pikaska1 22.03.05, 23:42 kto zna bezplatne osrodki / porady specjalistow odnosnie tej kwestii? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neogobbo Re: uzależnienie od gier komputerowych 06.04.05, 22:43 Cóż, zagląda tu moja żona, więc może i ja - uzależniony od gier komputerowych. Leczę się od pół roku w ośrodku, gdzie jakieś 80% jest alkoholików, ale jest też kilku uzależnionych od hazardu. Jestem dla tego ośrodka i pracujących tam terapeutów sporym wyzwaniem, trochę nawet na mnie trenują pewne sprawy i być może przecieram szlaki dla następnych, ale kiedy szukałem pomocy w moim problemie, trafiłem właśnie tutaj i chcę się tego trzymać. Mechanizmy uzależnienia są zresztą bardzo podobne, a może nawet takie same. Jasne, że muszę się trochę gimnastykować i niektóre sprawy przekładać na mój konkretny przypadek, ale to i tak bardzo pomoga. Nie znam żadnego ośrodka zajmującego się grami komputerowymi, ale ja może miałem szczęście i trafiłem na dobrych psychologów. W sumie na spotkaniach jest śmiesznie, bo każdy mówi ile ma abstynencji. Na przykład: Jerzy, 65 dni abstynencji od alkoholu. A ja wyciągam z kieszeni karteczkę i mówię: ... dni od grania, ... dni od narkotyków, ...dni od alkoholu, ... dni od kłamstwa. Bo też nałogowe kłamstwo jest moim zasadniczym problemem i uzależnieniem (co nie zmienia faktu, że w tym poście napisałem prawdę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pikaska1 Re: uzależnienie od gier komputerowych 26.04.05, 10:23 hm.. a czy moglabym wiedziec jak Pan szukal tego osrodka? ja wiem, ze nie ma w Polsce jeszcze takich placówek, gdzie to sie specjalistycznie i za daremo leczy, sa inne, ktore zazwyczaj nie lecza tego pod nazwą "leczenie od gier", wiec nie wątpie, że jest Pan dla nich swgo rodzaju nowym doswiadczeniem, przypadkiem. Bardzo mi zalezy na pomocy... to nie dla mnie... ale szukam... dla kogos... prosze o kontakt moze byc na maila pikaska1@gazeta.pl bo tutaj rzadko wpadam na forum Odpowiedz Link Zgłoś