ssak3 09.01.07, 23:54 Alkoholizm, jak wiadomo, to choroba nieuleczalna. Alkoholikiem jest się do końca życia. A jak jest z narkomanią ? Czy jest również uznawana za chorobę ? Czy narkomanem też się jest do końca życia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawiedzionanna Re: alkoholizm a narkomania 10.01.07, 16:36 podobno to tysiac razy gorszy nalog od alkoholizmu wiec odpowiedz sobie sam. ja mysle ze jeszcze po smierci masz jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
promocja_tys Re: alkoholizm a narkomania 18.01.07, 08:29 zawiedzionanna napisała: > podobno to tysiac razy gorszy nalog od alkoholizmu wiec odpowiedz sobie sam. ja > > mysle ze jeszcze po smierci masz jazdy. gorszy o tyle że skuteczniej odrywa od rzeczywistosci (dragi bardziej wystarzeliwywują w kosmos) i dlatego, że trudniej sie leczy narkomanię. A z jazdami po śmierci :))) hmm... kozacko! Odpowiedz Link Zgłoś
letica Re: alkoholizm a narkomania 14.01.07, 01:51 odpal napisał: > najpierw trzeba uscislic, co rozumiemy pod terminem narkotyki? Amfe? Here? A mo > ze jakies halucynogeny, albo niewinna trawka? Kazdy z nich ma swoje plus i minu > sy, Za narkotyki uznajemy narkotyki, wszystkie, bez wyjątku. Nie określiłabym trawy mianem "niewinnej" - nic bardziej mylnego! ale ogolnie jest zasada, ze alkohol jest najgorszym z najgorszych! No dla mnie najgorsza była heroina, a raczej jej brak. Byłam w stanie zdemolować mieszkanie,okrasc kogo sie dało...tudzież inne rzeczy, by zdobyć kasę na heroinę.Głód narkotykowy jest potężny.Nie znam głodu alkoholowego, ale myślę,że narkotykowy jest silniejszy.To po prostu piekło na ziemi. > Gdzie poczciwej herze do alkoholu... Człowieku, co Ty za bzdury wypisujesz??????Poczciwa hera?Ty masz pojęcie ,co Ty piszesz? Jako osoba będąca uzalezniona od heroiny przeszło 10 lat,mam zupełnie inne zdanie! Juz nieważne,nie spierajmy się o to, co bardziej niszczy - jedno i drugie czyni straszne spustoszenie fizyczne i psychiczne. Ale niepodoba mi się Twoja dobrotliwość wyrażana w opinii na temat narkotyków! "Niewinna trawka", "poczciwa hera"? Zastanawiasz się nad tym,co piszesz??????? Odpowiedz Link Zgłoś
odpal Re: alkoholizm a narkomania 14.01.07, 01:59 natomiast pod wplywem amfy czlowiek nie staje sie potworem, ale amfa bardziej niz alkohol pozniej powoduje straszne manie przesladowcze, potworne leki, mysli samobojcze. Natomiast hera powoduje najgorsze tzw glody, czyli potworny zespol abstynencyjny, dlatego heroinista zyje w ciaglym oblednym strachu, ze co bedzie, gdy zabraknie? Gdyby nie te glody, to hera byla by mniej grozna, niz nadmiar cukru, czy tluszczu w codziennej diecie... A teraz panowie do ataku, bo takie tezy wymagaja zemsty i potempienia! Odpowiedz Link Zgłoś
odpal Re: alkoholizm a narkomania 14.01.07, 02:12 nie tak dawno z tego forum zniknal topik o heroinie, podejrzewam, ze autor tego topika zbyt mocno i odwaznie burzyl nasze skostniale poglady i niemadre stereotypy, wiec ciekawi mnie, czy i teraz moje poglady beda nie do przyjecia Odpowiedz Link Zgłoś
wisienkaa2 Re: alkoholizm a narkomania 14.01.07, 17:48 odpal gdybys mial wybierac miedzy uzaleznieniem od alkoholu albo od heroiny to co bys wybral??? tylko nie pisz mi ze od niczego, bo wiadomo ze nikt nie chce byc uzalezniony. zadalam Ci takie pytanie, bo poprostu dziwie sie, ze twierdzisz ze alkohol jest gorszy. a myslisz ze ja sie nie zmienilam od amfetaminy? jestem tak chamska do ludzi. wszystkim bym z mila checia w.. za byle co, nawet malemu dziecku ktore placze. dla mnie narkomania jest 100 razy gorsza i o wiele szybciej wyniszcza organizm, a szczegolnie psychike. Odpowiedz Link Zgłoś
ssak3 Re: alkoholizm a narkomania 14.01.07, 18:52 Tak się zastanawiam... mechanizm uzależnienia jest pewnie ten sam w przypadku alkoholizmu i narkomanii. Dawno temu brałam amfe. Też było nałogowe regulowanie uczuć, "zaćpanie" złych emocji, "zaćpanie" dobrych emocji... znieczulanie się dragami. Teraz próbuje zrozumiec nałog jakim jest alkoholizm, bo bliska mi osoba okazala sie alkoholikiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
mammutka Re: alkoholizm a narkomania 14.01.07, 21:39 ODPAL a ty trzeźwy jesteś?? bo domniemuję po twoich postach że raczej nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ewag52 Re: alkoholizm a narkomania 18.01.07, 08:16 gdzie nie zajrzę, tam widzę Twoje chore pierdoły odpal i tego twojego ćpuńskiego nicka. Aż się boję, lodówkę otworzyć...(nie za dużo masz tego metadonu czasem?) Odpowiedz Link Zgłoś
promocja_tys Re: alkoholizm a narkomania 18.01.07, 08:32 Faktycznie alkohol jest trucizną, która powoduje agresję najbardziej. Ale podobnie działa amfetamina, która zresztą w latach 60tych była podawana żołnierzom w Wietnamie. Trawka czy heroina -0 to obrazy łagodności - fakt. Ale hera to potężna pani. Ja do tej pory pamiętam kopasprzed 20 lat. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś