Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dzięki Giorgio!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 21:51
    Chciałbym serdecznie podziękować Giorgio Primo za świetne porady ,które
    absolutnie sprawdziły się podczas mojej wrześniowej wyprawy do Toskanii.Przy
    okazji nabyłem "parę" buteleczek naprawdę dobrych Chianti.
    Obserwuj wątek
      • Gość: rural Re: Dzięki Giorgio! IP: 213.134.140.* 28.09.05, 14:45
        Guciu!

Napisz więcej, o radach, o tym co, gdzie i za ile? O wrażeniach. Szerz wiedzę!

pozdrawiam
        • Gość: barolo Re: Dzięki Giorgio! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.05, 17:32
          zdecydowanie mogę polecić enotekę z małą kawiarenką w miasteczku Pienza (swoją
          drogą jedno z najpiękniejszych w tamtej okolicy). Mieści się ona zaraz za bramą
          prowadzącą do centrum miasteczka). Topowe wina i najlepsze ceny
          • Gość: Marcassin Pienza... IP: 65.208.122.* 28.09.05, 18:09
            W Pienza jest kilka sklepow!

Ten co piszesz wyglada mi lokalizacji na Enoteca "Di Ghino" przy Via delle
            Mura, gdzie sporo starych rocznikow Sassicaia maja ale moze sobie przypomnisz
            jak wymienie inne: Enoteca "Le Crete" przy placu Martiri della Liberta'
            albo "Baccus" przy Corso il Rossellino. Ten ostatni pasuje ze wzgledu na bar,
            ktory tam jest.

Niestety wszystkie sklepy w Pienza naleza do drogich lub bardzo drogich.
            • Gość: barolo Re: Pienza... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 12:33
              niestety sobie nie przypomnę :( na zdjęciach też żadnych znaków
              identyfikujących nie znalazłam. jest to mała enoteka, gdzie podają kawę i sporo
              win na kieliszki, z dwoma stolikami w środku i kilkoma na zewnątrz. Enoteka
              jest przy małym placyku, który jest przy łukowej bramie (jak dla mnie,
              wejściowej do miasta). Generalnie porównując ceny z kilkunastoma enotekami,
              które mieliśmy okazję odwiedzić zarówno w Toskanii jak Umbrii, w większych czy
              zupełnie malutkich miasteczkach, zdecydowanie tam właśnie mieli najlepsze ceny,
              nigdzie później nie spotkaliśmy takiego wyboru Brunello 97 w cenie ok 30 E.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka