bassmanyak1 07.10.05, 22:42 Kto ma zamiar żyć w tym rozpirzonym państwie? Zapewne mało kto. głosujcie na Janusza Korwin - Mikke! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dexter_c Re: Janusz Korwin - Mikke 08.10.05, 00:02 Ja też jestem promotorem JKM. Jednak promocja JKM nie ma sensu, dopóki nie wpoi się ludziom jego poglądów. Trzeba nauczyć ludzi, że socjalizm do kretynizm, a dopiero potem wskazać liberalistę. Odpowiedz Link
wislok1 Syzyfowe prace 08.10.05, 00:31 Nic nie wpoisz, jak nie masz mediów po swojej stronie Odpowiedz Link
heimer Re: Janusz Korwin - Mikke 08.10.05, 14:09 dexter_c napisał: > Ja też jestem promotorem JKM. Jednak promocja JKM nie ma sensu, dopóki nie wpoi > się ludziom jego poglądów. Z takim podejsciem nigdy nic nie osiagniecie. Pogladow sie nie "wpaja". Tak bylo kiedys na zajeciach marksizmu-leninizmu i to sie nazywalo indoktrynacja. Do pogladow sie PRZEKONUJE. Postawa i dyskusja. Odpowiedz Link
dexter_c Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 01:47 Oczywiście, że nie chodziło mi o wpajanie w takim sensie. Użyłem złego słowa, bo tak na okrągło nauczyciele nawijają. Chciałem napisać "wytłumaczyć". Odpowiedz Link
lastboyscout Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 02:12 Wlasnie "tlumaczenie pogladow" czyli jego postawa i sposob prowadzenie dyskusji o czym slusznie mowi ci Heimer jest najslabsza strona JKM. Czy nie zauwazasz sprzecznosci pomiedzy pogladem JKM o tym, ze demokracja nie ma sensu poniewaz wiekszosc wyborcow to idioci przy jednoczesnym liczeniu na wygrana w tychze demokratycznych wyborach? Osobiscie zgadzam sie z czescia pogladow JKM chociaz calkowicie nie akceptuje stylu ich "tlumaczenia". Malo tego! Mam przekonanie , graniczace z pewnoscia, ze JKM jest klasycznym przykladem podmiotu specjalnie wprowadzanego do ukladu , ktory ma stanowic tak jaskrawy kontrast dla "obowiazujacej religii politycznej" aby osmieszac opozycje i zrazac do niej ewentualnych wyborcow (rodzaju wentyla bezpieczenstwa, upustu pary, uziemnienia). Odpowiedz Link
abram777 Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 08:31 lastboyscout napisał(a): > Malo tego! Mam przekonanie , graniczace z pewnoscia, ze JKM jest klasycznym > przykladem podmiotu specjalnie wprowadzanego do ukladu , ktory ma stanowic tak > jaskrawy kontrast dla "obowiazujacej religii politycznej" aby osmieszac opozycj > e > i zrazac do niej ewentualnych wyborcow (rodzaju wentyla bezpieczenstwa, upustu > pary, uziemnienia). Odnoszę takie samo wrażenie. Postać JKM robi więcej szkody ruchowi konserwatywno - liberalnemu niż korzyści. Bezpośrednie wypowiedzi JKM, naładowane emocjonalnie, wykorzystywane są w skuteczny sposób przez media do walki z ideami, o których ten lider mówi. Odpowiedz Link
exerik Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 13:04 abram777 napisał: > Postać JKM robi więcej szkody ruchowi konserwatywn > o - liberalnemu niż korzyści. Bezpośrednie wypowiedzi JKM, naładowane > emocjonal > nie, wykorzystywane są w skuteczny sposób przez media do walki z ideami, o któ > rych ten lider mówi. Ciszej nad tą trumną. JKM jest mężem stanu, którego czas właśnie się skończył. Ludzie znają już jego sztuczki na pamięć, czas wymyślić coś nowego. Odpowiedz Link
exerik Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 12:58 lastboyscout napisał(a): > Czy nie zauwazasz sprzecznosci pomiedzy pogladem JKM o tym, ze demokracja nie > ma sensu poniewaz wiekszosc wyborcow to idioci przy jednoczesnym liczeniu na > wygrana w tychze demokratycznych wyborach? Litości, JKM nie liczy na wygraną. Wykorzystuje kampanię wyborczą do fikania koziołków, czym przykuwa uwagę i prowokuje do refleksji. Odpowiedz Link
lastboyscout Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 15:14 > Litości, JKM nie liczy na wygraną. Wykorzystuje kampanię wyborczą do fikania > koziołków, czym przykuwa uwagę i prowokuje do refleksji. Owo "przykuwanie uwagi" jest: dla ciebie - prowokacja do refleksji dla mnie - chwytem marketingowym aby sprzedac swoja gazetke dla ukladu - wygodnym i niegroznym blaznowaniem = osmieszaniem idei prawicy dla tworcy tego watku i TYSIECY jemu podobnych - KAMPANIA PREZYDENCKA ... Odpowiedz Link
exerik Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 15:51 lastboyscout napisał(a): > Owo "przykuwanie uwagi" jest: > dla ciebie - prowokacja do refleksji > dla mnie - chwytem marketingowym aby sprzedac swoja gazetke > dla ukladu - wygodnym i niegroznym blaznowaniem = osmieszaniem idei prawicy > dla tworcy tego watku i TYSIECY jemu podobnych - KAMPANIA PREZYDENCKA ... Uważam, że każdy ma trochę racji. Rozmawialiśmy już o tym. Moim zdaniem JKM przez te 15 lat coś zasiał. Odpowiedz Link
lastboyscout Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 17:09 > Moim zdaniem JKM przez te 15 lat coś zasiał. < Trudno zaprzeczyc. Najlepszym dowodem jest istnienie naszych i nie naszych dyskusje na ten temat (moze tylko za duzo jest dyskusji O NIM a za malo O JEGO POGLADACH!). Nie oznacza to jednak, ze JKM nie wypelnia jednak SKUTECZNIE roli zaworu bezpieczenstwa dla ukladu skoro TO JUZ 15 lat i jest coraz gorzej. Odpowiedz Link
dexter_c Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 16:30 Gdyby JKM nie intrygował, to to socjalistyczne społeczeństwo w ogóle by go nie zauważyło. Tym bardziej, że AWB czuwa nad niewiedzą o JKM. Odpowiedz Link
klip-klap ach te pomylki... 09.10.05, 22:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30176683 Odpowiedz Link
klip-klap w ogole moderatorom odbilo na te wybory 09.10.05, 22:53 Byla taka akcja zadawania pytan przez internautow poszczegolnym partiom w watkach. Na koniec pytania przedstawiono partiom - wszystkim oprocz jednej dano pytania lagodne i jak to okreslil jeden z komentujacych "to sa pytania internautow? My mamy jaja...". To jedna partia, ktorej zadano niemile pytania byla lpr, pjkm oczywiscie nie wzieto pod uwage (normalka). Teraz to(link do dyskusji w poprzednim poscie), nawet przyjmujac,ze to zwykla pomylka dziwi fakt usuwania postow, niezle jajca: Henia Bochniarz przed JKM według GW Autor: normalny.normalny Data: 09.10.05, 21:31 A moderator zamiast poprawić błąd na stronie głównej bezczelnie usuwa wątki osób, które zwróciły na to uwagę. Re: Henia Bochniarz przed JKM według GW Autor: tebe Data: 09.10.05, 21:32 No co Ty, uważasz, że Korwin nie puściłby Pani Henryki przodem? Ale kto bezczelnie usuwał stąd posty informujące!? Autor: normalny.normalny Data: 09.10.05, 22:02 Kto bezczelnie usuwał stąd wątki wielkiego czarownika, który to pierwszy zaczął o tym pisać? Może tak poznamy nick tego cenzora? Re: Ale kto bezczelnie usuwał stąd posty informuj Autor: tebe Data: 09.10.05, 22:05 Ja. Bo były, do jasnej cholery, pisane WERSALEM. Kto jak to, ale WC mółby to wiedzieć. Dobranoc się z Państwem. Odpowiedz Link
pepe49 tvp1 również 10.10.05, 00:12 W tvp1 widziałem listę kandydatów - kończyła się na pani Bochniarzowej. Potem następny ekran - zaczyna się od JKM. Nic wielkiego, tylko, że p. B. miała mniej, a podawane było w porządku zstępującym. *** Już po wszystkim wydaje mi się, że ten człowiek ściąga najwięcej głosów dla UPR, a największy odpływ głosów UPR ma po akcjach ludzi z UPR, którzy mają dość JKMa i zniechęcają innych. W sumie - po co głosowac na matołów, którzy się żrą zmiędzy sobą? Od początku tzw. zwykli ludzie głosowali na Korwina. Zachęcali innych. Tolerancja dla K. rozrastała się. Przecież Korwin reprezentuje dokładnie konserwatywny liberalizm, i ktoś, kto teraz pluje na tego pana, przeważnie ma głęboko w siedzeniu cały konserwatyzm, chciałby mieć liberalizm bez dodatków. To jest sugerowana oferta Tuska. Sugerowana, bo chłopiec do tej pory nie przedstawił programu, i wiadomo tylko tyle, że tak ogólnie jest za zmniejszaniem podatków i liniowym 15% bez ulg. Czyli taki materiał na wyborcę UPR, tylko na wyborcę, nie na polityka, ale jeszcze wahający się. I za solidarną Unią. Kompletny apolityk. Ale już go obrażałem, na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=29872944 Co na jutro z upeerem i wolnościowcami w Polsce? W Norwegii chociaż wygrywają wybory. Jaką mamy ofertę w drugiej turze? Odpowiedz Link
exerik Re: tvp1 również 10.10.05, 15:01 pepe49 napisał: > Już po wszystkim wydaje mi się, że ten człowiek ściąga najwięcej głosów dla > UPR, a największy odpływ głosów UPR ma po akcjach ludzi z UPR, którzy mają > dość JKMa i zniechęcają innych. Problem nie w wyborczym wyniku Korwina, ale w tym, że nikt normalny nie chciał już dla niego ruszać swej d**y. Nie dlatego, że Korwin gada to co gada, i wygląda tak jak wygląda, ale dlatego, że nie zaraża już swym entuzjazmem. Jest znużony. Odpowiedz Link
klip-klap test - czy Gawryluk to idiotka ? 10.10.05, 16:53 Niezly wywiadzik, hehe. serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2952886.html?as=1&ias=6 Odpowiedz Link
lastboyscout Re: test - czy Gawryluk to idiotka ? 10.10.05, 18:24 Idiotka absolutna. Podejrzewam, ze ona nawet nie kuma tematu .... Odpowiedz Link
exerik Re: test - czy Gawryluk to idiotka ? 10.10.05, 18:31 Wspaniała kobieta. Wzruszyłem się. Powinna rodzić dzieci, a nie zajmować się sprawami na których się nie zna. Odpowiedz Link