jest wazna bo wiemy z kim mamy do czynienia koles, jesli sprzedawala
                sie kiedys w pzpr to znaczy ze i teraz sprzeda sie temu kto lepiej zaplaci.
                taka to niestety prawda jest z cala komuna.
                jaki profesjonalim ty nam serwujesz? jak dotad to walisz tym slowem co chwile
                ale nic nie jestes w stanie podac dokladnie.
                daj sobie luzu z nia koles. strata czasu i strata glosu.
                • kornel22 Re: Henryka Bochniarz 20.07.05, 17:01
                  Członek Rady Prezydentów UNICE, największej i najważniejszej organizacji
                  pracodawców w Unii Europejskiej. Jest członkiem Executive Bureau UNICE - grupy
                  10 prezydentów federacji UNICE i dyrektorów generalnych, której zadaniem jest
                  nadzorowanie prac organizacji i podejmowanie kluczowych decyzji. Jest członkiem
                  Enterprise Policy Group - powołanej w 2000 roku przez Komisję Europejską grupy
                  doradczej ds. polityki gospodarczej Unii Europejskiej. Bierze także udział w
                  pracach BIAC - The Business and Industry Advisory Committee, organizacji
                  doradczej przy OECD, reprezentującej środowiska przedsiębiorców krajów -
                  członków OECD. Jest członkiem Private Sector Advisory Group, grupy doradczej
                  powołanej przez Bank Światowy oraz przewodniczącą Polsko-Japońskiego Komitetu
                  Gospodarczego, działającego na rzecz rozwoju polsko-japońskiej współpracy
                  gospodarczej.

Nie chciałem wcześniej pisać za długich postów, ale skoro za trudne jest dla
                  Was wejście na strone pani Bochniarz, to napisałem Wam tutaj. Jeśli uważasz
                  powyższe osiągnięcia za brak profesjonalnego doświadczenia, to chyba nigdy w
                  życiu profesjonalisty nie na oczy nie zobaczysz.

Wiesz, tak samo jak Ty ja też mam prawo do własnego zdania. Ja stawiam na
                  przyszłość, Ty bedziesz ciągle siedział z lupą w teczkach. Wydaje mi się, że
                  jednak ja na tym zyskam. W ogóle to zauważam u większości ludzi komunofobie.
                  Mnie i moją rodzinę też dotknęło sporo nieszczęść w tamtych czasach, ale trzeba
                  patrzećdo przodu. Pani Bochniarz nikomu krzywdy natomiast nie zrobiłe.

• urugwaj4 Re: Henryka Bochniarz 20.07.05, 16:47
              Ja doskonale znam program pani Bochniarz, łącznie z jego głównym problemem,
              czyli bezrobociem i ogólnie pracą. Wydaje mi się, że właśnie na tym polscy
              politycy powinni się skupić, jest to podstawa prawidłowego funkcjonowania
              społeczeństwa i państwa. Nie przeszkadza mi jej przeszłość. To, że miała
              możliwość wykształcenia się w tamtych czasach jest tylko jej atutem, bo wole
              kogoś wykształconego na stanowisku prezydenta, niż jakiegoś niedouczonego
              buntownika. Niestety taka prawda.
    • kitan4 Re: Henryka Bochniarz 24.07.05, 21:03
      Widziałem dzisiaj Bochniarz na konwencie PD w telewizji. Powiem szczerze, że ta
      kobieta na prawde rozsądnie się wypowiada. Mówiła o przyjrzeniu się sposobowi,
      w jaki wydaje się pieniądze w służbie zdrowia. Mam to samo zdanie, gdyby nie te
      wszystkie łapówy, które cały czas mają miejsce możliwe, że nie byłoby tak żle.
      • roberto292 Re: Henryka Bochniarz 24.07.05, 21:07
        Tak, też widziałem dzisiaj jej wypowiedzi. Mi bardziej pasuje to, że forsuje
        wprowadzenie podatku liniowego w naszym kraju. Od dawna czekam na tą zmiane i
        mam nadzieje, że już długo nie będe musiał czekać. I zgadzam się, ona na prawde
        wypowiada się bardzo rzeczowo, nie uprawia ulubionego przez reszte naszych
        polityków pustosłowia.
        • viper39 Re: Henryka Bochniarz 25.07.05, 14:08
          "• Re: Henryka Bochniarz
          kornel22 20.07.2005 17:01 + odpowiedz

Członek Rady Prezydentów UNICE, największej i najważniejszej organizacji
          pracodawców w Unii Europejskiej. Jest członkiem Executive Bureau UNICE - grupy
          10 prezydentów federacji UNICE i dyrektorów generalnych, której zadaniem jest
          nadzorowanie prac organizacji i podejmowanie kluczowych decyzji. Jest członkiem
          Enterprise Policy Group - powołanej w 2000 roku przez Komisję Europejską grupy
          doradczej ds. polityki gospodarczej Unii Europejskiej. Bierze także udział w
          pracach BIAC - The Business and Industry Advisory Committee, organizacji
          doradczej przy OECD, reprezentującej środowiska przedsiębiorców krajów -
          członków OECD. Jest członkiem Private Sector Advisory Group, grupy doradczej
          powołanej przez Bank Światowy oraz przewodniczącą Polsko-Japońskiego Komitetu
          Gospodarczego, działającego na rzecz rozwoju polsko-japońskiej współpracy
          gospodarczej."

czlowieku albo jestes idiota albo udajesz... co pracujesz w obozie
          bochniarzowej? czy ty kiedys slyszales co ona mowi? jak sie wypowiada?
          to ze jest czlonkiem to nie ma znaczenia, jak sie jest w elicie komunistycznej
          to oni sobie tworza organizacje aby byc "kims" czy tego nie rozumiesz?

"Nie chciałem wcześniej pisać za długich postów, ale skoro za trudne jest dla
          Was wejście na strone pani Bochniarz, to napisałem Wam tutaj. Jeśli uważasz
          powyższe osiągnięcia za brak profesjonalnego doświadczenia, to chyba nigdy w
          życiu profesjonalisty nie na oczy nie zobaczysz."

i ciesze sie ze nie pisales... narazie to jestes tu niechciana osobka ktora
          agituje ludzi, ktorzy i tak maja swoje wyrobione zdanie o komuchach typu
          bochniarz czy cimoszek i nikt z nich glosowac na nia nie bedzie. kogo ty chcesz
          przekonac siebie czy mnie? mnie nie przkonasz do tej komunistki.
          poza tym koles ty napewno profesjonalisty nie widziales na oczy,

"Wiesz, tak samo jak Ty ja też mam prawo do własnego zdania. Ja stawiam na
          przyszłość, Ty bedziesz ciągle siedział z lupą w teczkach."

masz prawo do wlasnego zdania, ale to nie znaczy ze ja musze tego sluchac,
          ty nie stawiasz na przyszlosc ty stawiasz na socjal. bo boisz sie konkurencji i
          wolnego rynku.
          w teczkach nie siedze... to cala Polska siedzi w teczkach bo tacy jak
          bochniarzowa blokowali wyjasnienie calej tej sprawy. broniono i broni sie nadal
          mordercow, oprawcow, donosicieli...itd... a moze ty do nich tez nalezycsz?
          historii nie zostawia sie samej w sobie trzeba wyjasnic przestepstwa.

" Wydaje mi się, że jednak ja na tym zyskam. W ogóle to zauważam u większości
          ludzi komunofobie. Mnie i moją rodzinę też dotknęło sporo nieszczęść w tamtych
          czasach, ale trzeba patrzećdo przodu. Pani Bochniarz nikomu krzywdy natomiast
          nie zrobiłe."

komunisci i socjalisci "zawsze maja racje" jesli sie ich krytykuje to zaraz
          wyjezdzaja z fobiami. jesli zyskales to tylko to ze ktos tobie mowi ze jestes
          albo nie doinformowany albo nie wiesz po co ona jest na liscie.
          ciebie ani twojej rodziny nie dotknely nieszczescia, dzis inaczej bys mowil i
          chcialbyus wyjasnic jak to sie stalo ze wladze wiedzialy/karaly/przesladowaly
          kogos z twojej rodziny. poniewaz nic takiego sie nie stalo, takiej potrzeby nie
          masz. bochniarzowa nalezala do pzpr, a pzpr byl odpowiedzialny za zbrodnie bo
          to oni wydawali rozkazy przesladowania, strzelania do robotnikow, kapowania na
          swoich, szpiegowania... itd.

bochniarzowa na liscie jest tylko w jednym celu aby zabrac jakis ulamek %
          kaczorowi czy tuskowi, bo to oni sa najgroznieszymi przeciwnikami cimoszka, ona
          idzie na odstrzal aby cimoszek byl preziem, jesli tego nie rozumiesz to zle to
          swiadczy o twojej inteligencji. dlatego bochniarzowa ma mniej niz 1% poparcia,
          czyli w takim ukladzie nalezysz do 1% agitatorow ktorzy wierza w cos w co nawet
          bochniarzowa nie wierzy. i jak to sie ma do twojej przyszlosci i inteligencji?

poza tym miejsce pracy sie nie kreuje nakazami. miejsca pracy tworza dobre
          decyzje biznesowe, ktorych bochniarzowa nie ma, i nie potrzafi podjac, bo sama
          przynaleznosc do organizacji nie robi z niej fachowca w zadnej dziedzinie,
          czego ty nie rozumiesz wogole.

a wiec jak chcesz agitowac aby glosowac na smieci po-komunistyczne to zmien
          forum tu na takich nikt nie glosuje, az sie dziwie ze admin nie wycial tego
          watku juz dawno.
          • kornel22 Re: Henryka Bochniarz 25.07.05, 15:32
            " a wiec jak chcesz agitowac aby glosowac na smieci po-komunistyczne to zmien
            > forum tu na takich nikt nie glosuje, az sie dziwie ze admin nie wycial tego
            > watku juz dawno"

Cenzura?? Ach no przecież to jest to o co Ty tak usilnie walczyłeś z komuną,
            wolność słowa!!!!

"jak sie jest w elicie komunistycznej
            > to oni sobie tworza organizacje aby byc "kims" czy tego nie rozumiesz?"

Posłuchaj sam siebie... Sami tworzą sobie instytucje --->UE<----!?!?! No tak,
            komuna wszędzie w UE też są... O takich właśnie fobiach mówie.

"narazie to jestes tu niechciana osobka ktora
            > agituje ludzi, ktorzy i tak maja swoje wyrobione zdanie o komuchach typu
            > bochniarz czy cimoszek i nikt z nich glosowac na nia nie bedzie."

Myślałem, że to forum dyskusyjne. Ale jeśli to kółko wzajemnej adoracji, to
            chyba rzeczywiście zastanowie się nad sensem pisania w tym miejscu.

"poza tym koles ty napewno profesjonalisty nie widziales na oczy"

Na szczęście widuje codziennie, bo mam przyjemność z takimi pracować w mojej
            firmie.

"masz prawo do wlasnego zdania, ale to nie znaczy ze ja musze tego sluchac"

Nie klikaj na ten topic, Twoje konstytucyjne prawo do robienia co Ci się podoba.

"a moze ty do nich tez nalezycsz?"

Prosze, nie zaniżaj swojego i tak niskiego poziomu wycieczkami personalnymi.

"ciebie ani twojej rodziny nie dotknely nieszczescia, dzis inaczej bys mowil i
            > chcialbyus wyjasnic jak to sie stalo ze wladze wiedzialy/karaly/przesladowaly
            > kogos z twojej rodziny. poniewaz nic takiego sie nie stalo, takiej potrzeby
            nie"

To takie typowe, ktoś ma inne zdanie to zaraz musi kłamać. Mój ojciec ma na
            pewno pokazna teczke, zreszta pewnie niedlugo ja zobaczy, bo zlozyl wniosek o
            jej udostepnienie. I prosze bez ironii zadnych, zlozyl nie dla samego siebie,
            ale z przymusu, wszyscy członkowie PiS'u muszą o nie wystąpić. Dla Twojej
            wiadomości był represjonowanym "prywaciarzem" za PRL. Co nie zmienia faktu, że
            ma już dosyć tego wiecznego użerania się z historią, ma zdrowe podejście, chce
            o wszystkim zapomnieć i wziąć się rzetelnie do odbudowy naszego państwa, w
            przeciwieństwie do Ciebie zdaje się, Ty będziesz jeszcze przez najbliższe 15
            lat zapełniał sądy teczkami UB.

"masz. bochniarzowa nalezala do pzpr, a pzpr byl odpowiedzialny za zbrodnie bo
            > to oni wydawali rozkazy przesladowania, strzelania do robotnikow, kapowania
            na
            > swoich, szpiegowania... itd"

Oczywiście, bo jak ktoś był w pzpr to musiał katować na przesłuchaniach ludzi
            albo być tajnym szpiegiem... Poczytaj troche... Dużo ludzi po prostu pokusiło
            się o podpisanie, żeby zdobyć wykształcenie, ja takich ludzi nie potępiam.

"poza tym miejsce pracy sie nie kreuje nakazami. miejsca pracy tworza dobre
            > decyzje biznesowe, ktorych bochniarzowa nie ma, i nie potrzafi podjac"

A znasz chociaż jedną decyzję biznesową Bochniarzowej, czy tylko tak uprawiasz
            sobie ulubione na tym forum przez Was pustosłowie?

• viper39 Re: Henryka Bochniarz 25.07.05, 16:56
              • kornel22 Re: Henryka Bochniarz 25.07.05, 17:48
                "to ty przylazles na to forum, nie wiesz ze w demokracji ja wcale nie musze
                > ciebie sluchac?"

Dokładnie nikt Ci nie karze.

"ciebie mozna wywalic za drzwi w demokratycznym panstwie i mozesz sobie
                > krzyczec gdzies indziej cokolwiek chcesz"

To jest moje gdzie indziej. I to jest moje prawo, tak rozumiem demokracje. Co
                chce i jak chce.

"kreowanie biurokraji koles to nie jest rozwiazywanie problemu bezrobocia, ale
                > to w tej twojej "profesjonalenj" glowce sie nie miesci"

Nie chwale wcale Unii, ale fakt pozostaje faktem, że nie działają tam amatorzy,
                coś trzeba umieć, żeby się znależć na wyższych szczeblach ich drabiny.

"prosze zastanow sie nad sensem pisania w tym miejscu i nie pisz... jak masz
                > takie idiotyzmy pisac"

Sprecyzuj, bo sie pogubiłem, odnośnie czego te idiotyzmy?

"w to watpie, bo zachwycasz sie biurokracja. a to samo w sobie jest
                > zaprzeczeniem profesjonalizmy...
                > zachwycasz sie tez eu ktora sama w sobie jest biurokratycznym molochem...
                > stwierdzam ze nie masz pojecia co to profesjonalizm"

Nigdzie sie UE nie zachwycałem, ale fakt pozostaje faktem, że byle głupek
                miejsca tam nie zagrzeje.

"ty przylazles na nasze forum i wsawiles posta ktory wywoluje taka a nie inna
                > reakcje. nikt tutaj nie lubi komuny czy post-komuny. zawsze mozesz z nas
                > zrezygnowac i zalozyc forum pod tytulem "kocham bochniarzowa" i te cale pol
                > promila moze sie na nim udzielac. czy ja ci bronie tego?
                "
                Ooo.. na prawde dziwne to co piszesz... "nasze forum"?? hmm... No brak mi słów.
                To może załóżcie sobie hasło?

"jesli
                > tak jak popierasz to nie powinienes byc obrazony z tego powodu.
                "
                nie do końca rozumiem?

"nie widze z tego powodu nic zlego, ja tez chcialbym wiedziec kto na mnie albo
                > na moja rodzine kapowal. choc ja jestem w innej sytuacji, mieszkam zagranica
                i
                > w sumie to nie ma znaczenia tak wielkiego jak dla ludzi ktorzy cokolwiek
                robili
                "

No widzisz, a ja bym nie chciał wiedzieć, ani nie chce mój ojciec, bo po co?
                Czasem niewiedza bywa błogosławieństwem.

"nie rozumiem ojciec w PiS a ty popierasz bochniarzowa? powinien ci ojciec wlac
                > i to porzadnie
                "

Czasem daleko pada jabłko od jabłoni smile. Ja nie chce kraju, w którym pracuje na
                podatki, zwłaszcza jeśli wydawane mają być na darmozjadów.

"pozwol ze sie usmieje, polowa mojej rodziny byla "prywaciarzami" w Polsce i
                > nikt nie byl z tego powodu przesladowany, przestan tworzyc historie, za bycie
                > prywaciarzem nie bylo sie przesladowanym.
                "

A czy czasem prowadzenie prywatnego zakładu nie kłóciło się z ideologią
                marksistowską??? Oj chyba kolego się kłóciło. A skoro się kłóciło, to miało się
                przesrane... Nie mówie o represjonowaniu w rodzaju bicia i brutalnych
                przesłuchiwań, ale w sensie 10-krotnie utrudnionego życia we wszystkim. A w
                więzieniu bywał też niejednokrotnie.

"zbrodni nie przedawnia sie, jesli
                > ktos kradl/zabijal za komuny musi byc ukarany, jesli ktos dzialal w
                organizacji
                >
                > ktora to robila musi byc ukarany"

Dobrze, że napisałeś to "działaniu", z tym się zgadzam. Ale karać ludzi za samą
                przynależność, to już chyba przesada.

"wyksztalcenie mozna bylo zdobyc bez zapisywania sie do pzpr, bez zapisywania
                > sie do zsmp czy zsp/szsp, przestan tworzyc mity, albo opowiadac idiotyzmy
                tych
                > ktorzy zapisali sie bo chcieli. ja koczylem w tamtych czasach szkoly, wiem
                cos
                > na ten temat."

Można było, ale niekoniecznie takie jakie się chciało. Mam przykłąd w mojej
                rodzinie, ojciec nie dostał się na ASP, wepchnęli przed niego dwie córki
                ministra. Ukończył studia, ale nie które chciał, chociaż na prawdę ma talent.

• kornel22 Re: Henryka Bochniarz 25.07.05, 17:52
                "choc ja jestem w innej sytuacji, mieszkam zagranica i
                w sumie to nie ma znaczenia tak wielkiego jak dla ludzi ktorzy cokolwiek robili
                w Polsce. "

No to wielki z Ciebie patriota rzeczywiście, łatwo tak gadać jak sięma dobrze
                na co dzieńco?
          • klip-klap Re: Henryka Bochniarz 25.07.05, 15:51
            > a wiec jak chcesz agitowac aby glosowac na smieci po-komunistyczne to zmien
            > forum tu na takich nikt nie glosuje, az sie dziwie ze admin nie wycial tego
            > watku juz dawno.

Ja akurat lubie taka rozrywke, zawsze cos takiej osobie publicznej sie wyciagnie
            i przypomni. Poza tym te posty dziwnych nikow w odstepie paru minut wink.
            • polimerr hehe 25.07.05, 17:18
              wolontariusz(e)
    • hduyejduej Zwolenniczka wyzysku... 03.08.05, 09:41
      Pamiętacie, jak wypowiadała się argumentując konieczność zmian w Kodeksie Pracy?
      Czy wiecie, że jest wrogiem jakichkolwiek przywilejów pracowniczych? Pracownik dla niej to narzędzie. Jest przecież przedstawicielem pracodawców prywatnych, a chyba wszyscy wiemy jak pracuje się u prywaciarza czy w hipermarketach. Jeśli ktoś chce powrotu do epoki wczesnego kapitalizmu, gdzie królował zysk i wyzysk - niech głosuje na nią.
      • exerik Re: Zwolenniczka wyzysku... 03.08.05, 10:06
        Spacerowałem wczoraj po Sopocie i co kilka metrów widziałem pracujące dzieci
        (nawet kilkuletnie). Z Kodeksu Pracy nie wyżyją.
        • jfdurjurj Piszesz - pracujące dzieci... 03.08.05, 20:28
          Więc sam widzisz, do czego doprowadziły dzisiejsze elity. Pracujące dzieci... w środku Europy, w Unii Europejskiej. Pracodawcy prywatni są bezwzględni, a Henryka Bochniarz stoi na ich czele... Takiego chcemy prezydenta?
          • klip-klap Re: Piszesz - pracujące dzieci... 03.08.05, 21:54
            > Więc sam widzisz, do czego doprowadziły dzisiejsze elity. Pracujące dzieci... w
            > środku Europy, w Unii Europejskiej. Pracodawcy prywatni są bezwzględni, a Henr
            > yka Bochniarz stoi na ich czele... Takiego chcemy prezydenta?

No wlasnie! Zamiast na garnuszku panstwa, urzednikow, zamiast przywyczajac sie
            do pomocy spolecznej dzieci pracuja i sie usamodzielniaja. Coz za bezczelnosc!
            Wezmy czerwone sztandary i wyzwolmy biedne dzieciaki... wink
            A z Bochniarz to zaden radykal. Gdzie jej tam do Korwina.
            • abram777 Bardzo ciekawy program... 04.08.05, 09:50
              A więc, z tego co czytam, w programie wyborczym Henryki Bochniarz jest zatrudnianie dzieci aby nie były na garnuszku państwa i urzędników, żeby nie przyzwyczajały się do pomocy społecznej, a samodzielność zyskiwały poprzez pracę. Zaiste ciekawy to program. Dotąd dbało się aby dzieci miały dzieciństwo i możliwość uczenia się. Czy ktoś tu pisał o wyzysku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka