Dodaj do ulubionych

O!!! o pływaniu

20.05.11, 10:11
Przenoszę ten temat do nowego wątku, jako że przypuszczam iż nie tylko mnie zainteresuje, a mimo iż poniekąd dotyczy wody- mógłby utonąć w wątku, w którym wypłynął:)

Re: O!!!
Autor: upsididit1 ☺ 20.05.11, 09:39
Dodaj do ulubionych Skasujcie
Odpowiedz cytując Odpowiedz
aaugustw napisał:

> e4ska napisała:
Nie mogę znaleźć lepszej wersji, ale niech będzie chociaż taka.
a href="www.youtube.com/watch?v=MgafofMfBFM" target="_blank" rel="nofollow">www.youtube.com/watch?v=MgafofMfBFM</a>
> > Smak kawy z wanilią... łagodna arabika... A potem - pływać w ciepłej wodzie, unosić się wbrew prawu ciążenia. Być rybą. Rybą w wodzie.
Ze wszystkich oszałamiaczy najbardziej lubię pływanie. Może nie ma ono sensu, ale - tak jak kawie - sens jest całkiem zbyteczny ;-)))
> ________________________________________.
> Piekne sa te migawki, az dusza sie cieszy...! ;-)
> (takze lubie plywanie...!)
> A...

To BARDZO ciekawe o czym piszecie, zauważyłam właśnie, że wszyscy znani mi alkoholicy uwielbiają pływać, może jak się kiedyś wezmę za porzucony doktorat to zbadam tą sprawę, może wspólnie wymyślimy tu coś, co dodatkowo pomagałoby nam samym i innym w osiągnięciu pełni zdrowia :)....
Obserwuj wątek
    • b.u.r.a.t.i.n.o Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 11:22
      upsididit1 napisała:

> To BARDZO ciekawe o czym piszecie, zauważyłam właśnie, że wszyscy znani mi a
      > lkoholicy uwielbiają pływać, może jak się kiedyś wezmę za porzucony doktorat to
      > zbadam tą sprawę, może wspólnie wymyślimy tu coś, co dodatkowo pomagałoby nam
      > samym i innym w osiągnięciu pełni zdrowia :)....

---------------------------------------------------------------------------------------
      Wodne Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe poinformowało w ubiegłym roku, że aż w 70% przypadków utonięć dochodzi do nich pod wpływem alkoholu.
      Czyli alkohol i woda to popularna ale zarazem niebezpieszna kombinacja. ;-)

Jeśli o mnie osobiście chodzi, to z rozrywek wodnych, największy relaks sprawia mi snorkeling.
      Powiedzmy, coś w tym rodzaju:
      into the blue
      :-)

• upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 13:36
        b.u.r.a.t.i.n.o napisał:

> upsididit1 napisała:
        > --------
        > Wodne Ochotnicze Pogotowie Ratunkowe poinformowało w ubiegłym roku, że aż w 70%
        > przypadków utonięć dochodzi do nich pod wpływem alkoholu.
        > Czyli alkohol i woda to popularna ale zarazem niebezpieszna kombinacja. ;-)
        >
        > Jeśli o mnie osobiście chodzi, to z rozrywek wodnych, największy relaks sprawia
        > mi snorkeling.
        > Powiedzmy, coś w tym rodzaju:
        > into the blue
        > :-)
        >
        :))) czyli teoria, mimo że robisz sobie żarty, się potwierdza, idąc dalej dojdę może do wniosku, że nie w genetyce można szukać odpowiedzi, dlaczego jedni się uzależniają a inni nie - ale w jakimś zaburzeniu w okresie życia płodowego (stąd późniejszy przymus obcowania z płynem: na zewnątrz i od wewnątrz;)))
        • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:38
          upsididit1 napisała:
          > ... teoria, mimo że robisz sobie żarty, się potwierdza, idąc dalej dojdę
          > może do wniosku, że nie w genetyce można szukać odpowiedzi, dlaczego jedni się
          > uzależniają a inni nie - ale w jakimś zaburzeniu w okresie życia płodowego (st
          > ąd późniejszy przymus obcowania z płynem: na zewnątrz i od wewnątrz;)))
          ____________________________________________.
          To odkrycie zasluguje na nagrode Nobla, podobnie jak
          i ta praca na temat: Wplyw pelni ksiezyca na zycie seksualne u komarow...!
          A...
          • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 15:03
            aaugustw napisał:
            > To odkrycie zasluguje na nagrode Nobla, podobnie jak
            > i ta praca na temat: Wplyw pelni ksiezyca na zycie seksualne u komarow...!
            > A...
            Też uważam, że zasługuje, a odbierając owego Nobla nie omieszkam oznajmić światu, iż byłeś moją inspiracją do prac badawczych :))....
            • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 15:06
              upsididit1 napisała:
              > Też uważam, że zasługuje, a odbierając owego Nobla nie omieszkam oznajmić świat
              > u, iż byłeś moją inspiracją do prac badawczych :))....
              __________________________________.
              Na milosc Boska, nie kompromituj mnie...!
              A...
              • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:10
                aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                Też uważam, że zasługuje, a odbierając owego Nobla nie omieszkam oznajmić światu, iż byłeś moją inspiracją do prac badawczych :))...
                _________________________________.
                > Na milosc Boska, nie kompromituj mnie...!
                > A...

Gdzieżbym śmiała wychodzić przed szereg ;)...
                • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:16
                  upsididit1 napisała:
                  > Gdzieżbym śmiała wychodzić przed szereg ;)...
                  _____________________________________.
                  Rozsadna decyzja...! ;-)
                  Za niedlugo jade na Mityng AA, aby dojsc do
                  siebie po tych ostatnich tu knajpianych dyskusjach...!
                  A... ;-)
                  • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:33
                    aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                    > > Gdzieżbym śmiała wychodzić przed szereg ;)...

---------------------------------------------------------------
                    Na tym polu Auguście jesteś No.1 i nawet nie ma co startować w zawodach ;(.

> Za niedlugo jade na Mityng AA, aby dojsc do
                    > siebie po tych ostatnich tu knajpianych dyskusjach...!
                    > A... ;-)
                    ----------------------------------------------------------------------------
                    Domyślam się. Konieczność ucieczki z pola walki u tak wytrawnego "wykańczacza" oponentów musiała wywołać traumę ;))
                    Jedź więc, zregeneruj się, będę czekać :)).....

• aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:45
                      upsididit1 napisała:
                      > Na tym polu Auguście jesteś No.1 i nawet nie ma co startować w zawodach ;(.
                      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                      Nie uwierzysz; ja jestem tyko zwyklym trzezwym alkoholikiem w tej wspolnocie...!
                      (w tej wspolnocie nigdy nie bylo nr. 1. Nawet Bill byl tylko wspolzalozycielem AA).
                      ___________________________.
                      upsididit1 napisała dalej:
                      > Domyślam się. Konieczność ucieczki z pola walki u tak wytrawnego "wykańczacza"
                      > oponentów musiała wywołać traumę ;))
                      > Jedź więc, zregeneruj się, będę czekać :)).....
                      - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                      ;-) Mowia: Babie nawet diabel nie poradzi... - I tak bym sie tu czul taki
                      zagubiony, gdyby nie to, ze mam do pomocy "moj" duchowy Program,
                      ktorego moc jest wieksza od alkoholu i jeszcze z zadnym Diablem nie
                      przegrala...! ;-)
                      Czekaj cierpliwie... - Przylece na skrzydlach...! ;-)
                      A...
                      • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:55
                        aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                        > > Na tym polu Auguście jesteś No.1 i nawet nie ma co startować w zawodach ;
                        > (.
                        > - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        > Nie uwierzysz; ja jestem tyko zwyklym trzezwym alkoholikiem w tej wspolnocie...
                        > !
                        > (w tej wspolnocie nigdy nie bylo nr. 1. Nawet Bill byl tylko wspolzalozycielem
                        > AA).
                        -------------------------------------------------------------------------
                        mam mgliste wrażenie;), że nie o tych samych polach mówimy

> upsididit1 napisała dalej:
                        > > Domyślam się. Konieczność ucieczki z pola walki u tak wytrawnego "wykańcz
                        > acza"
                        > > oponentów musiała wywołać traumę ;))
                        > > Jedź więc, zregeneruj się, będę czekać :)).....
                        > - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                        > ;-) Mowia: Babie nawet diabel nie poradzi... - I tak bym sie tu czul taki
                        > zagubiony, gdyby nie to, ze mam do pomocy "moj" duchowy Program,
                        > ktorego moc jest wieksza od alkoholu i jeszcze z zadnym Diablem nie
                        > przegrala...! ;-)
                        > Czekaj cierpliwie... - Przylece na skrzydlach...! ;-)
                        > A...
                        ------------------------------------------------------------
                        o, znam wielu Diabłów i pomniejsze demony, z którymi Program miał i ma kłopoty, ale jak ktoś Ci dał skrzydła toż nie godzi się je podcinać ;), czekam
        • b.u.r.a.t.i.n.o Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 15:22
          upsididit1 napisała:

> :))) czyli teoria, mimo że robisz sobie żarty, się potwierdza, idąc dalej dojdę
          > może do wniosku, że nie w genetyce można szukać odpowiedzi, dlaczego jedni się
          > uzależniają a inni nie - ale w jakimś zaburzeniu w okresie życia płodowego (stąd późniejszy przymus obcowania z płynem: na zewnątrz i od wewnątrz;)))
          ---------------------------------------------------------------------------------------
          I robię sobie żarty i jednocześnie ich nie robię. ;-)
          Z dzieciństwa wyniosłem paniczny lęk przed głęboką wodą.
          Ten lęk nie pozwalał mi nauczyć się pływać, przez wiele lat.
          Takich lęków miałem więcej.
          To była bezpośrednia przyczyna podadnięcia w uzależnienie.
          Dopiero po wielu latach takiego uzależnionego życia zacząłem podejmować zmiany; odblokowywać się, przełamywać lęki, mówiąc językiem książki, którą teraz czytam; poszerzać świadomść. W efekcie wyszedłem z uzależnienia i moja świadomość jest obecnie zupełnie inna.
          Nie boję sie głębokiej wody. Przeciwnie - bardzo ją lubię. Dobrze pływam. Sprawia mi to ogromną satysfakcję. Pół roku po po tym gdy przestałem pić alkohol pojechałem z żoną na fantastyczne wakacje na Oceanie Indyjskim, gdzie snurklingowaliśmy na rafach koralowych - nawet podobnie to wyglądało jak na załączonym wczesniej klipie ;-)
          Wczasy te kosztowały dokładnie tyle ile nie wydałem rezygnując z odbycia terapi odwykowej w prywatnym ośrodku. :-)

Jeszcze o wpływie genetyki, życia płodowego:
          - moim zdaniem to niezwykle ważne kwestie.
          Proponuję, żebyś obejrzała ten film:
          Natura człowieka
          Namawiałbym Cię do obejrzenia całości, bo to ciekawy materiał do ewentualnej dyskusji.
          Ale przede wszytkim, jeśli obejrzysz rozdział traktujący o naturze człowieka (od 9-tej minuty filmu), to usłyszysz tam tezy dotyczące uzależnienia, które w dużej mierze podzielam.
          :-)
          • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:26
            b.u.r.a.t.i.n.o napisał:

> upsididit1 napisała:

> I robię sobie żarty i jednocześnie ich nie robię. ;-)
            To tak jak ja:). Ale - na szczęście są tu sami trzeźwi ludzie i umieją odróżniać jedno od drugiego ;)

> Z dzieciństwa wyniosłem paniczny lęk przed głęboką wodą.
            > Ten lęk nie pozwalał mi nauczyć się pływać, przez wiele lat.
            > Takich lęków miałem więcej.
            > To była bezpośrednia przyczyna podadnięcia w uzależnienie.
            > Dopiero po wielu latach takiego uzależnionego życia zacząłem podejmować zmiany;
            > odblokowywać się, przełamywać lęki, mówiąc językiem książki, którą teraz czyta
            > m; poszerzać świadomść. W efekcie wyszedłem z uzależnienia i moja świadomość j
            > est obecnie zupełnie inna.
            > Nie boję sie głębokiej wody. Przeciwnie - bardzo ją lubię. Dobrze pływam. Spraw
            > ia mi to ogromną satysfakcję. Pół roku po po tym gdy przestałem pić alkohol poj
            > echałem z żoną na fantastyczne wakacje na Oceanie Indyjskim, gdzie snurklingowa
            > liśmy na rafach koralowych - nawet podobnie to wyglądało jak na załączonym wcze
            > sniej klipie ;-)
            > Wczasy te kosztowały dokładnie tyle ile nie wydałem rezygnując z odbycia terapi
            > odwykowej w prywatnym ośrodku. :-)
            ---------------------------------------------
            super :), tak sobie myślę, że woda odciążając ciało odciąża i tą "schorowaną duszę" (wiem że brzmi to bardzo banalnie), dlatego trzeźwi już nałogowcy tak wiele relaksu i przyjemności w niej znajdują

> Jeszcze o wpływie genetyki, życia płodowego:
            > - moim zdaniem to niezwykle ważne kwestie.
            > Proponuję, żebyś obejrzała ten film:
            > Natura człowieka

> :-)
            ----------------------------------------------------
            dzięki :), film obejrzę po burzy (mam zakłócenia teraz, pisać się da ale film zrywa)
            • 2-lena Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 18:29
              Ja też skorzystam chętnie i pooglądam polecony film.
              Buratino, zazroszczę tych raf koralowych i nurkowania :) Coś pięknego...
              Jak będziesz miał kiedyś czas to chętnie poczytam opowieść o tym, jak Ci się udało lęki związane z wodą przełamać, bo ja niestety do tej pory mam te od dzieciństwa :-((
              właśnie takie:
              Buratino napisał:
              Z dzieciństwa wyniosłem paniczny lęk przed głęboką wodą.
              > > Ten lęk nie pozwalał mi nauczyć się pływać, przez wiele lat.

Jak to zrobiłeś, że się nauczyłeś?
              Może i dla mnie jest jeszcze szansa (póki co 3 (trójka) z przodu, czyli jeszcze nie skończyłam 40 lat ;-)

Upsi, nie pomogę Ci dziś w badaniach naukowych, bo muszę się pakować :-( Jutro wyjeżdżam w podróż. Ale sercem i duchem jestem z Tobą :-)
              (i umysłem ;-)) telepatycznie)
              • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 19:07
                2-lena napisała:
                >
                > Upsi, nie pomogę Ci dziś w badaniach naukowych, bo muszę się pakować :-( Jutro
                > wyjeżdżam w podróż. Ale sercem i duchem jestem z Tobą :-)
                > (i umysłem ;-)) telepatycznie)
                --------------------------------------------------------------------------------------
                Trudno, jakoś sobie poradzę ze zmutingowanym ;) sercem Augusta, kiedy się tu znowu pojawi, pozdrów Warszawę ode mnie :)
                • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 10:47
                  upsididit1 napisała (do leny):
                  > Trudno, jakoś sobie poradzę ze zmutingowanym ;) sercem Augusta, kiedy się tu zn
                  > owu pojawi...
                  ________________________________________.
                  Bezwzgledna egoistka... - Patrzy tylko na siebie...!
                  A o utuleniu mego serca nawet nie pomysli...!? :-(
                  A...
                  • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 13:58
                    aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała (do leny):
                    > > Trudno, jakoś sobie poradzę ze zmutingowanym ;) sercem Augusta, kiedy się
                    > tu zn
                    > > owu pojawi...
                    > ________________________________________.
                    > Bezwzgledna egoistka... - Patrzy tylko na siebie...!
                    > A o utuleniu mego serca nawet nie pomysli...!? :-(
                    > A...
                    Skoro tego pragniesz Auguście, postaram się :), w razie jednak jakby się misja nie powiodła, pomyśl że niewprawionej w elektryce, w dodatku z mokrymi stopami :), może być ciężko takie serce po napięciem utulić ;)
                    • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 16:00
                      upsididit1 napisała (do A...):
                      > Skoro tego pragniesz Auguście, postaram się :), w razie jednak jakby się misja
                      > nie powiodła, pomyśl że niewprawionej w elektryce, w dodatku z mokrymi stopami
                      > :), może być ciężko takie serce po napięciem utulić ;)
                      ____________________________________________.
                      Nie pisalem o amperach, lecz o cisnieniu atmosferycznym (pascal)...!
                      A...
                      • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 16:21
                        aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała (do A...):
                        > > Skoro tego pragniesz Auguście, postaram się :), w razie jednak jakby się
                        > misja
                        > > nie powiodła, pomyśl że niewprawionej w elektryce, w dodatku z mokrymi st
                        > opami
                        > > :), może być ciężko takie serce po napięciem utulić ;)
                        > ____________________________________________.
                        > Nie pisalem o amperach, lecz o cisnieniu atmosferycznym (pascal)...!
                        > A...

A ja nie pisałam o sercu Pierzchni, które zdaje się bić miarowo:), tylko o Twoim, Auguście
                        -Młoda Lekarka ;)
                        • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 17:10
                          upsididit1 napisała:
                          > A ja nie pisałam o sercu Pierzchni, które zdaje się bić miarowo:), tylko o Two
                          > im, Auguście
                          > -Młoda Lekarka ;)
                          _______________________________________________________.
                          Bylem na Mityngu, ale moge byc takze obadany...!
                          A... ;-)
                          tinypic.com/r/b5fcy9/7
                          • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 19:02
                            aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                            > > A ja nie pisałam o sercu Pierzchni, które zdaje się bić miarowo:), tylko
                            > o Two
                            > > im, Auguście
                            > > -Młoda Lekarka ;)
                            > _______________________________________________________.
                            > Bylem na Mityngu, ale moge byc takze obadany...!
                            > A... ;-)
                            > tinypic.com/r/b5fcy9/7

No widzę że pacjent przygotowany, dogłębną samokontrolę piersi zrobił na początek ;)
                            • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 19:37
                              upsididit1 napisała:
                              > No widzę że pacjent przygotowany, dogłębną samokontrolę piersi zrobił na początek ;)
                              ___________________________________________________________.
                              To nie wszystko... - Takie wyznanie swoich wad charakteru w otoczeniu
                              malej grupy ludzi oczyszcza... - Sprobuj...! ;-)
                              A...
                              • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 20:43
                                aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                                > > No widzę że pacjent przygotowany, dogłębną samokontrolę piersi zrobił na
                                > początek ;)
                                > ___________________________________________________________.
                                > To nie wszystko... - Takie wyznanie swoich wad charakteru w otoczeniu
                                > malej grupy ludzi oczyszcza... - Sprobuj...! ;-)
                                > A...
                                Wyznanie to nie wszystko Auguście:). Wady należy próbować zmieniać............-Spróbuj...!;)
                                • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 21:02
                                  upsididit1 napisała:
                                  > Wyznanie to nie wszystko Auguście:). Wady należy próbować zmieniać............-
                                  > Spróbuj...!;)
                                  _____________________________________________________.
                                  A prosilem, zebys przestala sie juz tutaj kompromitowac...! ;-)
                                  Po takiej wypowiedzi od razu widac, ze obcy jest tobie proces rozwoju osobistego...
                                  Poza tym; z kims chcialabys te swoje wady zmieniac... - Z sama soba...!?
                                  Samemu to takze mozna, ale narobic w majtki...! ;-)
                                  A...
                                  • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 22:23
                                    aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                                    > > Wyznanie to nie wszystko Auguście:). Wady należy próbować zmieniać.......
                                    > .....-
                                    > > Spróbuj...!;)
                                    > _____________________________________________________.
                                    > A prosilem, zebys przestala sie juz tutaj kompromitowac...! ;-)

-----------------------------------------------------------
                                    prosić się zawsze można ;)

> Poza tym; z kims chcialabys te swoje wady zmieniac... - Z sama soba...!?
                                    mówiliśmy o TWOICH wadach :)

> Samemu to takze mozna, ale narobic w majtki...! ;-)
                                    > A...
                                    oszczędź nam proszę zbyt drastycznych elementów swojej biografii ;)
                                    • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 22:35
                                      upsididit1 napisała:
                                      > oszczędź nam proszę zbyt drastycznych elementów swojej biografii ;)
                                      ________________________________________________________.
                                      Gdyby upsi miala odpowiadac, napisalaby; "Pro publico bono"...! ;-)
                                      A...
              • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 10:46
                2-lena napisała:
                > Upsi, nie pomogę Ci dziś w badaniach naukowych, bo muszę się pakować :-( Jutro
                > wyjeżdżam w podróż. Ale sercem i duchem jestem z Tobą :-)
                > (i umysłem ;-)) telepatycznie)
                _____________________________________________.
                Od kiedy telepatia to komunikacja umyslem... - lena...!?
                "Tele" = daleki, "patheia" = uczucie...!
                A...
                • pierzchnia Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 19:26
                  aaugustw napisał:

d kiedy telepatia to komunikacja umyslem... - lena...!?
                  > "Tele" = daleki, "patheia" = uczucie...!
                  > A...

A zatem musi istnieć ścieżka uczuciowa, po której popłyną sygnały.
                  Najlepiej działa między kochankami.
                  • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 19:35
                    pierzchnia napisał:
                    > A zatem musi istnieć ścieżka uczuciowa, po której popłyną sygnały.
                    > Najlepiej działa między kochankami.
                    ______________________.
                    Masz na mysli antene...(!?) :-o
                    A...
      • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:33
        b.u.r.a.t.i.n.o napisał:
        > Jeśli o mnie osobiście chodzi, to z rozrywek wodnych, największy relaks sprawia
        > mi snorkeling. Powiedzmy, coś w tym rodzaju:
        > into the blue
        ____________________________________________________________.
        Hm, ile takich filmikow ogladasz dziennie, dopoki sie zrelaksujesz...!?.
        A...
    • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 11:50
      upsididit1 napisała:
      > ... To BARDZO ciekawe o czym piszecie, zauważyłam właśnie, że wszyscy znani mi a
      > lkoholicy uwielbiają pływać, może jak się kiedyś wezmę za porzucony doktorat to
      > zbadam tą sprawę, może wspólnie wymyślimy tu coś, co dodatkowo pomagałoby nam
      > samym i innym w osiągnięciu pełni zdrowia :)....
      _____________________________________________________.
      To bardzo proste, wystarczy poznac siebie i swoje mozliwosci...!
      A...
      • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 13:28
        aaugustw napisał:

> To bardzo proste, wystarczy poznac siebie i swoje mozliwosci...!
        > A...

No dobrze, że się przeniosłeś do tego wątku, dzięki:), nie napisałeś mi jednak CO wg. Ciebie jest takie proste...
        • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 13:50
          Aha, jednak odpowiedziałeś, tylko w innym wątku, więc przerzucam tu:
          Autor: aaugustw 20.05.11, 12:00
          Dodaj do ulubionych Skasujcie
          Odpowiedz cytując Odpowiedz
          upsididit1 napisała:
          > CO jest Twoim zdaniem bardzo proste?
          _________________________________.
          Mowilem o sobie... - Ty musialabys najpierw chciec poznac siebie,
          na razie spisz razem z lena, jak mowi del Mello... - Wiekszosc
          ludzi sie rodzi, chodzi do szkoly, potem do pracy, wychodza za maz,
          rodza dzieci i dalej spia...! :-(
          Rozpocznijcie od zadania sobie pytania:
          Kim jestem...!? Co potrafie...!? Gdzie jest moja mocna strona...!? (np. gotowanie...!), itd...
          A...
          Auguście,
          1. NIE odpowiedziałeś mi jednak na pytanie CO twoim zdaniem jest bardzo proste
          2. Auguście, od takich podstawowych pytań muszą zaczynać osoby, które nigdy wcześniej ich sobie nie zadawały. Wiem, że sugerując tą drogę chcesz dobrze, ale ...( i tu, na prawdę mocno się zadumała, nie wiedząc jak delikatnie sprawę ująć:)........nie tędy droga. (Napisała, w zasadzie zadowolona z siebie, że jakoś wybrnęła ze sprawy;), jednak ze świadomością iż niczego nie wyjaśniła. Może zwalę dalszy ciąg odpowiedzi na Lenę, pomyślała jeszcze :)), albo kto inny mnie w tym katowskim obowiązku wyręczy...)
          • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:45
            upsididit1 napisała:
            > Auguście,
            > 1. NIE odpowiedziałeś mi jednak na pytanie CO twoim zdaniem jest bardzo proste
            > 2. Auguście, od takich podstawowych pytań muszą zaczynać osoby, które nigdy wcz
            > eśniej ich sobie nie zadawały. Wiem, że sugerując tą drogę chcesz dobrze, ale .
            > ..( i tu, na prawdę mocno się zadumała, nie wiedząc jak delikatnie sprawę ująć:
            > )........nie tędy droga. (Napisała, w zasadzie zadowolona z siebie, że jakoś wy
            > brnęła ze sprawy;), jednak ze świadomością iż niczego nie wyjaśniła. Może zwalę
            > dalszy ciąg odpowiedzi na Lenę, pomyślała jeszcze :)), albo kto inny mnie w ty
            > m katowskim obowiązku wyręczy...)
            ______________________________________________________________________.
            Ad 1. - Prosty jest kazdy duchowy Program... - Skomplikowani sa ludzie uzaleznieni...!
            Ad 2. - Ty wiec jestes jedna z tych wielu, ktore nigdy nie zadaly sobie tych pytan,
            inaczej nie szukalabys kijka do podpierania...
            A...
            • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 15:08
              aaugustw napisał:

> Ad 1. - Prosty jest kazdy duchowy Program... - Skomplikowani sa ludzie uzalezni
              > eni...!
              > Ad 2. - Ty wiec jestes jedna z tych wielu, ktore nigdy nie zadaly sobie tych py
              > tan,
              > inaczej nie szukalabys kijka do podpierania...
              > A...

1. w pytaniu była mowa o czym innym
              2. stara jestem, bez kija ani rusz ;) ale- dzień w którym jakoś pochopnie (;)!) mnie nie zaszufladkujesz uznałabym za stracony ;)- więc mimo podeszłego wieku- czuję się już dziś spełniona :)....
              • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 15:15
                upsididit1 napisała:
                > 1. w pytaniu była mowa o czym innym...
                _______________________________________________________.
                Acha... - Pozwol mi wiec zgadywac... - Na pewno chodzilo Tobie o:
                Mickiewicza...! - Poeta jako taki, a jak nie taki, to jaki i dlaczego...!? :-§
                A...
                • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:13
                  aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                  > > 1. w pytaniu była mowa o czym innym...
                  > _______________________________________________________.
                  > Acha... - Pozwol mi wiec zgadywac... - Na pewno chodzilo Tobie o:
                  > Mickiewicza...! - Poeta jako taki, a jak nie taki, to jaki i dlaczego...!? :-§
                  > A...
                  Guciu, wykręcasz się niczym skarpeta w pralce Frania ;) a dobrze wiesz, o co mi chodzi
                  • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:20
                    upsididit1 napisała:
                    > Guciu, wykręcasz się niczym skarpeta w pralce Frania ;) a dobrze wiesz, o co mi chodzi
                    _______________________.
                    Przypomnij, zapomnialem...! :-(
                    A...
                    • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 17:46
                      aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                      > > Guciu, wykręcasz się niczym skarpeta w pralce Frania ;) a dobrze wiesz, o
                      > co mi chodzi
                      > _______________________.
                      > Przypomnij, zapomnialem...! :-(
                      > A...

Takie są skutki zbyt długich wykrętów ;), dobra tym razem Ci daruję, poczekam aż wrócisz lekki jak welwet ;)
                      • pierzchnia Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 23:22
                        Mam bardzo niskie tętno spoczynkowe i dość często, podczas pływania, zasypiam.
                        Najgorszy jest moment przebudzenia - na środku jeziora.
                        • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 10:40
                          pierzchnia napisał:
                          > Mam bardzo niskie tętno spoczynkowe i dość często, podczas pływania, zasypiam.
                          > Najgorszy jest moment przebudzenia - na środku jeziora.
                          ______________________.
                          Na jakiej glebokosci...(!?) ;-)
                          A...
                          Ps. (im nizej, tym wieksze Atm)! ;-)
                          • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 14:01
                            aaugustw napisał:

> pierzchnia napisał:
                            > > Mam bardzo niskie tętno spoczynkowe i dość często, podczas pływania, zasy
                            > piam.
                            > > Najgorszy jest moment przebudzenia - na środku jeziora.
                            > ______________________.
                            > Na jakiej glebokosci...(!?) ;-)
                            > A...
                            > Ps. (im nizej, tym wieksze Atm)! ;-)

..........taaa, a potem budzi się taki gwałtownie i choroba kesonowa gotowa;)
                            • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 14:06
                              nie to, żebym miała na myśli te gazy, którymi Pierzchnia raczył nas ostatnio :)))
                          • pierzchnia Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 15:23
                            aaugustw napisał:

> Na jakiej glebokosci...(!?) ;-)
                            > A...
                            > Ps. (im nizej, tym wieksze Atm)! ;-)

Ja pływam, w kapoku.

• upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 16:23
                              pierzchnia napisał:

> aaugustw napisał:
                              >
                              > > Na jakiej glebokosci...(!?) ;-)
                              > > A...
                              > > Ps. (im nizej, tym wieksze Atm)! ;-)
                              >
                              > Ja pływam, w kapoku.
                              >
                              :) Rozsądnie!
                              • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 16:26
                                upsididit1 napisała:

> > Ja pływam, w kapoku.
                                - - - - - - - - - - - - - - - -
                                > :) Rozsądnie!
                                ____________.
                                Ja w wodzie...!
                                A...
                                • pierzchnia Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 16:42
                                  aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                                  >
                                  > > > Ja pływam, w kapoku.
                                  > - - - - - - - - - - - - - - - -
                                  > > :) Rozsądnie!
                                  > ____________.
                                  > Ja w wodzie...!
                                  > A...

To nie jest bezpieczne.
                                  • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 17:15
                                    pierzchnia napisał:

> > > > Ja pływam, w kapoku.
                                    - - - - - - - - - - - - - - - -
                                    > > > :) Rozsądnie!
                                    ____________.
                                    Ja w wodzie...!
                                    ============
                                    > To nie jest bezpieczne.
                                    Wiem, staram sie trzymac nad...!
                                    A...
                                    • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 22:27
                                      aaugustw napisał:

> pierzchnia napisał:
                                      >
                                      > > > > > Ja pływam, w kapoku.
                                      > > > > :) Rozsądnie!
                                      > ____________.
                                      > Ja w wodzie...!
                                      > ============
                                      > > To nie jest bezpieczne.
                                      > ___________________________.
                                      > Wiem, staram sie trzymac nad...!
                                      > A...

Nawet ponad wodę musi się wywyższać, ehhh ;)
                                      • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 22:40
                                        upsididit1 napisała:
                                        > > ============
                                        > > > To nie jest bezpieczne.
                                        > > ___________________________.
                                        > > Wiem, staram sie trzymac nad...!
                                        > > A...
                                        >
                                        > Nawet ponad wodę musi się wyw
                                        > yższać
                                        , ehhh ;)
                                        ====================================.
                                        To juz ty wymyslilas... - Nie mowilem, ze ponad wode...!
                                        A...
                                        Ps. Zgodzilbym sie, gdybys napisala: Ponad wóde...!
                                • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 17:01
                                  aaugustw napisał:

> upsididit1 napisała:
                                  >
                                  > > > Ja pływam, w kapoku.
                                  > > :) Rozsądnie!
                                  > ____________.
                                  > Ja w wodzie...!
                                  > A...

A szkoda, pewne (powiedzmy tak;) rodzaje kapoków bardzo ułatwiają nawigowanie płynącym na sucho ;))...
                                  • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 21.05.11, 17:13
                                    upsididit1 napisała:

> aaugustw napisał:
                                    >
                                    > > upsididit1 napisała:
                                    > >
                                    > > > > Ja pływam, w kapoku.
                                    > > - - - - - - - - - - - - - - - -
                                    > > > :) Rozsądnie!
                                    > > ____________.
                                    > > Ja w wodzie...!
                                    > > A...
                                    >
                                    > A szkoda, pewne (powiedzmy tak;) rodzaje kapoków bardzo ułatwiają nawigowanie p
                                    > łynącym na sucho ;))...
                                    ____________________________________.
                                    Podsluchalem w aptece, ze one tez pekaja...! :-(
                                    A dziadek stojacy za tym mlodzianem dodal:
                                    I spadaja... :-(
                                    A... ;-)
        • pierzchnia Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 13:54
          Wszyscy tzw. alkoholicy zawierają się, w zodiakalnym żywiole wodnym - ryb, wodnika, raka...
          Pływali, pływają i będą pływać bo taka jest po prostu ich natura.
          Pozostali to drobnopijoczki.
          • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:00
            pierzchnia napisał:

> Wszyscy tzw. alkoholicy zawierają się, w zodiakalnym żywiole wodnym - ryb, wodn
            > ika, raka...
            > Pływali, pływają i będą pływać bo taka jest po prostu ich natura.
            > Pozostali to drobnopijoczki.

No z tym się nie zgodzę, znam 100% alkoholików spod innych znaków.
            • pierzchnia Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:07
              Wielu ludzi nie zna dokładnej daty swego urodzenia.
              Później mamy - wylęknione lwy i koziorożce, co po jednym piwie idą spać.
              • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:21
                Znowu się nie zgadzam :), większość ludzi jednak zna datę swojego urodzenia :), przynajmniej większość Europejczyków (i na tym się zatrzymajmy na razie plis:).
                A lwy i kozice nie są lękliwe o nie, z tym stanowczo się nie zgodzę :))..
                • pierzchnia Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:27
                  A Ten spod jakiego jest znaku?
            • aaugustw Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:47
              upsididit1 napisała:
              > No z tym się nie zgodzę, znam 100% alkoholików spod innych znaków.
              _____________________.
              Tylu nas nawet nie ma...! :-?
              A...
              • upsididit1 Re: O!!! o pływaniu 20.05.11, 14:56
                aaugustw napisał:

> Tylu nas nawet nie ma...! :-?
                > A...
                100%-OWYCH, nie udawaj greka ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka