Forum Kuchnia Wino
ZMIEŃ
    IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 15:15
    Signori e signore!

Idš ?więta. Chciałbym się szarpnšć na butelkę naprawdę dobrej Riojy. Może
    Muga? Jeżeli tak to która? Będę wdzięczny za wskazówki.

Saluti
    Obserwuj wątek
      • joe_stru Re: Muga 27.11.03, 15:46
        Gość portalu: Rural napisał(a):

> Signori e signore!
        >
        > Idš ?więta. Chciałbym się szarpnšć na butelkę naprawdę dobrej Riojy. Może
        > Muga? Jeżeli tak to która? Będę wdzięczny za wskazówki.
        >
        > Saluti

----> to może Reserva Especial 1995? Wspaniałe wino , ok 150 pln. Natomiast
        moim zdaniem biała 2000 jest przeciętna i za droga.pzdr.
        • Gość: panowca Re: Muga IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.11.03, 19:55
          Reserva sel especial 1995 jest już mało zdobywalna - do sprzedaży wchodzi 96
          rok, nie pogardziłbym "zwykła" reservą - to jedno z moich ulubionych win - ale
          skoro święta to moż espróbować legendarnej Prado Enea? (1994)póki jeszcze jest
          • Gość: roberto Re: Muga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.03, 20:07
            Muga Reserva Selección Especial 1996, na pewno nie zawiedzie.
            Ale może Torre Muga 1998
            • cecyl Re: Muga 28.11.03, 01:07
              Torre Muga 98 jest w Bodega Marques (złotych 348.59). W Festusie jest Roda 96
              (249 złotych)(o ile interesują cię inne Riojy) - tyż warte grzechu. Wydaje mi
              się (ale nie jestem pewien), że powinny być w Polsce wina: Lan Roble 2000
              Tinto, Lan Gran reserva 96, Lanciano Cum Laude 96 (wszystkie trzy cudowne). A
              może dałbyś się namówić na jakąś Riberę del Duero (coraz ich więcej)lub
              Priorato?
              • kochamwino Re: Muga 28.11.03, 01:17
                cecyl napisał:

> Torre Muga 98 jest w Bodega Marques (złotych 348.59). W Festusie jest Roda 96
                > (249 złotych)(o ile interesują cię inne Riojy) - tyż warte grzechu. Wydaje mi
                > się (ale nie jestem pewien), że powinny być w Polsce wina: Lan Roble 2000
                > Tinto, Lan Gran reserva 96, Lanciano Cum Laude 96 (wszystkie trzy cudowne). A
                > może dałbyś się namówić na jakąś Riberę del Duero (coraz ich więcej)lub
                > Priorato?

A moze Gacia Vaqerro Gran Reserva od Bodegas Garva rocznik .... lub zdecydowanie dla mnie genialne wino pt. Finc Valpiedra (tylko Reseva istnieje)1996. Zdecydowanie polecam!

Pzdr

TT
              • winoman Re: Muga 28.11.03, 01:18
                cecyl napisał:

> Torre Muga 98 jest w Bodega Marques (złotych 348.59). W Festusie jest Roda 96
                > (249 złotych)(o ile interesują cię inne Riojy) - tyż warte grzechu. Wydaje mi
                > się (ale nie jestem pewien), że powinny być w Polsce wina: Lan Roble 2000
                > Tinto, Lan Gran reserva 96,

Jeszcze niedawno była Rioja LAN Gran Reserva 1991 sprowadzona przez jakiegoś
                dziwnego importera, za dość małe pieniądze (70-80 zł chyba), ale źle
                przechowywana, większośc butelek miała wyciek (u mnie 5 na 7, z tego dwie były
                do wylania, dwie pyszne, trzy w optycznie lepszym stanie jeszcze czekają).

Pozdrawiam!
      • Gość: kapusta Re: Muga IP: *.acn.waw.pl 25.02.04, 13:01
        polecam prado enea gr z 1994, sam pilem i gwarantuje ze sie nie zawiedziesz,
        sam oceniam je na ponad 90 pkt. jedno z najlepszych rioj jakie pilem
        dotychczas. moze drogie ale naprawde warto. moze spokojnie dalej dojrzewac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka