kochamwino Re: Kamptal 18.03.03, 00:05 Sorki nie wyswietlil mi sie post. Kamptal Zweigelt Johann Topf 2001. Delikatny nos,nie moge rozpoznac co to za konkretny aromat ale czuje chyba WISNIOWKE polska! Bardzo jasny kolor. Usta lekko wodniste ale utrzymuja sie dlugo, maczny posmak dobrze rokuje. Dlugi finisz ......tak to jest dobre wino. Ok. 10 juro w Wien. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtomclub Re: Kamptal IP: 217.153.35.* 01.04.03, 23:44 Józek Garnek jest ok. Bawiąc ostatnio w Cesarstwie piłem jego GRANAT (konretna nazwa, nie ma co) - pinot noir + cabernet + zweigelt. Naprawdę porządne wino z niezłym ciałem i świetnymi aromatami. Ceny sklepowiej nie znam - w kanjpie kosztowało dość drogo 29 euro, ale chyba i narzut był tam spory. Poza tym genialne pinot noir Brundlmayera... W Wiedniu polecam sklepy Wein & Co oraz piwniczkę winiarską u Meinla (w samym centrum przy Graben), gdzie można na miejscu popijać wino ze sklepu w cenie "półkowej". W dodatku bywa tam na szychcie Polak... Odpowiedz Link Zgłoś