dodajpozytyw 19.01.12, 23:01 Jestem uzależniona od smażonych ziemniaków na głębokim oleju, co mam robić? www.dodajpozytyw.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pierzchnia Re: Kartofle 19.01.12, 23:24 Nic nie rób! - najszybciej usmażymy ziemniaki ugotowane w mundurkach (kroimy je na równej grubości plastry) i dobrze schłodzone, bo wtedy ładnie się zarumienią - - jeśli smażymy surowe, trzeba je pokroić jak najcieniej - jeśli chcemy aby były rumiane i chrupiące tłuszcz do ich smażenia trzeba mocno podgrzać, najlepiej smażyć na oleju - plasterki ziemniaków odwracamy dopiero jak się mocno przyrumienią, bo wtedy nie przywierają do patelni - cebulę i boczek dodawane do ziemniaków podsmażamy osobno Odpowiedz Link Zgłoś
rauchen Re: Kartofle 19.01.12, 23:57 najlepiej jeszcze dodac dwie lyzki Rapaholinu C, polac dwoma szklankami Maloxu i przyozdobic Motylium. I popic mieta. mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
dodajpozytyw Re: Kartofle 19.01.12, 23:43 Bardzo dziękuje za wyczerpującą i merytoryczną wypowiedź na temat uzależnienia od pyrów. Ale, tak naprawdę liczę, że głos zabierze specjalista od uzależnień wszelakich Andalus Odpowiedz Link Zgłoś
andalus Re: Kartofle 20.01.12, 19:25 nastąpiłam ci na odcisk, bo obnażam twoją reklamę i jej płytkość,. Tekst o kartoflu jest ok, cos innego niż ten słodki bełkot Odpowiedz Link Zgłoś