Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Help pliz - Arioca - Portugalia

28.03.03, 14:53
    Czy ktoś słyszał o tym winie może klient pokręcił coś z nazwą podobno jest to
    portugalskie wino do kupienia POlsce - ktokolwiek wiedził ktokolwiek
    wie...Jedyna informacja jaką był w stanie mi przekazac to że jest to wino
    czerwone półwytrawne
    Obserwuj wątek
      • giorgio_primo Re: Help pliz - Arioca - Portugalia 28.03.03, 15:17
        Moze Carioca... o ile wiem, to bylo takie, ale krajowe i za jakies 3,60/but 1
        litr. )))
        • Gość: panowca Re: Help pliz - Arioca - Portugalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.03, 15:29
          very funny :>
          myślę ze prezesi KGHM-u nie pijają takich - przynajmniej teraz

giorgio_primo napisał:

> Moze Carioca... o ile wiem, to bylo takie, ale krajowe i za jakies 3,60/but 1
          > litr. )))
        • Gość: panowca Re: Help pliz - Arioca - Portugalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.03, 15:30
          very funny :>
          myślę ze prezesi KGHM-u nie pijają takich - przynajmniej dopóki sa prezesami

giorgio_primo napisał:

> Moze Carioca... o ile wiem, to bylo takie, ale krajowe i za jakies 3,60/but 1
          > litr. )))
          • ducale Re: Help pliz - Arioca - Portugalia 28.03.03, 15:48
            tak , a potem mówią ze nie maja czym zapłacic za pobyt Krzaklewskiego bo ich
            obecne dochody to 1000 zł, wiec post GP wcale nie jest very funny
            pozdr
      • panowca Re: Help pliz - Arioca - Portugalia 28.03.03, 16:20
        mam kolejny trop było jakiś czas temu w Tesco (i wszystko jasne)
        • Gość: docg Re: Help pliz - Arioca - Portugalia IP: 212.160.147.* 28.03.03, 16:24
          prezesi KGHM-u na pewno nie pijają win z Tesco, nawet tam pewnie w ogóle nie
          chodzą :-)))
          • Gość: star Re: Help pliz - Arioca - Portugalia IP: czech:* / 192.168.5.* 28.03.03, 16:51
            Znalazlem (C)arioce - ale to rum i jak latwo przypuszczac niekoniecznie z
            Portugalii a raczej z Karaibow, choc moze 1 butelka zawedrowala do Tesco i
            naklejka sie im z krajem pomylila ( nie takie rzeczy w koncu ...)

www.tovek.cz/Scripts/tvktbgw.dll?query=Carioca&DocType=L&ResultCount=20&Zdroje=rum&Template=rum%
            2Fresult.hts&LngId=&BaseUrl=http%3A%2F%2Fwww.rum.cz&FromUrl1=http%3A%2F%
            2Fwww.rum.cz%2F1250%2Fquery.htm&FromUrl2=http%3A%2F%2Fwww.rum.cz%2F1250%
            2Fquery.htm

A co ciekawego w carrefourze - z win oczywiscie - chyba sie wybiore po magazyn
            wino?

pozdrawiam
          • Gość: panowca Re: Help pliz - Arioca - Portugalia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.03, 14:14
            Gość portalu: docg napisał(a):

> prezesi KGHM-u na pewno nie pijają win z Tesco, nawet tam pewnie w ogóle nie
            > chodzą :-)))

Zaprawde powiadami Ci unikaj kategorycznych ocenajuż w tej dziedzinie "na
            pewno" i "w ogóle" są bardzo niebezpieczne ;o)
      • Gość: gaga Re: Help pliz - Arioca - Portugalia IP: *.27-151.libero.it 31.03.03, 10:26
        Ciekawych rzeczy czlowiek sie uczy. Arioca po portugalsku znaczy domowe lub
        gniazdo zab (watpie, czy zaby maja gniazdo :))

A poza tym nic nie znalazlam, ale zamieszczam link, gdzie mozna poszukac sobie
        win portugalskich (niestety tylko po portugalsku, ale od czego jest tlumacz
        googlowy)

www.revistadevinhos.iol.pt/rv_wines_01.asp
        pozdrawiam,
        Gaga
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka