Dodaj do ulubionych

dziwne uczucie

22.08.10, 02:08
kiedys dawno temu przyszedl na mityng AA na ktorym tez bylem "nowy", facet ok.
50, zdolowany, mowil ze chce przestac pic itp, ja potem przestalem tam
chodzic, on widac tez bo widzialem go wczoraj, w sklepie z kebabami, nawalony
jak armata, nie poznal mnie nawet, a moze nie skojarzyl, dziwne uczucie.
Obserwuj wątek
    • deoand Re: dziwne uczucie 22.08.10, 09:19
      Beka - a co ty myslisz , że AA to sanktuarium cudów i jak zobaczysz augusta to
      od razu przestaniesz pić !!! ???

To tylko grupa samopomocowa i tyle - jednym pomaga drugim wcale

Pamietaj , że każdy ma swego własnego garba a lata lecą więc powoli trzeba
      przestawac bo młody nawalony to jeszcze jakoś wygląda a stary to śmieć i lump i
      tylko eska pogłaszcze ciebie po głowie i przygarnie
      • e4ska Re: dziwne uczucie 22.08.10, 23:03
        tylko eska pogłaszcze ciebie po głowie i przygarnie

Nie łżyj, chłopie, bo wiesz dobrze, że akurat w tym przypadku ja takiego gostka
        po głowie nie pogłaszczę. Za przygarnianie rozmaitych netowych idiotów już
        otrzymałam stosowną zapłatę, co mi zresztą nie przeszkadza, bo ani nie stoję w
        kolejce do psychiatry, ani nie korzystam z usług cudownych ośrodków podłódzkich,
        chociażby mnie stać było na nie.

W każdym bądźrazie.. powiedz, Deo, czy w kadrze terapeutycznej można natrafić na
        jakichś gości z opalonym muskułem... no takim, który ma regularne rysy twarzy i
        nie nadrabia smrodu skarpetek ględzeniem o uroku abstynencji. I ma tak - przed
        czterdziestką? wtedy na mus zapiszę się na terapię, bom jest wrażliwa estetycznie.

A kto wpakował Addiego w przepaść, kto mu podpowiedział, coby terapię robił - to
        zobacz w archiwach, a potem dopiero kpij.

Addi - to jest bardzo zagubiony człowiek. Zacznij z nim rozmawiać po ludzku.
    • pierzchnia Re: dziwne uczucie 22.08.10, 09:32
      Nie rozumiem tylko, co Ty robiłeś, w sklepie z kebabami?
      /Co Pan robił, w damskiej ubikacji?/

• beka.smiechu-w.sali.obok Re: dziwne uczucie 22.08.10, 10:18
        A co mozna robic? Kupowalem kebab. Mam nadzieje, ze nie mieso z centralnego:)
    • elfkabezhaltera Nie kademu jest dane 22.08.10, 11:34
      Przyjechałem na odwyk. Po tygodniu z mojej grupy odszedł facet, ukończył
      terapię. Po dwóch dniach przyszedł pijany ... bywa i tak ...
      • pierzchnia Re: Nie kademu jest dane 22.08.10, 20:31
        O Ciebie,elfkabezhaltera, się nie martwię ponieważ masz dobrze poukładane, w głowie - świadczą o tym Twoje wpisy.

Jest, w tym jakaś tajemnica, która sprawia, że jedni przechodzą na drugą stronę, a drudzy nie.
        Nie wierzę we własną samodzielność - bardziej, w Łaskę.

• e4ska Re: dziwne uczucie 22.08.10, 23:24
      ja wiem, żeś żadnego dziwnego uczucia nie doznał.
      Doznałeś zupełnie normalnego uczucia. Podobnego uczucia doznałam, kiedy np.
      jeden z moich przyjaciół netowych zaczął otwarcie pić. Tzn. jego żona. Po czym
      pokazało się, że leczy się u psychiatry... Facet i ona. Przyjemnie by ci było?
      Bo mnie było przytjemnie, ponieważ głupota ludzka jest super afrodyzjakiem.

Poza tym: facet ostro pijący nie wszedłby do pubu. Nie byłby w stanie.

Po kiego wymyślasz głupie sytuacje, Adddi?

Chcesz uderzyć w AA. Ale raczej pomyśl, jak możesz pomóc ludziom, którym to nie
      pomaga.

Dziwne uczucie... Powinien, według idiotyzmów terapeutycznych, zachlać się. A
      skoro żyje - mimo terapii - to trzeba się było uśmiechnąć, zagadać...
      I nie żryj kebabów, Addi, bo źle skończysz.
      Umrzesz z niedostatków diety, a napiszą, że z pijaństwa. O ile ktokolwiek co
      napisze.
      • beka.smiechu-w.sali.obok Re: dziwne uczucie 22.08.10, 23:57
        Eska, nie wymyslam glupich sytuacji, to sie po prostu zdarzylo.
        Po wtore, nie pisze o tym z jakims zamyslem, uderzyc w AA czy nie uderzyc, wierz
        lub nie, ale wiekszosc moich wpisow jest dosyc spontaniczna. Cos zobacze,
        pomysle, cos sie przypomni- i pisze. A nie ze siedze 3 godziny i analizuje- jak
        tu uderzyc w AA, bach, mam pijaka z mityngu co sie poawil pijany w kebabie to
        napisze.
        Szczerze mowiac to nawet bylo tak, ze jak tego goscia spotkalem to mialem
        wrazenie, ze skads go znam, ale nie skojarzylem skad- jak pisalem, spotkalem go
        raz wieki temu. I zaczalem myslec- zaraz, skad ja go znam, no i skojarzylem
        fakty i tu napisalem, bo akurat wtedy myslalem jak mialem wlaczony komputer.
        Wiele rzeczy jest naprawde prostsze niz to by sie wydawalo.

A odnosnie zachlania, to pisalem o gosciu, ktorego tez kiedys poznalem i
        dowiedzialem sie ze sie zapil, wiele lat nic i jak poszedl w ciag to 2 mce i po
        chlopie. Dwa miesiace! Zule pija denaturat po 30 lat i zyja a ten 60 dni i grob.
        • e4ska Re: dziwne uczucie 23.08.10, 11:27
          No, to była prowokacja z wymyślaniem, Addi.

Czasami mam dosyć pijaków. Szczególnie tych za kółkiem. Wczoraj wpakował się pod
          moje przednie koło gościu usamochodowiony. Nic mi się nie stało, ale facet
          dosłownie wytoczył się z samochodu. Pojechałam dalej... ciężki plecak na
          bagażniku. Człowiek w szoku nie zawsze reaguje tak, jak powinien. A trzeba
          dzwonić na policję. Wiem, jednak przeraża mnie telefonowanie.

Wracam do domu, pijaki zabrudziły bramę i klatkę. Rzygi, kupy. I żeby było
          śmieszniej - dopiero co wróciły poniektóre z odwyków. Mityngują, terapeutyzują
          się, psychologia odnosi sukcesy - jak twierdzi Deo.

Większy byłby pożytek z tych psychologów i terapeutów, gdyby tak wzięły się za
          mietły, za ściery i posprzątały za pacjentów, którzy akurat słabo jakoś wyleczeni.

Szkoda państwowej kasy na super "leczenie". Po co utrzymujemy armię kłapiących
          gębą darmozjadów w imię społeczeństwa dotkniętego syndromem Samarytanina.

Deo też raz mógłby zasłużyć się dla trzeźwości, gdyby tak poomiatał klatki
          schodowe po swoich zegrzańskich pacjentach, a nie klepał głupoty o
          psychologicznych sukcesach. Zaraz by zmądrzał - jako Bozia przykazała. Lepszy
          grosik za sprzątanie po niedoleczonych psychologicznie niż zakopane talenty stąd
          i zowąd, znaczy się - od państwa. Gdyby tak na oddziale zastosować watykańską
          metodę poduszki - jakże społeczeństwo byłoby wdzięczne...

- niewdzięczna Eska ;-)))
          • deoand Re: dziwne uczucie 23.08.10, 21:08
            Jak pijak -alkoholik jest na odwyku to przynajmniej jest trzeźwy przez miesiąc a
            nawet i dwa a bywa , że i nawet dłużej .
            A jak nie - to dobrze ci tak eska " z d. garaż ci zrobi co juz prawie sie stało .
            Pijak na odwyku to z reguły juz prawa jazdy nie ma !!!

Tak na marginesie - nawrót choroby grozi każdemu choremu na jakakolwiek
            przewlekłą chorobę , nie tylko na alkoholizm i wg eski do gazu ...

Tak to było w Oswięcimiu Brzezince ale te czasy eska szczęsliwie mineły !!!

• deoand Re: dziwne uczucie 23.08.10, 21:13
              PS. Do sprzatania rzygowin sie nie nadaje - mam za delikatne powonienie - do
              tego celu słuza kobiety pokroju eski - zreszta sprzątanie po pijaku czy
              alkoholiku / nawiasem mówiąc szacowny pan alkoholik to nie rzyga - rzygaja eska
              twoi przyjaciele młodzież piwskiem rozpita i drobnopijaczki jak mawia august /
              to kobieca rzecz !!
              • pierzchnia Fajni ludzie 23.08.10, 21:36
                Telewizornia wznowiła film Ja, alkoholik:
                www.tvp.pl/filmoteka/film-dokumentalny/wykluczeni/ja-alkoholik/wideo/bez-konca-odc-13
                Dużo jest, w tym filmie, przyjaźni.
                • hepik1 Re: Fajni ludzie 24.08.10, 11:54
                  pierzchnia napisał:

> Telewizornia wznowiła film Ja, alkoholik

Rola główna Michał W.
                  W epizodach Deoś ;)
                  Od tego czasu datuje sie nasza znajomość.Eh,to były czasy,co deoś?
                  • deoand Re: Fajni ludzie 24.08.10, 13:34
                    ano dawne dobre czasy - prawie bym dostał Oskara za role daleko-planową ,
                    a jakie gorące i ostre polemiki wtedy były prowadzone ..

teraz jakos werwa przeszła - starośc chyba !!

Z bohaterów filmu - główny orzeł czyli Michał Waluda już śp -jeden tez z bródką
                    nie pił przynajmniej na początku tego roku , Konrad / ten co zacinał sie troche
                    / żyje i raz na wozie raz pod wozem a reszta zaginela w akcji
                    • wolfigen Re: Fajni ludzie 24.08.10, 14:31
                      magia telewizji......czyli : ile kosztuje minuta reklamy podpasek

hej pany
                    • hepik1 Re: Fajni ludzie 24.08.10, 15:49
                      W Szczurze w koronie plan nawet całkiem nie tak daleki.Dialog z śp
                      Waludą niezły,mozna sie pośmiać,gdyby nie taki marny koniec Michalka ;)
                      www.tvp.pl/filmoteka/film-dokumentalny/wykluczeni/szczur-w-koronie/wideo/szczur-w-koronie
                      W sumie dużo mocniejsze niz cala ta telenowela
                      • pierzchnia Re: Fajni ludzie 24.08.10, 18:38
                        Może się mylę, ale wnioskuję, z filmu, że Michał żył, w tle.
                        To przeszłość, najczęściej nieuświadamiana, rzutuje na dalsze życie - tak, jak ma to miejsce, w przypadku DDA.
                        Nazywam to głodem miłości.
                        Przecież On chciał coś zrobić /był, w szkole/ale to, co go trawiło od środka, było silniejsze.
                        Wspólnota chciała mu pomóc, walczyła o niego, ale to nie wystarczyło.
                      • wolfigen Re: Fajni ludzie 25.08.10, 13:10
                        hepik1 napisał:

> W Szczurze......................... ta telenowela///.

itd i tak wczesniej;

Hepiku!. stary kon jestes, ja tez . i nasz cynizm wrodzony /
                        plus praktyka Deo/ predysponuje nas raczej , do roli obserwatora
                        dzieci w piaskownicy. tylko ? ....jaka w tym satysfakcja, skoro
                        wiemy we" trzej", kiedy sie kto obali i na czym?
                        august sie nie obali!!!!..............bo i tak juz od dawna
                        lezy./cokolwiek mam na mysli- a Ty to wiesz/
                        Eska?..............niech jej sie szprychy krecą do ostatniego
                        dnia życia ...czemu mialbym jej nie lubic, skoro to tylko Ona
                        poczuła sie przeze mnie zbyt malo lubiana?
                        Pierzchnia /.........? pierzchł w bajdy od 4 posta tutaj.
                        szacki?...............nigdy nie traktował nas jako równyuch sobie.
                        beka/,.?..........śmiechu warte .

dystans.......to wszystko co dla Was mam.
                        ale to i tak zbyt wiele, jak na wirtualny świat.

ps-"jaraele" nie wymieniam świadomie.....bo , być może spotkam
                        ich niedlugo w swoim nowym "domu", na jakiejś imprezie dla
                        trzeźwych inaczej i nie chce wyjść na "domyślnego zbytnio", a
                        mieszkania w Elblągu są poprostu tanie ! i na inne mnie
                        teraz nie stać/

hej
                        darek
                        • aaugustw Re: Fajni ludzie 25.08.10, 18:25
                          wolfigen napisał:
                          > ... august sie nie obali!!!!..............bo i tak juz od dawna
                          > lezy./cokolwiek mam na mysli- a Ty to wiesz/

> ... mieszkania w Elblągu są poprostu tanie ! i na inne mnie
                          > teraz nie stać/
                          _________________________________________________________.
                          Uwazam, ze nie tylko nie stać ciebie na inne mieszkanie,
                          (jak sam piszesz), ale takze nie stac ciebie na trzezwa ocene A...!
                          A...
                        • e4ska Re: Fajni ludzie 26.08.10, 12:33
                          Eska?..............niech jej sie szprychy krecą do ostatniego
                          > dnia życia ...czemu mialbym jej nie lubic, skoro to tylko Ona
                          > poczuła sie przeze mnie zbyt malo lubiana?

:-)))
                          Powiedzmy.
                          Ale rower mój zaskakuje mnie pozytywnie. Sąsiad wyraził się ostatnio, że jestem
                          piratem drogowym - nie mógł mnie przegonić samochodzikiem. Łódzkie śródmieście
                          jest parszywie zapchane ludźmi w ich metalowych pudełkach. Gdy stoję na
                          światłach, liczę pojazdy. I faktem pozostaje, że w tych ciągach samochodowych
                          tkwi po jednej osobie w pudełku. Tirów nie wliczam.

Ostatnio wyprzedziła mnie pewna pani o wiele starsza ode mnie. Siedziałam jej na
                          kole, alem się zadyszała.

Cóż, lepsza ode mnie... Zdarza się.

Zdrufki i niech ci się dobrze wiedzie w Elblągu.
                          • aaugustw Re: Fajni ludzie 26.08.10, 13:30
                            e4ska napisała (do wolfika):
                            > ... Zdrufki i niech ci się dobrze wiedzie w Elblągu.
                            _____________________________________________________.
                            Jego ani Elbląg, ani Eldorado juz nie nie zmieni...!
                            A...
                            • e4ska Re: Fajni ludzie 26.08.10, 15:52
                              To ja wiem.

Czy jednak ludzie nie zmieniają się? Może a nóż?

Wybór miejsca nie musi być przypadkowy. Smutno jest się miotać po Wszechświecie,
                              nieźle jest mieć swoje dobre miejsce na Ziemi...

Eldorado oblepiłoby nas złotem. Co pewnie mogłoby nas zniszczyć. Jednak życzmy
                              sobie tego złota, bo bez niego... hm :-)

A co do wyliczeń finansowych: jednak najbardziej opłacalne jest AA. I chociaż
                              chodzą na mityngi ludzie tacy jak ten opisany przez Addiego - to jednak komuś
                              pomagają.

No, ćwierćpijakom zapewne nie, ale prawdziwym alkoholikom - tak.
                              :-)
                              • aaugustw Re: Fajni ludzie 26.08.10, 16:00
                                e4ska napisała:
                                > ... jednak najbardziej opłacalne jest AA. I chociaż chodzą na
                                mityngi ludzie tacy jak ten opisany przez Addiego - to jednak komuś
                                > pomagają.
                                > No, ćwierćpijakom zapewne nie, ale prawdziwym alkoholikom - tak.
                                > :-)
                                ______________________________________________________.
                                Ten uniwersalny Program pomaga wszystkim, ktorzy tylko
                                zechcieli kroczyc podlug niego przez zycie...!
                                "Jaki szedl, takiego spotkal"...
                                A... ;-)
                    • pierzchnia Re: Fajni ludzie 24.08.10, 15:55
                      Niektórym się wydaje, że wystarczy wziąć kamerę i reszta przyjdzie sama, ale tak naprawdę /oprócz dobrego warsztatu/ trzeba mieć jeszcze dużo szczęścia.
                      Mnie się ten film bardzo podoba - ma ducha.
                      .
              • e4ska Re: dziwne uczucie 26.08.10, 12:22
                Do sprzatania rzygowin sie nie nadaje - mam za delikatne powonienie - do tego
                celu słuza kobiety pokroju eski

E tam. Nadajesz się, bo osoby z delikatnym powonieniem nie mogłyby działać w
                twojej profesji. Ja nie jestem w stanie patrzeć na wrzody pijackie, a ty musisz,
                bo takie zawody...

Poza tym - jako psychologia (głębi)rzecze - malutki człowieczek robi kupki po
                to, aby zadowolić mamusię i znienawidzić tatusia. No więc nie dziw się, że
                słuchając fachowca od uzależnień, Freudem gadającego, z miejsca rozpoznałam, że
                to całe leczenie oparte jest na idiotycznych mrzonkach.

Za osoby pokroju Eski nie będę się gniewać, ponieważ są to osoby bardzo dobrego
                pokroju.
                :-)
          • elfkabezhaltera Szkoda pieniędzy ... 24.08.10, 14:40
            e4ska napisała:
            > Szkoda państwowej kasy na super "leczenie".

Zważywszy na mój wkład do budżetu, w postaci podatków zawartych w alkoholu, to
            uważam, że w pełni opłaciłem swoja terapię ...

Produkcja litra spirytusu to około 1,5 złotego. Ile kosztuje pół litra wódki -
            nie wiem. Ale zakładam, że (koszt butelki, transport, reklama, marża, itp.)
            tochę więcej niż dwa, trzy złote za butelkę ...
            • elfkabezhaltera z innego forum 24.08.10, 14:47
              wyprodukowanie 1 ltr 100 % alkoholu zamyka się w ok.2,5 zł - 3,0 zł ( zależy od
              jakości i surowca )Z 1 ltr 100 % alk. masz 5 butelek wódki czyli za 0,60 zł (
              alkoholu ) w jednej butelce .Koszt produkcji wódki ( butelka , etykieta itd
              )max.zamyka się w 3,0 zł , do tego dochodzi akcyza (49,60 za 1 ltr 100%)to na 1
              butelkę wychodzi 9,92 zł i do tego vat 22% . Sumujemy wszystko razem ~ 3,0 +
              9.92 akcyza = 12,92 zł + 22 % vat
              • e4ska Re: z innego forum 26.08.10, 11:49
                Jeżeli już państwo zarabia na alkoholu - oczywiste - to czemu ma głupio
                zarobione grosiki wydawać? Zwłaszcza wtedy, gdy pijak pije płyny wódkopodobne,
                po dwa złote flaszeczka - jako stwierdził lekarz pogotowia, wezwany przeze mnie
                do jednego pijaka. Ale to było parę lat temu, więc cena mogla się zmienić.

Twoje rozumowanie, Elfka, powinno biec innym tropem:
                Żeby skorzystać z darmowego leczenia, pijak obowiązany jest przedstawić dowód
                zakupu alkoholi z państwowego sklepiku. Kwitów z meliny nie uznaje się!

Co zaś wyrabiają instytucje leczące pijaków?
                One nie wyrabiają się, one rwą bezczelnie.

Ileż to ludzi zatrudnia taka, nie przymierzając, PARPA. Ani chybi ma jakichś
                dyrektorów i sekretarki, lokale zajmuje, ogrzewa te lokale państwo. Itd. Za prąd
                płaci, do ZUSu podatek okrutny.

Komuś tam było mało - więc wpadł na pomysł badań środowiskowych. Będą owe
                badania trwać kilka lat - byle do renty!
                wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8296171,Alkoholowe_trendy__pijane_dzieci__pijane_dziewczyny.html
                Grosiki, które mogłyby wspomóc alkoholików, gdyby te grosiki skierowano do firm
                farmaceutycznych - grzęzną w bagnie rozmaitych instytucji pseudospołecznych.

Tak się zastanawiam: po co państwo ma zamiar wydawać pieniądze na badania
                potwierdzające coś, co widać nieuzbrojonym okiem.
                ???????

Naszym patriotycznym obowiązkiem jest pić. Na umór - byle z państwowego źródełka.

;-)
                • pierzchnia Z oszczędności... 26.08.10, 15:13
                  Teraz można i legalnie ćpać - bo warszawka potrzebuje forsy na podwyżki i przeróżne gratyfikacje.
                • elfkabezhaltera Byle z akcyzą 26.08.10, 18:54
                  Zanim alkoholik dojdzie do etapu alkoholi niespożywczych, to wyda sporo na legalny.
                  • aaugustw Re: Byle z akcyzą 26.08.10, 19:15
                    elfkabezhaltera napisała:
                    > Zanim alkoholik dojdzie do etapu alkoholi
                    niespożywczych, to wyda sporo na legalny.
                    ________________________________________.
                    Co znaczy; "niespożywczy"...?
                    Oprocz smoły pogazowej wszystko jest spozywcze...!
                    A...
    • rushmoore Re: dziwne uczucie 31.08.10, 22:23
      beka.smiechu-w.sali.obok napisała:

> kiedys dawno temu przyszedl na mityng AA na ktorym tez
      bylem "nowy", facet ok.
      > 50, zdolowany, mowil ze chce przestac pic itp, ja potem przestalem
      tam
      > chodzic, on widac tez bo widzialem go wczoraj, w sklepie z
      kebabami, nawalony
      > jak armata, nie poznal mnie nawet, a moze nie skojarzyl, dziwne
      uczucie.

i??
      • aaugustw Re: dziwne uczucie 01.09.10, 09:27
        rushmoore napisał:

> beka.smiechu-w.sali.obok napisała:
        > kiedys dawno temu przyszedl na mityng AA na ktorym tez
        > bylem "nowy", facet ok. 50, zdolowany, mowil ze chce przestac pic
        itp...
        > ... widzialem go wczoraj, w sklepie z kebabami, nawalony
        > jak armata, nie poznal mnie nawet, a moze nie skojarzyl, dziwne
        > uczucie.
        - - - - - - - - - - - - - - -
        > i??
        ______________________________________________.
        Mysle, ze "beka" chcial nam tu przekazac to, ze kazdy
        pijak (taki jak i on) i kazdy chory alkoholik (taki jak tamten)
        pragna zaprzestac picia alkoholu, ale nie wszystkim dany
        jest ten dar, co widac po nich obydwu...!
        A...
        • wolfigen Re: dziwne uczucie 03.09.10, 10:20
          dziwne uczucie?..............po pierogach, lub bigosie. specyficzna lekkość w okolicach duszy
          • aaugustw Re: dziwne uczucie 04.09.10, 16:59
            wolfigen napisał:
            > dziwne uczucie?..............po pierogach, lub bigosie. specyficzna lekkość w okolicach duszy
            _______________________________________.
            Gdybys jadal inna potrawe, mialbys lekkosc nie tylko lekkosc w sasiedztwie duszy,
            ale takze w niej i w seru... - Zmien rodzaj stolowania sie, a przekonasz sie...!
            A...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka