Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: *.forcom.com.pl / *.forcom.com.pl 15.12.05, 13:32
    W Vininova pojawila sie nowa Rioja.Czy ktos mial okazje probowac?Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • holita Re: Lagunilla 18.12.05, 02:19
        Hmmm. Dosc dobrze znam te wina, bo wspolpracowalismy kiedys z Grupo Arco, do
        ktorej nalezy Lagunilla. To taka przyzwoita, supermarketowa, mocno komercyjna
        Rioja, na poziomie Berberany czy Marques de Caceres. W tego typu winach (moim
        zdaniem) warto kupowac crianze (zazwyczaj bardzo przyzwoita i w dobrej cenie,
        zaspokaja potrzeby i spelnia nasze oczekiwania), z reserva bywa gorzej (bo juz
        wymagamy czegos ciekawszego), gran reservy najlepiej nie tykac, bo nie warto
        (za cene Gran Reservy Laguinilla mozna sobie kupic Reserve od znacznie lepszego
        producenta, z duzo bardziej satysfakcjonujacym efektem).
        Casa del Comendador nie pilam (wtedy chyba jeszcze nie mieli), ale zachwytow
        bym sie nie spodziewala.
        Radze brac crianze - zalezy w jakiej jest cenie.
        Pozdrawiam
        • speedygonzales Re: Lagunilla Crianza 18.12.05, 10:25
          Polecona mi w sklepie niestety zawiodła. Jak to bywa z taką Rioją - bukiet
          głęboki skupiony i typowy piwniczno-bagienno-jarzynowy. Niestety w smaku
          podobnie jak Faustino V woda o lekkim posmaku ceglastym. Wyczuwalna i to mnie
          zdziwiło lekka metaliczność i mineralność (może mniałem zły dzień). Do picia
          samego odpada, do kotleta jak najbardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka