Gość: Rural IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 15:15 Signori e signore! Idš ?więta. Chciałbym się szarpnšć na butelkę naprawdę dobrej Riojy. Może Muga? Jeżeli tak to która? Będę wdzięczny za wskazówki. Saluti Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joe_stru Re: Muga 27.11.03, 15:46 Gość portalu: Rural napisał(a): > Signori e signore! > > Idš ?więta. Chciałbym się szarpnšć na butelkę naprawdę dobrej Riojy. Może > Muga? Jeżeli tak to która? Będę wdzięczny za wskazówki. > > Saluti ----> to może Reserva Especial 1995? Wspaniałe wino , ok 150 pln. Natomiast moim zdaniem biała 2000 jest przeciętna i za droga.pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panowca Re: Muga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.03, 19:55 Reserva sel especial 1995 jest już mało zdobywalna - do sprzedaży wchodzi 96 rok, nie pogardziłbym "zwykła" reservą - to jedno z moich ulubionych win - ale skoro święta to moż espróbować legendarnej Prado Enea? (1994)póki jeszcze jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roberto Re: Muga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 20:07 Muga Reserva Selección Especial 1996, na pewno nie zawiedzie. Ale może Torre Muga 1998 Odpowiedz Link Zgłoś
cecyl Re: Muga 28.11.03, 01:07 Torre Muga 98 jest w Bodega Marques (złotych 348.59). W Festusie jest Roda 96 (249 złotych)(o ile interesują cię inne Riojy) - tyż warte grzechu. Wydaje mi się (ale nie jestem pewien), że powinny być w Polsce wina: Lan Roble 2000 Tinto, Lan Gran reserva 96, Lanciano Cum Laude 96 (wszystkie trzy cudowne). A może dałbyś się namówić na jakąś Riberę del Duero (coraz ich więcej)lub Priorato? Odpowiedz Link Zgłoś
kochamwino Re: Muga 28.11.03, 01:17 cecyl napisał: > Torre Muga 98 jest w Bodega Marques (złotych 348.59). W Festusie jest Roda 96 > (249 złotych)(o ile interesują cię inne Riojy) - tyż warte grzechu. Wydaje mi > się (ale nie jestem pewien), że powinny być w Polsce wina: Lan Roble 2000 > Tinto, Lan Gran reserva 96, Lanciano Cum Laude 96 (wszystkie trzy cudowne). A > może dałbyś się namówić na jakąś Riberę del Duero (coraz ich więcej)lub > Priorato? A moze Gacia Vaqerro Gran Reserva od Bodegas Garva rocznik .... lub zdecydowanie dla mnie genialne wino pt. Finc Valpiedra (tylko Reseva istnieje)1996. Zdecydowanie polecam! Pzdr TT Odpowiedz Link Zgłoś
winoman Re: Muga 28.11.03, 01:18 cecyl napisał: > Torre Muga 98 jest w Bodega Marques (złotych 348.59). W Festusie jest Roda 96 > (249 złotych)(o ile interesują cię inne Riojy) - tyż warte grzechu. Wydaje mi > się (ale nie jestem pewien), że powinny być w Polsce wina: Lan Roble 2000 > Tinto, Lan Gran reserva 96, Jeszcze niedawno była Rioja LAN Gran Reserva 1991 sprowadzona przez jakiegoś dziwnego importera, za dość małe pieniądze (70-80 zł chyba), ale źle przechowywana, większośc butelek miała wyciek (u mnie 5 na 7, z tego dwie były do wylania, dwie pyszne, trzy w optycznie lepszym stanie jeszcze czekają). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapusta Re: Muga IP: *.acn.waw.pl 25.02.04, 13:01 polecam prado enea gr z 1994, sam pilem i gwarantuje ze sie nie zawiedziesz, sam oceniam je na ponad 90 pkt. jedno z najlepszych rioj jakie pilem dotychczas. moze drogie ale naprawde warto. moze spokojnie dalej dojrzewac Odpowiedz Link Zgłoś