backpacker1 20.04.10, 19:48 Czy ktoś może podzielić sie uwagami odnośnie przekraczania granicy w Hrebennem? Na co zwrocić uwage, co robic a czego nie, ile zajmuje sredni czas oczekiwania? z góry dziekuje za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
germania2000 Re: Hrebenne 20.04.10, 20:22 Szanowny kolego, śmiem twierdzić, że Twoje życie niedługo będzie dzieliło się na etapy: the day before and the day after. Można napisać poematy na ten temat. Kolejka raczej idzie sprawnie, ale w czasie weekendu będzie zapewne czas oczekiwania, proponuję wziąć suweniry i zwrócić się do ukr. celniczki, którą poproś o instruktaż. Zasadniczo całe przekraczanie granicy polega na kolekcjonowaniu wszelkiego rodzaju pieczątek. Na powrocie kontrolują służby R.P. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk4 Re: Hrebenne 20.04.10, 22:40 Zgadzam sie z poprzedniczka. Wez kilka bombonierek, z odpowiednio wlozonymi euro (czyt. latwymi do znalezienia i w miare nielatwymi do zobaczenia), wez tone cierpliowsci, dobre buty i jakas rozebrana turystke z biustem na wierzchu. Potem nam to wszystko opiszesz, my sie posmiejemy a potem sami bedziemy pisac rozpaczliwe posty: Jezuuuuuu jade na Ukraine!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guendolin Re: Hrebenne 21.04.10, 09:18 Nie jestem pewna czy słusznym jest uczyć młodszych kolegów zaczynania pilotażu na Ukrainę od łapówek? Osobiście nigdy w życiu nie dałam nikomu na ukraińskiej granicy złamanego grosza, czy choćby cukierka a nigdy jeszcze żadnych problemów nie miałam. Poza oczywistym czasem stania w kolejce. Nie jestem też zwolenniczką "dawania w łapę" gdyż to ludzi rozbestwia i narasta do wręcz absurdalnych rozmiarów. Backpacker1 czas oczekiwania jest różny, w zależności od tego ile autokarów stoi na granicy. Mi zdarzało się od 40 minut do 9 godzin ;-) Najważniejsze żeby wjeżdżając na stronę ukraińską uzbroić się w "talończyk" i dużą dozę poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
backpacker1 Re: Hrebenne 26.04.10, 14:01 Czy mlodszego kolegę to nie jestem pewien:) Prowadze wycieczki w nieco dalsze rejony, ale przez to zamieszanie na niebie musiałem wziąść autokarówke na Ukraine:( Wjazd na Ukraine 1,4h Wyjazd 2,5h (sobota) - piekne zachowanie naszych wopistów którzy puścili moje auto odprawą dla tirów, przez co ominąłem 9 ukraińskich autokarów. i obyło się bez zadnych prezentów... Odpowiedz Link Zgłoś
outlast Re: Hrebenne 28.05.10, 07:10 To nie sa WOP-isci, gwoli scislosci, WOP nie mial nic do przejsc granicznych, nigdy.... Odpowiedz Link Zgłoś
bluemar Re: Hrebenne 01.06.10, 13:27 Hrebenne -2,5 godz wjazd. Kolego pilocie z gestem Kozakiewicza -jak widzisz nie zawsze pomaga :) i tak zjedliśmy przed Wami :) -może dlatego,że takich gestów nie robimy? Odpowiedz Link Zgłoś