Dodaj do ulubionych

szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy

25.11.09, 09:09
dlaczego firmy farmaceutyczne nie chcą brać odpowiedzialności za ewentualne szkody i skutki uboczne wywołane ich szczepionkami

wiadomosci.onet.pl/2084103,12,kanada_firma_farmaceutyczna_apeluje_o_wycofanie_groznych_szczepionek_na_ah1n1,item.html
172 tysiące szczepionek zagrażających życiu, no cóż, myślę że w pierwszej kolejności powinni się zaszczepić Ci co wieszali psy na minister Kopacz.
Obserwuj wątek
    • tow.ortalion Re: szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy 25.11.09, 09:10

Dzięki Ci Panie Boże za naszą kochaną Panią Minister !
    • wacikowa Re: szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy 25.11.09, 09:11
      Dokładnie i zaczęłabym od braci K :)
    • alpepe Re: szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy 25.11.09, 09:20
      WHO i rządy wielu krajów chodzą na pasku firm farmaceutycznych, ale to
      niewygodna prawda, więc lepiej zrobić medialnie z takiej minister Kopacz wariatę.
      • alpepe Re: szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy 25.11.09, 09:20
        wariatkę.
    • six_a Re: szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy 25.11.09, 09:20
      czytaj, onet będziesz głupszy.
      sięgnij no sobie do tego co faktycznie powiedziała rzeczniczka glaxo, a potem
      bierz się do stawiania pomnika pani minister.
      • jan_hus_na_stosie Re: szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy 25.11.09, 09:32
        six_a napisała:

> czytaj, onet będziesz głupszy.

wierz firmom farmaceutycznym a na pewno będziesz zdrowsza, bogatsza i dłużej żyła

> sięgnij no sobie do tego co faktycznie powiedziała rzeczniczka glaxo

No właśnie sięgam, cytuję:

The pharmaceutical company GlaxoSmithKline says it has advised medical staff in Canada to not use one batch of swine flu vaccine for fear it may trigger life-threatening allergies.

rzeczywiście, nie stanowią zagrożenia dla życia...

She says the affected batch contains 172,000 doses of the vaccine. She declined to say how many doses had been administered before the advice to stop using them was given.

Rzecznik odmówiła komentarza na temat tego ile osób zostało już zaszczepionych wadliwym lekiem... Ale dlaczego odmówiła? Oj nie ładnie.

źródło: www.foxnews.com/story/0,2933,576526,00.html
        • six_a Re: szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy 25.11.09, 09:46
          ale ja nie zakładam wątków promujących szczepionkę, za to Ty założyłeś taki jak
          powyżej, siejąc panikę. pomyśl o tym w wolnej chwili.

one batch
          canada
          advised not to use one batch
          six reports of serious allergic reactions among recipients
          no similar reports from other countries

czyli nie szczepionka w ogóle stanowi zagrożenie życia, tylko jedna partia
          170.000 wywołała u 6 osób silniejszą reakcję alergiczną, niż normalnie
          wywoływana przez szczepionkę.

Dr. Joel Kettner, Manitoba's chief medical officer of health has said they are
          being cautious and are following the advice. He urged people not to be alarmed,
          saying that any allergic reactions occur shortly after inoculation, don't last
          long and have not led to long-term health problems.
    • martishia7 Re: szczepionki przeciw A/H1N1- teraz już wiemy 25.11.09, 09:43
      Ej, daj spokój, ja nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby wierzyć w tę zbiorową
      histerię w sprawie świńskiej. Wystarczyło sobie tylko poczytać jaką ma
      śmiertelność w porównaniu do zwykłej grypy sezonowej żeby zobaczyć, że to NIC
      TAKIEGO. jedyne co, to jest nieco bardziej zaraźliwa, ale łagodniejsza od
      sezonowej - to jest problem głównie dla pracodawców, a nie dla pacjentów i ich
      zdrowia.Jak dla mnie rzecz w tym, że z okazji ptasiej grypy, która miała przyjść
      i nas zdziesiątkować, poczyniono ogromną produkcję Tamiflu. Wielka Epidemia jak
      wiadomo nie nastała, a Tamiflu jest lekiem o krótkiej przydatności. Gdyby nie
      zmusić rządów do porobienia zapasów dla ogromnego odsetka mieszkańców, to trzeba
      by to wszystko spuścić w kanał, bo by się przeterminowało. Więc wymyślono świńską...
    • montenegrina do husa 25.11.09, 11:07
      Chodzi o jedna partie szczepionek,a nie o wszystkie wyprodukowane
      szczepionki.Dokladniej sie informuj!

• Gość: toma Re: bijcie im poklony jeszcze IP: 80.214.254.* 25.11.09, 13:03
        ja jestem zaszczepiony, moja rodzina i jakos zyjemy bez efektow
        ubocznych
        fakt jeden jest, jednak potrzeba sie zaszczepic nie szczepionka z
        aduiwantem tylko bez niego,
        nie jestesmy krolikami,
        jezeli ktos ma alergie na jaja kurze ,to nie moze sie na nic
        zaszczepic bo kazda szczepionka uzywa jaj kurzych
        jednak lepiej sie wychodzi na tej szczepionce bez adiuwanta,
        np.Minister zdrowia fancuska, tez dala przyklad "wyboru" zamiast sie
        zaszczepic jak wszyscy szczepionka pandermix, to uzyla panenzy,
        przeznaczonej dla matek karmiacych, malych dzieci i kobiet wciazy
        tak to rzadzacy odcinaja sie od szarego ludu