panowca 19.09.03, 19:24 Trafił w moje rece gewurztraminer z Texasu - producent Texas Vieyards, Ivanhoe cóż kiedy okazał się byc winem z 1986 roku - niech ktoś mnie pocieszy i napisze że jest pijalny - kryształki w butelce prawie grzechoczą:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winoman Re: Texas - gewurz - 1986 ? 19.09.03, 23:12 > Trafił w moje rece gewurztraminer z Texasu - producent Texas Vieyards, Ivanhoe > cóż kiedy okazał się byc winem z 1986 roku - niech ktoś mnie pocieszy i > napisze że jest pijalny - kryształki w butelce prawie grzechoczą:) W końcu Texas to kraina grzechotników, więc musi grzechotać :-)) Wine Spectator o winie o 3 lata młodszym pisał w roku 1992 co następuje: Gewürztraminer Texas Casa Nueva Vineyards 1989 Score: 84 Price: $10 Has the familiar Gewürz spice and rose petal aromas and flavors, with a nice balance of pear and almond notes at the core. On the dry side, clean, flavorful and easy to drink. Decyzja, co zrobić należy do Ciebie. Wolisz grzechotkę, nie otwieraj :-)) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panowca Re: Texas - gewurz - 1986 ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.03, 10:30 Wczoraj wieczorem zatańczyliśmy z paniowca i z grzechotnikiem - było warto. Mimo przrażającej ilości i przerażającej wielkości kryształków wino zachowało się świetnie W aromacie świeżo przetarte jabłka a w smaku ciekawy posmak " with touch of sweeteness" W sumie baardzo przyjemne - tylko po gowie mi sie ten Regan pałętał nie wiem czemu - a i na etykiecie obraz "ludowego" twórcy teksańskiego - "as a gift to you" miłe - polecam jedyne 7,9 euro za zachodnią granicą Odpowiedz Link Zgłoś