Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu???

21.05.02, 15:11
    Witam. Niedawno sprowadziłem się do Poznania. Gdzie mogę kupić tu jakieś fajne
    wino? Na razie nic nie znalazłem, a przecież nie mogę tylko kupować w czasie
    wyjazdów zagranicznych...

Pozdrawiam.
    Obserwuj wątek
      • docg Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 21.05.02, 15:47
        zawsze możesz kupować w supermarketach (carrefour, geant, auchan, tesco itd) i
        w specjalistycznych sklepach, które z reguły są łatwe do odszukania w centrach
        handlowych.
        pozdrawiam
        • drago2 Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 22.05.02, 08:36
          docg napisał(a):

> zawsze możesz kupować w supermarketach (carrefour, geant, auchan, tesco itd) i
          > w specjalistycznych sklepach, które z reguły są łatwe do odszukania w centrach
          > handlowych.
          > pozdrawiam

Drogi DOCG: traktujesz mnie jak niedorozwiniętego. Lubisz odpisywać tylko aby
          podnieść "aktywność" na forum??? Po co? ...w Poznaniu nie ma Carrefour'a, Gean'ta
          ani żadnego sklepu winiarskiego w "centrum handlowym" (więc przyjedź i "z reguły
          łatwo" go znajdź!)- to tytułem informacji dla Ciebie, gdybyś nagle tego
          typu "cenne" porady chciał udzielać innym. Podejrzewam, że jesteś z Wa-wy, bo to
          w tym mieście jest taka wielka fascynacja, jak i ilość "Carrefour'ów" i jemu
          podobnych. Zapytałem na forum, bo oczekuje odpowiedzi od kogoś z Poznania lub
          okolicy, kto zna to miasto i pija wino.

Mimo, że właściwie to mnie obrażasz (nie wprost), to dziękuję za odpowiedź.

Pozdrowienia
          • Gość: Alchemik Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 16:35
            Na ul. 23 Lutego od Placu Cyryla Ratajskiego w dół masz chyba największy sklep
            winiarski w Poznaniu "Swiat Win" aby nie być posądzonym o reklamę dodam, że od
            czasu kiedy chciałem tam zapoznać się z ofertą szampanów i jedyne co byli mi
            wstanie doradzić to "polecam Panu szampana którego Bond pił w ostatnim odcinku"
            to już tam nie zaglądam. Choć tak naprawdę powód jest inny, a mianowicie nie
            mam zamiaru oddawać fiskusowi ani złotówki więcej niż jest to możliwe (już mnie
            dostatecznie skubią) Więc jadę od czasu do czasu albo bliżej do Frankfurtu albo
            dalej do Berlina.
            No ale ten sklep to jest największy i raczej praktycznie jedyny tak dobrze
            zaopatrzony.
            Dobrze zaopatrzona w alkohol jest także sieć sklepów/marketów Piotr i Paweł, a
            i załoga dośc kompetentna (Ta na sprzedaży klasycznej bo na samoobsłudze to już
            nic nie wiedzą) Denerwuje mnie tylko, że dobre drogie wina oraz szampany
            trzymają w gablotach oświetlonych żarówkami pisałem kiedyś do nich, że to
            grzech śmiertelny i mogli by sobie kupić specjalne chłodziarki ale mają to w
            dupie nawet nie odpowiedzieli ale generalnie także w inne produkty to sieć
            dobrze zaopatrzona no i w Poznaniu jest modnie kupować w ich sieci bo lokalna
            wielkopolska, a nie jakaś francuska czy inna.

pzdr
            Alchemik
            • drago2 Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 23.05.02, 10:38
              No tak... najwiekszy to moze on jest. ...ale: moim zdaniem prawie nic tam nie
              ma i ceny sa z kosmosu!!! Obsluga ponizej wszelkiej krytyki. Nie do
              zaakceptowania. Tam nikt zadnego wina chyba nie pil. Piotr i Pawel OK, ale
              wybor nie za duzy... dzieki za post!
              • Gość: Alchemik Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 11:10
                drago2 napisał(a):

> No tak... najwiekszy to moze on jest. ...ale: moim zdaniem prawie nic tam nie
                > ma i ceny sa z kosmosu!!! Obsluga ponizej wszelkiej krytyki. Nie do
                > zaakceptowania. Tam nikt zadnego wina chyba nie pil.

No tak jak pisałem z tymi szampanami, a jest tak jak piszesz pewnie dlatego, że
                to jedyny taki sklep w Poznaniu, a jak jest monopol to wiadomo ma się wszytko w
                tyłku. Dlaczego nie ma większej ilości takich sklepów w Poznaniu? Chyba
                wytłumaczeniem może być bliskość granicy i tam ludzie się zaopatrują. Choć
                Wrocław jest jeszcze bliżej NRD-owa i wybór mają ot zagadka.

• docg Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 23.05.02, 09:55
            drago2 napisał(a):

> Drogi DOCG: traktujesz mnie jak niedorozwiniętego. Lubisz odpisywać tylko aby
            > podnieść "aktywność" na forum??? Po co? ...w Poznaniu nie ma Carrefour'a, Gean'
            > ta
            > ani żadnego sklepu winiarskiego w "centrum handlowym" (więc przyjedź i "z reguł
            > y
            > łatwo" go znajdź!)- to tytułem informacji dla Ciebie, gdybyś nagle tego
            > typu "cenne" porady chciał udzielać innym. Podejrzewam, że jesteś z Wa-wy, bo t
            > o
            > w tym mieście jest taka wielka fascynacja, jak i ilość "Carrefour'ów" i jemu
            > podobnych. Zapytałem na forum, bo oczekuje odpowiedzi od kogoś z Poznania lub
            > okolicy, kto zna to miasto i pija wino.
            >
            > Mimo, że właściwie to mnie obrażasz (nie wprost), to dziękuję za odpowiedź.
            >
            > Pozdrowienia
            No tak, po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że faktycznie głupawo
            odpowiedziałem. Codziło mi o to, że sam preferuję zakupy winne w supermarketach
            raczej niż we wściekle specjalistycznych sklepikach w centrum.
            Przypadkiem akurat wczoraj byłem w Poznaniu i przejeżdżałem obok dużego CENTRUM
            HANDLOWEGO w Komornikach, z dużym sklepem Auchan, więc jednak jakieś centrum
            (handlowe) tam macie. 7 km od ulicy Św. Marcin w kierunku Wrocławia, z którego to
            miasta
            pozdrawiam
            • drago2 Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 23.05.02, 10:41
              Nie obrazaj sie, ale tam nic prawie nie ma... a o zadnych naprawde smakowitych
              winkach to zapomnij!))) Dzieki.
      • shuriken Re: Gdzie kupowac dobre wino w Poznaniu??? 22.05.02, 12:24
        Powinien Cie zainteresowac ten watek:
        www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=18&wid=88&aut=winoman&aid=88

Winoman bardzo poleca wymieniony tam sklep "Wina Swiata" :-)
        • shuriken Re: sorry 22.05.02, 12:25
          Pomieszal mi sie Poznan z Toruniem - najmocniej przepraszam :-|
      • Gość: Alchemik Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 16:37
        Na ul. 23 Lutego od Placu Cyryla Ratajskiego w dół masz chyba największy sklep
        winiarski w Poznaniu "Swiat Win" aby nie być posądzonym o reklamę dodam, że od
        czasu kiedy chciałem tam zapoznać się z ofertą szampanów i jedyne co byli mi
        wstanie doradzić to "polecam Panu szampana którego Bond pił w ostatnim odcinku"
        to już tam nie zaglądam. Choć tak naprawdę powód jest inny, a mianowicie nie
        mam zamiaru oddawać fiskusowi ani złotówki więcej niż jest to możliwe (już mnie
        dostatecznie skubią) Więc jadę od czasu do czasu albo bliżej do Frankfurtu albo
        dalej do Berlina.
        No ale ten sklep to jest największy i raczej praktycznie jedyny tak dobrze
        zaopatrzony.
        Dobrze zaopatrzona w alkohol jest także sieć sklepów/marketów Piotr i Paweł, a
        i załoga dośc kompetentna (Ta na sprzedaży klasycznej bo na samoobsłudze to już
        nic nie wiedzą) Denerwuje mnie tylko, że dobre drogie wina oraz szampany
        trzymają w gablotach oświetlonych żarówkami pisałem kiedyś do nich, że to
        grzech śmiertelny i mogli by sobie kupić specjalne chłodziarki ale mają to w
        dupie nawet nie odpowiedzieli ale generalnie także w inne produkty to sieć
        dobrze zaopatrzona no i w Poznaniu jest modnie kupować w ich sieci bo lokalna
        wielkopolska, a nie jakaś francuska czy inna.

pzdr
        Alchemik
      • drago2 Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 23.05.02, 15:59
        Wyglada na to, ze chyba nikogo z Poznania tu nie ma... (((

Szkoda.
        • Gość: Alchemik Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 17:04
          Czytaj uważnie ja jestem z Poznania:-)))).

pzdr
          Alchemik
          • Gość: Alchemik Re: To jest nas już dwie dusze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 17:05

pzdr
            Alchemik
            • drago2 Re: To jest nas już dwie dusze 23.05.02, 18:12
              No milo... zauwazylem, ale ty kupujesz wina w NRD... wiec nie ma z
              Ciebie "wielkiego pozytku" w kwestii tego pytania... Oczywiscie zartuje i
              dzieki za odp. Natomiast pozostaje dla mnie dziwne nadal, ze tylko Ty jeden z
              Poznania sie tu "udzielasz"...
              • Gość: Alchemik Re: To jest nas już dwie dusze IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 24.05.02, 09:36
                Wydaje mi się, że powodem jest to, iż naród generalnie pije mało Wina
                (specjalnie napisałem przez duże W) jak do tego dodac ilosc osób mającą dostęp
                do internetu znających to forum itd. to wychodzi nas statystycznie 2 szt. i tak
                mamy dobrze bo niektóre regiony jak zauważyłem to chyba wogóle nie są
                reprezentowane.

pzdr
                Alchemik
            • selya Kolejna dusza z Poznania 02.08.02, 11:11
              Wlaśnie wróciłam z urlopu, zajrzałam na forum i z radością odkryłam wątek
              poznański, bo myślałam, że oprócz mnie to nie nikogo z Poznania nie ma.
              Co do sklepów w P., to też cały czas ubolewam nad tym, że delikatnie mówiąc:
              nie jest dobrze. W związku z tym ucieszyłam sie na wieść, że na Garbarach jest
              coś nowego. Coprawda ci co byli nie bardzo zachęcają, ale pójdę i sama sprawdzę
              jak jest.
              Ostatnio miałam okazję bywać w Gdańsku i tam trafiłam do Festusa, gdzie uważam
              wybór jest całkiem dobry, i udało mi się poczynić parę udanych zakupów, np:
              Oxford Landing 2001, South Australia, Yalumba - 43zł
              Valpolicella Classico superiore, Serego Alighieri, Possessioni Rosso 1999
              Pozdrawiam i opowiem o moich wrażeniach po wizycie w sklepie na Garbarach
              Selya
      • shuriken Re: Gdzie kupowac dobre wino w Poznaniu??? 24.05.02, 19:06
        Wlasnie sie dowiedzialem na warszawskiej (sic!) degustacji.

Otoz spotkalem tam wlasciciela sklepu zwacego sie bodaj "Winiarnia", a polozonego przy ul.
        Wolsztynskiej 1 (rog Marcelinskiej). Chwalil sie, ze ma w ofercie 400 (slownie: czterysta)
        gatunkow wina, a przy sklepie dziala "ogrodek degustacyjny".

Poznaniacy! Do dziela! :-) Sprawdzcie lokal i napiszcie, jak bylo <:-)
        • Gość: Alchemik Re: Gdzie kupowac dobre wino w Poznaniu??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 10:00
          O jej to drugi koniec miasta ale sprawdzimy co mają w temacie szampanów i nie
          tylko. Dzięki za info.

pzdr
          Alchemik
          • drago2 Re: Gdzie kupowac dobre wino w Poznaniu??? 25.05.02, 18:07
            Dzieki za info o sklepie na Marcelinskiej!

...ale: choc nie liczylem to 400 jest raczej mocno przesadzone. Szkoda tez, ze
            to jest zwykly sklep monopolowy z wodka i piwem z najnizszej polki jakosciowej
            z mocno poszerzona oferta win. Nazwa "Winiarnia" obiecuje nieco wiecej. Oferta
            jest na poziomie lepszego marketu samoobslugowego, a pare starych mebli tego
            nie zmieni. Ceny z okolo 35-40% marza od cen dystrybutora, co w wypadku
            sklepu "na zadupiu" swiata i we wlasnym domu jest lekkim przegieciem.

Jesli chodzi o oferte to dla potwierdzenia poziomu merytorycznego:

- najlepsza Rioja to Faustino I (dobrze, ze chociaz 1994!) i "generic" Bujanda
            - najlepsze Chianti to prawdopodobnie Frescobaldi Chianti Rufina z
            Nipozzano '98 albo Villa Antinori Chianti Classico '98, przyznacie, ze to
            marny "top"
            - o "francuzach" nie wypowiadam sie
            - kilka win Banfiego, ale bez ZADNEJ gornej polki
            - szampany zostawiam Alchemikowi, ale sam juz widzialem, ze znacznie lepiej
            jest w Piotrze i Pawle... najlepsze (chyba) co mieli to Veve Cliquot Ponsardin
            (tak sie to chyba pisze - jezyk szatana!) i zadnych rocznikowych cuvee.

Szkoda. Spodziewalem sie czegos lepszego. Przy tym sklepie to
            nieszczesny "Swiat Wina" na 23 Lutego jest niezly. Wstyd mi to pisac, bo tam
            tez nie moge nic sobie wybrac smakowitego.

Pozdrawiam i czekam na opinie Alchemika.
            • Gość: Alchemik Re: Gdzie kupowac dobre wino w Poznaniu??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 13:50
              drago2 napisał(a):

> Veve Cliquot Ponsardin
              > (tak sie to chyba pisze - jezyk szatana!)

Co racja to racja (z tym językiem) dobrze choć, że wielu producentów to z
              pochodzenia Niemcy bo z nimi łatwiej i w pisowni i w wymowie. Tak na marginesie
              Bolinger to nazwisko niemieckie więc jak w sumie wymawiać nazwę tego szampana
              Bolinger czy Bolinżer (zez francuska) większość mówi Bolinżer ja się upieram przy
              Bolinger. Bo inaczej to zamiast mówić Krug musielibyśmy mówić Kruż czy jakoś tak.
              Co do wdowy to ja też mam z tym problem więc piszę VCP i wszystko jasne :-)))) (o
              wymowie w tym przypadku to już nie wspomnę)

pzdr
              Alchemik

• spol Re: Gdzie kupowac dobre wino w Poznaniu??? 27.05.02, 14:36
                Szanowni Koledzy!

Podoba mi się pogląd głoszący, że diabeł mówi po francusku. Ale jeśli tak jest,
                to na pewno mówi z włoskim akcentem :o)

Służę pomocą w kwestii wymowy i pisowni francuskich nazw:

<b>Veuve-Clicquot Ponsardin </b>[wew kliko pąsardę], przy czym "wew" wymawiać
                należy tak jakby był tam niemiecki dyftong "oe"
                <b>Bolinger </b>[borlęże]
                <b>Krug [krig]</b>, "i" wymawiać jak niemiecki dyftong "ue"

Przykro mi bardzo, ale tak to niestety wygląda...
                W razie innych wątpliwości zapraszam na priv.

Pozdrawiam!
                • spol Re: Gdzie kupowac dobre wino w Poznaniu??? 27.05.02, 14:38
                  hmmm... nie pozwalają na tym forum używać html-a...
        • drago2 Re: Gdzie kupowac dobre wino w Poznaniu??? 25.05.02, 18:14
          shuriken napisał(a):

> Wlasnie sie dowiedzialem na warszawskiej (sic!) degustacji.
          >
          > Otoz spotkalem tam wlasciciela sklepu zwacego sie bodaj "Winiarnia", a polozone
          > go przy ul.
          > Wolsztynskiej 1 (rog Marcelinskiej). Chwalil sie, ze ma w ofercie 400 (slownie:
          > czterysta)

Hmmm... niektory to nie maja wstydu. Ja znam to zjawisko jako konfabulacja, ale i
          tak dzieki za info.
          > gatunkow wina, a przy sklepie dziala "ogrodek degustacyjny".
          >
          > Poznaniacy! Do dziela! :-) Sprawdzcie lokal i napiszcie, jak bylo <:-)

• drago2 ALCHEMIK! Wywoluje Cie do odpowiedzi))) 27.05.02, 09:32
        Byles tam?
        • Gość: Alchemik Re: ALCHEMIK! Wywoluje Cie do odpowiedzi))) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.05.02, 13:43
          Niestety jeszcze nie byłem w tym sklepie na Marcelińskiej. Jak tam pójdę to
          będę musiał sie chyba jakoś zakamuflować może dla niepoznaki kupie jakieś wino
          za 3.50PLN :-))))).
          Co do oferty szampanów w Piotrze i Pawle to rzeczywiście jest imponująca (jak
          na polskie warunki) w porywach mają ze 20 gatunków i różne rocznikowe też
          bywają (tylko te polskie ceny można pójść z torbami:-)))) tylko sposób
          przechowywania jest niedopuszczalny (przecież to wino się gotuje :-(((()
          W ostatnim "Świecie Win" (gazeta) jest reklama w której napisano, że w czerwcu
          otwiera podwoje piwnica winiarska na ul. Garbary (może coś się rusza) tylko nie
          podali Garbary ile ale myślę, że musi to być gdzieś na odcinku Solna - Pl.
          Bernardyński.

pzdr
          Alchemik
          • Gość: Alchemik Re: Nowy sklep z winami już działa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 14:10
            Znalazłem ten nowy sklep z winami w Poznaniu na ul. Garbary 40 (praktycznie na
            narożniku z ul. Wszystkich Świętych). Miła obsługa, niezłe zaopatrzenie na
            pewno warto zajrzeć. Czynny jest od paru dni więc ciągle w jakimś tam rozruchu.

pozdrawiam

Alchemik
            • Gość: GiorgioP Re: Nowy sklep z winami już działa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.07.02, 14:42
              tak dziala... bylem tez, ale nic nie kupilem...
              • Gość: Alchemik Re: Nowy sklep z winami już działa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 19.07.02, 16:19
                Gość portalu: GiorgioP napisał(a):

> tak dziala... bylem tez, ale nic nie kupilem...

Ja też byłem i nic nie kupiłem. Oni się pewnie załamią jak tak dalej pójdzie.
                Możesz napisać dlaczego nic nie kupiłeś.

Alchemik
                • Gość: GiorgioP Re: Nowy sklep z winami już działa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 19.07.02, 17:20
                  Szczerze? Ze dwa wina moze bym tam wybral (wiem, ze mam specyficzne wymagania),
                  ale naprawde to jestem na etapie inwestowania pieniazkow w cos, co nie pozwala
                  mi teraz kupowac wina w sklepach... Win jest tam troche za duzo jak dla mnie i
                  do tego masa oslawionej "niskiej polki"...

papa.

PS. Przyznam sie niebawem w co wkladam pieniazki.
                  • Gość: Alchemik Re: Nowy sklep z winami już działa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 20.07.02, 09:55

> Win jest tam troche za duzo jak dla mnie

Ciekawe spostrzeżenie. Przeważnie narzekamy na zbyt ubogi wybór:-)))) Z mojej
                    strony jest odwrotnie dwa szampany (to zbyt uboga oferta. W winach musującej
                    jest już lepiej). Generalnie to dobrze, że powstał nowy sklep zobaczymy jak
                    będzie się rozwijał. Być może wreszcie ktoś zrozumie, że akcyza zabija tego
                    typu przedsiębiorczość . Chyba nikt nie ma wątpliwości, że jak zniknie granica
                    na Odrze, a ceny alkoholu pozostaną na tym samym poziomie to ja z wyjazdu do
                    Niemiec nie przywiozę "skrzynki" lub dwóch wina tylko całą ciężarówkę.

pozdrawiam

• Gość: GiorgioP Re: Nowy sklep z winami już działa IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 20.07.02, 19:41
                      Moze to brzmi dziwnie, ale naprawde uwazam, ze za duzo tam win. Cenie
                      sobie "autorski" wybor do listy win. W tym wypadku widze przeglad oferty kilku
                      importrerow, zebrany w jednym miejscu. Moze i to jest jakas metoda, ale ja
                      osobiscie jestem postawiony w identycznej sytuacji jak przy sprzedazy
                      wysylkowej, a tego akurat nie lubie. Podobna metode stosuja "markety" - po
                      sklepie winiarskim oczekuje czegos innego.

Przy okazji: nie wiem jak taka cene uzyskal Piotr i Pawel od Partner Center,
                      ale Rosemount Shiraz 2000 (generic) jest obecnie po 39zl (co jest ich cena
                      hurtowa)!!! Napewno warto kupic!!! Dzis wieczorem sprawdze jaki jest.

Pa

PS. Alchemik! Sadze, ze moglibysmy sie kiedys spotkac "na wizji")))
                      • Gość: hm Re: Nowy sklep z winami już działa IP: *.pozn.gazeta.pl 23.07.02, 15:18
                        georgio wie co mowi:) wino w jego ustach nabiera dopiero samku:)

ps.
                        (z e m s t a hahahaha)
                      • Gość: Alchemik Re: Nowy sklep z winami już działa IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.07.02, 16:14

> PS. Alchemik! Sadze, ze moglibysmy sie kiedys spotkac "na wizji")))

Może być. Powoli szykuję się do zasłużonego :-)))) urlopu, który potrwa
                        praktycznie do końca sierpnia. Wrócimy do tematu na początku września. Ty
                        stawiasz wino ja szampana.

Pozdrawiam

Alchemik
                        • Gość: vinnie3 winobranie IP: *.fbp.fh-weingarten.de 26.07.02, 19:21
                          czolem,jesli bedzie ktos z was w Zielonej Gorze gdzies w polowie wrzesnia(dni
                          Z.G.-Winobranie) to polecam(oczywiscie nie tylko wtedy)maly ale ciekawy sklepik
                          z winami ok.10 m od ul.Kupieckiej-nazywa sie chyba "Swiat win"-jest moim
                          zdaniem pewien wybor.od razu zastrzegam,ze nie jestem
                          wlascicielem,he,he.pozdrawiam.
            • Gość: bleks Re: Nowy sklep z winami już działa IP: 80.50.54.* 25.02.14, 12:39
              Zamawiam w sklepie internetowym .paletawin.pl b.duży wybór i cena dostawy do domu tylko 12 zł .
      • wina Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 25.01.03, 23:29
        Nie musisz szukać. Przywiozą bezpośrednio do domu. Gwarancja jakości. Tylko
        oryginalne z renomowanych winiarni.
        • prezesus1 Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 27.01.03, 18:03
          wina napisał:

> Nie musisz szukać. Przywiozą bezpośrednio do domu.
          Gwarancja jakości. Tylko

> oryginalne z renomowanych winiarni.

Sorki ale takie listy to chyba lekka przesada. Moze
          jeszcze tu cennik wstawisz? Moze jakies konto, link na
          strone, a wtedy cale forum bedzie tam kupowalo, lacznie
          ze mna (Hihi).
      • Gość: smakosz Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.01.03, 16:40
        Polecam Kilera-dech zapiera (przy słabej wątrobie wypróbować na teściowej).
      • Gość: Fiesta W Fiesta del Vino IP: *.icpnet.pl 13.11.13, 19:51
        zapraszamy do fiesta del vino po Wina poznań
      • Gość: Fiesta Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.icpnet.pl 19.11.13, 11:28
        Zapraszamy do nas Wina Poznań miła atmosfera atrakcyjne ceny i naprawdę fajne winka
        • Gość: Kaja Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.13, 12:43
          "fajne winka" i od razu wiadomo gdzie NIE kupować
          • Gość: Spam Nie Przejdzie Sfrustrowany Karolek siedzi i klepie ten spam... IP: *.proxnetwork.com 19.11.13, 14:45
            Szemrane typki z ich "winkami" z przemytu. Komedia.
      • Gość: Klient Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.icpnet.pl 15.01.14, 20:58
        Profesjonalne doradztwo i degustacje oraz atrakcyjne ceny maja w fiesta del Vino. Poza tym można spędzić czas w bardziej kameralnej atmosferze niż np w Mielżyńskim - gdzie jest lans bounce itp:)
      • Gość: degustatorka Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.wist.com.pl 23.04.14, 12:38
        witam po co chodzić szukać i tracić czas kiedy można go inaczej spożytkować proszę o to strona www.slonecznawinnica.pl/ masz tam bardzo duży wybór wszelkiego rodzaju win które możesz sobie zamówić sama korzystam z tej strony i powiem ci ze jestem bardzo zadowolana i nie tracę czasu na chodzenie i szukanie

pozdrawiam
      • Gość: Carra Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.icpnet.pl 22.03.15, 16:25
        TRYWINE. EU , polevam noesamowite wytrawne wina slowackie
        • makaronio1 Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 30.04.15, 09:16
          Fiesta Del Vino. Mają chyba z 300 rodzajów win, więc do wyboru do koloru. W ogóle bardzo sympatyczna restauracja, jedzenie bardzo fajne. ;)
          • Gość: jurkowska Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? IP: *.146.167.248.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.02.19, 16:36
            osobiście wolę zamawiać w pewnym , sprawdzonym sklepie w sieci, zobacz sobie tutaj w Winezja - wina z całego świata winezja.pl/wina/musujace
      • baggginka Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 19.09.19, 11:59
        Ja zamawiałam wino przez stronę dobrewino.pl, mają duży wybór, ostatnio kupiłam gruzińskie czerwone kazbek peak półwytrawne, bardzo dobre jest, często mamy gośc i zawsze dopytują co to za wino
      • klarasonstein Re: Gdzie kupować dobre wino w Poznaniu??? 31.01.25, 15:12
        Dobry sklep z winem online to vinoandmore.pl/sklep z wyjątkowymi włoskimi winami
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka