Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabotażu.

04.08.05, 11:15
    Musimy z przykrością poinformować wszystkich winolubów kochanych, że impreza
    z otwartej zamieniła się w zamkniętą dla członków Wino Club wyłącznie. Paru
    szpiegów i sabotażystów z konkurencyjnych firm winiarskich przeniknęło w
    szeregi zaproszonych i planowało zniszczyć nasze piwnice po remoncie przy
    pomocy octu podczas imprezy 13-tego sierpnia. Jeden z nich planował podgrzać
    piwnicę główną do 16 stopni Celsjusza a naszą nową piwnicę przejściową do
    skandalicznych 22 stopni!

Przypominam jednak, że dla wszystkich członków oraz adeptów na członków ze
    stażem minimum 3 letnim oraz trzema członkami wprowadzającymi, impreza
    oczywiście się odbędzie.

Przepraszamy pozostałych.

Z poważaniem,
    Zarząd Isabelle Daniel Vins
    Obserwuj wątek
      • Gość: paero1234 Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 04.08.05, 11:21
        Co za wstrętna prowokacja konkurencji!
        Zwracam uwagę na to, ze prawdziwy IDV posluguje sie nickiem zaczynajacym z
        malej litery a przedmowca z duzej!
        Mam nadzieje, ze impreza odbedzie sie bo nie zostalem wciagniety jeszcze na
        czlonka Wino Club ani nie mam statusu adepta/czlonka wprowadzanego przez
        czlonka wprowadzajacego.
        • lsabelle.daniel.vins Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot 04.08.05, 11:24
          Jak powszechnie wiadomo, nazwy firm pisuje się z literą wielką. To chyba
          wszystko wyjaśnia co do autentyczności!
          • Gość: paero1234 Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 04.08.05, 11:36
            wg netykiety w korespondencji powinno uzywac sie małych liter. Wiekie
            traktowane sa jako krzyk. IDV nie musi krzykiem akcentowac swojej pozycji na
            polskim rynku a tym bardziej na tym forum.
            Jesli trzeba poprosimy moderatora o rozsadzenie na podstawie IP, tudziez kazdy
            zainteresowany moze wykonac telefon do Firmy, dane teleadresowe znane sa
            uczestnikom Wino Club o statusie (w kolejnosci rosnącej) od czlonka zwyczajnego
            do wprowadzanego.
        • isabelle.daniel.vins dla Paero 04.08.05, 11:36
          Gość portalu: paero1234 napisał(a):

> Co za wstrętna prowokacja konkurencji!
          > Zwracam uwagę na to, ze prawdziwy IDV posluguje sie nickiem zaczynajacym z
          > malej litery a przedmowca z duzej!
          > Mam nadzieje, ze impreza odbedzie sie bo nie zostalem wciagniety jeszcze na
          > czlonka Wino Club ani nie mam statusu adepta/czlonka wprowadzanego przez
          > czlonka wprowadzajacego.
          I dobrze zauwarzyłeś Paero, a poniewaz masz u Nas uważanie za swoją
          spostrzegawczośc dostajesz od Nas Butelke wina, wybieraj wino i cena niegra
          roli.
          Pozdrawiamy winolubie
          IDV
          • giorgio_primo Ja też, ja też! 04.08.05, 11:44
            isabelle.daniel.vins napisała:

> Gość portalu: paero1234 napisał(a):
            >
            > > Co za wstrętna prowokacja konkurencji!
            > > Zwracam uwagę na to, ze prawdziwy IDV posluguje sie nickiem zaczynajacym
            > z
            > > malej litery a przedmowca z duzej!
            > > Mam nadzieje, ze impreza odbedzie sie bo nie zostalem wciagniety jeszcze
            > na
            > > czlonka Wino Club ani nie mam statusu adepta/czlonka wprowadzanego przez
            > > czlonka wprowadzajacego.
            > I dobrze zauwarzyłeś Paero, a poniewaz masz u Nas uważanie za swoją
            > spostrzegawczośc dostajesz od Nas Butelke wina, wybieraj wino i cena niegra
            > roli.
            > Pozdrawiamy winolubie
            > IDV

Ja też to od razu zauważyłem! czy mogę prosić o butelkę wina Solaia? Wiem, że
            mają Państwo kika na zbyciu.

Pozdrawiam!
          • Gość: paero1234 Re: dla Paero IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:49
            Dzięki! Miło że wreszcie ktoś zdobył się na ludzki odruch i docenił wysiłki.
            Mam ostatnio melodię na Le Pin. Wystarczy jedna butelka oczywiście. Tylko
            wolałbym jakiś sensowny rocznik - 1995 lub 1998.
            Adres dodstawy proszę uzgodnić ze mną na paero1234@NOSPAM.gazeta.pl
            Jeszcze raz dzięki!
            • Gość: paero1234 Re: dla Paero i IDV IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 04.08.05, 11:56
              Co za wstrętna próba wyłudzenia wina!!!
              Prosze zauważyc, ze prawdziwy paero1234 pisze z compi.net.pl /crowley.pl a nie
              z IP neostrady!
              Jestem gotów przyjąć mediację giorgio primo i prosze z nim uzgodnić szczegóły
              tj.jakie wino IDV zechciałoby mi przesłać.

Pozdrawiam
              paero1234
        • salceson.brunszwicki Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot 04.08.05, 12:31
          Gość portalu: paero1234 napisał(a):

> Zwracam uwagę na to, ze prawdziwy IDV posluguje sie nickiem zaczynajacym z
          > malej litery a przedmowca z duzej!

Zwracam uwagę na to, że założenie konta pocztowego z DUŻĄ literą w nazwie
          użytkownika jest NIEMOŻLIWE !!!

To niemożność wynikająca z podstaw programowcych tego serwera portalu GAZETA.

W tym kokretnym wypadku jest to literka "l" - jak pierwsza literka słowa
          literka :)
          Wygląda tylko na duże J :)))
          • saltimbocca Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot 04.08.05, 12:35
            no i paero1234 będzie się musiał obejść smakiem....
            • Gość: paero1234 Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot IP: *.compi.net.pl / *.crowley.pl 04.08.05, 12:54
              To byla nagroda za czujnosc a nie za zgadywanie literek.
              Ale jak slusznie zauwazyl salceson.brunszwicki falszywy idv uzywa litery 'l'
              jako podobnej do duzego 'i'. Co wiecej droga dedukcji doszedlem do wniosku, ze
              lsabelle.daniel.vins aka paero1234 z neostrady to nikt inny jak
              benek.vvarakomski przez dwa 'v', ktory w tak niecny sposob podszywając się
              zniechecil prawdziwego Benka W. do pisania na naszym forum...
              Jestem pelen optymizmu, ze IDV nie cofnie jednak swojej obietnicy, ewentualnie
              honorujac salceson.brunszwicki wyróznieniem w postaci imiennego zaproszenia na
              imprezę!

Pozdrawiam
              paero123

P.S. Wroce do zalogowanego nicka paero123 aby zniechecic nasladowcow bez wlasne
              osobowosci
              • saltimbocca Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot 04.08.05, 12:58
                Ha! A ja myślałem, że paero1234, to taka transcendentna transparencja paero123,
                coś jakby meta-paero123:)
                • paero123 Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot 04.08.05, 13:55
                  Słuszna koncepcja! paero1234 to taki paero123 + 4 gratis :-)

Pozdrawiam
      • mdobro Prośba do moderatora 04.08.05, 11:48
        Czy moglibyście Państwo wyłączyć wreszcie całe to prawdziwe i fałszywe IDV bo
        tylko zaśmieca forum i właściwie stało się głównym wątkiem. Do czasu było to
        śmieszne ale teraz czas przenieść te wątki do forum "Głupota"
        • salceson.brunszwicki Kolejna PROŚBA do moderatora/administratora . 04.08.05, 12:53

Czas najwyższy by było KASOWAĆ na tym bezpłatnym, ogólnopolskim forum wszelkie
          posty mające znamiona ordynarnej reklamy wszelkiego rodzaju firm zajmujących
          się dystrybucją win butelkowanych.

Dziwi mnie brak reakcji ze strony moderatorów tego forum na posty nie mające
          ogólnego odbioru jak chociażby całkowicie prywatna korespondencja w poście o
          tytule:

"Dla Panów B&B" : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=27225852

To całkiem prywatna korespondencja nie mająca prawa ukazać się na ogólnym forum.
          Było by to zgodne chociażby z zasadami kultury - "cudzych listów się nie czyta".

Dziwię się też bardzo,że sami sprawcy tych postów mają czelność zaprzątać
          wszystkim głowę swoją czysto prywatną korespondencją.

Widocznie mają inne zasady - nie dopowiem KULTURY...była by to przesada :(

• paero123 Ha, wężu!!! 04.08.05, 13:13
            Sprytny wybieg ale nie ze mną te numery!
            Uwaga: do nicków lsabelle.daniel.vins itd. trzeba byłoby dołączyć
            nachlany.sommelier i salceson.brunszwicki! To jedna i ta sama osoba probujaca
            deprecjonowac starania IDV służace integracji środowiska winolubów i
            popularyzacji wina w Polsce!
            A reklama? Niekoniecznie. Poki co IDV nie podało zadnych danych teleadresowych
            oprocz informacji, ze miejscem imprezy bedzie Nałęczów. Żadnej strony www,
            telefonu, adresu itp. Wiec nie ma znamion spamu...

Pozdrawiam
        • Gość: zmęczony Re: Prośba do moderatora IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 05.08.05, 11:50
          no i było tworzyć trolla a potem go karmić?
          olewać olewać olewać
      • isabelle.daniel.vins Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot 04.08.05, 11:50
        lsabelle.daniel.vins napisała:

> Musimy z przykrością poinformować wszystkich winolubów kochanych, że impreza
        > z otwartej zamieniła się w zamkniętą dla członków Wino Club wyłącznie. Paru
        > szpiegów i sabotażystów z konkurencyjnych firm winiarskich przeniknęło w
        > szeregi zaproszonych i planowało zniszczyć nasze piwnice po remoncie przy
        > pomocy octu podczas imprezy 13-tego sierpnia. Jeden z nich planował podgrzać
        > piwnicę główną do 16 stopni Celsjusza a naszą nową piwnicę przejściową do
        > skandalicznych 22 stopni!
        >
        > Przypominam jednak, że dla wszystkich członków oraz adeptów na członków ze
        > stażem minimum 3 letnim oraz trzema członkami wprowadzającymi, impreza
        > oczywiście się odbędzie.
        >
        > Przepraszamy pozostałych.
        >
        > Z poważaniem,
        > Zarząd Isabelle Daniel Vins
        Chcieli byśmy zawiadomić że posługiwanie się czyjąś nazwą w sposób obraźliwy
        dla innych jest karalne.To samo dotyczy przesyłanie do ogólnej wiadomosci
        kłamliwych i nieprawdziwych tekstów. To jest ostatnia wiadomość dla
        Ciebie.Resztę wiadomości juz kto inny Ci przekaże
        IDV
        • Gość: bsien Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 04.08.05, 14:39
          Mnie tez zaczyna to już wkórzać (mam oczywiście na myśli tego człowieczka
          przez "l" alias "salceson" i "nachlany"). Pozwalam sobie na uwagę, że pachnie
          to nieuczciwą konkurencją (oczywiście jeżeli ta osoba to w rzeczywistości
          konkurencja IDV, a można zastanawiac się, czy nie ochroną dóbr osobistych
          (tzw. "podszywanie" się pod kogoś). Jako prawnik-winolub służę konsultacjami
          (oczywiście bezpłatnymi - my miłośnicy wina musimy się trzymać razem).
          • Gość: gorąca kajzerka Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot IP: *.idea.pl 04.08.05, 22:42
            ludzie!!!!!!!!!!!!11
            weźta się do pracy, bo was wyrzucą z roboty - przestańta czatować w godzinach
            urzędowania!!!
            pekabe nam spada, czyli siła nabywcza, a co za tym idzie wzrost konsumpcyi winney
        • Gość: Mecenas Łapsko Re: Niestety elemnty wrogie doprowadziły do sabot IP: *.ccc.de / *.ccc.de 07.08.05, 09:08
          isabelle.daniel.vins napisała:

>Chcieli byśmy zawiadomić że posługiwanie się czyjąś nazwą

Podszywanie się pod wymyślony nick internetowy o nazwie:

"isabelle.daniel.vins"

...jest karalne ??? =:O

W jakim kraju ???
          W Królestwie Gumba Bumba Niewielkie może i jest karalne :)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka