11.04.12, 20:05
Piję. Nie na umór. chociaż czasami tak. Zazwyczaj systematycznie. Po trochu. Codziennie. Albo prawie codziennie. W celu... bez celu, bo jestem alkoholiczką (testy internetowe tak wykazały - stadium chroniczne). Picie zmusza mnie do rezygnacji z wielu rzeczy. Robiłabym je, gdyby nie picie. Miałam pasje. Już ich nie mam. Alkohol stanął na pierwszym miejscu. Wiem, że to do bani (kolokwialnie mówiąc). Szukam wyjścia. Potrzebuję pomocy.
Obserwuj wątek
    • aaugustw Re: piję 11.04.12, 20:22
      hydrytacja napisała:
      > Piję...
      > ... Szukam wyjścia. Potrzebuję pomocy.
      __________________________________.
      Idz do zwyciezcow... - Do AA (Anonomowi Alkoholicy).
      Oni Ci pomoga...!
      A...
      • hydrytacja Re: piję 11.04.12, 20:51
        Idź... łatwo powiedzieć. Od czego zacząć?
        Iść w tym stanie? Upojenia? Chociaż niekoniecznie upicia? Czy przestać? Na ile?
        • 7zahir Od czego zacząć? 11.04.12, 21:03
          Jeżeli naprawdę chcesz przestać pić
          dobrze by było,
          żebyś najpierw poddała się odtruciu - tzw detoksowi.
          Polega to na wypłukaniu z organizmu alkoholu i jego toksycznych produktów przemiany materii.
          Najlepiej, żebyś się w tym celu zgłosiła do najbliższej Poradni leczenia uzaleznień:
          www.psychologia.edu.pl/pomoc-psychologiczna.html
          a potem
          forum.gazeta.pl/forum/w,176,87093412,87108052,Re_od_dzis_nie_pije_.html
          • hydrytacja Re: Od czego zacząć? 11.04.12, 21:11
            Na czym polega detoks? Czy jest konieczny? Jak się jemu podać?
            • 7zahir Re: Od czego zacząć? 11.04.12, 21:22
              Detoks polega na podawaniu choremu dożylnych kroplówek , które rozcieńczaja w krwi alkohol i jego toksyczne produkty przemiany materii co przyspiesza ich wydalanie z organizmu.
              Możesz poprosić o to w każdym szpitalu .

Czy jest konieczny?
              Na pewno ułatwia przerwanie ciągu picia przez kolejne dni.

Możesz też sama spróbować przestać pić stosują program 24 godzin.
              Tzn postaraj się mówić sobie " dzisiaj nie piję".
              Nie od jutra czy od niedzieli, czy od 1-go następnego miesiąca tylko dzisiaj.
              I tak codziennie .
              Możesz też podzielic dobę na godziny i mówić sobie teraz nie piję
              i skoro wytrzymałam godzinę, to mogę wytrzymać te następną i tak do 24 godzin.

Poczytaj w linku, który co podałam co robić , zeby nie zacząć pić.
          • 7zahir Re: Od czego zacząć? 11.04.12, 21:13
            Poczytaj na ten temat w wątku HALT:
            forum.gazeta.pl/forum/w,176,83726447,83726447,HALT_.html
        • aaugustw Re: piję 11.04.12, 21:12
          hydrytacja napisała:
          > Idź... łatwo powiedzieć. Od czego zacząć?
          > Iść w tym stanie? Upojenia? Chociaż niekoniecznie upicia? Czy przestać? Na ile?
          ________________________________________________________________.
          Wiem, ze poczatek nie jest latwy... - Z wlasnego doswiadczenia wiem, ze smialo
          mozesz isc na Mityng AA z "odwaga", ale wtedy malo do Ciebie dotrze z tej Prawdy
          a poza tym na wiekszosci Mityngow osoba pod wplywem nie ma prawa glosu...
          Czyli: musialabys siedziec cicho i tylko sluchac...
          Sprobuj przestac, ale uwazaj bo jezeli przez dluzszy okres juz pijesz, to takie
          raptowne zaprzestanie moze spowodowac ze Towj organizm zacznie wariowac,
          domagajac sie wyrownania poziomu alkoholu we krwi... - Dlatego to co radzi
          Zahir jest bardzo ostrozne... - Wybierz sama...
          Odwagi Hydrytacjo... - Warto...!
          A...
          • zdzislaw50 Re: piję 11.04.12, 21:21
            A po detoxie , warto iść na terapie , która pozwoli Ci poznać chorobę i podpowie jak sobie z nią radzić. W każdym powiatowym mieście jest poradnia uzależnień, idź tam i poproś o pomoc. Pozdrawiam i życzę wytrwałości :)
            • bananarama-live Racja 11.04.12, 21:25
              AA to kolejny krok.
    • bananarama-live Re: piję 11.04.12, 21:17
      Idź do ośrodka uzależnień . Tam się wszystkiego dowiesz. To pierwszy krok. Na forum przyjdzie odpowiednia pora.
    • hydrytacja Re: piję 11.04.12, 21:35
      detoks... brzmi okrutnie... czy dam radę bez niego? A później AA? Auguście, ja z połuudniowej Polski, więc namiary na Barcelonę niewiele mi dadzą...
      • 7zahir Re: piję 11.04.12, 21:38
        hydrytacja napisała:

> detoks... brzmi okrutnie... czy dam radę bez niego? A później AA? Auguście, ja
        > z połuudniowej Polski, więc namiary na Barcelonę niewiele mi dadzą...>

Namiary na mityngii AA w swojej okolicy znajdziesz w wątku HALT do którego podałam Ci linka.
        • 7zahir Poszukaj tu: 11.04.12, 21:40
          www.aa.org.pl/mityngi/index013.htm
      • aaugustw Re: piję 11.04.12, 22:23
        hydrytacja napisała:
        > ... Auguście, ja z połuudniowej Polski, więc namiary na Barcelonę niewiele mi dadzą...
        _______________________________________________.
        Nigdy nie wiadomo czy namiary na Barcelone cos dadza...(!?).
        Widzisz, mnie one sie przydaly... - Moglem pomoc komus innemu,
        a pomagajac innym pomagam sobie w utrzymaniu trzezwosci...
        Ja takze z poludniowej Polski...! (obecnie w D) ;-)
        A...
    • hydrytacja Re: piję 11.04.12, 21:49
      7 zahir, znalazłam miejsce i czas dla siebie. Pójdę. Auguście, pomyliłam wątki, chciałam za dużo na raz. I uprzedzam pytanie: nie, dzisiaj nie piję. Masz kogoś w Kielcach?
      • 7zahir Re: piję 11.04.12, 22:00
        hydrytacja napisała:

> 7 zahir, znalazłam miejsce i czas dla siebie. Pójdę. Auguście, pomyliłam wątki,
        > chciałam za dużo na raz. I uprzedzam pytanie: nie, dzisiaj nie piję. Masz kogo
        > ś w Kielcach?>

Tutaj znajdziesz przychodnie leczenia uzależnień polecane
        przez piszacych na forum.
        Fajnie , ze dzisiaj nie pijesz :-)
        Trzymam kciuki!
        • hydrytacja Re: piję 11.04.12, 22:05
          Ale gdzie konkretnie znajdę?
          • 7zahir Re: piję 11.04.12, 22:09
            :-)))
            Wybacz - tak bardzo chcę Ci pomóć , że z pospiechu nie wkleiłam linka - ot przypadłość uzależnionego umysłu - 9 lat temu, tak jak Ty szukałam pomocy :-)
            forum.gazeta.pl/forum/w,176,45870627,0,_Leczenie_uzaleznien_.html
          • aaugustw Re: piję 11.04.12, 22:15
            hydrytacja napisała:
            > Ale gdzie konkretnie znajdę?
            __________________________________________________.
            Bylem zablokowany przez idiote...
            Tu znajdziesz dla siebie Mityngi AA...
            www.aa.org.pl/mityngi/index012.htm
            Mieszkasz w pieknych okolicach. Od 11-13.maja w Sielpii (kieleckie)
            odbedzie sie Zlot AA i Swieto „Zdroju“... - Sugeruje tam pojechac...!
            A...
            Ps. Wybacz, ze te informacje o Barcelonie wstawilem takze i do Twojego watku,
            ale zalezalo mi na tym aby pomoc komus innemu, zanim idiota (tut. moderator)
            to skasuje i skaze innego m oze nawet na smierc...(!?)
      • boja55 Re: piję 11.04.12, 23:08
        hydrytacja napisała:

Masz kogo
        > ś w Kielcach?

Ja jestem z Kielc , pytaj a odpowiem.
        • hydratacja0 Re: piję 11.04.12, 23:36
          zahir, august - dziękuję
          boja - dokąd się udać? widziałam, że jest kilka miejsc "mitingowych", tak na prawdę w Kielcach to chyba dwa. Dokąd się udać??
          • boja55 Re: piję 12.04.12, 00:07
            hydratacja0 napisał(a):

> boja - dokąd się udać? widziałam, że jest kilka miejsc "mitingowych", tak na pr
            > awdę w Kielcach to chyba dwa. Dokąd się udać??

Podam Ci kilka namiarów
            Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy Oddział Detoksykacyjny tel.41 3641261
            Przychodnia Terapii Uzależnienia od Alkoholu i Współuzależnienia Kielce ul.Jagiellońska 72 tel.
            41 3457346 czynne od poniedziałku do piątku 8.00-20.00
            Mitingi AA w Kielcach są codziennie i tak jutro w tej Przychodni na Jagiellońskiej grupa AA Silnica o godz !7.30 , piątek też w tej przychodni grupa Grunwaldzka , sobota w Klubie Alkoholika Raj grupa Sobótka godz 17.30 , niedziela Sanktuarium Miłosierdzia Bożego ul Mieszka 1 grupa Wiktoria godz 19.00 , poniedziałek przychodnia Jagiellońska 72 o 17.00 , wtorek grupa Pierwszy Krok w Przychodni na Karczówkowskiej godz. 17.00 , środa u Kapucynów na Warszawskiej godz 17.00
            Jak masz teraz chęć to puść sygnał 664169034 to oddzwonię i porozmawiamy , jeszcze z godzinę nie będę spal.
            • hydratacja0 Re: piję 12.04.12, 17:30
              boja, dziękuję Ci bardzo za namiary. Wczoraj już poszłam spać. i jeśli mam być szczera, to bardzo nie lubię rozmawiać przez telefon... jakoś tak mam. Dziękuję jednak za propozycję. Dużo to dla mnie znaczy.
              • boja55 Re: piję 12.04.12, 19:04
                Masz już trochę informacji gdzie szukać pomocy , choć w Kielcach jest jeszcze kilka miejsc gdzie tę pomoc oferują.Teraz ruch jest po Twojej stronie.Wiem że to trudna decyzja , bo sam pamiętam swoje próby zaprzestania picia.Masz dwa wyjścia.Albo nic nie robić , pić dalej i szukać już nie swojego dna , tylko pogrążać się w mule.Możesz też udać się po pomoc i przestać pić. Ja po dwudziestu kilku latach picia wybrałem to drugie i była to najlepsza decyzja w moim życiu. Hydratacjo życie bez alkoholu jest piękne.
                • hydratacja0 Re: piję 12.04.12, 19:31
                  To jest potwornie trudna decyzja. Chcę jednak odzyskać moje dawne życie. Nie będzie takie samo. Ale... no właśnie.
                  • aaugustw Re: piję 13.04.12, 17:25
                    hydratacja0 napisał(a):
                    > To jest potwornie trudna decyzja. Chcę jednak odzyskać moje dawne życie. Nie bę
                    > dzie takie samo. Ale... no właśnie.
                    ________________________________________________________________.
                    Bedzie ono inne, bo tego nie uda Cie sie utrzymac, jezeli jestes alkoholiczka...!
                    I jeszcze jedno: Nie zalatwisz tego w "bialych rekawiczkach", (jezeli wogole...?)
                    Jade na Mityng AA - do jutra...
                    A...
    • aaugustw Nie piję...! ;-) 11.04.12, 22:25
      Spokojnej nocy zycze Tobie - Hydrytacja... - Do jutra...!
      A... ;-)
    • e4ska Re: Test... 12.04.12, 10:31
      Coś odbija komuś od kilkunastu dni.
      Jakaś wspólnota typu Anonimowi Moderatorzy? Trzeba by zapytać Zahir. Już ona znajdzie wlaściwego linka... (bez urazy, Zahir).

I tak dobrze, bo w czasach obecnych stalking nie przejdzie. Tak fajnie było i się wybyło. Stąd frustracja i stres.

Czy warto? Wiosna, panie Auguście - i szkoda stawów na ślęczenie przy FU. Co cię nie zabije (w tym wypadku blokady forumowe), to cię wzmocni. Spacer, biegi, na panienki popatrywanie.

U nas ładna pogoda i mus wyleźć na świeże spaliny!
      :-)

• aaugustw Re: Test... 12.04.12, 10:42
        e4ska napisała:
        > Coś odbija komuś od kilkunastu dni.
        > Jakaś wspólnota typu Anonimowi Moderatorzy? Trzeba by zapytać Zahir. Już ona zn
        > ajdzie wlaściwego linka... (bez urazy, Zahir).

> Czy warto? Wiosna, panie Auguście - i szkoda stawów na ślęczenie przy FU. Co ci
        > ę nie zabije (w tym wypadku blokady forumowe), to cię wzmocni. Spacer, biegi, n
        > a panienki popatrywanie.
        >
        > U nas ładna pogoda i mus wyleźć na świeże spaliny!
        > :-)
        __________________________________.
        Wlasnie o tym samym myslalem - Eska...! ;-)
        Mnie trudno wyrwac z domu... - Duzo spaceruje tylko bedac na wczasach
        lub poza domem...
        Przede mna lezy podarowany mi przed 2-miesiacami wolny wstep kompleks
        wodny (basen i sauny...). Musze to wykorzystac, bo plywanie bardzo lubie...
        Czekam az wiecej slonca zaswieci, a jak na razie to; "kwiecien-plecien"...
        Pozdrowka:
        A... ;-)
      • 7zahir Re: Test... 12.04.12, 19:32
        e4ska napisała:

> Coś odbija komuś od kilkunastu dni.
        > Jakaś wspólnota typu Anonimowi Moderatorzy? Trzeba by zapytać Zahir. Już ona zn
        > ajdzie wlaściwego linka... (bez urazy, Zahir). >

Tobie też to nieźle wychodzi i lepiej znasz moderatorów - bez urazy :-)

Kiedy dotrzymasz słowa i napiszesz o Twoim sposobie wychodzenia z nałogu?
    • hydratacja0 Re: piję 12.04.12, 19:03
      August, z podczytywania forum dowiedziałam się, że mieszkasz w DE. Jest to mi bliski kraj, tam kończyłam studia, tam wiele lat pracowałam, nie wiem czy nie wrócę. Może na wyrost, ale jak tam wygląda AA?
      • aaugustw Re: piję 12.04.12, 20:32
        hydratacja0 napisał(a):
        > August, z podczytywania forum dowiedziałam się, że mieszkasz w DE. Jest to mi b
        > liski kraj, tam kończyłam studia, tam wiele lat pracowałam, nie wiem czy nie wr
        > ócę. Może na wyrost, ale jak tam wygląda AA?
        ____________________________________________________________.
        AA jest mocno rozbudowane, pomimo kryzysu jaki w tej chwili przechodzi
        niemieckojezyczne AA pod wzgledem organizacyjnym...(dot. sluzb...!).
        Jezeli chodzi o polskojezyczne AA, mamy dosc dobrze to juz zorganizowane.
        Na terenie Niemiec odbywa sie ponad 20 polskojezycznych Mityngow AA tygodniowo...
        Spotykamy sie takze dwa razy do roku w Carlsbergu/pfalz (to nie jest ten dunski
        Carlsberg, slynny z piwa) ;-) Nastepna Konferencja AA w Carlsbergu odbedzie sie
        w dniach 19-22. kwietnia 2012 - za tydzien.
        A...
        • hydratacja0 Re: piję 12.04.12, 20:41
          Rheinland-Pfalz to są mi bardzo bliskie rejony :)
          • aaugustw Re: piję 12.04.12, 21:05
            hydratacja0 napisał(a):
            > Rheinland-Pfalz to są mi bardzo bliskie rejony :)
            _________________________________________.
            Mamy duzo wspolnego... - Nie tylko chorobe alko..!
            Tam, w tych rejonach takze mozna trzezwiec...! ;-)
            A...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka