maja_20 02.03.04, 17:30 mam pytanie czy ktos mi moze wyjasnic jak dzialaja piguły na zdrowie i na psychike człowieka prosiłabym o porade człowieka ktory brał to i zna sie na rzeczy jak to jeest za pierwszym razem i następnym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: speed pixsy beeeeee!!!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.03.04, 19:34 witam ja z klimatu:))))) powiem ci to tak od tabletek sie zaczyna bierzesz tapse lecisz na baleta o ile jestes podatna na dzialanie jednej to na niej sie zeje... bawszi nastepne juz tak nie dzialaja ( slabszy odjazd:) odzialywanie na zdrowie napewno nie jest pozytwne (sama chemia:)poza tym u osob depresyjnych tabletka moze poglebic depresje ahhhhhhhhhhhhhhhh ten pierwszy raz co za cudne uczucie z kazdym nastepnym bedziesz sie upewniala ze bez tego nie chcesz lub nie mozesz sie bawic (brak tego odjazdu co po ex:) biore pixy bo sa bezpieczniejsze od speeda amfa wciaga o wiele bardziej poza tym ma przykre zejsciaskonczylem ze spidem o mi beret zrylo po miningu z tabletkami tez tak bedzie odradzam wszelkiego rodzaju tego gowna testy raz ci przypasi to potem bez tego juz nie bedzie to samo a wcala nie ma takiej rewelacji poprostu tapsa jest to cudo la ludzi chwytajacych sie latwych rozwiazan lubiacych lipne odskocznie pozdrawiam i odradzam ___________________________________________ silnego speed zlamie slabego zniewoli Odpowiedz Link Zgłoś
michaelandro Re: pixsy beeeeee!!!!!!!!! 02.03.04, 19:57 Zacznijmy od tego, że kiedy bierzesz "pigułkę" prawdę mówiąc nie wiesz co łykasz. Z całą pewnością marzysz o tym, by było to MDMA, rzeczywistość jest jednak inna. Z badań towaru przejmowanego przez organa ścigania wynika, że zawartość czystego MDMA w jednej tabletce mieści się w przedziale 0-40 %, reszta to odpady poprodukcyjne. Tak więc nigdy nie wiesz po co sięgasz. Kiedy dostarczasz organizmowi MDMA do synaps uwalniane są duże ilości serotoniny, oraz mniejsze ilości dopaminy i norepinefryny (neuroprzekaźniki). Jako jeden z niewielu neurop serotonina ma znaczący wpływ na nastrój, sen, ból. Przy "normalnym" funkcjonowaniu np.podczas zakochania czy innych przyjemnych rzeczach :) mózg sam przyznaje sobie nagrodę (w dużym uproszczeniu) i uwalniana jest serotonina. Po MDMA uwalniane są całe zapasy tego neuroprzekaźnika. Do ich odtworzenia potrzeba około dwóch tygodni. W sytuacji częstego przyjmowania extasy zostaje zachwiana równowaga, co objawia sie długotrwałymi, bądź krótszymi stanami depresyjnymi. Pojawia się też jeszce jeden problem. Kiedy permanentnie zalewasz mózg serotoniną, receptory niejako "cofają się" i serotonina ma problem z osiągnięciem ich, dlatego mimo normalnego jej poziomu pojawia się depresja. Inna sprawa, że wiele osób po kilkakrotnym zażyciu "piguły" nie potrafi już normalnie się bawić i impreza jest równoznaczna z pigułowaniem. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś