anna-tur
24.10.14, 12:21
Budowa placu zabaw w ulicy Dworkowej
Napisałam petycję do burmistrza w sprawie placu zabaw. Cytuje :
W ostatnich miesiącach w związku z budową kościoła przy ul. Szerokiej i przebudowy ul. Ceramicznej zlikwidowany został świetnie prosperujący plac zabaw dla dzieci. Obecnie dzieci z dzielnicy Maciołki nie mają już swojego placu zabaw i skazane są na korzystanie z placu wybudowanego przy Gliniankach przez miasto Zielonka. Niestety zielonkowski plac nie jest korzystnie zlokalizowany i przez to wielu rodziców boryka się z brakiem bezpiecznego miejsca do zabawy dla swoich pociech.
Dlatego my, mieszkańcy Maciołek , domagamy się, przywrócono plac zabaw w nieznacznie zmienionej lokalizacji-proponujemy rejony ulicy Dworkowej. Jest to najbardziej korzystne położenie zarówno dla mieszkańców osiedli wybudowanych w okolicy ulicy Ceramicznej, Czereśniowej, Podleśnej ,Poziomkowej, Malinowej, Wesołej, Jagodowej, Wrzosowej, Paproci, Dworkowej, część Szerokiej, Mareckiej czy Ketlinga.
Bardzo proszę zainteresowanych o podpis petycji.
Proszę zgłaszać się do warsztatu samochodowego przy ulicy Szerokiej 3A. Sprawa bardzo pilna. Ja co prawda podpisów trochę zebrałam ale jest ich ciągle mało. Anna Turowska