Dodaj do ulubionych

zapraszam na forum

29.09.05, 19:15
zycie z hazardzistą
forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=34080
Obserwuj wątek
    • majra111 Re: zapraszam na forum 29.09.05, 20:10
      to jak zly sen.cos co do mnie nie do konca dociera,a moze bronie sie przed tym zeby sie nie zalamac.nie ma alkoholu,innych uzywek gdzie mozna sobie tlumaczyc fizycznym uzaleznieniem.moze wtedy jest odrobine latwiej , juz sama nie wiem.wszystko jest gdzies w glowie,emocjach. Moj maz jest hazardzistą, a ja czuje sie coraz bardziej bezsilna i zrezygnowana.patrze jak nasza milosc umiera,oddalamy sie od siebie i mysle ze moze moj maz mnie poprostu nie kocha,bo gdyby bylo inaczej widzialby moj bol i chcialby walczyc, powoli zaczynam sie poddawac.
      • nadzieja.na.jutro Re: zapraszam na forum 30.09.05, 10:52
        Droga Majro.czy on zdaje sobie sprawe,ze jest chory, czy zaprzecza? chory,
        uzalezniony czlowiek ma tez chore emocje. najpierw musi podjac leczenie,zeby
        sie w nich rozeznac,nauczyc jak dziecko, co czym jest. teraz,zyje w swiecie
        zludzen i iluzji. oddala sie, bo niestety, hazard jest dla niego najwazniejszy,
        i niestety to on jest numerem jeden w jego zyciu. rozmawialas z nim o tym?
        czy "nie ma rozmowy". czy szukasz wsparcia? rozmawials z jakims
        psychoterapeuta? bylas na meetingu dla wspoluzaleznionych? musisz zadbac o
        siebie, o swoje emocje, o swoje samopoczucie. jesli on nie chce sie leczyc, to
        Ty sie za niego nie wyleczysz.nawet najwieksza milosc z nalogiem nie wygra,
        dopoki nie ma checi wyzdrowienia. smutna,bolesna prawda...jak chcesz napisz na
        priva. jesli tylko bede mogla jakos pomoc, to pomoge.pozdrawiam cieplo,
        pamietaj o tym,ze jestes wazna, i Twoje zycie, Twoje prawo do spokoju i
        szczecia jest wazne!
        • jerzy30 Re: zapraszam na forum 30.09.05, 13:51
          gorzała, narkotyki, hazard, obżarstwo, nadmierne zakupy, pracoholizm - to
          wszystko to samo i podobnie niszczy ludzi - to uzależnienie - choroba - do
          zaleczenia
    • majra111 Re: zapraszam na forum 30.09.05, 22:51
      Moj maz gra ponad 10 lat, z roznymi okresami przerw, ale w tej chwili jest chyba najbardzej nasilona chec grania.probowal 3 razy podjac leczenie, ale rezygnowal. pierwszy raz w W-wie na Zakopianskiej i to byla wogole pomylka. szkoda ze zrobiono to tak nieprofesjonalnie, bo go to zniechecilo.choc wiem ze gdyby naprawde tego chcial to by probowal dalej.
      pod moim wplywem sprobowal kilka miesiecy temu znowu u nas na miejscu z terapeutka, ktora prowadzi klub AA.Pierwszy kontakt byl ok, ale gdy nalezalo podpisac zobowiazanie ze w czasie terapii nie wolno grac to zrezygnowal.
    • majra111 Re: zapraszam na forum 30.09.05, 22:57
      i w tej chwili wlasnie gra gdzies w Polsce,nie daje znaku, choc powinien wrocic po pracy do domu.Zamotalam sie w tym wszystkim.
      ponad rok leczylam depresje, ale to byla tylko farmakologia, a dusza jak chora byla tak jest.Pomogla mi troche terapeutka z klubu AA.Pierwsza opowiedziala o tej chorobie jak naprawde jest, ale chyba braklo doświadczenia bo widzialam ze nie bardzo wie jak ma ze mna pracowac. Wiec teraz jestem sama na polu walki.
      i nie wiem naprawde co dalej
    • nadzieja.na.jutro Re: zapraszam na forum 01.10.05, 10:04
      majro,z jakiego jestes miasta? moze jest tam meeting dla wspoluzaleznionych (al-
      anon)? warto pojsc tam i poszukac wsparcia. glownie przychodza na nie kobiety
      (zony,dziewczyny) alkoholikow, ale tak, jak pisze jerzy problem jest ten sam.
      przezywaja podobne emocje. dostaniesz tam ogromne wsparcie, zrozumienie i
      wiedze, od osob ktore dobrze rozumieja,przez co przechodzisz.z calego serca
      namawiam Cie na regularna psychoterapie + terapie grupowa, ktora jest droga do
      Twojego zdrowienia, i dzieki ktorej uczysz sie jak dbac o siebie. prochy tego
      nie zalatwia, niestety.pozdrawiam cieplo.n
    • nadzieja.na.jutro i jeszcze 01.10.05, 10:09
      w wwie, bardzo profesjonalna terapie prowadzi akmed, na ul.mokotowskiej,
      dr.woronowicza www.akmed.zdrowie.net/, ale niestety jest platna. w
      soboty o 15, na ul.zgierskiej 18a, jest meeting dla hazardzistow AH, na ktory
      moze przyjsc kazdy hazardzista,nawet jesli jest w fazie grania.prowadza tez tam
      terapie indwyidualna i grupowa dla wspoluzaleznionych, tel.810 14 88 albo 870
      03 77

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka