Dodaj do ulubionych

Plac zabaw na ulicy Dworkowej

24.10.14, 12:21
Budowa placu zabaw w ulicy Dworkowej

Napisałam petycję do burmistrza w sprawie placu zabaw. Cytuje :
W ostatnich miesiącach w związku z budową kościoła przy ul. Szerokiej i przebudowy ul. Ceramicznej zlikwidowany został świetnie prosperujący plac zabaw dla dzieci. Obecnie dzieci z dzielnicy Maciołki nie mają już swojego placu zabaw i skazane są na korzystanie z placu wybudowanego przy Gliniankach przez miasto Zielonka. Niestety zielonkowski plac nie jest korzystnie zlokalizowany i przez to wielu rodziców boryka się z brakiem bezpiecznego miejsca do zabawy dla swoich pociech.
Dlatego my, mieszkańcy Maciołek , domagamy się, przywrócono plac zabaw w nieznacznie zmienionej lokalizacji-proponujemy rejony ulicy Dworkowej. Jest to najbardziej korzystne położenie zarówno dla mieszkańców osiedli wybudowanych w okolicy ulicy Ceramicznej, Czereśniowej, Podleśnej ,Poziomkowej, Malinowej, Wesołej, Jagodowej, Wrzosowej, Paproci, Dworkowej, część Szerokiej, Mareckiej czy Ketlinga.

Bardzo proszę zainteresowanych o podpis petycji.

Proszę zgłaszać się do warsztatu samochodowego przy ulicy Szerokiej 3A. Sprawa bardzo pilna. Ja co prawda podpisów trochę zebrałam ale jest ich ciągle mało. Anna Turowska
Obserwuj wątek
    • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 24.10.14, 12:32
      anna-tur napisała:

> Budowa placu zabaw w ulicy Dworkowej

> Dlatego my, mieszkańcy Maciołek , domagamy się aby przywrócono plac zabaw w niezn
      > acznie zmienionej lokalizacji-proponujemy rejony ulicy Dworkowej. Jest to najba
      > rdziej korzystne położenie zarówno dla mieszkańców osiedli wybudowanych w okoli
      > cy ulicy Ceramicznej, Czereśniowej, Podleśnej ,Poziomkowej, Malinowej, Wesołej,
      > Jagodowej, Wrzosowej, Paproci, Dworkowej, część Szerokiej, Mareckiej czy Ketli
      > nga.
      >
      > Bardzo proszę zainteresowanych o podpis petycji.
      >
      > Proszę zgłaszać się do warsztatu samochodowego przy ulicy Szerokiej 3A. Sprawa
      > bardzo pilna. Ja co prawda podpisów trochę zebrałam ale jest ich ciągle mało.
      > Anna Turowska
      • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 24.10.14, 12:41

tomaszko74 24.10.14, 09:25

Odpowiedz cytując Odpowiedz

I właśnie tu pytanie ,dlaczego księdzu przeszkadzał plac zabaw i trzeba go było zlikwidować,jest tam tyle miejsca że swobodnie mógł dalej funkcjonować.

Plac ponoć ma być gdzieś w okolicy cegielni ale bzdurą jest budować plac blisko tego zielonkowskiego skoro mieszkańcy z drugiego końca nie mają placu zabaw .Lokalizacja placu zabaw na Dworkowej jest bardziej korzystna.
        • sebku1 Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 24.10.14, 12:48
          plac zabaw ma być na działce przy ceramicznej, nie mogę znaleźć tej informacji którą czytałem ale tu jest uchwała zamieniająca działki pomiędzy UM a parafią
          kobylka.bipgmina.pl/files/sites/46729/wiadomosci/233563/files/10_uchwala_szeroka.pdf
          • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 24.10.14, 20:58
            sebku1
            Przeczytaj z uwagą uchwałę .UM zamienił działki, z czego parafia ma działki budowlane a UM drogi. Jest tam miejsce na placzabaw, czy nie ma ?
            W tej chwili dla zwolenników placu zabaw na Dworkowej nie jest to istotne czy plac tam będzie czy nie.
            Podkreślam ,że niedaleko projektowanego kościoła na zielonkowskich Gliniankach jest super plac, Mieszkańcy z tamtych stron już korzystają z placu dla dzieci i nie tylko. Druga strona Maciołek nie ma nic.
    • 11111 Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 24.10.14, 12:56
      > Anna Turowska

Piękna inicjatywa, tylko czemu akurat prowadzona w okresie wyborczym? Pani Anna jest przecież kandydatką, więc nie mogę się oprzeć wrażeniu, że ta cała troska o dzieci to może być zwykła ściema. No chyba, że jakieś działania były prowadzone już sporo wcześniej - w takim razie chylę czoła. Jak więc z tym jest?
      • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 24.10.14, 21:14
        1111
        Mam wnuki tyle ,że na początku ul. Szerokiej , więc po trosze działam dla nich i nie ściemniam .Kandyduję i owszem. Działałam już w różnych sprawach i działać będę niezależnie czy radną będę czy też nie. Ci co mnie znają wiedzą co robię.
        • na.po.leon Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 24.10.14, 21:41
          Podobno plac zabaw miał powstać pod wiaduktem - ale nie będzie wiaduktu...
    • siskom Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 22.11.14, 18:12
      Pani Anno jak tam działania związane z placem zabaw czy po wy borach również aktualne? Kiedy się dowiemy co dalej?
      • tulutu Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 26.11.14, 14:32
        O plac zabaw na Maciołkach walczą od dawna pobliskie osiedla, a szczególnie z ulicy Paproci. Obecnie wszystko wskazuje na to, iż zostanie on wpisany do projektu budżetu na rok 2015. Lokalizacja to skrzyżowanie ul.Dworkowej i ul.Szerokiej- w lasku na działce miasta, realizacja wiosna 2015.
        • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 26.11.14, 19:46
          Z ul. Paproci zebrałam sporo podpisów do petycji w sprawie placu zabaw . Potwierdzam, że petycja rozpatrzona pozytywnie. Dobrze, że jest nas więcej zainteresowanych w sprawie .To wróży rychły sukces :)
      • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 26.11.14, 19:39
        Witam! Działania były i będą. Otóż po złożeniu petycji otrzymałam pismo zapewniające mnie, że plac zabaw na ul. Dworkowej będzie w przyszłym roku tzn. 2015. Rozmawiałam także z pracownikami UM, którzy zajmują się modernizacją placu przy nowo budowanym kościele i potwierdzili ,że petycja rozpatrzona jest pozytywnie. Zapewniam państwa, ze w odpowiednim czasie przypomnę się nowej radzie. Myślę także, że skoro Maciołki nareszcie mają swojego radnego możemy liczyć na wsparcie Pani Izabeli Muszyńskej.
        Jest jeszcze jedna nurtująca mnie sprawa. Otóż na ul. Szerokiej Starostwo miało zmienić chodnik po parzystej stronie i do tej pory tego nie zrobiono. Dzwoniłam dzisiaj na Kobyłkowską i dowiedziałam się ,że rozpisano nowy przetarg na remont chodnika , gdyż poprzedni nie doszedł do skutku ze względu na koszty. Wyniki już jutro.
        • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 09.12.14, 21:28
          Petycja opłacała się. Plac zabaw ujęty w planie inwestycyjnym na 2015 rok. Po dzisiejszej rozmowie z burmistrzem dowiedziałam się ,że plac będzie nowoczesny i ładniejszy od tego przy ul. Szerokie j/ Ceramicznej. Pożyjemy zobaczymy.
          • wohnyk Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 23.07.15, 11:20
            Czy ktoś ma jakieś nowe informacje na temat placu zabaw? Widziałam, że w lasku oznaczono jakieś drzewa. Czy to wycinka pod nowy plac zabaw?
            • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 26.07.15, 15:23
              Plac zabaw będzie , niestety mocno okrojony. Kilka instalacji na otarcie łez ale składanie szumnych deklaracji znane nie od dziś. Ja jestem mocno zawiedziona skromnością instalacji jaka ma być jeśli będzie. Miejsce jest piękne , trochę lasku z dala od zgiełku.
              Gro pieniędzy przeznaczone na place zabaw pożrą inne place . Tak zadecydowała Pani Wice Burmistrz.
    • kobylanka88 Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 09.12.14, 22:45
      Mieszkam na Paproci. Pisaliśmy do urzędu jakoś po wakacjach, że chcemy plac zabaw obok naszego osiedla. Wskazaliśmy plac - łąką na przeciw naszego osiedla. Dostaliśmy odpowiedź, że plac będzie ale na Dworkowej i Szerokiej (taki las, jak się z naszej ulicy wyjeżdża). Ogólnie miejscówka dobra. Dla nas też blisko. Tylko ciekawe czy będzie. Jak Pan Burmistrz do nas zaszedł aby się spotkać to powiedział ze będzie. Chodziła z nim jedna sąsiadka co pracuje w urzędzie. To jakieś kierownicze funkcje ma. Podpytam jak spotkam.
    • en-no Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 26.07.15, 19:49
      skoro tak swietnie prosperowal to ttrzeba bylo placic podatki
      • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 27.07.15, 17:29
        en-no napisał(a):

> skoro tak swietnie prosperowal to ttrzeba bylo placic podatki
        Ale o co chodzi ? Co mają podatki do placu zabaw?

• anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 09.08.15, 19:48
      Plac zabaw na Dworkowej już otwarty. Tak jak pisałam , petycję rozpatrzono pozytywnie. Nareszcie dzieci z pobliskich ulic ul. Dworkowej mają gdzie się bawić. Chociaż lokalizacja bardzo fajna to instalacje takie jak wszędzie . Teraz czekam na wykostkowanie i odwodnienie ulicy Malinowej w stronę ul. Wesołej. Ta petycja jeszcze nie zrealizowana ale jak to zwykłam robić - dopilnuję i tego.
      • tulutu Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 08.09.15, 13:33
        Plac zabaw jest. I nic poza tym nie da się napisać i powiedzieć bo nie ma o czym. To co powstało w żaden sposób nie zaspokaja potrzeb najmłodszych.
        Obecnie czekam na odpowiedź z urzędu miasta w sprawie placu zabaw. Pismo podpisało wielu mieszkańców z naszej dzielnicy. Czekamy....
        • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 10.09.15, 14:44
          Obiecywano wiele zrobiono cos na odczep się.Proponuje się zjednoczyc i walczyc dalej wspólnie. Plac zabaw bez ogrodzenia w tak ruchliwej okolicy? Bezpieczeństwo nade wszystko.
          • anna-tur Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 01.11.15, 17:01
            Od tamtej pory dużo się zmieniło. Na placu zabaw zwiększa się ilość instalacji. Zebrano grunt z rozbitym szkłem. Jest coraz fajniej. Przydałby się plac do koszykówki lub siatkówki. Dzięki Państwa petycji w przyszłym roku najprawdopodobniej plac będzie oagrodzony.
            • mskobylka Re: Plac zabaw na ulicy Dworkowej 04.11.15, 17:07
              Fajnie ,że w okolicy są osoby ,które bezinteresownie walczą o każdą rzecz. Dzieciaki się cieszą a Malinowa śliczna. szkoda,że nie mozna tego powiedzieć o ul.Wesołej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka