Dodaj do ulubionych

nic mi sie nie chce

05.11.12, 15:55
tak jak w temacie:( nie wiem czy to ma zwiazek z pogodą i pora roku,wczesniej miałam więcej chęci do zycia :(juz miesiąc sie zbieram zeby pojść do klubu pocwiczyc -mam karnet i............. i codziennie sobie mowie od jutra:( zwróciłam na to uwagę bo pilnuję zeby się nie nakręcac albo nie prowokowac sytuacji których efektem bedzie tęsknota za alkoholem,mam wrazenie ze wykonuje to co muszę czyli chodze do pracy ,odprowadzam młodego do szkoły ale wszystko co robię robię automatycznie ...... a moze przesadzam?
Obserwuj wątek
    • grazkavita Re: nic mi sie nie chce 05.11.12, 16:50
      Basiu brak Ci odpowiedniej perpektywy czasowej.Za przeszło miesiąc są Święta, może kogoś zaprosisz, może uda Ci sie w tym roku upiec z małym domowe pyszne pierniki? Może warto już teraz pomyślec o zabezpieczeniu sie przed mrozem i uszczelnic co sie da by nie płacić tyle rachunków? Proponuję Ci założyc 45 teczek: w pierwszych trzech napiszesz co chcesz żeby sie stało w Twoim życiu w tym roku, za rok i za 2 lata.12 następnych to 12 miesięcy, 31 następnych to dni miesiąca.Nie ograniczaj się! Najwyżej czegoś nie zrealizujesz, a co będziesz miała zaplanowane to może się spełnic....Ja nie mam 45 teczek, ale codziennie robię sobie rozpiske na następny dzień i piszę też sobie swoje marzenia , które postaram się zrealizować np., że mam w kotłowni bibliotekę , a na strychu obserwatorium nieba.... Pozdrawiam
    • miskolaj Re: nic mi sie nie chce 05.11.12, 17:31
      bbasik72 napisał(a):

> tak jak w temacie:( nie wiem czy to ma zwiazek z pogodą i pora roku,wczesniej m
      > iałam więcej chęci do zycia :(juz miesiąc sie zbieram zeby pojść do klubu pocwi
      > czyc -mam karnet i............. i codziennie sobie mowie od jutra:( zwróciłam n
      > a to uwagę bo pilnuję zeby się nie nakręcac albo nie prowokowac sytuacji któryc
      > h efektem bedzie tęsknota za alkoholem,mam wrazenie ze wykonuje to co muszę cz
      > yli chodze do pracy ,odprowadzam młodego do szkoły ale wszystko co robię robię
      > automatycznie ...... a moze przesadzam?

mysle, ze tylko Ty znasz odpowiedz na te pytania:) ja kiedy nie wiem to mysle sobie, ze nie zaszkodzi dmuchac na zimne i tyle...nie stac mnie na pomyłke poprostu, musze byc czujna, bo jak zaspie to koszty beda wiadomo jakie....
      stan który opisujesz jest mi znajomy, dla mnue kończy się zle, kiedy zatem popadam w taki stan to zapala mi sie czerwona lampka - Tobie chyba tez sie własnie zapaliła? skoro to wiesz to zapewne wiesz również co trzeba zrobić, zeby ten stan zmienic....
      powodzenia:) Magda
    • 7zahir Krótsze jesienne i zimowe dni oraz mniej słońca 05.11.12, 17:50
      sprzyjają " dołom " psychicznym .
      Stąd statystycznie najwięcej nawrotów o tej porze roku.

Trzeba wypracować sobie sposób , żeby się temu nie poddawać.

Pomyśl o rzeczach, które szczególnie lubisz robić i tak sobie ułóż plan dnia,
      żeby każdego dnia mieć czas dla siebie - na te "przyjemności".
    • aaugustw Re: nic mi sie nie chce 05.11.12, 19:35
      bbasik72 napisał(a):
      > ... nic mi sie nie chce
      ___________________.
      To ja Ci pomoge...! ;-)
      A na powaznie: Czemu sie tym martwisz...!? - Dopusc do siebie ten stan rzeczy...!
      Daj czas czasowi... (ale do czasu). Energia nadejdzie sama...
      Jestes podobna do slonca, ono jest choc chwilowo go nie widac...
      A...
    • bbasik72 Re: nic mi sie nie chce 06.11.12, 09:21
      dziekuję wszystkim za odpowiedz.tak to prawda ja sama doskonale wiem co sie dzieje ................martwie sie poprostu ,boję się, ze moj mąz ma problem a konkretnie jest uzalezniony od gry:( obserwuję go uważnie i widzę siebie jaka byłam kiedys i też zaprzeczałam.Rorozmawiałam z nim kilkakrotnie i nic to nie daje konkretnego ,kilka dni nie włącza kompa ale jest poddenerwowany i specyficznie sie zachowuje az po kilku dniach znowu gra!nie chce absolutnie wyolbrzymiac ale ostatnio podczas rozmowy powiedział, ze jak zaczyna grac to sie wyłacza i odstresowuje ! hmmm ale moim zdaniem to nie moze byc jedyny sposób relaksu bo....... jestesmy jeszcze my!!! poprostu czuje sie samotna?
      • aaugustw Re: nic mi sie nie chce 06.11.12, 10:17
        bbasik72 napisał(a):
        > ... po kilku dniach znowu gra!nie chce absolutnie wyolbrzymiac ale ostatnio podczas rozmowy powiedział, ze jak zaczyna grac to sie wyłacza i odstresowuje !
        ... jestesmy jeszcze my!!! poprostu czuje sie samotna?
        _____________________________________________________________.
        Jego zostaw sam na sam z kompem, a Ty pomysl o sobie i o tym, co zrobic
        aby nie czuc sie samotna...!?
        A...
        • bbasik72 Re: nic mi sie nie chce 06.11.12, 10:32
          zostaw?martwie sie ? w ogole na trzezwo widac znacznie więcej i czasem przeraza to co widac:(
          kiedys na pewne sprawy nie zwracałam uwagi bo ważniejsze było picie ..... ale czy ja mam prawo teraz czegokolwiek wymagac????z drugiej strony nie mozna zyc z poczuciem wdziecznosci????? to tez chyba nie jest do konva dobre................kurcze skomplikowane to wszystko:(
    • wolfbreslau Re: nic mi sie nie chce 06.11.12, 12:38
      tez mam takie dni ,ze ksiazka nudzi, praca irutyje, kobieta przeszkadza, pogoda brzydzi,zupa za slona, samoloty nie spadaja tam gdzie chce i ogolnie wszystko jest do kitu....mam na to patent. robie wszystko to czego nie lubie, wtedy po godzinie takich zajec , kazda ksiazka, kazda kobieta zdaje mi sie zjawiskowa i do czytania....a moze na odwrot?..hey
      • bbasik72 Re: nic mi sie nie chce 06.11.12, 13:51
        podejrzewam ze jakbym zaczeła robic rzeczy ,których nie lubie byłoby jeszcze gorzej bo jeszcze bym sie zaczęła uzalac nad soba :)jakos to ogarnę :)poprostu muszę przestac biadolic tylko zaczac działac! jak tylko przyjdzie przelew biore sie za gotowanie -to naprawde lubie ,moze cos nowego stworzę:)
        • grazkavita Re: nic mi sie nie chce 06.11.12, 22:38
          Jak wymyślisz nowy przepis na coś dobrego i nietłustego to jestem chętna, a póki co to przyjemnego gotowania
          • margott70 Re: nic mi sie nie chce 07.11.12, 07:48
            grazkavita napisała:

> Jak wymyślisz nowy przepis na coś dobrego i nietłustego to jestem chętna, a pók
            > i co to przyjemnego gotowania
            A w tym fajnego, bo ja nic nie widzę?
            • margott70 Re: nic mi sie nie chce 07.11.12, 08:34
              margott70 napisał(a):

> grazkavita napisała:
              >
              > > Jak wymyślisz nowy przepis na coś dobrego i nietłustego to jestem chętna,
              > a pók
              > > i co to przyjemnego gotowania
              > A w tym fajnego, bo ja nic nie widzę?
              Co z tym forum? Zupełnie co innego chciałam skomentować, a podpieło się idiotycznie
              • bbasik72 Re: nic mi sie nie chce 07.11.12, 08:37
                ha ha własnie miałam odpisac
                • margott70 Re: nic mi sie nie chce 07.11.12, 09:32
                  bbasik72 napisał(a):

> ha ha własnie miałam odpisac
                  Coś mi się od wczoraj dzieje, postów mi nie przyjmuje, a takie mądre napisałam:)
    • bbasik72 Re: nic mi sie nie chce 07.11.12, 10:52
      dzisiaj sroda i grupa:) bardzo ,bardzo lubie te spotkania :) a po grupie ide na dobra kawe ,trzeba zacząć gdzies wychodzic dalej niz do spożywczego:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka