12.07.06, 23:54
Mam pytanie do osob ktore niedawno badz dawno byly w Legolandzie w Danii.
Wybieram sie z dzieckiem niebawem, zakwaterowanie, przejazd i wstepy mamy juz
oplacone. Zastanawiam sie jakich cen moge spodziewac sie w samym parku?
Chodzi mi o wyzywienie m.inn. Dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • marusia811 Re: Legoland? 13.07.06, 08:24
      wysokich
      • Gość: maja Re: Legoland? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.07.06, 11:15
        Wysokich, zabierzcie prowiant ze sobą. na terenie parku jest wiele miejsc,
        gdzie można zjeść zabrany ze sobą posiłek. Jest to powszechne tam.
        • marusia811 Re: Legoland? 14.07.06, 08:14
          nie bierz mi za złe, że przypominam ale są tam też kosze na śmieci i inne
          odpadki, papierosy palimy raczej "na postoju", nie wyrzucając petów pod nogi
          czy gdzieś na bok tylko do popielniczek
          "jeśli jesteś zadowolony z czystości, pozostaw to miejsce czysto"

przyjemnego pobytu
          • monaxx1 Re: Legoland? 14.07.06, 17:20
            Liczylam na bardziej wyczerpujaca wypowiedz bo chyba jest to oczywiste ze ceny
            w danii a w szczegolnosci w Legolandzie sa wysokie....naprawde czasem lepiej
            juz nic nie pisac....a co do uwag na temat porzadku to hm..czy stoisz na czele
            morale Polakow? Naprawde nie kazdy jest brudasem.....a o takich podstawach
            zachowania czystosci wie raczej kazda kulturalna osoba.
            • joker37 Re: Legoland? 14.07.06, 19:23
              kolega maruś811 tym razem nie bardzo się popisał. widocznie przez 30 lat nie
              miał kasy, żeby zabrać latorośl do legolandu. ale ceny produktów żywnościowych
              zna jak nikt na tym forum
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=43140550&a=43730804
              wybacz mu monaxx1, musi człek zaciskać pasa i liczyć każde øre, żeby przeżyć w
              tej danii -:D
              • marusia811 Re: joker37 - ale z ciebie prostak ...... 15.07.06, 07:44
                jednak jesteś głupszy niż norma przewiduje, bałwanie nawet nie rozumiesz tego
                co czytasz
        • monaxx1 Re: Legoland? 14.07.06, 17:17
          Maja => dzieki za info:)
          • rutra_k Re:do joker37 15.07.06, 09:38
            od pewnego czasu obserwuje cię i zastanawiam się, czy ty przypadkiem nie jesteś
            w powinowactwie z tą marusią811 ?
            wasza miłość jest wyjątkowa a szczególnie Twoja do marusi811, że aż czasami
            przypomina mi to zemstę za "stracone dzieciństwo",
            znam pewnego faceta, który ma podobne problemy psychiczne, a że za żone ma
            psychopatke to zapada coraz głębiej w stan patalogiczny, stając się przypadkiem
            nieuleczalnym, pal sześć tą wiedźmę ale faceta mimo wszystko mi szkoda, bo znam
            też jego matkę, fajna kobitka i też cierpi z tego powodu, że jej syn zsuwa się
            na dno, mają fajne dzieci i aż żal patrzeć jak te cierpią w domu wariatów

z Tobą joker37 zupełnie podobna sytuacja, dlatego nasunęło mi się to porównanie
            ale nigdy nie jest za późno, może jeszcze jest jakaś szansa i dla ciebie, nie
            załamuj się, szansa zawsze istnieje, nawet w nacięższych przypadkach,
            dla żony znajomego szansy już nie ma, to stracony przypadek

myślę, że ta krótka refleksja do ci pole do myślenia
            • joker37 Re:do joker37 15.07.06, 11:02
              piszesz o sobie kolego maruś811. zdrowy na umyśle człowiek nie przesiaduje
              godzinami przy kompie i nie produkuje swoich wątpliwych mądrości pod różnymi
              nickami. chociaż stworzyłeś kolejnego to i tu można cię poznać podobnie, jak po
              haśle halo. jak mawiali starożytni przyzwyczajenie drugą naturą człowieka -:D

marusia811
              halo bah77,
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&a=39855318
              preuser
              halo bah7
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2864491&a=33189155
              vojager29
              halo aseretko
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=26985522&a=26986534
              dolce31
              halo bocian20
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=26007126&a=26039400
              kayek
              halo linn_linn
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=37272717&a=40161786
              chianone
              halo marge_72
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=38510781&a=39095526
              • Gość: maja Re:do joker37 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.07.06, 21:14
                Też byłam zdegustowana odpowiedzią marusia. Byłam w Legolandzie 3 razy, w Danii
                jestem na wakacjach co roku. Znam bardzo dobrze wysoką kulturę w tym kraju i
                nigdy nie przyszłoby mi do głowy wyrzucić papier na trawnik.
                Odpowiedź marusia była "ni z gruchy ni z pietruchy".
                • marusia811 Re:do ..............hm 17.08.06, 10:00
                  Gość portalu: maja napisał(a):

> Też byłam zdegustowana odpowiedzią marusia. Byłam w Legolandzie 3 razy, w
                  Danii
                  >
                  > jestem na wakacjach co roku.

alem się uśmiała, dobry kawał ale z brodą

Znam bardzo dobrze wysoką kulturę w tym kraju

che, che, che

i
                  > nigdy nie przyszłoby mi do głowy wyrzucić papier na trawnik.

ciekawe, a dlaczego robisz to w Polsce a nawyk pozostaje
    • Gość: wit Re: Legoland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.06, 16:11
      Płacisz za wstęp, natomiast jedzenie płatne jest dodatkowo-niezwykle wysokie
      lód włoski ok. 12 zł.
    • Gość: oliola Re: Legoland? IP: *.chello.pl 18.08.06, 20:54
      sam wstęp jest bardzo drogi, ceny jedzenia ok.2-3x droższe niż u nas. Wielu
      ludzi zabiera jedzenie ze sobą.Dodatkowo płatne atrakcje to zdobywany medal
      podczas wydobywania złota 25 DKK i niezła pamiątka to taka wysoka plastikowa
      butelka z grubą słomką napełniana słodkim kruszonym a wręcz mielonym lodem
      wodnym- 37 DKK. Poza tym kolejki... kolejki itd. Większość ludzi kupuje pamiąki
      w sklepie lego- małe pudełko z dinozaurem i składanym samochodzikiem- 100 DKK,
      dla dziewczynki ramka do zdjęć ozdobna z lego- 90 DKK. Wracając do jedzenia
      frytki 15 DKK, hot-d0g tak samo. Ale warto zobaczyć. Tylko jeden dzień to za
      mało.
      • caesar_pl Re: Legoland? 18.08.06, 23:57
        Legoland Niemcy jest nowym parkiem.Przy okazji zwiedzic wiele innych parkow.Jedzenie i napoje sa w Niemczech duzo tansze niz w Danii.
        www.freizeitpark.de/region/bayern/freizeit

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka