Dodaj do ulubionych

poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twerski i.

23.01.09, 16:59
jak w temacie:

- UZALEŻNIONE MYŚLENIE. Analiza samooszukiwania - Twerski Abraham J

- Bez tajemnic o uzależnienieach i ich leczeniu - Woronowicz Bohdan T

nie moge tych pozycji znalezc na allegro prosze o podpowiedz gdzie je moge
kupic ewentulanie moze ktos ma do odsprzedania

kontakt kkjs@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • yuraathor Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 23.01.09, 17:14
      www.akuracik.com/show.csv.php?o=499&nowstage=1&nowpage=1
      Woronowicza na pewno mają
      zobacvz jeszcze wydawnictwo Media rodzina
      nie chce mi się linka szukać
    • ela_102 Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 23.01.09, 21:14
      Uzaleznione myślenie - pochłonęłam jak "pęczek rzodkiewek"
      To niezwykła książka.
      Uświadomiłam sobie właśnie wtedy, że mój nałog zaczął się na długo
      przed realnym spożywaniem alkoholu, a objwaiał się właśnie sposobem
      myślenia, który to doprowadza do takich, a nie innych zachowań.
      Zrozumiałam, że uniknę dalszych kłopotów (innych uzaleznień) jeśli
      pojmę to w sobie. A rzecz najbardziej "niesłychana", że znam sporo
      osób nie przyznających się do jakiegokolwiek uzależnienia
      funkcjonujących jednak w taki "uzależniony" "zniewolony" sposób.
      Znam też sporo osób które odstawiły "uzależniacz" nie pojmując
      pewnych w sobie prowidłowości - i też katastrofa.

to właśnie tutaj najczęśniej jest "powodem" sporów.
      Dlatego jest tak ważane, aby, mimo wszystko się działo, bo w
      przypadku uzależnionego myślenia to jedyny sposób na jego
      rozbrojenie.
      • kkjs Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 24.01.09, 10:00
        niestety media rodzinna nie ma tej ksiazki, wiec ponawiam pytanie czy ktos wie
        gdzie moge dostac ta ksiazke lub moze ma odsprzedac

pozdrawiam
        • yuraathor Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 24.01.09, 11:09
          ale ty leniwy jesteś, samemu poszukać sięnie chce???
          www.dobreksiazki.pl/b1403-uzaleznione-myslenie-analiza-samooszukiwania.htm
          • kkjs Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 24.01.09, 22:04
            primo: jestem kobieta :)
            secundo, szukalam: wszedzie jest niedostepna... na stronie z linku takze;
            pisalam rowniez do wydawcy, naklad wyprzedany i poki co nie ma planow na
            wznowienie.... dlatego szukam w inny sposob....
            • yuraathor Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 24.01.09, 22:40
              biję się w pierś mą slabo owłosioną,
              nie zoczył ja że z białogłową dyskurs prowadzę.
              języka zasięgnę, bom w temacie slowa pisanego dla braci
              alkoholowej zaznajomiony.
              • aaugustw Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:14
                Ten Twerski Abraham, czy to ten kolejny "spec i uzdrowiciel", ktory
                ukazuje jakie są możliwości pokonania nałogu...!
                A...
                Ps. Czego to ludzie nie wymysla, zeby troche grosza zarobic...!
                • 1962wolf Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:18
                  tym razem podzielam calkowicie August ,Twoj sarkazm.
                  • aaugustw Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:25
                    1962wolf napisał:
                    > tym razem podzielam calkowicie August ,Twoj sarkazm.
                    ____________________________.
                    Alez to fakt, nie sarkazm...!
                    Dziekuje za poparcie mojego doswiadczenia
                    zdobytej trzezwosci na Mityngach AA, (a nie
                    z literatury, byle jakiej...!).
                    Madrzy (i trzezwi) mowia:
                    Boze chron mnie od tego aby moja wiedza
                    nigdy nie przekroczyla moich doswiadczen".
                    A...
                    • 1962wolf Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:32
                      sarkazm nie wyklucza faktu- a fakt nie wyklucza sarkazmu.

reszta Twego postu-mnie nie dotyczy na moje szczescie.
                      powodzenia August
                      • aaugustw Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:37
                        1962wolf napisał:
                        > sarkazm nie wyklucza faktu- a fakt nie wyklucza sarkazmu.
                        > reszta Twego postu-mnie nie dotyczy na moje szczescie.
                        > powodzenia August
                        _______________________________________________________.
                        Co sie z Toba dzieje, wolfie...!? - Ty mi dalej schlebiasz...!
                        Czyzby swiadomosc Twoja sie jednak zmieniala na lepsze...!? ;-))
                        A...
                        Ps. Dziekuje za zyczenia powodzenia, ktore to juz mam od czasu
                        pojscia do innych alkoholikow - na Mityngi AA...!
                        • 1962wolf Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:47
                          a czemu mialbym nie schlebiac Tobie ?..............schlebianie
                          to najgorsza z obelg.nie wiedziales?
                          juz starozytni mowili:
                          "strzez mnie od przyjaciol-z wrogami sam sobie poradze"
                          itd etc

wycigasz zle wnioski Auguscie-caly czas zle.
                          nawet wtedy , gdy sie obaj zabawiamy-kazdego z nas bawi co
                          innego.i niech tak zostanie po wsze czasy.
                          hej
                          • 1962wolf Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:48
                            "tak czy inaczej jest mi akurat ten tytul potrzebny.... wiec
                            ponawiam swoja
                            prosbe: jak by ktos mial na zbyciu ta ksiazke to poprosze! ."

rusz tylek i poszukaj lala..............nie irytuj mnie
                            namolnoscia
                            • aaugustw Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:57
                              Wolfie, jak mocno sie mylisz w temacie; "schlebianie" (i ile
                              znalazlem znowu niekonsekwencji i braku logiki w twym poscie oraz
                              mieszania piernika z wiatrakiem) - odpowiem po obiedzie...! ;-))
                              A...
                              • 1962wolf Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 12:09
                                "Wolfie, jak mocno sie mylisz w temacie; "schlebianie" ".....

watpie bym sie mylil Auguscie------to Ty sam sobie conajwyzej
                                schlebiasz we wlasnej wyobraxni na swoj wlasny temat itd
                                etc.
                                odbierasz moje posty , jako potwierdzenie wlasnego o sobie
                                mniemania. a ja?..........no coz?
                                ja pisze o sobie, nie o Tobie. ani nawet nie do Ciebie.
                                a jaki ja jestem naprawde, tego nie wiesz-------i nigdy sie
                                nie dowiesz.
                                taka juz jest instytuacja netu----kazdy tu siedzi z innego
                                powodu
                                i kazdy sam go zna/no , prawie kazdy go zna/------kiedy zas
                                jestesmy to "soba" , a kiedy SOBA ----to niezla zabawa w
                                detektywow.

pozdrawiam
                          • aaugustw Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 14:00
                            1962wolf napisał:
                            > ... ja pisze o sobie, nie o Tobie. ani nawet nie do Ciebie.
                            Dalej sciemniasz, wolfie... - Zaraz zobaczymy (ponizej),
                            czy to jest tak, jak ty twierdzisz...!
                            Pisales, (cyt.):
                            > a czemu mialbym nie schlebiac Tobie ?..............schlebianie
                            > to najgorsza z obelg.nie wiedziales?
                            > juz starozytni mowili: "strzez mnie od przyjaciol-z wrogami sam
                            sobie poradze"
                            - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                            Znowu naciagasz i jajczysz...!
                            To jest typowy przyklad pomylenia pojec, czyli tzw. (umyslne, albo i
                            nie), jajczenie na okraglo, wynikajace z braku umiejetnosci
                            logicznego myslenia i (lub) braku wiedzy (oraz braku trzezwosci -
                            naturalnie)...! ;-)
                            Schlebianie jest agresja na kolanach, jak pisze G. Branstner.
                            Kazdy kto schlebia zyje na cudze koszty, mowi inny...!
                            Ten ktory schlebia kultywuje klamstwa, mowi jeszcze inny...
                            A ja jeszcze dodam od siebie, ze schlebianie nie jest agresja, jak
                            piszesz, lecz jest zwyczajnym cwaniactwem czychajacym na takiego
                            nietrzezwego, ktory jest łasy na schlebianie, aby potem zyc jego
                            kosztem...! Jest to wiec pijane zachowanie sie niemoralne... -
                            C.b.d.o. (1).
                            A to przyłatanie starozytnej madrosci do schlebstwa jest juz
                            szczytem "pomieszania z popier..leniem!" :-&
                            _________________________________________.
                            1962wolf napisał dalej:
                            > wycigasz zle wnioski Auguscie-caly czas zle.
                            - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                            Tez bym tak jajczyl, gdybym nie mial argumentow...
                            C.b.d.o. (2)
                            Nie zalamuj sie, wolfie... - Pamietaj, ze nie ma przypadkow
                            beznadziejnych... - Pogody Ducha, zyczy:
                            A... ;-))
                            • 1962wolf Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 14:37
                              Ty chyba Auguscier piszesz sam do siebie

hel hle
                              ja nigdzie nie pisalem ze pochlebstwo jest agresja---wiec
                              twoje wyjasnienia w tej mierze i przeczenia sa bezprzedmiotowe.
                              ja Ci ani schlebiam, ani nie schlebiam- kpie kiedy mi sie
                              podoba, ironizuje kiedy mam ochote, klamie gdy jest tego
                              potrzeba, bywam ordynarny- gdy wymaga tego dramaturgia sceny
                              i tyle
                              zreszta to Ty uzanels ze Ci schlebiam-------tylko w Tobie
                              znany sposob zreszta...........dla mnie August- jestes
                              nicponiem w necie
                              i niczym wiecej
                              troche co prawda sklerotycznym ,ale nicponiem
                              w dodatku , gdyby nie kieszonkowe od zony i oplacony abonament
                              w kablowce czy innym telefunkenie------mialbys tylko mityngi
                              AA ,a tak masz anonimowe pole do popisu.
                              hej
                              hej

czasami Cie lubie.........
                              • aaugustw Uzależnione myślenie wolfa od A... 25.01.09, 16:25
                                1962wolf napisał:
                                > ... ja nigdzie nie pisalem ze pochlebstwo jest agresja---
                                Nie mogles tego napisac, bo to jest zbyt madre... - Ty napisales
                                o "schlebianiu" cos czego nie chce nawet oceniac - przypominam:

Autor: 1962wolf 25.01.09, 11:47 :
                                a czemu mialbym nie schlebiac Tobie ?..............schlebianie
                                to najgorsza z obelg.nie wiedziales? juz starozytni mowili...
                                - - -
                                A...
                                Ps. 1962wolf napisał jeszcze: (cyt.): "czasami Cie lubie...")
                                - Postaram sie te proporcje zmienic...! ;-))
                                • 1962wolf Re: agresja kontra twerski ... 28.01.09, 21:20
                                  a co ma obelga do agresji ?

ps -
                                  zaczynamy Guciek-prowadzic dialogi -jak Twerski w swoich
                                  ksiazkach z czytelnikami .
    • 7zahir Mnie pomogła inna książka.... 25.01.09, 08:28
      "Leczenie uzależnionego umysłu" Lee Jampolskiego
      Jest dostępna np tu:
      merlin.pl/Leczenie-uzaleznionego-umyslu_Lee-Jampolsky/browse/product/1,589156.html;jsessionid=C29218FD6CA80E98751681A788F4C151.LB3?gclid=CMz7v9eXqZgCFUog3godOV9hmw
      W przystępny sposób pomogła mi zrozumieć,
      że moje samopoczucie nie musi być uzależnione od czegoś,
      bo moje myśli są tylko i wyłącznie moim dziełem,
      więc mogę je zmieniać, a na tym polega trzeźwienie.
    • 1962wolf Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 10:05
      analiza samooszukiwania?..........ciekawe
      syn rabina pisze podrecznik dla goja...........niezykle ciekawe
      hej
      \
      to musi byc niezly komiks
      • kkjs Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:45
        tak czy inaczej jest mi akurat ten tytul potrzebny.... wiec ponawiam swoja
        prosbe: jak by ktos mial na zbyciu ta ksiazke to poprosze!
        • myszabrum Re: poszukuje ksiazek: Uzależnione myślenie-Twers 25.01.09, 11:53
          Tutaj jeden sprzedaje. Od października pewnie już sprzedał - ale może nie?

warszawa.gumtree.pl/c-Sprzedam-cd-gry-ksi-ki-sprzedam-ksi-zki-z-psychologii-W0QQAdIdZ80318434
          <:3)~~ brrrum :)
          • kkjs myszabrum- dziekuje 28.01.09, 17:24
            a jednak udalo sie, ksiazka zakupiona :)
            • kkjs Re: myszabrum- dziekuje 10.02.09, 12:30
              znow podniose temat bo woronowicza jednak naklad wyczerpany... czy ktos ma do
              sprzedania uzywana ksiazke?
              • myszabrum Re: myszabrum- dziekuje 10.02.09, 17:03
                Tu chyba jeszcze jest:
                www.pedagogicum.pl/index.php?cat_id=27
                <:3)~~ brrrum :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka