Dodaj do ulubionych

Do osób które kupiły mieszkanie od AMM.

13.10.08, 08:49
Bardzo proszę o kontakt mailowy ( cotelle@go2.pl)

Zdecydowaliśmy się kupić od niech mieszkanie i miałabym kilka pytań
do już aktualnym ich klientów.

Obserwuj wątek
    • aaspoleczna Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 24.10.08, 16:19
      My kupiliśmy, mieszkamy już jakiś czas i uważam, że należy im sie
      pochwała za OBSŁUGĘ KLIENTA - REWELACYJNA, także takiego, który
      mieszka już od roku, polecam.
      Wiecej o mieszaniu pisałam w tym watku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=17460&w=73969750&a=74091511
      • aspi5 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 24.10.08, 17:09
        Witam, moje mieszkanie od AMM właśnie się buduje, w ekspresowym
        tempie zresztą :-) jak na razie wszystko jest ok, Państwo Mazurkowie
        są bardzo elatyczni, nie ma dla nich rzeczy niemożliwych
        • cotelle24 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 24.10.08, 17:39
          A którą ich inwestycje wybrałaś/eś ??
          • aspi5 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 28.10.08, 22:56
            Cotelle, kupiliśmy mieszkanie w budynku A przy ul.Mareckiej. Zobacz
            na stronie AMM.
            • cotelle24 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 29.10.08, 06:53
              wiem gdzie to jest też się przymierzaliśmy do Mareckiej.
              Wybraliśmy w końcu Prusa bo bliżej do szkoły jest i przedszkola.
      • cage00 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 24.10.08, 23:22
        Witaj,
        wspominasz w tamtym wątku o tynkach - czy domagałaś się poprawek i
        czy zostały one wykonane - jeśli tak to w jakim terminie?
        Po moim mieszkanku które właśnie "kończy się budowac" widzę że to
        jedna ze słabości inwestycji tego dewelopera.
        • aaspoleczna Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 26.10.08, 20:46
          Odpuściliśmy, zależało nam na czasie. O ile dobrze pamietam,
          proponowano nam poprawki po tej wypowiedzi na forum ;) chyba
          zostałam rozpoznana ;) Do nierównych tynków już sie przyzwyczailiśmy
          i nie chce nam się robić zamieszania w mieszkaniu.
          • rafalgawronski78 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 27.10.08, 10:43
            Witam,
            zastanawiamy się właśnie nad mieszkaniem tego typu. Wysłałem zapytanie do AMM,
            mają jeszcze kilka wolnych mieszkań, nawet na ulicy, której nie podawali nigdzie
            w ofercie. Co polecacie parter, czy piętro z poddaszem? Dostałem od AMM plany
            mieszkań, z kominem na środku kuchnio-salonu, czy to standard, wszystkie
            wyglądają tak samo? Stawiacie kominek? czy jest do niego oprócz przewodu
            kominowego doprowadzony przewód dostarczający powietrze do spalania, czy też
            jest ono zasysane z salonu?
            • cotelle24 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 27.10.08, 10:55
              Zazwyczaj podają ofertę jak już zaczynają pracę budowlane - przygotowanie terenu pod fundamenty.
              Ich mieszkania znikają w trybie ekspresowym bo mają ciekawą ofertę.
              My wybraliśmy u nich mieszkanie dwupoziomowe. Z tego względu że chcemy zrobić na jednym poziomie poziom dzienny a na drugim sypialniany ( mając dzieci to super sprawa jak ma sie np gości i dzieci chcą spać).
              Będziemy mieli też kominek - z tego co wiem są tam specjalne otwory kominowe aby zrobić kominek ( stąd 3 kominy na dachu)
              Najlepiej się z nimi umówić i obejrzeć mieszkanie.
              My dopiero po obejrzeniu ich inwestycji i innych firm się zdecydowaliśmy właśnie na AMM - poddasze np mają o wiele większe niż konkurencja i ludzie którzy kupowali od nich mieszkania chwalili sobie współpracę z nimi.
            • cage00 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 27.10.08, 17:08
              Komin na środku pojawia się we wszystkich mieszkaniach ponieważ
              wszystkie ich budynki opierają się na tym samym projekcie, jeśli
              chodzi o doprowadzenie powietrza do kominka - przynajmniej na
              piętrze - trzeba we własnym zakresie wykonac kanał dolotowy, nie
              wiem jak jest na parterach. Kupując mieszkanie od AMM spotkałem się
              z podobną sytuacją jak opisujesz - w oficjalnej ofercie na stronie
              internetowej nie było jeszcze żadnej informacji o tej lokalizacji.
              I piętro i parter mają swoje wady i zalety - myślę że to kwestia
              czego potrzebyjesz - mieszkania z możliwością powiększenia o ponad
              50% ale koniecznością chodzenia po schodach czy mieszkania z
              zafiksowaną powierzchnią i możliwością wyjścia z salonu na trawnik...
              Według mnie o przewadze tej firmy nad konkurencją na lokalnym rynku
              decyduje cena i jakośc obsługi klienta. Dwie inne firmy budujące w
              okolicy niestety totalnie zraziły mnie do siebie aroganckim
              podejściem do klienta - o jednej z nich można sporo przeczytac na
              forum Kobyłki i Zielonki, co do drugiej odniosłem wrażenie że buduje
              pseudo luksusowe mieszkania tylko dla swoich znajomych.
              Co do technicznej strony inwestycji AMM najbardziej wartościowe
              byłyby wypowiedzi osób które już mieszkają, ja poza spostrzeżeniami
              o których pisałem we wcześniejszym poście narazie nie odkryłem
              innych wad.
              • rafalgawronski78 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 28.10.08, 10:07
                dzięks,
                o tamtych już czytałem. W głównej roli - czarnego charakteru występuje Pan Z.
                ;-), są jeszcze phuartex5 i arsdeveloper. ostatnio odkryłem jeszcze jurtex, mają
                dość ciekawą ofertę. W ich planach są kominki, z kanałami powietrznymi pod
                podłogą, no i nie mają schodów na zewnątrz.
                • aaspoleczna Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 28.10.08, 10:21
                  My juz bylismy własciwie zdecydowani na Jurtex, chociaz ceny mieli
                  chyba najwyższe, ale mieli ciekawą lokalizację, ale ich pan agent
                  nas olał, czyli znów kłania sie obsługa klienta. I wtedy odkrylismy
                  AMM, z nimi w końcu udało się odgadać ;), a i cena lebsza była.
                  Tylko tamtej lokalizacji, blisko stacji, szkoły, przedszkola było mi
                  szkoda...
                • cotelle24 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 29.10.08, 06:54
                  Phuartex5 to spokrewniona firma z panem Z.
                  Siostra pana Z jest żoną właściciela Phuartexu:)
                  I jeszcze jedna z firm też jest z nimi spokrewniona ale nie pamiętam która.
                  • cage00 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 29.10.08, 07:06
                    ...no proszę więc moje przypuszczenia się potwierdzają, co do tej
                    trzeciej obstawiam ars developer - czyli p. Boguszewski. W innych
                    wątkach ktoś pisał że MaxBud to również firma związana z
                    Ziółkowskim...
              • aniamania14 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 04.10.09, 16:05
                Odswiezam watek AMM :) Chcialabym sie dowiedziec jak sie mieszka osobom, ktore
                kupily mieszkanie od tej firmy. Ja kupilam mieszkanie na pietrze dwupoziomowe.
                Czy byly jakies niedociagniecia? Jesli tak, czy zostaly one skorygowane? Jakie
                sa dobre a jakie zle cechy mieszkania w takim czterorodzinnym budynku? Czy
                korzystanie z ogrodka jest mozliwe przy zachowaniu minimalnej intymnosci czy tez
                sasiedzi moga podgladac co sie w Waszym ogrodku dzieje. Ile zajelo Wam
                wykonczenie mieszkania i ile Was to ( oczywiscie jesli to nie jest tajemnica)
                mniej wiecej kosztowalo? Jak oceniacie obecne koszty wynikajace z eksploatacji
                mieszkania? To tak na wstepie wszystko, z gory dziekuje wszystkim za odpowiedz.
                • cotelle24 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 05.10.09, 06:29
                  Napisałam Ci maila na konto gazety.pl nie wiem czy z niego korzystasz.

Niedociągnięciem na pewno jest akustyka kilka razy się już ten watek przewijał. Jak kupiłaś mieszkanie na piętrze to trzeba dodatkowo wyciszyć podłogę aby sąsiedzi nie narzekali. Taką radę wymusiliśmy na developerach.

To co mi się jeszcze przypomniało to instalacja hydrauliczna. Wszystkie są wbetonowane w podłogę. Nawet rury od kaloryferów. Jeśliby jakaś pękła to będzie jedno wielkie zrywanie podłóg i kucie.
                  A wyszło wszystko po tym jak chcieliśmy zmienić pierwotne ustawienia w łazience bo stwierdziliśmy że chcemy inaczej. W końcu zregyznowaliśmy bo musielibyśmy kuć całą łazienkę od nowa.

Szambo jest za małe i na 4 osobową rodzinę to trzeba go opróżnić 2 razy w miesiącu. Ale są perspektywy szybkiego podłączenia do kanalizacji. W trakcie budowy nie było to możliwe bo nikt nie był tam zameldowany a to podobno warunek.

O kosztach się nie wypowiem bo jeszcze nie mieszkam. Szacowaliśmy z mężem tak 800-1000 zl na miesiac poza sezonem grzewczym. Ale czy to jest dużo czy mało to pewnie skorygują mnie inni;)
                • aaspoleczna Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 05.10.09, 10:22
                  Jednak Kobyłka, nie zraziły Cię niektóre (w tym moje) wypowiedzi z
                  forum ;). O firmie AMM pisałam niejednokrotnie i chyba tylko
                  pozytywnie.
                  Jeśli chodzi o intymność w czworaku, to na podwórku prawie jej nie
                  ma. Jeśli masz mieszkanie na górze, to widzisz sąsiadów pod swoimi
                  oknami a oni ze swoich okien widzą Ciebie i raczej nie da sie tego
                  zmienić, bo przecież nie zasłonisz sąsaidom okna. Jesli do tego masz
                  mieszkanie od strony bramy, to sasiedzi idący do mieszkania z tyłu
                  muszą minąć Twój fragment działki i chcąc nie chcąc zajrzeć.
                  Zaletami takie wspólnego mieszkania, jest to, że masz komu
                  powiedziec dzień dobry, zamienić parę słów, tak ogólnie jest
                  raźniej, jesli masz dzieci, to też jest szansa, że beda miały
                  towarzystwo. Takie są moje spostrzeżenia.
                  A co do kosztów, liczyć nie lubię, ale wzrosły nam dużo, samo szambo
                  to 200 zł miesiecznie, no i jesli nie jest to miszkanie blisko
                  stacji to dochodzą koszty dojazdów, jeśli pracujesz w W-wie i
                  utrzymania 2 samochodów.
                  • cotelle24 prywatna do aaspołecznej;) 05.10.09, 12:36
                    wysłałam Ci maila na konto gazety.pl:)

• aaspoleczna Re: prywatna do aaspołecznej;) 05.10.09, 14:18
                      OK. Będę mogła odebrać dopiero wieczorem, bo na komputerze z którego
                      teraz piszę mam zablokowane odbieranie prywatnej poczty.
                  • aniamania14 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 05.10.09, 20:20
                    Dzieki wielkie za odpowiedzi. Niestety nie moge otworzyc maila na gazecie, bo
                    caly czas pojawia mi sie jakis dziwny blad. Fakt- ostatecznie zdecydowalismy sie
                    na Kobylke, nie widzac lepszych alternatyw w innych podwarszawskich
                    miejscowosciach. Mam tylko ogromna nadzieje, ze nie bedzie tak zle jak niektorzy
                    pisza, a do czasu mojej przeprowadzki do Kobylki, wiele sie zmieni na lepsze.
                    Troche przeraza mnie perspektywa dodatkowego wyciszania podlog, bo szczerze
                    mowiac nie mam pojecia jak to zrobic. Zastanawiam sie rowniez jak ominac te rury
                    wbudowane w podloge. Jakby cos sie Wam jeszcze przypomnialo to dajce znac
                    prosze, kazda uwaga jest dla nas bardzo cenna. Pozdrawiam serdecznie.
                    • cotelle24 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 06.10.09, 06:07
                      wyciszyc podłogi można korkiem na przykład albo są maty wyciszające które kładzie sie pod podłogę.
                      Jak wybierzesz się do sklepu po wybór podłogi to tam powinni Ci doradzić.

A którą inwestycję kupiłas od AMM??
                    • cage00 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 06.10.09, 11:43
                      Rury w podłodze nie są wymysłem AMM takie są obecnie standardy ja
                      kupując kilka lat temu mieszkanie od dużego warszawskiego dewelopera
                      miałem podobny problem, a z AMM można uzgodnić dokładnie położenie
                      przyłączy na etapie budowy.
                      • aniamania14 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 08.10.09, 09:15
                        Na to niestety juz za pozno, moja inwestycja sie finalizuje, no ale mam
                        nadzieje, ze nie bedzie tak zle. Cotelle - napisze Ci wszystko jak tylko
                        odblokuje email na gazecie. Dzieki raz jeszcze!
    • kobylka.kobylka Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 10.06.09, 17:35
      WIOSNA 2009 - wszystkie osoby zainteresowane zapraszam na wizję lokalną na ul. Serwitucką 81. DROGA DOJAZDOWA WYBUDOWANA PRZEZ DEWELOPERA KOMPLETNIE ZALANA - WODA PO KOLANA.Ciekawe jak dzieci mają wrócić z przedszkola? Przefrunąć kilkanaście metrów nad wodą?
      • cotelle24 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 10.06.09, 19:04
        Pytanie czy na tej ulicy też była kładziona kanalizacja??
        Z tego co widzę przejeżdzająć przez ulice na której były roboty to każda ulica ma sobie wiele do zarzucenia.
      • katia500 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 14.06.09, 02:57
        Hmm, ja też nie rozumiem tego toku myśli. Mieszkam na Serwituckiej i
        rzeczywiście woda zbiera się na ulicy. Ale tego dnia jechałam do domu z Warszawy
        i właściwie na mniejszych uliczkach już od Marek działo się to samo. A z tego co
        pamiętam developer ma zrobić drogę po tym, jak zostaną zakończone prace nad
        kanalizacją. Wolę tę opcję, po co jedną robotę robić dwa razy.
      • kobylka.kobylka SPROSTOWANIE 01.07.09, 22:19
        kobylka.kobylka napisał:
        "WIOSNA 2009 - wszystkie osoby zainteresowane zapraszam na wizję lokalną na ul. Serwitucką 81. DROGA DOJAZDOWA WYBUDOWANA PRZEZ DEWELOPERA KOMPLETNIE ZALANA - WODA PO KOLANA.Ciekawe jak dzieci mają wrócić z przedszkola? Przefrunąć kilkanaście metrów nad wodą?"
        ===================================================================
        ====================================================================
        W związku z tym, że moja wyżej zacytowana wypowiedź została źle zrozumiana i ktoś mógł się poczuć obrażony - uprzejmie informuję, że ta wypowiedź była wynikiem wyłącznie flustracji z powodu kałuż na drodze osiedlowej i utrudnieniami w pieszym dojściu do ul. Serwituckiej. Uprzejmie informuję, że nie znam sytuacji prawnej osiedla, nie interesuje mnie to i ta sprawa mnie nie dotyczy. Wszystkim mieszkańcom Kobyłki życzę dużo zdrowia, szczęścia i powodzenia w życiu osobistym oraz zawodowym. Łączę serdeczne pozdrowienia. KK
    • paparampa Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 13.06.09, 12:41
      Nie no, super myśl - wybudować osiedle między hipermarketem a
      kościołem... Chyba m2 takiego mieszkania będzie bardzo tani...
      • paparampa Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 13.06.09, 12:42
        Ops, pomyłka, nie ten temat skomentowałam...
        • jacradoj Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 10.10.09, 18:30
          BUDUJĄ SZYBKI I NIE SOLIDNIE!!!!!!!!!!! KASA CHYBA UDERZYŁA DO GŁOWY< BO ZERO SZACUNKU DO LUDZI! NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!
          • aniamania14 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 10.10.09, 19:17
            Jakos to dziwne, ze chwalisz Jurtex, ktory na tym forum zebral mase
            niepochlebnych opinii, a piszesz takie, zreszta niczym nie uzasadnione
            komentarze o firmie, ktora jak dotad jako jedyna miala opinie bez zarzutu. Cos
            mi sie wydaje, ze konkurencja AMM poprostu nie spi, ale to tylko moje
            przypuszczenie. Moze opowiesz dlaczego tak uwazasz i na jakiej podstawie
            zbudowales swoja opinie?
          • cotelle24 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 11.10.09, 08:06
            Chyba Pan pomylił wątki albo nie zna ich osobiście.

Jaki brak szacunku dla ludzi?? Skąd te podstawy?? Proszę podać przykłady!!!

Ja ze swojej strony powiem że mimo że współpraca na wybudowanie mieszkania skończyła się wraz z podpisaniem aktu to nadal jak proszę o pomoc dostaję ją.
            • madeleine28 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 12.10.09, 08:54
              Witam
              Czy ktos kupił mieszkanie od firmy a.m.m na ulicy Łokietka?
              Pozdrawiam
              m.
              • fruzia_ba Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 22.10.09, 11:53
                Witam,
                Kupiliśmy mieszkanie na ul. Łokietka. Czyżbym spotała przyszłych
                sąsiadów?
                Pozdrawiam
              • fruzial Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 22.10.09, 12:03
                Witam,
                Kupiliśmy mieszkanie na ul. Łokietka. Czyżbym spotała przyszłych
                sąsiadów?
                Pozdrawiam
                • madeleine28 Re: Do osób które kupiły mieszkanie od AMM. 23.10.09, 12:11
                  Witam
                  Coś kiepściutko
                  8 rodzin a znalazły się tylko 2 ???
                  A sąsiadka który lokal zakpuiła?
                  Pozdrawiam
                  m.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka