Gość: fechu IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 15.12.05, 13:32 W Vininova pojawila sie nowa Rioja.Czy ktos mial okazje probowac?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holita Re: Lagunilla 18.12.05, 02:19 Hmmm. Dosc dobrze znam te wina, bo wspolpracowalismy kiedys z Grupo Arco, do ktorej nalezy Lagunilla. To taka przyzwoita, supermarketowa, mocno komercyjna Rioja, na poziomie Berberany czy Marques de Caceres. W tego typu winach (moim zdaniem) warto kupowac crianze (zazwyczaj bardzo przyzwoita i w dobrej cenie, zaspokaja potrzeby i spelnia nasze oczekiwania), z reserva bywa gorzej (bo juz wymagamy czegos ciekawszego), gran reservy najlepiej nie tykac, bo nie warto (za cene Gran Reservy Laguinilla mozna sobie kupic Reserve od znacznie lepszego producenta, z duzo bardziej satysfakcjonujacym efektem). Casa del Comendador nie pilam (wtedy chyba jeszcze nie mieli), ale zachwytow bym sie nie spodziewala. Radze brac crianze - zalezy w jakiej jest cenie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
speedygonzales Re: Lagunilla Crianza 18.12.05, 10:25 Polecona mi w sklepie niestety zawiodła. Jak to bywa z taką Rioją - bukiet głęboki skupiony i typowy piwniczno-bagienno-jarzynowy. Niestety w smaku podobnie jak Faustino V woda o lekkim posmaku ceglastym. Wyczuwalna i to mnie zdziwiło lekka metaliczność i mineralność (może mniałem zły dzień). Do picia samego odpada, do kotleta jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś