Gość: Paula Re: Jak rozpoznać heroinistę??? IP: 80.51.180.* 29.10.04, 22:13 Wiesz... ja mam podobny problem dlatego Cię doskonale rozumiem bo mój chłopak pali zioło. Tyle moge Ci napisać ze narkotyki zmienieją bardzo... niestety :( ale musisz cos z tym zrobic!! musisz go z tego wyciągnąć !! najlepiej gdybyś mu dała warunek, że wiesz o tym że On bierze i ze jezeli z tym nie skonczy to Ty z nim skonczysz. Jezeli Cie naprawde kocha to bedzie sie staral to rzucic. Tylko Ty musisz mu pokazać że mu w tym pomozesz... ze bedziesz przy nim w tych trudnych dla niego chwilach... za wszelka cene staraj sie z nim jak naj wiecej o tym rozmawiac i powiedz zeby Cie nie oklamywal ze nie bierze bo Ty doskonale wiesz ze tak nie jest. I zapytaj dlaczego to robi i wyczytaj wszystko na temat heroiny /jakie ma wady/czemu szkodzi/ itd.zobaczysz ze powinno byc troche lepiej :) na pewno bedzie !! 3mam mocno kciuki !!! pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego !! Paula... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Jak rozpoznać heroinistę??? IP: *.bredband.comhem.se 29.10.04, 22:14 w co ty sie dziewczyno pakujesz zerwij ten zwiazek albo pomoz jemu na detoks ale to nic nie da jak ktos nie chce sie leczyc a on jest juz uzalezniony szkoda mi tylko ciebie bo nie jedna lze wylejezs ja to przeszlam i czlowieka mlodego nie ma bo gryzie piasek zadna milosc nie jest tego warta bo zniszczy ciebie to sa narazie poczatki narazie zaczyna sie niewinnie od prochow a pozniej skonczywszy na heroinie ja widze ty sobie nie zdajsz z tego sprawy ty mu nie pomozesz on musi sam tego chciec jak zacznie brac heroine moim zdaniem juz sie z tego nie wyjdzie powinnas udac sie na detoks do szpitala i porozmawic z psychologiem co tam pracuje on ci wzsystko objasni to co ludzie pisza to jest tylko stwierdzenia ich bo nie przeszli tego idz na ten detoks sama bez niego jak jest uzalezniony bedzie mowil ze to nie jest mu potrzebne jak sie jest narkomanem trzeba sie do tego przyznac bo to tez jest choroba ktora dosiega coraz wiecej spolezcenstwa mlodego nie zycze ci wylanych lez bo ja wiem co to aloe milosc wszystko wybaczy ja tez tak myslalam tylko na moich oczach ta bliska mi osoba,maz ojciec umieral bo juz nie bylo na to ratunku zaden detoks zadne osrodki juz nie pomogly jezeli toj chlopak bierze i ty nic nie znajdujesz to normalne bo oni potrafia sie kamuflowac nawet nakluc jak jestes spostrzegawcza to sie kapniesz to nie da sie opisac tak w skrocie ja to przeszszlam 4lata i jak czytam to wszystko mi wraca ile ja sie nacierpialam a zrenice nie reaguja na swiwtlo ale mozna uzywac kropli np atropine ktore powieksza zrenice nie znam cie i to co bym chcial ci opisac to by nie starczylo jednego dnia a nie znam cie tylko chce takie osoby przestrzec ja wiem takim osobom trzeba pomoc ja zrobilam co bylo mozliwe ale osoba uzalezniona tez musi chciec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: Jak rozpoznać heroinistę??? IP: *.gorzow.mm.pl 29.10.04, 22:23 przede wszystkim moja droga dobry wieczór.musisz wiedziec jedną rzecz:mianowicie "heroiniści starej daty" jak to ktoś dalej ich nazwał rzeczywiście dawali w tak zwany powszechnie "kanał" czy też "po kablach"(literatura i kinematografia XX wieku dość obrazowo to zreszta przedstawiają)ale hermani jakich niestety ja znam palili(palą, będą palić) here.bez śladów na ciele bez strzykawek i igieł.poszukaj u swego ukochanego sreberek(albo zwykłej folii aluminiowej takiej do pakowania żywności).jeszcze troche o wyglądzie tegoż specyfiku:przeważnie lekko,średnio lub bardzo brązowy proszek, który pali sie własnie podgrzewając na tychże sreberkach i wciągając ulatniający sie dym.co do zachowania to nic ci nie napisze na ten temat bo mam nadzieje ze moj mąz juz tego nie robi.przynajmniej nie zaobserwowałam u niego niżej opisanych przez innych uczestników forum objawów.pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 696 Re: Jak rozpoznać heroinistę??? IP: *.kastelik.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.10.04, 23:24 moji zdaniem powinnas wejsc na strone www.arka.kdm.pl/ i pogadac z P. Arturem. Moze dowiesz sie wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptasznikthc@wp.pl Re: Jak rozpoznać heroinistę??? IP: *.it-net.pl 29.10.04, 23:32 pogodzić sie z tym że twój chłopak bieże heroinę.Ja naprzykład pale ganje od 3 lat i moja dziewczyna wie o tym poniewasz sie z tym nie kryje.tacy ludzie jak ja i twój chłopak wolą palić niż pić alkochol. Naprawde bendzie ci lepiej i bendziesz mu wstanie pomuc tylko wtedy kiedy powiesz mu że wiesz że on bieże i mimo wszystko jesteś wstanie sie z tym pogodzić,to po pewnym czasie on sam ci powie wszystkie zamienniki.A i pamientaj nic na siłe poniewsz tacy ludzie nie maja silnej woli i potrzebują pomocy. On musi sam do tego dojść że branie jest złe i niepowinien tego robić. jeśli go naprawde kochasz to bendziesz w stanie zaakceptować jego słabości,a jeżeli on cie koch to jeśli ma jeszcze troche silnej woli to stym skończy. Pamientaj że jest ewentualność że nie bendzie umiał z tym skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
valhala Jak dostać receptę na lek uspokajajacy. 02.11.04, 06:34 Od lat pracuję w stresie. Próbowałem od lekarzy dostać leki na uspokojenie, ale Oni co najwyżej dawali leki na sraczkę. Jak wy to robicie ? Trochę nie na temat - sorry. Ale człowiek ma na prawdę dość życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dota !!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 02.11.04, 15:47 Hej! Czytam i czytam...i az we mnie sie gotuje:/ Umawialam sie z kolesiem 2 miesiace. Ten czas cale szczescie pozwolil mi odkryc w nim heroiniste - on jednak sie nigdy nie przyznal!!! Zerwal ze mna, a sie nie przyznal. Narkomani to najwieksi sciemniacze. Oklamywanie ludzi doprowadzili do perfekcji. Tak wiec trudno jest sie zorientowac, choc intuicja mowi, ze cos jest nie TAK! Oklamuja rodzicow, przyjaciol, dziewczyny, no i w koncu samych siebie! Sa to biedni ludzie, zycie w nalogu jest bardzo ciezkie! , ale wiedz ze nie mozesz sie litowac... Litujac sie nie pomozesz mu. Mozesz narazic sie jedynie na niemile sytuacje - heroinista na glodzie potrafi byc nie przyjemny, a nawet bezwzgledny. Wobec tych osob nalezy byc stanowczym. Wracajac do tego mojego chlopaka...Nie zorientowalam sie na poczatku, bo w obecnych czasach heroinista to nie tylko menel z dworca centralnego, ale rowniez inteligentny student, znajacy dobrze jezyki obce, kulturalny, dobrze ubrany. W swoim poscie piszesz ze szukalas u swojego chlopaka miejsc po naklociach. Otoz nie koniecznie musial uzywac strzykawek. Obecnie heroine nie zazywa sie tylko dozylnie. Mozna kupic tzw. sugar brown ( brazowa heroine do palenia ) jest drozsza, ale uzaleznia tak samo szybko! Co sprawilo ze jednak zaczelam cos podejrzewac...: Otoz heroinista student, jesli nie ma duzo pieniedzy wczesniej czy pozniej rzuci studia, bo nie da rady sie uczyc ( nawet jesli jest super inteligentny ) - na glodzie nie dojdzie na uczelnie. - heroina jest droga - ta do palenia oczywiscie! Jesli Twoj chlopak ma dlugi tez sie powinnas zaniepokoic! Czeste zmiany nastrojow, jak to juz ktos wczesniej napisal, raz nadmierna pobudliwosc, raz sennosc. Nie zapomne jak kiedys w ciagu dnia zasnal u mnie w domu. Charakterystyczne jest tez ziewanie. Ale bylo mu glupio kiedy na 2 randce nie mogl przestac ziewac...ja w sumie tez sie czulam idiotycznie! Czeste oddawanie moczu! Charakterystyczne drzenie ciala - ale to juz chyba na glodzie. Mozna zauwazyc siedzac spokojnie w kinie kolo siebie. Ciezki nierowny oddech. Slodki smak w ustach - kiedy sie calujecie Dziwne telefony - heroinisci czasem uzywaja swoistego szyfru w rozmowach telefonicznych. Pamietam, ze nieraz patrzylam sie na niego jak na glupka kiedy z kims rozmawial...- nie wiedzac oczywiscie o co chodzi! Klopoty ze snem - wybierz sie z nim na dluzszy weekend, najlepiej na jakas wycieczke! Jesli chodzi o te zamienniki: Moj chlopak pil baaardzo czesto piwo! Ja tez lubie piwko, tak wiec wieczorny wypad do pubu konczyl sie na piwkach. Ale z czasem zaczal troche przeginac. W ciagu dnia tez pil piwo i oznajmial mi o tym przy kazdym kolejnym spotkaniu. Nie mialam pretensji, nie byl pijany, a z reszta nie mialam zamiaru go wychowywac. No i znalismy sie za krotko! Leki uspakajajace tez bral. Mowil ze bral kiedys lek tranxene bo leczy sie na nerwice lekowa - aby zrzucic podejrzenie z narkotykow. Narkoman tez lubi sie tlumaczyc i obiecywac. Tlumaczac sie, usprawiedliwia siebie samego przed soba, a obiecujac oklamuje samego siebie. Narkomanowi mozna pomoc, ale tylko wtedy jesli o te pomoc sam poprosi!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zaniepokojona Wróciłam!!!!!!!!!!!!!! IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 03.11.04, 14:40 I wszystkim dziękuję za odpowiedzi. Po pierwsze-ktoś się pode mnie podszywea w wątku stworzonym przez Magunię pt.:"nie biorę już 3 lata....." Przypuszczam,że to ludzie "opiekujący się "tym forum-pewnie chcą aby ten ciekawy wątek ciągnął się dalej!!!!!!!!!!!!!!Dziwne tylko,jak udało im się napisać post z kompa takiego jak ja ma,chodzi mi o IP...junisoftex......???? Czy ktoś mi to może wytłumaczyć???????? Gazeta.pl--nieładnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
remixa WARTO PRZECZYTAC 27.11.04, 23:34 hyperreal.info/drugs/go.to/art/3076 hyperreal.info/drugs/go.to/art/4668/print hyperreal.info/neuro_groove/go.to/art/2673 Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Wróciłam!!!!!!!!!!!!!! 20.03.05, 13:12 > Czy ktoś mi to może wytłumaczyć???????? > Gazeta.pl--nieładnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Błędne założenie. Nikt z opiekujących się tym forum nie zajmuje suę takimi rzeczami. Nasz rola sprowadza się do zupełnie czego innego. > Przypuszczam,że to ludzie "opiekujący się "tym forum-pewnie chcą aby ten > ciekawy wątek ciągnął się dalej!!!!!!!!!!!!! To czy wątek będzie kontynuowany zależy od userów i ich postów . Odpowiedz Link Zgłoś
tynia3 Re: Wróciłam!!!!!!!!!!!!!! 20.03.05, 15:58 Zgadzam się z Kolegą Moderatorem ;) w całej rozciągłości. Odpowiedz Link Zgłoś
anka20005 Re: Jak rozpoznać heroinistę??? 24.03.05, 22:21 Mam duże doświadczenie w tej sprawie. Odpowiadam tylko na maile. Odpowiedz Link Zgłoś
special_k Re: Jak rozpoznać heroinistę??? 28.05.05, 13:59 Zaniepokojona, mine;lo juz troche czasu - ponad rok- od Twojego pierwszego postu, ciekawa jestem co teraz porabiasz, i co porabia twoj chlopak? Czy jestescie razem? Pozdrawiam, Kasia Odpowiedz Link Zgłoś