Dodaj do ulubionych

Janusz Korwin - Mikke

07.10.05, 22:42
Kto ma zamiar żyć w tym rozpirzonym państwie? Zapewne mało kto. głosujcie na
Janusza Korwin - Mikke!
Obserwuj wątek
    • dexter_c Re: Janusz Korwin - Mikke 08.10.05, 00:02
      Ja też jestem promotorem JKM. Jednak promocja JKM nie ma sensu, dopóki nie wpoi
      się ludziom jego poglądów. Trzeba nauczyć ludzi, że socjalizm do kretynizm, a
      dopiero potem wskazać liberalistę.
      • wislok1 Syzyfowe prace 08.10.05, 00:31
        Nic nie wpoisz, jak nie masz mediów po swojej stronie
      • heimer Re: Janusz Korwin - Mikke 08.10.05, 14:09
        dexter_c napisał:

> Ja też jestem promotorem JKM. Jednak promocja JKM nie ma sensu, dopóki nie wpoi
        > się ludziom jego poglądów.

Z takim podejsciem nigdy nic nie osiagniecie.

Pogladow sie nie "wpaja".
        Tak bylo kiedys na zajeciach marksizmu-leninizmu i to sie nazywalo indoktrynacja.
        Do pogladow sie PRZEKONUJE. Postawa i dyskusja.
        • dexter_c Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 01:47
          Oczywiście, że nie chodziło mi o wpajanie w takim sensie. Użyłem złego słowa, bo
          tak na okrągło nauczyciele nawijają. Chciałem napisać "wytłumaczyć".
          • lastboyscout Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 02:12
            Wlasnie "tlumaczenie pogladow" czyli jego postawa i sposob prowadzenie dyskusji
            o czym slusznie mowi ci Heimer jest najslabsza strona JKM.
            Czy nie zauwazasz sprzecznosci pomiedzy pogladem JKM o tym, ze demokracja nie
            ma sensu poniewaz wiekszosc wyborcow to idioci przy jednoczesnym liczeniu na
            wygrana w tychze demokratycznych wyborach? Osobiscie zgadzam sie z czescia
            pogladow JKM chociaz calkowicie nie akceptuje stylu ich "tlumaczenia".
            Malo tego! Mam przekonanie , graniczace z pewnoscia, ze JKM jest klasycznym
            przykladem podmiotu specjalnie wprowadzanego do ukladu , ktory ma stanowic tak
            jaskrawy kontrast dla "obowiazujacej religii politycznej" aby osmieszac opozycje
            i zrazac do niej ewentualnych wyborcow (rodzaju wentyla bezpieczenstwa, upustu
            pary, uziemnienia).
            • abram777 Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 08:31
              lastboyscout napisał(a):

> Malo tego! Mam przekonanie , graniczace z pewnoscia, ze JKM jest klasycznym
              > przykladem podmiotu specjalnie wprowadzanego do ukladu , ktory ma stanowic tak
              > jaskrawy kontrast dla "obowiazujacej religii politycznej" aby osmieszac opozycj
              > e
              > i zrazac do niej ewentualnych wyborcow (rodzaju wentyla bezpieczenstwa, upustu
              > pary, uziemnienia).

Odnoszę takie samo wrażenie. Postać JKM robi więcej szkody ruchowi konserwatywno - liberalnemu niż korzyści. Bezpośrednie wypowiedzi JKM, naładowane emocjonalnie, wykorzystywane są w skuteczny sposób przez media do walki z ideami, o których ten lider mówi.
              • exerik Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 13:04
                abram777 napisał:

> Postać JKM robi więcej szkody ruchowi konserwatywn
                > o - liberalnemu niż korzyści. Bezpośrednie wypowiedzi JKM, naładowane
                > emocjonal
                > nie, wykorzystywane są w skuteczny sposób przez media do walki z ideami, o któ
                > rych ten lider mówi.

Ciszej nad tą trumną. JKM jest mężem stanu, którego czas właśnie się skończył.
                Ludzie znają już jego sztuczki na pamięć, czas wymyślić coś nowego.
            • exerik Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 12:58
              lastboyscout napisał(a):

> Czy nie zauwazasz sprzecznosci pomiedzy pogladem JKM o tym, ze demokracja nie
              > ma sensu poniewaz wiekszosc wyborcow to idioci przy jednoczesnym liczeniu na
              > wygrana w tychze demokratycznych wyborach?

Litości, JKM nie liczy na wygraną. Wykorzystuje kampanię wyborczą do fikania
              koziołków, czym przykuwa uwagę i prowokuje do refleksji.
              • lastboyscout Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 15:14
                > Litości, JKM nie liczy na wygraną. Wykorzystuje kampanię wyborczą do fikania
                > koziołków, czym przykuwa uwagę i prowokuje do refleksji.

Owo "przykuwanie uwagi" jest:
                dla ciebie - prowokacja do refleksji
                dla mnie - chwytem marketingowym aby sprzedac swoja gazetke
                dla ukladu - wygodnym i niegroznym blaznowaniem = osmieszaniem idei prawicy
                dla tworcy tego watku i TYSIECY jemu podobnych - KAMPANIA PREZYDENCKA ... sad

• exerik Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 15:51
                  lastboyscout napisał(a):

> Owo "przykuwanie uwagi" jest:
                  > dla ciebie - prowokacja do refleksji
                  > dla mnie - chwytem marketingowym aby sprzedac swoja gazetke
                  > dla ukladu - wygodnym i niegroznym blaznowaniem = osmieszaniem idei prawicy
                  > dla tworcy tego watku i TYSIECY jemu podobnych - KAMPANIA PREZYDENCKA ... sad

Uważam, że każdy ma trochę racji. Rozmawialiśmy już o tym.
                  Moim zdaniem JKM przez te 15 lat coś zasiał.
                  • lastboyscout Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 17:09
                    > Moim zdaniem JKM przez te 15 lat coś zasiał. <

Trudno zaprzeczyc.
                    Najlepszym dowodem jest istnienie naszych i nie naszych dyskusje na ten temat
                    (moze tylko za duzo jest dyskusji O NIM a za malo O JEGO POGLADACH!).

Nie oznacza to jednak, ze JKM nie wypelnia jednak SKUTECZNIE roli zaworu
                    bezpieczenstwa dla ukladu skoro TO JUZ 15 lat i jest coraz gorzej.

• dexter_c Re: Janusz Korwin - Mikke 09.10.05, 16:30
                Gdyby JKM nie intrygował, to to socjalistyczne społeczeństwo w ogóle by go nie
                zauważyło. Tym bardziej, że AWB czuwa nad niewiedzą o JKM.
    • klip-klap ach te pomylki... 09.10.05, 22:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=30176683
      • klip-klap w ogole moderatorom odbilo na te wybory 09.10.05, 22:53
        Byla taka akcja zadawania pytan przez internautow poszczegolnym partiom w
        watkach. Na koniec pytania przedstawiono partiom - wszystkim oprocz jednej dano
        pytania lagodne i jak to okreslil jeden z komentujacych "to sa pytania
        internautow? My mamy jaja...".
        To jedna partia, ktorej zadano niemile pytania byla lpr, pjkm oczywiscie nie
        wzieto pod uwage (normalka).

Teraz to(link do dyskusji w poprzednim poscie), nawet przyjmujac,ze to zwykla
        pomylka dziwi fakt usuwania postow, niezle jajca:

Henia Bochniarz przed JKM według GW
        Autor: normalny.normalny
        Data: 09.10.05, 21:31

A moderator zamiast poprawić błąd na stronie głównej bezczelnie usuwa wątki
        osób, które zwróciły na to uwagę.

Re: Henia Bochniarz przed JKM według GW
        Autor: tebe
        Data: 09.10.05, 21:32

No co Ty, uważasz, że Korwin nie puściłby Pani Henryki przodem?
        wink

Ale kto bezczelnie usuwał stąd posty informujące!?
        Autor: normalny.normalny
        Data: 09.10.05, 22:02

Kto bezczelnie usuwał stąd wątki wielkiego czarownika, który to pierwszy zaczął
        o tym pisać? Może tak poznamy nick tego cenzora?

Re: Ale kto bezczelnie usuwał stąd posty informuj
        Autor: tebe
        Data: 09.10.05, 22:05

Ja. Bo były, do jasnej cholery, pisane WERSALEM.
        Kto jak to, ale WC mółby to wiedzieć.
        Dobranoc się z Państwem.
        • pepe49 tvp1 również 10.10.05, 00:12
          W tvp1 widziałem listę kandydatów - kończyła się na pani Bochniarzowej. Potem następny ekran - zaczyna się od JKM. Nic wielkiego, tylko, że p. B. miała mniej, a podawane było w porządku zstępującym.

Już po wszystkim wydaje mi się, że ten człowiek ściąga najwięcej głosów dla UPR, a największy odpływ głosów UPR ma po akcjach ludzi z UPR, którzy mają dość JKMa i zniechęcają innych.
          W sumie - po co głosowac na matołów, którzy się żrą zmiędzy sobą? Od początku tzw. zwykli ludzie głosowali na Korwina.
          Zachęcali innych. Tolerancja dla K. rozrastała się.

Przecież Korwin reprezentuje dokładnie konserwatywny liberalizm, i ktoś, kto teraz pluje na tego pana, przeważnie ma głęboko w siedzeniu cały konserwatyzm, chciałby mieć liberalizm bez dodatków. To jest sugerowana oferta Tuska.
          Sugerowana, bo chłopiec do tej pory nie przedstawił programu, i wiadomo tylko tyle, że tak ogólnie jest za zmniejszaniem podatków i liniowym 15% bez ulg.
          Czyli taki materiał na wyborcę UPR, tylko na wyborcę, nie na polityka, ale jeszcze wahający się.

I za solidarną Unią.
          Kompletny apolityk. Ale już go obrażałem, na ten temat:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=522&w=29872944
          Co na jutro z upeerem i wolnościowcami w Polsce? W Norwegii chociaż wygrywają wybory.

Jaką mamy ofertę w drugiej turze?

• exerik Re: tvp1 również 10.10.05, 15:01
            pepe49 napisał:

> Już po wszystkim wydaje mi się, że ten człowiek ściąga najwięcej głosów dla
            > UPR, a największy odpływ głosów UPR ma po akcjach ludzi z UPR, którzy mają
            > dość JKMa i zniechęcają innych.

Problem nie w wyborczym wyniku Korwina, ale w tym, że nikt normalny nie chciał
            już dla niego ruszać swej d**y. Nie dlatego, że Korwin gada to co gada, i
            wygląda tak jak wygląda, ale dlatego, że nie zaraża już swym entuzjazmem. Jest
            znużony.
    • klip-klap test - czy Gawryluk to idiotka ? 10.10.05, 16:53
      Niezly wywiadzik, hehe.

serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,53880,2952886.html?as=1&ias=6
      • lastboyscout Re: test - czy Gawryluk to idiotka ? 10.10.05, 18:24
        Idiotka absolutna. Podejrzewam, ze ona nawet nie kuma tematu ....
      • exerik Re: test - czy Gawryluk to idiotka ? 10.10.05, 18:31
        Wspaniała kobieta. Wzruszyłem się. Powinna rodzić dzieci, a nie zajmować się
        sprawami na których się nie zna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka