Gość: kosteki IP: *.u.wavenet.pl 23.03.06, 14:17 Już jutro (24 marca) odbędzie się degustacja w KOMie. Tu można zobaczyć plakat: www.winnica.pl/klub_wydarzenia.asp Grupy "zorganizowane" mogą negocjować cenę. Michał Kostecki 0 600 086 310 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ręce opadają Dlaczego? IP: *.area4.il.chicago.comcast.net 23.03.06, 14:35 Dlaczego w tak ordynarny sposób notorycznie spamuje pracownik firmy z najdłuższymi tradycjami w Polsce i z pretensjami do profesjonalizmu? Czy Pana Porowskiego i spółki nie stać na wykupienie za grosze rekalmy na tej stronie, skoro wydaje się tej firmie istnienie na tej stronie niezbędne? Panie Kostecki! Niech zdobędzie się Pan na choć odrobinę przyzwoitości i jeśli właścieciele firmy nie są w stanie wydać 30 złotych na reklamę tutaj, to niech Pan chociaż raz pokaże, że potrafi Pan szanować podstawowe normy społeczne i wysupła te 30 złotych z prywatnej kieszeni. serwisy.gazeta.pl/linki/0,52960.html?skad=forum Spam w wykonaniu takiej firmy jest wyjątkowo niesmaczny. Cytat: "6. Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl przekazów reklamowych" forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDV Re: Dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 07:57 My tez zapraszamy na degustacje ktora odbyla sie wczoraj. line up win degustowanych wraz z notami: www.isabelledaniel.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozczarowana Re: degustacja win włoskich IP: 83.238.100.* 24.03.06, 22:18 Na degustacji byłam i wino piłam... :(. "Piłam", bo z profesjonalną degustacją ta prezentacja miała niewiele wspólnego! Kilka stolików rozmieszczonych w dwóch salach restauracji, oświetlenie jak w ciemnej piwnicy, więc o oceną koloru wina nie było mowy, osoby stojące za stolikami wykazały zupełny brak profesjonalizmu w obsłudze klienta.Oto kilka przykładów sytuacyjnych, dzięki którym "zdegustowana" szybko stamtąd uciekłam: 1 - na pytanie, czemu jest tak słabe światło, otrzymałam szybką odpowiedż, cyt.:"Niech Pani na kolor nie patrzy..." :), 2 - pytanie drugie, już przy innym stoliczku: z jakich szczepów jest wino Rosso Conero, które mi Pan zaproponował? Odp: "nie mam pojęcia, ale chyba z Sardynii..." Wino rzeczywiście pochodziło z Sardynii... :), 3 - ale szczyt mojego wzburzenia udało się osiądnąć pewnej Pani, która biegała z aparatem fotograficznym!!! Przy stoisku z winami Sycylijskimi młody, bardzo sympatyczny mężczyzna zaproponował mi degustację dwóch win. 1. Cygnus - z etykiety odczytał mi zawartośc procentową użytych szczepów, a następnie wymieniliśmy kilka zdań na temat jego bukietu i smaku. Drugim winem było Rosso del Conte. Jak w przypadku poprzedniego zaczęliśmy z miłym Panem wymieniać opinie na temat odczuć smakowych. Gdy zapytałam o cenę i usłyszałam 180 PLN-ów, uśmiechnęłam sie z lekką ironią, gdyż to wino warte było wg mnie nie więcej niż 100 złociszy. Nagle nadeszła "Pani fotograf" i spytała, co mnie w tej cenie tak śmieszy... odpowiedź:-wysokość. Wyjaśniłam, że od kilku lat pracuję w branży i moim zdaniem cena tego wina jest mocno zawyżona i że miałam okazję próbować wielu win z Nero d'Avola zacniejszych w przystępniejszej cenie... na co Pani (pracuje od kilkunastu lat w branży winiarskiej)stwierdziła, ze wino to nie jest Nero d'Avola i ironicznym tonem rzekła do mnie: "Dla Pani mamy najlepsze Nero d'Avola za 14 złotych..." Na koniec spytałam ją z jakiego szczepu wyprodukowano Rosso del Conte, bo wg wiedzy, którą przekazała producent podając na etykiecie Nd'A kłamie... odpowiedzi nie uzyskałam! I pomyśleć, ze za to zaproszenie trzeba było zapłacić 100 zł. Zgroza! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saint Re: degustacja win włoskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:31 to wszystko co Pani ma do powiedzenia??? bo też byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winersch Re: degustacja win włoskich IP: *.chello.pl 25.03.06, 00:27 Rosso Conero z całą pewnością nie pochodziło z Sardynii. Za to Cygnus i Rosso del Conte pochodzą z Tasca d'Almerita na Sycylii Cygnus to nero d'Avola (75%) i cabs (25%) około 10 euro Rosso del Conte to nero d'Avola z dodatkiem szczepu perricone około 20 euro Odpowiedz Link Zgłoś